Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 Lite (pyxis)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
norbuska82
üzenetére
Nekem van 9Lite és 9T pro.m is, ne zavarjon a motoros kamera, teljesen rendben van, még arcalapú feloldásnál sincs gond vele, olyan gyorsan működik hogy szinte ki sem tolja teljesen és már húzza is vissza!
-
gyépés
aktív tag
válasz
norbuska82
üzenetére
Mindkettő jó telefon. Ár/érték arányuk is hasonló. Mi az, ami miatt nem tudsz dönteni?
-
norbuska82
újonc
Sziasztok! Segítsetek! MI 9T és a MI 9 lite között hezitálok, összetört az előző telefonom.
-
rellif
senior tag
-
Andris837
senior tag
-
Andris837
senior tag
Sziasztok!
Ma csatlakoztam a társasághoz egy gyönyörű szép kék Mi9 Lite-al.
Amennyiben kérdésem lesz keresni fogom a topikot. Eddig pár óra használat után mindennel meg vagyok elégedve, egy Honor 8-at váltott. Szép estét, jó éjszakát.
-
rellif
senior tag
válasz
mosottsoder
üzenetére
Nincs anti rollback védelem így visszatérhetsz android 9-re.De egy esélyt adhatsz a 11.28-as verziónak, ez minden szempontból ajánlott.
-
rellif
senior tag
válasz
mosottsoder
üzenetére
Tiszta telepítéssel vissza tudsz térni a korábbi verzióra.Ments minden fontos dolgot PC-re mielőtt nekikezdesz!
Wipe -> Factory Reset
Wipe -> Advanced Wipe ->Dalvik/System/Data/Internal Storage/Cache
Format -> yesHa ezek megvoltak mehet vissza a régi bevált ROM.
-
gixxergabi
senior tag
válasz
mosottsoder
üzenetére
-
mosottsoder
csendes tag
válasz
laciba77
üzenetére
Itt is ez a helyzet sajnos. Szinte mindent ki kell iktatni ami nem létfontosságú, ha ki akarok húzni 1 töltéssel egy napot. Android 9 alapú stabil rommal sosem volt ilyen, gyakorlatilag 0/24 be volt kapcsolva rajta wifi, gps, meg a többi ami amugy a nap nagy részében felesleges, de nem számított mert sosem ment 30% alá nap végére.
Erről egyébként tud valaki valamit, hogy ez a brutál merülés mitől lehet? + az a baromi idegesítő bug amit fentebb írtam (#3258). -
eisento
addikt
Hali. Aki esetleg szokott hasznalni temakat annak ajanlom a Meeye nevut. Tema appban keresobe csak az az egy talalat van ra. Eleg letisztult.
-
laciba77
tag
Az android 10 alapú, xiaomi.eu -s stabil rom veszettül merül, sokkal jobban mint az előző még 9-es alapú. A programok ugyanazok, a telefonhasználati szokások is. Más is tapasztalta ezt ezzel a rommal?
-
HikerS
csendes tag
Szuper, jó lett. Köszönöm!
Azért jól eldugták, ezért sem találtam rá... -
HikerS
csendes tag
Abban tudnátok segíteni, hogy a Gmailban megnyitott levelekben a linkeket a Chrome-ban nyissa meg, ne a Google böngészőben? Köszönöm!
-
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nem tudok jobbat írni, nálam is állandóan írja, hogy ki-, bekapcsolom a telefont...
-
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nekem is írja. Lépj túl rajta.
-
Winnie The P
őstag
Hali! Minden bekapcsolás után az értesítési sávban a xiaomi sim szolgáltatás sim kártya aktiválása felirat jelenik meg. Mit lehet ezzel kezdeni? Köszönöm!
-
barna70
csendes tag
Van működő App drawer. [link]
-
bodorjanos
aktív tag
Sziasztok!
Kezdem azt hinni, hogy bennem van a hiba...
1 nap 2 ora alatt sikerult 100%-rol 32%-ra lemeriteni a telefont 2 ora 50 perc SOT-tal es 30-40 perc kihangositos hivassal. Baromi kevesnek tunik ez szamomra...
