Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nubia Neo 3 GT 5G - játéktelefon
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 Lite (pyxis)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem a legszebb volt, mikor kb két hete bezárta a vodafone ridert. Elindítottam a parkolást , jött is róla sms, hogy megkezdtem, majd zsebre raktam a telefont lenémítva, és mentem a dolgomra. Nagyjából 2 óra múlva értem vissza az autóhoz, mondom leállítom a parkolást. Mivel láttam , hogy jött egy sms, arra kattintottam először. A parkolás vége sms volt, 7 perccel azután, hogy elindítottam. Mondom mi a tököm. Megnyitottam a vodafone ridert, erre az be volt zárva, futó parkolás sehol. Elég nagy mákom volt, hogy nem járt arra parkoló ellenőr... Pipa is voltam kicsit, hogy előtte a mate 10 proval ilyen problémám nem volt , most meg a szerencsén múlott, hogy nem bűntettek meg a faxom miui miatt. Egyébként nincs bajom a miuival, de a huawei rendszere mérföldekkel jobb. Ott nem kellett semmivel baszakodnom. Itt már fastboottal letöröltem vagy 20 felesleges alkalmazást, mert volt ami pl a háttérben szopkodta az aksit. Az idióta xiaomi aktiválást még nem sikerült kinyírni, de ahogy olvastam külföldi fórumon, nem is szabad bántani, mert rendszerszintű dolog. Jó maga a hardver, főleg ennyi pénzért, alapvetően a miui is mert nem fagy, nem laggol, teszi a dolgát. De....
-
kmarci25
veterán
Factory reset után egyelőre jó...
-
viktorhu
veterán
válasz
Tomasz72
üzenetére
A google messaging service-t szabályosan használó appokat felébreszti a push üzenet, de az android nem kényszeríti ki a szabványos működést - használhatja a saját rendszerét is az alkalmazás, amihez ébren kell maradnia - ez az egyik fő különbség az iOS és az Android között. Emiatt aztán a telefongyártók hackelnek bele különféle megoldásokat az akkukímélés miatt. Samsungon is problémás a dolog, bár az kevésbé agresszívan csinálja, pl. megfigyeli az alkalmazást, hogy mennyire aktív, mennyit használod, és akkor küldi aludni, ha szükségtelennek tartja.
Ettől még android auto használatával a kivételek közé kellett tennem a waze-t Samsungon is, és kerülnöm kell az akkukímélő módot, mert vezetés közben lekapcsolja a navi alól a GPS-t különben.
-
Tomasz72
aktív tag
válasz
Victoryus
üzenetére
Mondom, hasonló néha a hüvely is. Nyomogatom, egyszer csak nincs fent a viber ikon. De ha közben jön üzenet, pushban felébreszti. Én se értem... Azt már meg se említem, hogy teszem azt játékra vetemedek, játék közben telefon lezár, majd feloldáskor helló, mert az neki fáj...
Ugyanakkor, belső tárhelyre mentett képek miatt, a saját galéria app-ja úgy el tud fáradni, hogy pont olyan gondolatok járnak a fejemben, mint Neked. 2 éve egy Sony XA-1-et váltott a mostani telefonom, de tárhely kezelésben a Sony köröket ver rá! Marha sokat matekoztam a független és a szolgáltatós telefonok közt, így jutottam el a mi 9 litehoz. Remélem nem bánom meg, főleg úgy, hogy Nejem is kap egyet... -
válasz
Tomasz72
üzenetére
Én szombaton futás közben akartam földhöz vágni a hülye miui miatt. Benyomtam az Endomondót, lenyomtam 2x1,5km-t, gyanús volt, hogy nem mondja 500 méterenként a távot. Gyakorlatilag abban a pillanatban kinyírta az Endót, ahogy lezárt a kijelző. Na mondom, akkor akku beállítások, sose legyen leállítva. Úgy már ment... Még mentem 2 kört, legalább levezettem az ideget.
De ugyanezt pl. Google maps-szel, vagy Maps.me-val sőt a Herével sem játszotta el, azok futnak tovább lezárt kijelzővel is. Ebben megint nincs semmi logika.
