Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • koltayk

    csendes tag

    válasz Obyboy #7272 üzenetére

    Automatizáltam a "Redmi K20" -> "Mi 9T" átírást xiaomi.eu-s ROM-okra: [link]

    Az alkalmazás több dolgot is elvégez, amik egymástól függetlenek és egyenkén ki/be kapcsolhatók.
    Először is meg lehet adni az új elnevezést, "Mi 9T" van alapból beállítva, de ez átírható.

    build.prop: megkeresi a gyökérkönyvtár alatt és a /system és minden alkönyvtára alatt azokat a szöveges fájlokat, ahol "Redmi K20" előfordul és kicseréli a megadott elnevezésre, de előtte egy mentést csinál a fájl nevéhez a ".save" hozzábiggyesztésével. A ".save" végű fájlokat nem bántja.

    bootlogo: kicseréli a Redmi-s bootlogót az eredeti Mi bootlogóra amit tőled kaptam (/dev/block/sde46)

    bootanimation: kicseréli a Redmi-s bootanimációt az eredeti Mi bootanimációra (/system/media/bootanimation.zip). Ha nem létezik mentés akkor előtte egy mentést csinál a fájl nevéhez a ".save" hozzábiggyesztésével.

    ll: ezt magamnak csináltam, a cseréhez nincs köze, csak az "ls -l" parancsot "ll"-re rövidíti.

    Az alkalmazás root jogosultságot kér, más jogosultság nem is kell neki. Az alkalmazás root alatt kiadott parancsokat hajt végre, minden parancs protokollálva van, egyes parancsok visszaadnak valamit, az kékkel, ha hiba történne, a hibaüzenet pirossal. A második grep kb. fél percig tart, a többi már gyorsan megy. Automatikusan nem sikerült a végére görgetni, ott remélhetőleg egy zöld sor látszik majd.
    A magisk minden egyes parancs kiadásánál alul egy felugró üzenetben nyugtázza, hogy az alkalmazásnak megvan a root jogosultsága, ez eléggé idegesítő, de ki is lehet kapcsolni: Magisk->Settings->Superuser Notification->None.
    A log a /data/user/0/com.android.kk.redmik20tomi9t/files/log/könyvtárban html formában található.
    Természetesen csak saját felelősségre használni, előtte feltétlen egy backup-ot csinálni, de legalábbis a ROM-ot készenlétben tartani.
    Amit az alkalmazás nem tud, az a kamera vízjele (#7267). Ez valószínűleg egy kép, amit még nem kerestem, ha megtalálom, azt is kicserélem.
    Ez a Mi 9T-re jó, a PRO esetén a bootlogo nem javallott, mert nem tudom, hogy ott is a /dev/block/sde46 partíció-e a bootlogo, igaz, hogy a partíció hosszát ellenőrzöm és csak akkor írom felül, ha megegyezik a bootlogo fájl hosszával. A többi pont a PRO esetén is megy.
    Aki nem szeretne egy ismeretlen alkalmazást root jogosultsággal futtatni, annak itt a forráskód: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák