Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kurion

    senior tag

    válasz Obyboy #3880 üzenetére

    Én inkább ezt tenném bele, linkelések nélkül:

    6. Bootloader (BL) nyitás, TWRP, EU ROM telepítése
    Csak saját felelőségre!

    A nyitáshoz a jogosultságok itt kérhetjük. Ehhez MI fiókkal kell rendelkezni. A nyitási jog a MI fiókhoz kapcsolódik, így ha már egyszer megkaptuk, a következő telefonnál már nem kell kérni, csak a kötelező várakozási időt (most 72 óra) kell kivárni.
    Engedélyezd a Fejelsztői beállításokat: Beállítások / Készülékem / Az összes jellemző pontban a MIUI verzióra 7x kell koppintani
    A Fejlesztői beállításokban az OEM feloldás és az USB-hibakeresés menüpontokat engedélyezd.

    Az unlock program innen letölthető. Előfordulhat, hogy a letöltött verzióval nem működött a nyitás, ilyenkor érdemes megpróbálni egy régebbi verzióval, innen letölthető. A miflash_unlock.exe-t rendszergazdaként indítsd el.

    Ryzen alapú gépeken nem működnek a miflash_unlock elérhető verziói.

    1. A BL nyitás mindent töröl a telefonról, ezért a fontos dolgokat (képek, videók,...) előtte menteni kell, az akkumulátor legyen legalább 50%-ra feltöltve. Csak akkor töröl mindent, ha a nyitás végrehajtódik, ha az miflash_unlock azt írja ki, hogy még van hátra várakozási idő, akkor nem történik semmi az adataiddal.
    2. ADB, Fastboot és Device driverek telepítése. Innen letölthető a legfrissebb 15 seconds adb telepítő, rendszergazdaként telepítsd fel, a végeredmény a c:\adb könyvtárba kerül.
    3. TWRP K20/Mi 9T (Davinci) K20 Pro/Mi 9T Pro (Raphael), ezek nem hivatalos TWRP-k mivel még a hivatalos nem készült el. Érdemes akár többet is kipróbálni. Másold be a c:\adb könyvtárba és nevezd át twrp.img-re az egyszerűség kedvéért.
    4. Az eu dev/stabil romot innen töltheted le , ezt is a c:\adb mappába másold, nevezd át rom.zip-re, így egy helyen legyen minden.
    5. Csatlakoztasd a telefont az usb kábellel a PC-hez, majd indítsd újra fastboot módban. Nem muszáj kikapcsolni, bekapcsolt állapotban, ha sokáig nyomod a power+hangerő le gombot, akkor újraindul a telefon és be is lép fastboot módba.
    6. Nyiss egy parancssort a c:\adb könyvtárra. Intézőben shift+jobb klikk a mappa nevén, majd a helyi menüből Parancsablak/PowerShell ablak megnyitása itt.
    7. Ellenőrizd, hogy a látja-e a fastboot parancs a telefonodat: fastboot devices, ha kiír egy kódot utána a fastboot feliratot, akkor kapcsolódott.
    Érdemes ellenőrizni, hogy az ARB (antirollback) védelem aktiválva van-e a telefonon a fastboot getvar anti paranccsal. Ha a válaszban az érték 1, 2 vagy 3, akkor az ARB még nincs aktiválva, 4,5 esetén már aktivált a védelem. Ennek akkor van jelentősége, ha szeretnél korábbi verziójú romot feltenni, mint ami a telefonon van, ha az ARB aktív, akkor ez már nem lehetséges.
    8. fastboot flash recovery twrp.img paranccsal történik a twrp felírása.
    9. Nekem csak úgy sikerült a twrp-be bootolni, hogy a flash után még fastboot módban power+hangerő fel gomb nyomásával újrabootoltam a twrp-be. A fastboot boot twrp.img parancs nekem nem működött, mert a gyári recovery-be lépett be, és a telepített twrp törlődött.
    10. A hivatalos TWRP oldalról letöltött multilanguage változat, angolul fog elindulni, az eu oldalról letöltött viszont kínai nyelvű lesz, jobb oldalon fentről a 3. gombra kell bökni, majd jobb szélen fent lesz egy gömb ikon, arra bökve kiválasztható az angol. Előfordulhat, hogy nem reagál semmilyen koppintásra, ekkor a 2 gombos újraindítással újra kell indítani twrp-be.
    11. A recoveryben válaszd Keep Read Only vagy Swipe to Allow modifications (opcionális) majd Wipe / Advanced Wipe és pipáld be: Dalvik/ART Cache, Cache, System, Data, Internal Storage és Swipe to Wipe. Utána NE INDÍTSD ÚJRA!
    12. A főmenüben Wipe / Format Data, írd be hogy yes (ez eltávolítja az encryption-t a data partícióról)
    13. Lépj vissza a főmenübe, majd Reboot / Recovery
    14.1. Az MTP mód működik a recoveryben, másold fel PC-ről a korábban letöltött, és átnevezett rom.zip fájlt a telefonra, a 15. pontnál folytasd.
    14.2. Ha nem működne az MTP, de van OTG kábeled, akkor telepítheted egy pendrájvról is, másold fel a pendrájvra, a 15. pontnál folytasd..
    14.3. Ha a 14.1 és 14.2 pontban nem tudod felmásolni a romot, akkor marad az adb sideload parancs, (viszont erről többen is írtak a fórumokon, hogy nem sikerült nekik) Főmenü / Advanced / ADB sideload / Swipe to start sideload
    A PC-n nyisd meg C:\adb mappát, majd adb sideload rom.zip parancsot add ki, majd a 16. pontnál folytasd, ha végzett a telepítéssel.
    15. A főmenüben Install menüben a romot kiválasztod az /sdcard... könyvtárnól vagy a Select Storage gombbal átválthatsz a pendrájvra, ahova másoltad a rom.zip-et, kiválasztot, majd Swipe to Confirm Flash
    16. Telepítés végezetével Reboot to system és a telefon leválasztható a PC-ről. Itt nincs szükség semmilyen wipe-ra.