Már csak az a gondom, hogy az Endomondo továbbra sem mondja a távolságot, mint eddig, pedig a honlapjuk szerint az ingyenes fícsőr, de az app-ban nincs is ilyen opció most.
Másik amit utálok, hogy este ha csak kis lámpa ég, akkor hol leveszi minimumra a fényerőt, hol felnyomja maxra, hogy kisüti a szemem.
Esti fényképek meg pocsékok, telefonon jól néznek ki, de monitoron/tv-n förtelem mind, olyan homályosak.
Ez meg megint k.idegesítő, hogy kinyírja a messengert, gmailt, vibert amikor úgy gondolja, és erről ugye semmi értesítést nem ad. Ezért utáltam 3s-en is a miuit, és cseréltem le amint volt stock droid. -
qge
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Sztem itt valami más baj (is) van....a xiaomi nem kellene, hogy kapcsolhatóvá tesz egy olyan dolgot, ami megöli a telefont.
Másrészt SIM nélkül meg elindul, furcsa ez.@kmarci25, gondolom már késő, de remélem SIM nélkül csináltál backup-ot.

-
kmarci25
veterán
Ha most én a power up+power-t nyomom, akkor feljön egy Main Menu nevű valami, amiben van egy Reboot egy Wipe Data és egy Connect with MiAssistant. Ha ebből a wipe data-t választom, az a factory reset?
-
kmarci25
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Már visszakapcsoltam, de úgy is újraindul. Most próbálom a factory resetet, mert nem tudom mit lehetne tenni. Ha kiveszem a sim kártyákat, akkor semmi gond. nem is értem...
-
-
kmarci25
veterán
Baj van.
Bootloop-ba került a telóm. Újraindítás után, nem csináltam vele semmit (csak épp kikapcsoltam a miui optimalizációt a fejlesztői menüben), újraindítottam, és azóta semmi, felvillan a képernyő, de rögtön újra is indul. Ha elég gyors vagyok, akkor ki tudom kapcsolni.
Global rom, nincs root, illetve semmi módosítás. Mit tudok tenni? -
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Igen, valszeg az lesz a legegyszerűbb.
-
válasz
gixxergabi
üzenetére
Köszi a tippet, ha reggelre megint előjön a probléma, kiütöm.
Szerk.: A frászt, inkább kikapcsoltam most, nem szeretek feleslegesen szívni.
-
gixxergabi
senior tag
Agresszív akkukezelés ellen próbáljátok ki a Fejlesztői beállításoknál legalul a Miui optimalizációt kikapcsolni... (utána restart)
-
Tomasz72
aktív tag
Hüvelyen, 8 alatt nekem se tűnt fel. 9-re váltás óta már észrevehető. Este lerakom a telefont, mondjuk melós napon jó korán kelek, akkor még él minden, ha nem megyek, 10 felé nézem, és sumák módon kinyírja például a vibert is...
Igazából csak azért jött el a váltás ideje, mert Nejem P smartja kicsit rosszabbul bírja és két egyforma telefonnal megkímélem magam sokmindentől... -
-
szasanyi
félisten
Mi account hogyan módosítható? Jó ideje nem használtam már és az abban szereplő mobilszám már nem is él, viszont a módosításokhoz csak arra akar security code-ot küldeni.

-
válasz
Tomasz72
üzenetére
Van benne tok, múlt héten onnan vettük mi is. Hétvégén kapott még egy ClearPlex-et, meglátjuk, meddig marad így karcmentes. Nem rossz ez a telefon amúgy, ennyiért pláne, mondom ezt OP7Pro tulajként. A kijelző fényereje például kifejezetten kellemes. Ami csalódás volt, az az agresszív memória menedzsment. Fel voltam készülve rá, olvastam már róla nem egyszer, de azért az durva, hogy este lerakod a telefont hiba nélkül, erre reggelre nincs élő háttérképed (walloop), időjárás és óra widgeted (Chronus), és megszakad a szinkron a karkötővel is. Mindezt úgy, hogy akku optimalizálás ki van véve, és automata indítás is be van lőve. Most be is lakatoltam őket.
-
Tomasz72
aktív tag
Úgy legyen!
Ha minden igaz, csütörtökön kiderül!
-
Tomasz72
aktív tag
Sziasztok!