Kozben ~4 orat porog eber modban a telefon kikapcsolt kepernyovel, 576 mhz-en.
BetterBatteryStat segitsegevel se jovok ra, mitol...
Alap appok vannak rajta. 10 ora mobilnet, a tobbi wifi. Jatek nuku es semmi eroforras intenziv app nem fut rajta. Elsosorban messenger fut es parszor atporgetem a facet, a hireket es a forumokat.
Egy vodas 4g-s sim van benne, jo terero es ennyi.
Gyari rom van rajta (eu-s) 9-es androiddal...
Valami otlet, mit tudnek meg megnezni?Koszi!
Janos -
csucsu52
aktív tag
válasz
mosottsoder
üzenetére
Persze, xiaomi.eu fórumon láttam.
itt -
gyépés
aktív tag
Lehet, hogy itt kevertek össze valamit:
- ...MIXM...: Gyári rom globál piacra
- ...EUXM...: Gyári rom EUs piacra
- MiuiMix: Custom rom, amit a kínai rom alapjaira építenek
Szerintem ti erre az utolsóra gondoltok, amiben jó a tárcsázó, meg van hívásrögzítés, mert a kínaiban ugye az a verzió van. zsola400-at kérdezzétek róla, ő az egyik tesztelője, ha jól emlékszek.De kicsit lemaradtam a válasszal. :)
-
csucsu52
aktív tag
válasz
mosottsoder
üzenetére
Igen, azt írják le kell gyalulni:
"From Xiaomi.eu developer to Xiaomi.eu stable You must do wipe data, cache and dalvik on twrp... Do not wipe system.!" -
rellif
senior tag
gixxergabi , msaca01
Így akkor ez is tisztázva lett. -
mosottsoder
csendes tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne felétek, hogy pár hete frissítettem xiaomi.eu romot stabil, még android 9-es verziórol developerre (az akkori legfrissebbre), és hát finoman szolva nem vagyok vele megelégedve, olyat produkál, hogy feloldás után kb 5mp-ig nem működik a gesztusvezérlés (vissza, home stb), illetve a legördülő sáv. Ezen kívül is elég sok idegesítő "apró" bug jött vele, az előzőhöz képest ez hatalmas visszalépés számomra, úgyhogy lényeg a lényeg: erről a dev verziórol vissza lehet állniglobalrastabilra probléma nélkül? És ha igen, hogyan? -
rellif
senior tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Nincs félreértés,eddig abban a hitben volt mindenki,hogy PFCMIXM-ben MIUI tárcsázó van.
És miért is ne lehetne egy pl. Indiai telefonon hívásrögzítési lehetőség. -
gixxergabi
senior tag
Sztem azon megy a félreértés, hogy az a global, a MIX a rom nevében van PFCMIXM
és van a másik global aminek EU van a nevében PFAEUXM.
Viszont egyikben sincs miui tárcsázó és hívásrögzítés, mert mindkettő globál.
Van a nem hivatalos fejlesztői EU és a MIUiMIX amit twrp-ből kell felrakni, ezekbe beletesznek ezt-azt a fejlesztők, pl. miui tárcsázó és hívásrögzítés. -
rellif
senior tag
válasz
Villanyász
üzenetére
Most már én sem tudom miben különböznek.
Korábbi kiadásokban lehet még MIUI tárcsázó van.
Többen használnak itt is MIX-es verziót és náluk még MIUI tárcsázó van. -
i3odnar
tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! ((#3246) Victoryus , (#3247) Klaya1986)
Nem a játék ami leginkább számít, az akksi idő, fotózás sokkal fontosabb, de ha pl. esténként le szeretnék tolni rajta 1-1 kört valamelyik játékkal, akkor szeretném hogy az is élvezhetően fusson rajta, amit az írásaitok alapján hozni is tud.
Jó választásnak tűnik.Szerk.: (#3250) gyépés :
Korrekt tájékoztatás volt az előző hsz.-d is és ez is.
Nem gamer oldalról közelítek a telóhoz, szóval ezek az apróságok nekem még beleférnek.Lenne még egy kérdésem, ami már off inkább:
Használt Mi 9 Lite vásárlásánál mikre érdemes nagyon odafigyelni? Van-e valami buktató amit érdemes még az átvétel során ellenőrizni?
