Hirdetés
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 Lite (pyxis)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Mi a különbség az alkalmazásban regisztrált és az érintéses fizetésre regisztrált (digitalizált) bankkártya között?
A regisztrált bankkártyát csak a Simple alkalmazásban való fizetéshez lehet használni, a digitalizált kártyák a Simple alkalmazásban és érintéses mobilfizetésre egyaránt használhatók. A folyamat két lépcsős: először a kártyád adatait hagyományos módon megadva regisztrálod (elmentheted) az alkalmazásban, és ha megfelel a feltételeknek (kártyatípus, operációs rendszer, NFC funkció a készüléken, alkalmazás verzió), akkor egy következő lépésben regisztrálhatod érintéses fizetésre is (digitalizálhatod).Tehát be kell tudd digitalizáni, utána megy NFC-vel.
https://simple.hu/szolgaltatasok/Simple-kartya-Mobilfizetes/
Ha nincs OTP bankkártyád, az alkalmazásban igényelt virtuális Simple kártyával, annak prepaid egyenlegéről fizethetsz mobiloddalTehát így tud müködni csak, hogy prepaid kártyát kaphatsz és az megy NFCvel. Rejtély megoldva.
-
-
soslajos1987
csendes tag
válasz
darthsmoke
üzenetére
Én ezt használom már jó ideje. Nekem nagyon bejön. Jobb mint a MIUI, kövezzetek meg érte

Az akksi is hozza a 2-2,5 napot, nyúzástól függ. Illetve semmi hibát nem véltem felfedezni, kivéve az ujjlenyomat szarakszik. De lehet, ez csak az én és az üvegfóliám bénasága. Egyébként bátorítok rá mindenkit, hogy próbálja ki.
Nagyon jó kis ROM. Jelenleg a legutóbbi verzió, azaz az április 30.-i van fent. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Még egy kicsit új dolog nekem ez az NFC, úgy hogy kérdeznék olyantól akinek CIB -es Visa kártyája van.
Mik a feltételek ahhoz, hogy ilyen típusú kártyával lehessen fizetni telefonon keresztül?
Csak annyi, hogy rögzítem a telefonon a kártya adatokat, NFC -t bekapcsolom és kész? -
arcsin
senior tag
Ha jól néztem, a LineageOS, ami csak unofficial (egyelőre), annak ugyanaz a maintainere mint a crDroidnak. Ez jó is meg nem is. Ha abbahagyja/telefont vált akkor mind a 2 kuka jó időre. Jelenleg még örülni kell neki, hiszen a crDroid heti frissítéseken van, addig a Lineage-hoz is csorognak a frissítések. Ahogy nézem a mostani LOS verzióban nem jó a fingerprint lockscreen-en, meglátjuk hosszabb távon javítják-e. Lesz-e pld firmware Update hozzá, vagy a crDroidon is hiba-e.
Amíg a dobozban pihen az új készülék, addig gondolkodom melyiket tegyem fel, mivel életem nagy részében LOS-t használtam. A crDroid meg jah.. hivatalos
Az sem hátrány.
A Gcam miatt is várom, a 4k60FPS módra párom is rápörgött. A slowmotiont miuin kipróbáltam de istennek sem sikerült jól időzítsek vele, pedig néztem a rohadt pálcikákat, így is meg úgy is .
-
qge
aktív tag
Miui 12 alatt a hangerőszabályozás csúszkák látszólag csak lépésenként húzhatóak, remélem javítani fogják...11-ben ugyanúgy volt fel- és le-húzható, mint pl a fényerő-csúszka.
Ezen kivül nem látok okot arra, hogy visszatérjek miui 11-re.
-
rellif
senior tag
válasz
darthsmoke
üzenetére
Nem is figyeltem, hogy a crDroid official ROM.
-
Attila_Bp
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy melyik MIUI-t kell felraknom ahhoz , hogy az automatikus hívásrögzítés működjön? -
darthsmoke
Korrektor
válasz
darthsmoke
üzenetére
Azaz pattintanám, de modemes sebességgel jön lefelé... 30-40 KB/s...

Megoldottam, másik mirror...
-
darthsmoke
Korrektor
Én a magam nevében tudok válaszolni: egyrészt, mert ez az egyetlen official ROM az XDA-n, másrészt nincs benne gyárilag a gapps, így fel lehet tenni akár a legszűkebb változatot (én ezt fogom, mert rühellem a Google minden applikációját).