A héten rendelnék a zöld kis szemétládától (alza) ilyen telefont.
A tesztben olvastam, hogy a dobozban van a telefonra való tok.
Igaz ez minden vásárlásra?
Előre is köszi a választ! -
viktorhu
veterán
-
djapor96
senior tag
Megőrülök... Ha benn vagyok egy alkalmazásban és vki hív, nem tudom felvenni. Nem ugrik fel a zöld kis kagyló. Ha belemegyek a telefon alkalmazásba, akkor ott sem jön föl semmi. Én állítottam el vmit? Global rom.
-
kmarci25
veterán
válasz
snpetit
üzenetére
Egész pontosan ezt: https://www.protectionfilms24.com/article/brotect-airglass-matte-glass-screen-protector-xiaomi-mi-9-lite-5336677.html
És a kamerára is, de az nem matt, és 3 darabos.
-
rellif
senior tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
EU esetén pedig 11.08GB
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy maga a rendszer mennyi helyet foglal, tehát mondjuk első indítás után mennyi szabad hely marad a telefonban?
-
mrvaszily
újonc
Sziasztok!
Most vettem a Firstphone-nal egy Mi 9 lite-ot. Nem tudom eldönteni, hogy van-e fólia a kijelzőn. Van rajta alapból?
Tokot adtak hozzá, a telefon egyébként nagyon tetszik!:) -
djapor96
senior tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Köszi, valóban.
Nekem Global romon nem írja ki sehol, de azt látom, ha ki van kapcsolva és hívást indítok, akkor leveszi a netet H+ -ra. Ha be van kapcsolva, akkor marad 4G+ -on a net ikon.
Jól gonolkodom?
-
-
gixxergabi
senior tag
válasz
djapor96
üzenetére
"Fordítva kell aktiválni".
Amikor azt írja hogy enabled, akkor ez egy ellenőrzés volt, hogy előtte mi volt de most váltott disabledre. Szóval amikor megint beírod a kódot és azt írja hogy disabled-re volt állítva, akkor vált át enabledre...
Húzd le az értesítési sávot és akkor "kifér" az ikonja és mutatja a volte ikont a térerő mellett, és persze az a menüben az adott sim beállítás mellett is megjelenik egy volte kapcsoló ha sikeres volt... -
DIEGO15
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
A tárcsázó telepíthető külön.
-
-
djapor96
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez milyen tárcsázó? Global romra fel tudom eszkábálni vhogy?
-
-
djapor96
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ott csak annyit ír, hogy Vodafon HU
-
-
djapor96
senior tag
Sziasztok, két napja én is tulajdonosa vagyok egy ilyen készüléknek. Mix 2 után sok megeleptést azért nem tartogat, de nem nagyon sikerül a VoLTE aktiválása.
Vodafonnál be van állítva, készülék kiírja a kód beütése után, hogy "enabled", de még sem akar működni.
Hogy tudnám működésre bírni?
-
ClearPlex-et használ rá itt valaki? Én abban gondolkodtam üveg helyett, mert ugyan flip tokban lesz, de a feleségem fülbevalója miatt mégis kell valami a kijelzőre.
-
kmarci25
veterán
A kijelzővédelemhez. Éveken keresztül én is ebay-ről, Ali-ról szereztem be az üvegeket, azonban mostanában már innen rendelem: protectionfilms.
Igen, drágább, mint a Kínából rendelhető lehetőségek. Cserébe itt van 5 nap alatt kb., ha baj van a rendeléssel, megoldják (múltkor rosszat küldtek, megírtam nekik, szó nélkül küldtek jót, és nem kezdtek el értetlenkedni, meg visszaküldést kérni).
Most épp egy ilyen "üvegfilm" van rajta. Egyrészt matt, ami először fura volt, de tetszik (nem látszik rajta az ujjlenyomat), másrészt pedig film, tehát nem áll el/ki a széle. (Üvegnél többször előfordult, hogy ha épp a szélét üti meg az üvegnek valami, akkor egyből végigreped.) Viszont tényleg üveg, mikor feltettem, akkor maradt egy darab a fólián, és összeszorításra tényleg elpattant, és bepókhálósodott, mint az üveg.