    Ha már fel van telepítve az eu rom, a következő frissítés telepíthető: (innen letölthető)
    1. a frissítő alkalmazásból OTA-n (letölti, majd a twrp-vel telepíti, és újraindul)
    2. letöltöd a telefonra, vagy PC-re, és felmásolod a telefonra egy könyvtárba
    3.1. a frissítőben jobb felső sarok 3 pont menüből a Choose update package pontban kiválasztod a romot és telepíted, a végén újraindul
    3.2. Belépsz a recovery-be (a bővített power menüből vagy a Frissítő menüjéből Reboot to recovery mode pont hívásával) és az Install pontból feltelepíted a romot, majd a telepítés végén a Dalvik/ATR cache-t törölni kell, és újraindítod a telefont.
    A Fejlesztő beállítások menüben engedélyezheted az Extended power menu opciót, akkor a power gomb megnyomásra az Újraindítás pontban már lesz Recovery és Fastboot gomb is.

    Fastboot bootloop

    Ha a telefonod csak fastboot módban indul el és nem tudod életre kelteni, nem tudsz recovery-t flash-ni akkor Fastboot romot kell telepítened.

    Fastboot/Recovery Rom:
    K20 Pro/Mi 9T Pro (Raphael) | K20/ Mi 9T (Davinci)(ha van esetleg más hivatalos oldal link akkor az jöhet ide)
    TGZ kiterjesztéssel kell leszedni a romot.

    MiFlash:
    Letöltés(Nekem a legújabb verzó nem talált meg egy elérési utat így az 1-el régebbivel próbálkoztam ami működött)

    1. Nyissuk meg a letöltött MiFlash-t.
    2. Refresh gombbal keressük meg a készüléket, ezt alul 1 sorban kiírja a fastboot ID-t ez lesz a telefonunk.
    3. Jobb alsó sarokban maradjon bejelölve, hogy clean all and lock. Ezzel zárja a BL-t is, de ha a Mi accountodhoz hozzá van rendelve a telefon azonnal tudod nyitni a BL-t ismét.
    4. Select-el ki kell választani a mappát ahová kicsomagoltad a .tgz kiterjesztésű file-t.
    5. Flash gombra kattintani. (Elég sokáig eltart, ne nyúlj a telefonhoz újra fog indulni ha kész)
    6. Ha újraindult a telefon a BL ismét zárva lesz és gyári rendszer lesz a készüléken.

    A leírás alapját a Mi Mix 3 Fórum Összefoglalója lapján írtam, minden köszönet a Mi Mix 3 tulajoknak és azoknak akik ezeket összeírták egy csokorba.

    "Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

Új hozzászólás Aktív témák