Nekem letelt a 168 óra, kinyílt a telefon, most pattintom fel a crDroid-ot. -
arcsin
senior tag
Ezt mondom én is. Nem kell megenni, mert más vagyok.
Ráadásul megérkezett, ~13 gb-ot foglal az egész a 64gb-ból ÚGY, hogy semmit nem telepítettem fel, google fiókomba be sem léptem, nem videóztam, fotóztam semmi. Csak bekapcsoltam. Most 168 órára leraktam pihenni a dobozába
-
darthsmoke
Korrektor
Azt hiszem, valahogy én is így vagyok vele, ezért is kacsintgatok a crDroid felé.
Van, aki kipróbálta a legújabb (6.5-ös) verziót ezen a készüléken? Milyen? Van valami bug, hiányosság?
Ma jár le a 168 órám, és nyitható a telefon, és vacillálok, melyik ROM lenne a legjobb... -
arcsin
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Én kérek elnézést, amiért van véleményem valamiről.
Nem az app kill beállíthatósága volt a kritikus pont, csak megjegyeztem hogy rengeteg dolgot másképp használok mint a basic user.
Egy furcsa iOS és KDE plasma házasságának láttam videó alapján az új MIUI-t, teljesen felesleges "fejlesztésekkel, újításokkal". Pixel launchernél is meg volt szokható a gesture vezérlés, de inkább nélküle folytattam. Ez a pop-upos miniaturizálás meg már a messengernél is kiakasztott, mert pld ha egy videó felett csinálod, simán megakad a videó tőle, mivel erőforrást vonsz el, az aktiv memoria terület megváltozik. Most hogy akár bármit tudok lebegtetni, remek. Split screen-nek még van/volt értelme egy két élethelyzetben. (aktiváló sms kódot kellett kinézni pld)
Nem én vagyok a fancy célközönsége a MIUI-nak ezt belátom. A CrDroidnak viszont igen. Az is stabil, fejlesztik. De valszeg a MIUI életérzés olyan lehet mint az iOS fan életérezés, nem tudok vele azonosulni. pont. Én olyan vagyok, hogy csak az legyen a telefonon amit én felteszek. az legyen beállítva amit beállítok. Kb szemrángást kapok a sok felesleges előtelepített apptól, hogy nem lehet eltávolítani valamit, bármit, max letiltani. Nem az a gapps-csomag van fent ami nekem elég, hanem mint mondtam, sok más, számomra felesleges dolog.
De!
A készülék mellett döntöttem még mindig a hw specifikációi alapján, meg a benne rejjlő valódi lehetőségek miatt. Reménykedem benne, hogy 3 évig fognak fejleszteni hozzá romokat, ezzel együtt jönnek a security patchek is, amik szerintem létfontosságúak. -
-
arcsin
senior tag
Majdnem 3 évig volt egy Redmi Note 4-em ez előtt LineageOS-sel. Szeretném ha minimum addig húzná ez is. Telefon mókolással kb nem is tudom..7-8éve foglalkozom magamnak, néha ismerősöknek is. Legdurvább az volt, amikor az LG g2-höz Ezt a leírást kellett követnem. Végül sikerült. De nem kell félni, egyszerű, alacsony lány vagyok.
-
arcsin
senior tag
Nem érkezett még meg a készülék eMagról, de megígértem páromnak hogy nem esek neki 1 hétig. Szokom a méretét stb, max visszaküldjük, ha nem nyert. De ha marad, utána akkor unlock, crDroid, Magisk, gCAm mod.
Megnéztem a videót az"újdonságokról"
Első gondolat: Mekkora egy bloat sz@r, olyan mint egy KDE lassan.
Második gondolat: Még mindig nem nekem való ez az OS.
Én még mindig használom a "hosszú vissza gombbal való appkinyírást", ha már nem használok egy appot. Animációkat kb az első körben minimumra veszem, de van amit le is tiltok 0ra
.
Azért természetesen várom a készüléket. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Gondolkozom én is egy ilyen telefon vásárlásán, Redmi Note 3 Pro -ról váltanék.
Még volt lehetőségem korábban megnyomkodni MM -ban, a kérdés tényleg csak annyi, hogy 64 vagy 128GB -os változatot vegyem.