-
gyépés
aktív tag
válasz
üzenetére
A fortnite volt az egyik játék, ami fontos neki, azt áruházból nem tudja. Akinek fontos a kompromisszummentes játék, az azért ne ezt a telót vegye. Lehet vele játszani persze, én is szoktam, de akinek nem férnek bele a kis megakadások highban, annak nem ez a jó választás. Amiket írtam, egyértelműen jobbak játékra. Csak mi 9t-t írtam, nem prot, már az is jelentősen jobb. A note 8 proról nem is beszélve. Ez a telefon egy nagyon jó ár/érték arányú, kiegyensúlyozott készülék. De pont a játékoknál célirányosan lehet jobb készüléket találni hasonló áron.
-
HikerS
csendes tag
Sziasztok! Ma reggel nekem is megjött a 10-es Android alapú verzió. Azt kérdezném mik az eddigi tapasztalataitok, érdemes feltenni? Mennyi ideig fog tartani és ugye a fent lévő filmek, képek stb. megmaradnak?
Megjegyzem, én a jelenlegi verzióval elégedett vagyok. (11.3.4.0. PFCMIXM)Köszönöm!
-
törölt tag
Nem vagyok nagy gamer,de a Call of duty mobile az az egy amit nyomok. Hibátlanul megy hébe hóba nem mondom, hogy nincs 1-1 lagg egy fél másodpercre, de 99%ban hibátlan és abszolút semmit nem ront a játék élményen. Ja , full grafikai beállítások mellett. Nyilván egy mi 9t pro jobb választás ilyen szempontból,de nem is ennyibe kerül. Szerintem egyébként simán jó játékra is a telefon.
-
válasz
i3odnar
üzenetére
Bőven jó tartaléknak. Szerintem egész jó képeket csinál, hívás hangminőség rendben. Wifi, mobilnet stabil, gyors. Kijelző szép. Aksi 2 napot simán bír, de akár 3-mat is. Én mondjuk elég sokat olvasok rajta neten, meg pdf-et is.
Rally Fury, Warplanes ww1, Taxi sim2020, Billiards city, RealReacing szépen fut rajta. -
gyépés
aktív tag
válasz
i3odnar
üzenetére
PUBG mobile az megy rajta. A fortnite az áruházból hivatalosan nem elérhető rá, lehet apk-ból rá tudod rakni. Ha a játék számít, kicsit erősebb vasat keress! Olyan Honor 20, Mi 9T szint az, ahonnan kezdhetsz nézelődni szerintem, nem sokkal drágábbak. Esetleg a Redmi Note 8 pro vagy a Pocophone F1, de azok kamerában kicsit kompromisszumosabbak lehetnek.
-
rellif
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Ha lemented a kártya tartalmát,akkor formázd le a készülékben.
-
rellif
senior tag
"Sajnos" még mindig a xiaomi.eu vagy a Miuimix az ajánlott, ha fontos a hívásrögzítés. Amúgy is 2-3 lépéssel előrébb vannak a china alapú ROM-ok a maguk meglepetéseivel.
-
Atomcsirke
aktív tag
Meizu M6 Note-omat lassan illene lecserélni, de a GDPR-os baromkodások miatt nem akaródzik nagyon váltani, ugyanis konkrétan szétcsúszna az életem hívásrögzítés nélkül!
Magyar nyelv abszolut nem érdekel, elég ha angolul perfekt, csak legyen benne MIUI tárcsázó, és egyszerűen felmókolható legyen a ROM. Bele merjek vágni egy MI9 Lite-ba? Az összes egyéb paramétere szimpi lenne, de a hívásrögzítés hiánya eltántorít...
-
i3odnar
tag
Sziasztok!
Bedobom ide is a hsz.-m, hátha itt jobban tudtok segíteni szóval:
Összetört a telefonom ezért szeretnék vásárolni egy ideiglenes készüléket jó fotós képességekkel (pl. Xiaomi Mi 9 Lite [6/128 GB]), amit majd ha sikerült ismét munkát találnom, egy erősebb, jobb fotós képességekkel ellátott telefonra szeretnék cserélni (pl. Huawei P30 Pro).