Szóval, tetszik. -
soslajos1987
csendes tag
Sziasztok!
xiaomi.eu 11.3.4-es ROM van a telón, előtte a gyári volt fent. Mindkettővel azt csinálja a Nova Launcher, hogy az értestítési jelvényeknél megadott engedélyt elfelejti a teló és mindig be kell állítani, van hogy órákig jó, van hogy percek múlva már hisztizik...
Találkozott már valaki más is ezzel a problémával?
-
rellif
senior tag
... Van remény. Egy pár készülékre már kint van az EU 02.20
-
-
gyépés
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
3rd party AOD alkalmazások, letölthetőek a play áruházból. Az Always-on-Edge többet tud, nagyon sok minden paraméterezhető benne: mi, mikor, hol, meddig jelenjen meg a lezárt képernyőn. A NotifyBuddy csak egy pulzáló pöttyöt/formát tesz ki a kijelzőre, mint egy led, csak a kijelzőn, de ez is elég jól paraméterezhető.
-
Tudtok olyan cheat progit, ami megy miuin? Próbáltam párat, de egyik se működött normálisan. Cree, Sbgamehacker, Xmodgames, Hackerbot... Egyszerűen nem lehet nekik megadni a kért jogokat. Rootolt a teló, de a Magisk-ben sem lehet adni nekik root jogot, pedig hiányolják. Vállalom a kockázatát, hogy esetleg károsak ezek az appok, legrosszabb esetben újratelepítem a romot. Régen 3s-en simám ment egy ilyen progi, csak már nem emlékszem melyik... tök jó volt végtelen coin-nal játszani a sok idegesítő játékot. Plants vs zombit stb...
-
gyépés
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Ha visszaolvasol kicsit az értesítés megjelenítés nem az igazi a gyári global rommal. Az értesítési led hátul van, a tok takarni fogja, az AOD meg csak az alkalmazások egy szűk körénél jelez.
Az Always-on-Edge vagy a NotifyBuddy lehet alternatíva, ha működik, de nálam sajnos nem. -
gyépés
aktív tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Sajnos nekem is ezt csinálja a kezdetektől, nem is működött sajnos nálam sosem az AOE emiatt. Legújabb global van, rögtön első bekapcsolás után arra frissítettem a rendszert. Más minden frankó. Ez meg valamiért nem megy...
A fentebb írt NotifyBuddy sem megy, gondolom ugyanaz lehet a root cause. -
szasanyi
félisten
-
rellif
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
A kijelző íves és lekerekített.Hagyományos üvegfólia vagy réskitöltő folyadékos változatból is van bőven kínálat.A többször is ajánlott TG méretpontos,széltől-szélig véd.(Mostanában hibás,törötten érkezett példányról is írtak a többiek.)
Tokok közül ezt és ezt ajánlom. -
szasanyi
félisten
Értem. Akkor azonnal kell az üvegfólia, amiről pedig egy újabb kérdés merült fel bennem. A kijelző sík és sarkos?Csak mert a kissé ives, és/vagy lekerekített szélű kijelzőkre szinte lehetetne megfelő üvegfóliát találni, ami aztán széltől szélig teljesen rásímul és nem is válik fel.
-
rellif
senior tag
-
törölt tag
válasz
szasanyi
üzenetére
100 körül, újan jobb vétel nincs. És nem azért mondom, ment most épp mi 9 lite van nekem is. Opció lehet még, használt, pár hónapos,de még bőven garanciás korábbi csúcs készülék. Én is karc nélkül, hibátlan állapotban, 10 hónap garanciával adtam el a mate 10 prot. Ki lehet fogni jót. De ha a mi 9 litet választod se fogod megbánni.
-
szasanyi
félisten
Azt gondoltam, hiszen csodák nincsenek. Viszont másik ilyen kategóriájut (technikai szinvonalú) telót sem találtam 100k alatt, nem még jobban. És még 2 kérdésem van:
1. a gyárilag rajta lévő kijelzővédő fólia milyen? Tehát használható átmenetileg - amig mondjuk megérkezik a rá való üvegfólia - vagy azonnal kell cserélni, mert mondjuk feliratos, nem átlátszó, stb.
