Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 Lite (pyxis)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
üzenetére
Nem az a lényeg hogy mire elég a 72mbps, hanem hogy tudnia kell többet is. Így nem lehet hozzáállni a teló paramétereihez, mert ha megvettük, akkor miért ne használnánk ki teljes tudását? Vagy akkor nyugodtan letilthat a gyártó 2 GB memóriát, mert hát úgyis elég lesz 4, és még sorolhatnám. Szoftveresen le van butítva a global rom, ezt meg elfogadtatják velünk. Szégyen hogy egy majdnem zászlóshajónak nevezett termék kb 50Mbps sebességel tud belső hálózaton belül másolni. Ez a gyártó szégyene.
De hát mi vagyunk a birkák, mert egy mert megmondta a szakember, hogy qrvadrága routert kell venni és normálisan be kell állítani. De hát sajnos mi ehhez nem értünk, mi csak a korábbi telefonjainkhoz tudjuk beállítani a routert, sajnos a MI9 ebből a szempontból túl nagy falat nekünk.
-
darthsmoke
Korrektor
válasz
üzenetére
Valamennyivel 70k HUF alatt adtam el, lényegében újként.
Az a helyzet, hogy leginkább személyes okai vannak az eladásnak, mert amúgy bitang jó készülék.
Egyrészt én a stock droidot sokkal jobban szeretem, mint a MIUI-t, és a crDroid sajnos nagyon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, az ujjlenyomat-olvasótól idegbajt kaptam, nyilván a gyári-alapú rendszeren jól működött volna, de nem volt kedvem kipróbálni a MIUI 12-t, mert hányok a kínai iOS-koppintástól, találjanak már ki valami eredetit...
Másrészt - és ez a személyesebb indok, és a nagyobbik fele - decemberben vettem egy ilyet az akkori páromnak. Nemrég szakítottunk, és azt hittem, nem fog zavarni, hogy ugyanolyan telefonom van, mint neki, de egyszerűen ilyen körülmények között képtelen voltam szeretni a készüléket. Tudom, ez baromság, de nálam sajna ez így működik...
Az utód egy Huawei Mate 20 lesz, külföldről rendeltem. Tudom, áruló vagyok, de az EMUI nekem sokkal inkább bejön, mint a MIUI. És az a helyzet, hogy az is "flagship lite" készülék, de valahogy azt gondolom, hogy nekem megfelelőbb lesz.
Bocsánat a hosszú fejtegetésért. Köszönök minden segítséget, hosszú idő óta ez volt az első fórum, ahol nem lehurrogtak és olvasni küldtek, ha kérdeztem valamit, hanem értelmes és normális válaszokat kaptam...
-
novinyul
veterán
válasz
üzenetére
Minden Xiaomi megfordul nálam, de pont pl. a 9lite egy rohadt jól összerakott telefon volt, persze valamivel vastagabb volt(4000mAh akkumulátor) de egy minőségi tokban nagyon jó fogása volt. De ha a Mate 10pro-t hozod fel minőségre, ott engem max a színe fogott meg(bronz barna), de semmivel nem volt jobb akár egy HTC, Samsung, Xiaomi stb. telefonnál.
-
válasz
üzenetére
a 7T nek még gagyibb a hátlapja mint a Mi9 Lite-nak akkor már kapásból az is felejtős lesz neked!
Bár nem értem mi a gond az Mi9 szériával! nekem van jelenleg Lite és T Pro-m is, semmi gond a készülékházzal, sem a hátlappal!
Munkatársam nemrég vett S20 Plus-t annak sincs semmivel sem prémiumabb érzete akár hogy fogdostam, előtte S10 Plus volt neki, az sem volt jobb!
Szóval nem értelek mi az ami hiányzik neked!Inkább az van hogy sok felesleges zsetonod van, és szereted cserélgetni a telóidat mint más az alsógatyáját!.....
-
-
gyépés
aktív tag
válasz
üzenetére
A fortnite volt az egyik játék, ami fontos neki, azt áruházból nem tudja. Akinek fontos a kompromisszummentes játék, az azért ne ezt a telót vegye. Lehet vele játszani persze, én is szoktam, de akinek nem férnek bele a kis megakadások highban, annak nem ez a jó választás. Amiket írtam, egyértelműen jobbak játékra. Csak mi 9t-t írtam, nem prot, már az is jelentősen jobb. A note 8 proról nem is beszélve. Ez a telefon egy nagyon jó ár/érték arányú, kiegyensúlyozott készülék. De pont a játékoknál célirányosan lehet jobb készüléket találni hasonló áron.