Az ideiglenes telefonon Messenger, Instagram, Snapchat, Google Maps, képszerkesztő és videoszerkesztő alkalmazások (Snapseed, PicsArt, Filmora) lennének, illetve mivel a PUBG valamint a Fortnite valamiért referencia játék lett, jó lenne ha ezekkel is megbirkózna (még ha a Fortnite-ra esélyt sem látok, hogy bármikor feltenném rá, PUBG-n viszont sok ismerősöm játszik, ezért ebben nem vagyok ilyen biztos
).Mivel még nem használtam Mi 9 Lite-ot, ezért azokat kérdezném, akik használnak vagy használtak ilyen készüléket, hogy mi a véleményük róla, jó választás lenne-e vagy vannak jobb alternatívák esetleg?
Használt készülékekben is gondolkozok. Mi 9 Lite már van 70-80 körül használtan, szóval ez lenne az irányár.
Előre is köszönöm a segítséget!

-
rellif
senior tag
Új Android 10-hez való BufferFix.
A gyári kamera alkalmazás működik,nem áll le.(forrás 4PDA)Tegnap MiFlash-el felraktam a MIUI 11 Global Stable ROM V11.3.4.0.PFCMIXM-et.
Ha valaki a hívásrögzítés (MIUI tárcsázó) miatt szeretné felrakni (mint pl. Én is),ne tegye mert
Google tárcsázó és üzenetkezelő van benne.
Próbáltam régióváltást (Svájc,Hongkong,Indonézia) de nem változott semmi.
Elképzelhető,hogy más verziókban másképp van,de ebben a fastboot rom-ban nem elérhető. -
harry3
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Ha kiveszed az SD kártyát és a telefonra mented a képeket, akkor is ezt csinálja?
-
Winnie The P
őstag
Csináltam gyári visszaállítást, de sajnos minden maradt a régiben
. -
kmarci25
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nem kell. Múltkor muszáj volt megcsinálnom, nem választottam le sehonnan, és ment/működött a dolog.
-
harry3
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Én nem szoktam.
-
harry3
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szerintem gyorsabb lenne egy factory reset. Tapasztalat alapján főverzióváltáskor érdemes.
-
msaca01
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
-
sonic60
tag
Szia,én is szeretném kipróbálni az összefoglalóban lévő Recovery ROM Mi CC9 / Mi 9 Lite – Global Stable ROM V11.0.1.0.QFCMIXM rom-ot. Ez telepíthetem úgy hogy letöltöm, felmásolom a telefon belső tárhelyére vagy a telóban lévő sd kártyára és utánna elindítom a telefon rendszerfrissítőjét ott a frissítőcsomag kiválasztása menüpontot és telepít? Vagy ez így nem működik.
Most a telefonomom minden gyári , a szoftver pedig MIUI Global 11.3.4 Stabil (PFCEUXM)
Ezt azért kérdezem mert olvastam hogy "Villanyász" kolléga is szerette volna kipróbálni, de az általad ajánlott MIflash nem működik. -
snpetit
aktív tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Mi a konkrét gondod pontosan kamerával? Rákerestem a hozzászólásaidra, de nem találtam csak, hogy gond van vele.
vcf küldést tuti nem oldja meg az újrarakás, a kamerát mindenképpen meg kellene, ha nem hardver hiba és másnál nem jelentkezik. -
Winnie The P
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Igazából nem tudom, hogy garanciába mit tudnának vele kezdeni. Ez nekem ( nem vagyok szakértő ) inkább szoftveres problémának tűnik. Arra is lehet érvényesíteni?
-
snpetit
aktív tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szerintem ez lehet inkább Messenger korlátozás lesz nem miui elcseszés most ez éppen.
Csinálnod kellene egy teljes 0-ról való belakást. A kamera, ha nem megy úgy sem akkor gari. Nekem a stabil EU verzió van fenn, most rendben van vele minden értesítések is megjönnek időben. -
rellif
senior tag
válasz
Villanyász
üzenetére
Lehet zárt BL mellett már nem lehet Flash-elni.
-
Winnie The P
őstag
válasz
snpetit
üzenetére
Akkor nálad sem jobb a helyzet.