2. Van-e vmi "gyermekbetegsége" vagy olyan tulajdonsága ami zavaró, esetleg nem jól működik? Gyári ROM-mal, én szoktam mást használni (kettővel ezelőtt volt Redmi5-öm azzal nem volt gondom). -
szasanyi
félisten
Timer & Klaya1986: köszi az infókat. Sajnos a 6/128 verzió most megbízható helyen, 2 éves garival - 95k ennél olcsóbban fele garival és/vagy gagyi üzletben lelhető fel, amit inkább kihagyok (mivel "szetek belenyúlni" a hibás, vagy idejekorán meghibásodó cuccokba).
Néztem pár tesztet de nem látok jobb alternatívát 100k alatt, de javítsatok ki a tévednék! -
gixxergabi
senior tag
Nem tudom mi lett nálam AOE-vel, előtte működött, de most hogy újraraktam nem lehet engedélyezni a programban a hozzáférést az értesítésekhez. Hiába adom meg neki az engedélyt, a program úgy látja nem kapja meg, és hiába mentem el a beállítást, kiveszi a pipát.
Már másik verziót is próbáltam, újraindítottam de semmi. Playen is volt már vkinek ilyen gondja, de az a fura hogy előtte meg működött és rendszer frissítés se jött... -
válasz
üzenetére
Igen, azóta azért picit megugrott az árfolyam is, de ennyiért nem találtam jobbat. A magam részéről inkább fizetek a teljesítményért kicsit többet, de ne kelljen utána hallgatni, hogy ez nem jó, az nem jó. Arra leszek majd kíváncsi, hogy a Fitbit eszközökkel mennyire lesz barátságban a telefon, mert Huawei P9 Lite 2017-en kellett küzdeni, mire ment rendesen, de tökéletes soha nem volt. Ha jól látom, ennél a telefonnál nem spóroltak ki semmit a BT modulból szoftveres oldalon sem, de majd látjuk, az akku menedzsment például még okozhat meglepetéseket.
-
törölt tag
Gondoltam, hogy nem a 64-es . Egyébként eléggé felment az ára a telefonnak. KB 3 hónapja vettem az enyémet a turbadon. 64-es volt akkor 80 ezer, a 128-as 88 ezer. De mivel én a 128as mate 10 pron is max 40 gigát használtam , így ebből is feleslegesnek éreztem a 128ast. Most ránéztem a turbadora . 64 gigás nincs is már , a 128as meg 97 ezer ft. Ennyiért is megvenném , de azért ez már közel se olyan baráti ár. Bár a hasonló áru huawei p30 lite , A50, A70 és társaitól bőven jobb.
-
törölt tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Egy Huawei mate 10 prot váltott nálam a mi 9lite. Fel volt adva a lecke neki. De abszolút nem bántam meg. Bár nincs meg a prémium érzet kézbe véve, de nem is gagyifon, teljesen rendben van. Rendszersebesség teljesen jó, aksi jól bírja, kamera ennyi pénzért hibátlan, kijelző szép és ugye amoled. Átlagos felhasználónak mindenre elég ez a telefon. 95%ban hozza a két évvel ezelőtti,bő 200ezres telefonom szintjét. Csak pl én 80ert vettem,nem mindegy.
-
válasz
szasanyi
üzenetére
Én is most vettem az Asszonynak. Ha nem zavar a készülék mérete, akkor szerintem ajánlott, a Snapdragon, a QC3+, és az AMOLED ennyi pénzért elég komoly fegyvertény . Egyetlen negatívumot tudok mondani rá eddig, itthon szinte lehetetlen rá normális minőségű flip tokot kapni, a többi XIAOMI-ra meg nagyjából rogyásig van. Néhány nap múlva bővebb tapasztalattal is szolgálhatok, most még várok a futárra.
-
szasanyi
félisten
Üdv srácok! Telócsere előtt állok, ezért érdekel ez a típus. Bár elolvastam pár hsz-t de túl sok van ahhoz, hogy részletesen átnézzem. Egy rövid, lényegretörő kérdésre szeretnék választ kapni: 95k-s áron ajánlott ez a típus, vagy lehett jobb altarnatívát találni?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870, 100% Akksi
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 100% Akkumulátor
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de legalább van benne magyar nyelv is...