-
z123456z
őstag
válasz
üzenetére
Szia. Segíts légyszíves, mert ezt nem értem. Amikor bezárja a futó parkoló appot, előtte küld egy sms-t a parkolót kezelő társaságnak, hogy xyz123 leállítja a parkolást? Én mondjuk a voda appját használom parkoláshoz, ott leállít gombbal küld egy sms-t, ami megszakítja a parkolást, ezzel egy időben pedig kapok én is egy sms-t, hogy vége, és mennyibe került.
Ez így eléggé rejtélyes. -
viktorhu
veterán
-
-
válasz
üzenetére
Igen, azóta azért picit megugrott az árfolyam is, de ennyiért nem találtam jobbat. A magam részéről inkább fizetek a teljesítményért kicsit többet, de ne kelljen utána hallgatni, hogy ez nem jó, az nem jó. Arra leszek majd kíváncsi, hogy a Fitbit eszközökkel mennyire lesz barátságban a telefon, mert Huawei P9 Lite 2017-en kellett küzdeni, mire ment rendesen, de tökéletes soha nem volt. Ha jól látom, ennél a telefonnál nem spóroltak ki semmit a BT modulból szoftveres oldalon sem, de majd látjuk, az akku menedzsment például még okozhat meglepetéseket.
-
neoforce
aktív tag
-
válasz
üzenetére
Ha ennyire nem jön be neked az AOD
Tedd fel a NotifyBuddy -t ezzel oda és akkora méretű LED-et tudsz varázsolni amilyet csak akarsz, de lehet az adott alkalmazás ikonja is a led helyett, és látod épp milyen értesítésed jött!
Fogyasztásba nem szól bele, jelentéktelen 1-2% a teljes töltési ciklus alatt
-
válasz
üzenetére
Leírtam! ilyet 1.millió emberből kb te csinálsz egyedül! telefonon!
Ha meg nem teccit a xiaomi menj vissza a túlárazott gagyi hüvelyhez........
Amúgy valószínűleg csak az volt a probléma hogy a gyári kernel nem kezeli az NTFS fájlrendszert amire a pendrive formatálva lett, ennyi a történet nem több!
amúgy melyik app ez pontosan megnézném én is mi nem oké vele!
-
-
válasz
üzenetére
ok, köszi. Azért 1-2évet illik kibírnia.Redmi 3s-nél nem igazán érezhető az aksi romlása, igaz annak csak 2A töltője van, és igyekeztem 10-90%között tartani. De volt akinek hamar tönkrement. Gondolom ha gyenge valamelyik cella az hamar kiderül.
Én legalább 2 évre tervezem az mi 9 liteot. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem lehet. Kivették ezt a funkciót már egy ideje.
Magisk modullal lehet beállítani magasabb értéket a minimumnak.Haver Op7proján ugyanúgy probléma ez..
Csak neki richtig 10/9 alkalommal leveszi a béka segge alá, itt azért kicsit jobb a ráta, mondjuk 10/3-4 alkalommal csak. -
Norby86
őstag
válasz
üzenetére
Nekem tegnap jött meg az üvegfóliám aminek a széle színezett, tehát ennek a széle rendesen felfekszik a képernyőre, fel is akartam az imént rakni, csak épp porszem került alá és mondom valahogy azt kiszedem onnan. Nem kellett volna mert még több kosz ment alá és most ott tartok hogy baromi ronda lett feltéve a fólia. Ahogy néztem ezeket a hydrogel fóliákat másképp is kell feltenni, középről indulva oldal irányba simítani kell. Szóval most nem tudom tegyek e egy próbát a hydrogel-el vagy próbáljam újra üveg fóliával? Szerintetek?
Még sosem volt, mindig üvegfóliát vettem. De akkor ezek szerint nem érdemes olyat venni, mert engem az zavarna ha mindennek nyoma maradna és érzésre is rosszabb lenne a tapintása a kijelzőnek.
Mint írtam sajnos az üvegfóliával rosszul jártam most, így újabb kört kell futni.
Kár hogy nincs itt valakinek eladóba egy ilyen üvegfólia aminek körbe kerete van.