Árban 8940 Ft lenne a különbség, mindkettő 2 év garival.
Van bármi előnye/hátránya a 64 -es és 128 -asnak egymáshoz viszonyítva leszámítva a tárhely különbséget?Másik kérdés: üvegfólia és tok tekintetében ki mit javasol?
Köszi a választ.
-
rellif
senior tag
Még egy kis kedvcsináló videó A MIUI12-höz. [link]
-
rellif
senior tag
MIUI12(20.4.30) nagyon jól sikerült,nem tudok belekötni semmibe.
Remélem pár hónap múlva a Global is megkapja. -
atosan
veterán
válasz
lizakattila
üzenetére
Már csordogál lefele. Pont ma volt a fejemben, hogy vajon milyen gyakran kap frissítést a telefonunk?
-
válasz
gixxergabi
üzenetére
Majd az AKSID is elég jól fog tőle merülni azzal számolj!
Hivatalosan csak SD855 és 855+ SOC.val szerelt telókra adták ki mert nagyon erőforrás igényes, így értelem szerűen a CPU-t és GPU-t eléggé pörgeti ami ugye azzal jár hogy merülni fog tőle a teló.
-
gixxergabi
senior tag
Felraktam globalra a miui 12-es elő háttereket , a mars-os elég jó...
-
eisento
addikt
skacok android 10-en (gyarin) nem lehet kikapcsolni az automatikus kpernyozarast? vki hiv felveszem dumalunk de mikor le akarom tenni akkor fel kell oldanom ujjlenyomattal es csak ugy tudom letenni (ha a hivo fel kozben nem teszi le) otlet?
-
gyépés
aktív tag
válasz
e-newsee
üzenetére
Hardveresen nem tudok típushibáról, abban elég jó. Szoftveresen a Miui egy-két furcsaságával kell együttélni. Folyamatosan javítgatják egyébként, a Miui 11 android 10-es frissítésével (11.0.1.0) lett szinte hibátlan a rendszer, ami maradt inkább a Miui furcsasága, mint hiba. Jelenleg az AOD-n nem jelenik meg minden alkalmazás ikonja, nekem pl. a Teams nem jelenik meg egyedül, a többi app igen. A háttérben sokmindent becsukogat, be kell állítgatni aprólékosan az appokat, hogy a háttérben is rendesen működjenek, főleg amik a navigációt is használják. Ennek részben az eredménye, hogy az akksiidők is nagyon szórnak, van akinek 5 óra, van akinek 12 a képernyőidő. Meg ahogy olvasható feljebb kicsit fura az automatikus fényerő, néha nagyon leveszi a fényerőt. Ja, meg a szokásos: telefonáláskor feloldja a képernyőt néha és elkapcsolgatsz a füleddel.
-
bobdetroit81
csendes tag
Megőrülök hogy világosabb háttérre feketével rakja fel az értesítési sávot. Eddig mindig fehér volt és sötét módra állítva csak akkor fehér ha a marsos háttér van felrakva.
-
szasanyi
félisten
Hogyan lehet beállítani a névjegyzéket, hogy ne duplán jelenjenek meg a kontatot? Zavar, és nem találok ilyen opciót sehol...
-
imrus72
tag
Sziasztok!
Nemsoká csatlakozok én is a csapathoz !
Azt szeretném kérdezni,hogy nincs e Debrecen környékén valakinek egy felesleges üveg fóliája amit megvehetnék e? Rendelem majd a kicsi kínaiaktól,de addig is dobnék fel rá egyet.Nyilván ha nem lesz reakció ,akkor kénytelen leszek a kicsit zsebbe nyúlósabb verziót választani.
Bocs hogy zavartam!
-
csucsu52
aktív tag
24 óra használat után eddig majdnem maradéktalanul elégedett vagyok a 20.04.30 eu rommal!
Azért csak majdnem mert az automatikus fényerő még mindig le veszi 0-ra magát. mikor nem kellene, most próbálkozok Klaya1986 módszerével, meglátjuk
-
kszthly
senior tag
https://mega.nz/file/2d1TwagS#RS_psSnA_Y1og6QW4Dyx-zKuKuiCyHsOENGKnLpvM8Q
https://mega.nz/file/TEtzgIiT#PjZ6Ek_kBfsgS03mcq_2OizwSs_Dufn-BzQdxaFC51M
UUgyanaz, csak az egyik sötét témával van, de már nem tudom melyik. 🤔
-
qge
aktív tag
Akik telepítették már a miui 12-t....elérhető nektek youtube vanced modul a Magisk-ban?