Más!
Ma észrevettem még egy vélhetően friss hibát (nálam). Ugyanis a szkennernél a qr kód olvasónál ha pl. csekket olvastatok vele akkor ha rányomok a honlap megnyitására ott nincs böngésző ikon, viszont ha monitorról olvastatom be a qr kódot akkor ott már van. Érdekes jelenség. Valami nagyon nem jól működik nálam. -
snpetit
aktív tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
-
XiaomiEuStable-ben van már normális AOE vagy D? (nyamvadék színes kis ikonok a zárképernyőn
)
Azt az elmebeteg verziószámozást... 11.3.1.0. régebbi, mint a 11.0.1.0. a végén legalább írja, hogy v11-10. -
Villanyász
tag
-
csucsu52
aktív tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Az AOD-on megjelenő fehér fényerőt veszi lejjebb. Jó.
-
rellif
senior tag
válasz
Villanyász
üzenetére
Igen fastboot módban kell.
Ha nincs nyitva, akkor elég a clean all. (lock csak akkor kellene, ha vissza szeretnéd zárni) -
törölt tag
válasz
Bogya75
üzenetére
Szia. Én sem vagyok a romolgatós fajta. 4 hónapja használom a készüléket. Huawei mate 10 proról váltottam erre. Igazából meg vagyok vele elégedve. 1-2 apróság van ami nem jön be, de igazából nem vészes. Global stabil rom van a telefonon. A google féle tárcsázó elég béna, valamint az üzenetek app sem a szívem csücske, de igazából teszik a dolgukat. Maga a telefon hardveresen teljesen rendben van, más gyártónál ugyanilyen tudásért súlyos 10 ezrekkel kell többet fizetni. Kijelző szép, hardver megfelelően gyors, sosem laggolt még vagy fagyott le. Aksi nálam másfél nap kb 7-8 óra kijelző idővel, két simmel használva. A kamera is átlag felhasználásra teljesen rendben van. Szoftveresen a huawei mérföldekkel jobb szerintem , de a miui is sem rossz. Nálam minden értesítés megjön és jelez is. Ilyen problémám sosem volt, de mondom én nem is romolgatom. Bluetooth mindig működik, napi szinten használom autóban. GPS pontos, jól működik, szintén sokat használom navigálásra. 90-100 ezer forintos kategóriában szerintem abszolút az élen van a telefon. Ehhez viszonyítok. Átlag embernek mindenre elég ez a telefon, nem kell tőle félned. Ha szar lenne , már nem lennék itt

-
Bogya75
tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy ilyen típusú készülék vásárlásáról. DE rövid topic hsz olvasás után elbizonytalanodtam.
Nem jelző értesítések,meg az állapotsávról olvastam negatívokat. Semmi képen sem rootolnám,csakis gyári rom lenne fent. Használható azért normálisan,hibamentesen a készülék? Írjatok légyszí leggyakrabban előforduló hibákról. -
rellif
senior tag
válasz
Villanyász
üzenetére
Akkor, ha jól gondolom global eu-ról váltanál global mix-re. Ha nem szeretnél nagyon bele bonyolódni, akkor nem kell unlock és TWRP sem. Miflash-el kell felrakni egy global mix-et és kész. Vagy BL-t nyitsz és TWRP-n keresztül mehet a xiaomi eu.
-
Villanyász
tag
Sziasztok!
Végigolvastam amit tudtam, de nekem kezdőként még is volna egy kérdésem, mert nem tisztult ki a kép. Eu ról szeretnék Globalra váltani a tárcsázó illetve a hívásrögzítő miatt. Elég az unlock-Miflash, vagy kell a twrp is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- Assetto Corsa Rally
- Hardcore pizza és kenyér topik
- További aktív témák...
- Hibátlan iPhone 11 Pro 64GB Space Gray
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- UPDATE 11.13. HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-13. gen gar.
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).
.
Nem jelző értesítések,meg az állapotsávról olvastam negatívokat. Semmi képen sem rootolnám,csakis gyári rom lenne fent. Használható azért normálisan,hibamentesen a készülék? Írjatok légyszí leggyakrabban előforduló hibákról.