Amúgy mennyire karcolódós a kijelző? Zsebbe hordom, nincs kulcs meg semmi mellette. -
válasz
üzenetére
akkor még 1X nézd meg a 2.képernyőképet amit reggel belinkeltem!
akkor nekem valami EXTRA különleges a Mi9Lite om? és 3 antenna van benne hogy 3X72Mbps-t tud?
2,4GHz 200.Mbps a kapcsolati sebesség!
5GHz 433.Mbps
mint mondtam a te otthoni WIFI-ddel van gond, NEM a telefonnal!
A telefon tudja amit tudni kell, az otthoni WIFI-d a szar fogadd már el, hogy elavult kacat a szolgáltató által ingyen osztogatott doboz, amiben van ajándékba egy 10.éves technológia ennyi!Ha veszel legalább egy olyan router-t amit belinkeltem lesz normális kapcsolatod 2,4GHz-en 200Mbps és 5GHz en 433.Mbps
-
válasz
üzenetére
Kaptál választ! arról nem tehetek hogy nem tudod értelmezni!
Leírtam más a wifi chip a hüvejbe is és más a laptopodba is és más a mi9lite telóba is eltérő paraméterekkel működnek!
De mondtam járj utána a témának! a szolgáltatói MODEMed valószínű egy 4-5.éves konstrukció, és más protokol-t használ, a Mi9Lite ban egy fejlett Wifi modul van, ami már az újabb eszközökre van előkészítve lásd nálam 200.Mbps el csatlakozik a 2,4GHz hálózatra!
Ezért írtam hogy kell egy fejlett Router, ami ki tudja használni 100% ban az újabb és régebbi wifi eszközöket is!
Remélem így már nagyjából érted mi és miért!
-
válasz
üzenetére
kicsit kéne fejleszteni ezen a téren a tudásodat!
Nem ilyen egyszerű a dolog ahogyan te azt gondolod, rengeteg tényező befolyásolja a WIFI működését!
Ahogy említettem egy RETKES 5000.Ft os szolgáltatói MODEM WIFI.jétől nem kell sokat várni! a telefonok/laptopok eltérő WIFI modulokat tartalmaznak ezért van hogy egyik ennyivel a másik annyival tud csatlakozni!
Mint mondtam KELL VENNI egy normális ROUTERT KB itt kezdődik az elfogadható kategória nem a 5.e Ft os szolgáltatói hulladéknál!
Egy komolyabb pedig itt kezdődikRá kell szánni a zsetont, és legalább 10.évig nem lesz probléma a wifivel.
-
-
válasz
üzenetére
a telefonban 1.sávos 5GHz AC WiFi van aminek a maximális kapcsolati sebessége 433.Mbps, tehát az elméleti maximum ennek kb a fele 200-220.Mbps (mert ugye oda<=>vissza irányba kell nézni)
De leteszteltem hogy valóságban mennyi az annyi, mert ugye nagyon sok tényező befolyásolja pl milyen erős a wifi jel erőssége!
100% os jel erősségnél ~200.Mbps Letöltés és ~240.Mbps a feltöltési sebesség amit tud.
tehát ha ezt vissza számolod akkor 25.Mega/sec a letöltési MAXIMUM, és 30.Mega/sec a feltöltési MAXIMUM, amit el lehet érni ha minden klappol(433Mbps a kapcsolati sebesség) és 100% os a wifi jel erősség!
De le tudod te is tesztelni iPerf3 al hogy a te rendszeredben mennyi a max!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
üzenetére
"( első idióta dolog, más gyártónál ilyennel nem találkoztam) "
Nem is azért van benne ez, hogy téged idegesítsen, hanem ,hogy tudja a SIM kártyához kötni magát a készüléket és a fiókot.
Szimplán biztonsági oka van.DIGI kártyát meg valószínűleg azért nem tudja, mert a DIGI kártyádon tiltva van a külföldi SMS küldése
-
Kerni62
tag
válasz
üzenetére
Negyedik telómat vettem Tőlük, nagyon gyors és korrekt ügyintézés. Udvariasak stb. Először volt RN5, azután váltottam RN7-re, majd beleszerettem a Honor8x- be, de csalódás volt a qrva, majd újra RN7, és most Mi9 lite. Sosem hajtottak el anyámba, hanem bótoltunk. Bocsi ÖTÖDIK!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Aweriot: Cloudflare és mi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kés topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- OnePlus Pad Green nagy kijelzős, pehelykönnyű tablet 128 GB Wi-Fi Használt, karcmentes 3
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3891, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon nagy köszönet!!!