Köszi. -
atosan
veterán
-
e-newsee
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősömnek ajánlanám be a telefont. Nem nagyon van időm 4k hozzászólást végigolvasni. Szóval a kérdésem annyi lenne, hogy van-e bármilyen típushiba esetleg, amire számítani kell? Mennyit bír átlagos használattal az akksi. Az átlagos itt annyit tesz, hogy leginkább net, néha videóchat, facebook, minimális játék, de az lehet, hogy nem is. Abszolút alap használat.
Köszi előre is!
-
kmarci25
veterán
válasz
gixxergabi
üzenetére
Nem akarom szétszedni.
-
kmarci25
veterán
Srácok, "szerencsésen" összetörtem a készülék kijelzőjét, de annyira, hogy nem látszik semmi, csak villogott, de most már azt sem. Ha töltőre teszem, akkor lejátssza a hangot, amit szokott. Szervizzel beszéltem, nincs alkatrész, várni kell. A kérdésem, hogy hogyan tudom kikapcsolni? Mert próbáltam hosszan nyomni a gombot, rezdül is, de nem tudom, hogy ez újraindítás, vagy mi, mert nem látok a kijelzőn semmit. Szóval mi a tuti módszer?
-
rellif
senior tag
Elnézést mindenkitől
Tényleg változtak dolgok... a Telekom-nál InFlight Wi-Fi szolgáltatás is van már
-
atosan
veterán
-
rellif
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Nem kellene működnie.
Azért lehet sejteni mire találták ki a repülőgép módot.
-
-
törölt tag
Nem tudom, hogy feltűnt e valakinek,de végre be lehet állítani minimum fényerőt. Ez hiányzott nagyon, mert sokszor indokolatlanul vette le nagyon alacsony szintre és semmit nem láttam. Végre frankó. Nem tudom melyik frissítéssel érkezett, pár napja figyeltem fel rá. Igazából már nem nagyon tudok belekötni a telefon szoftverébe. Minden működik frankón.
-
qge
aktív tag
válasz
csucsu52
üzenetére
Vicces,hogy én is kb 2 napja írtam ide,hogy maradok a seggemen egy darabig a romolással,ehhez képest már fent van a 12-es... Eddig az egyetlen gond,hogy az automatikus feladatoknál fekete háttéren fekete a pipa gomb, elég nehéz volt így, ideiglenesen kikapcsoltam a sötét módot,hogy megtaláljam...

-
ataisif
csendes tag
Sziasztok!
Nálam egy fórum társ javaslatára xiaomi.eu rom van fent, béta Miui 11, 20.3.26, Android 10-zel, lassan egy hónapja. Igazából bajom nincs vele, egyszer fagyasztotta le az app vault, de töröltem és azóta jó. Minap pedig feldobta nekem a Miui 12re való update-et. Ezt azért még nem merem meglépni, mert úgy néz ki még bugos és csak clean installal megy, ota nem. Esetleg valakinek van már ezzel tapasztalata? -
csucsu52
aktív tag
Felpattintottam én is a xiaomi.eu 04.30 MIUI12-t, visszatérek a sötét(vagy világos) oldalra

-
bobdetroit81
csendes tag
Felraktam a Miui12est én is dirty flashsel. Úgy látom hogy ha a telefon nevét megváltoztatom a beállitásoknál,akkor a fotók vízjelén is az lesz. A 11ben nem rémlik ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Búcsú a sajtreszelőtől?
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- OpenWRT topic
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Hibátlan iPhone 11 Pro 64GB Space Gray
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nagyon jó kis ROM. Jelenleg a legutóbbi verzió, azaz az április 30.-i van fent.

.
Azt szeretném kérdezni,hogy nincs e Debrecen környékén valakinek egy felesleges üveg fóliája amit megvehetnék e? Rendelem majd a kicsi kínaiaktól,de addig is dobnék fel rá egyet.Nyilván ha nem lesz reakció ,akkor kénytelen leszek a kicsit zsebbe nyúlósabb verziót választani.