Hirdetés
- Nubia Neo 3 GT 5G - játéktelefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 Lite (pyxis)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winnie The P
őstag
A #2391-re esetleg valaki?
-
tboy72
aktív tag
Kis segítséget kérnék!
Adott a teló, TWRP 3.3.1-0 -val, MIUI 11.2 by xiaomi.eu 20.1.16.
Ezt szerettem volna frissíteni, de OTA-n nem megy, mert az updater belefagy a letöltésbe.
Letöltöttem a legutóbbi romot, felmásoltam, az updaterben betallóztam, akkor írja, hogy a TWRP-ben majd meg kell adnom a feloldókódot, hogy a fájlrendszer titkosítást kikapcsolja. Újraindítja a telót TWRP-ben, de nem kéri a kódot, hanem egyből megnyitja a TWRP-t, aztán ott van a fájlrendszer titkosítva!Ha kikapcsolom a jelszavakat, képernyőzárat, akkor is titkosítva marad minden!
Hogyan tudnám frissíteni újra belakás nélkül?
-
Norby86
őstag
Az szerintetek mitől van hogy ha egy minimálisat bemozdul a kezem fényképezés közben, eléggé elmosódott képet csinál a telefon? Mutatok három példát amit az edző terembe fotóztam, az elsőnél látható az éles kép amikor teljesen mozdulatlanul tartottam a telefont, a második képen picit megmozdult a kezem fotózásnál, a harmadik képen pedig már jobban megmozdítottam direkt hogy lássam mit produkál. Egyedül akkor csinál szép képet ha még egy millimétert sem mozdul be a kezem, pedig a képstabilizátor be van kapcsolva. Vagy az csak videónál működik?
-
czekasz
friss újonc
Sziasztok !Azt szeretném megtudni, hogyan lehet egy névjegyhez egyéni csengő hangot rendelni? A névjegyeknél meg is adja a lehetőséget, hozzárendelem , de még sem lesz ez a csengő hang, marad amit megadtam általános csengőhangnak. Mi lehet a hiba ?
Egyik sem SIM kontakt. Google névjegyzék van a telefonon, van másik Xiaomi tip. telefonom ott sem lehet ezt megtenni. -
Winnie The P
őstag
Üdv! Lehet tudni, hogy mikor jön az android10 globalra?
-
válasz
gixxergabi
üzenetére
Kb.ugyanannyira, mint nélküle. Jó lenne erre is egy matt, nem koszolódó, de még nem láttam.
-
válasz
gixxergabi
üzenetére
Ujjlenyomatot nem kellett újra tanítani, jó használni.Csak az alja nem tapad, pedig próbáltam 3x, nedvesítve is. Általában ha jó a cucc elsőre felmegy, de ez nem akarja az igazat...
-
-
-
Feltettem az üvegfóliát de az aljánál csak nem passzol tökéletesen. A kamerás része ok. Szerencsére a gyári szilikon tok passzol rá így is.
-
Fricó
aktív tag
Hátlapi vonalkódos matricát nektek mivel sikerült eltávolítani?
Engem nagyon zavar hogy ott van, rontja az összképet. -
z123456z
őstag
Én mondjuk eleve nem értem, hogy miért kell barkácsolt romokkal variálni, de ez szigorúan csak az én homályom, nem akarok senkit számonkérni vagy kioktatni. A két gyereknek karácsonyra ilyet vettünk, egyik sem panaszkodik nem működő funkciók és egyéb problémák miatt. Nekem egy elavult Redmi S2 van, semmi bajom vele. Elötte a fiamnak Redmi Note 4 volt, aztán egy Note 7, sosem volt bajuk. Mindegyikben közös, hogy gyárilag Global stabil van rajtuk, talán ez a titok nyitja. Szóval értetlenül olvasgatom ezeket a tapasztalatokat.
-
kmarci25
veterán
Én asszem nagyon szerencsés vagyok, mert semmi ilyen problémát nem tapasztaltam. Egyedül az AOD ami nem működik, de ez tudott. Ilyen érdekes anomáliák, mint amit iratok, olyat egyet sem tapasztaltam a szűk negyedév alatt, amióta használom.
-
gyépés
aktív tag
Nekem is most azt csinálta, hogy jópár beállítást visszaállított gyári alapra, meg visszavett alkalmazásoktól jogokat. Nem mindenhol következetesen, csak pár alkalmazástól, meg pár beállítást. Egyik nap tudok fizetni nfcvel a boltban, másik nap nem, egyik nap nem rezegnek az értesítések, másnap arra ébredek, hogy rezeg a telefon mindenre. Ez csöppet zavaró azért.
És ez global rom... -
Egyetértek, a miui csinál baromságokat. Az elég nagy gáz volt, mikor múlt héten akku kímélő után minden névjegyem eltűnt. Szerencsére csak ideiglenesen. De az sd kártyát is csak úgy pikk-pakk lecsatolta, se szó se beszéd. Néztem is, hogy az Aireader nem találja a könyveket. Utána láttam, hogy a fotókat is a belső tárhelyre mentette pár óra hosszan. Este indítottam újra utána megint rendben ment az sd kártya.
Igényli a mindennapi újraindítást... 2-3 nap után màr ilyeneket csinál.
Ezt leszámítva nagyon szeretem magát a telót, de a miujt amint lehet törlöm. 3s-en is jópárszor okozott anomáliákat.
Eu stable rom, amit pár hsz feljebb írtam.Magátol képtelen frissíteni, állandóan csak hibát dob. -
törölt tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ennyi pénzért hibátlan , de apró dolgokban rejlik az, amiért pl a Huawei egyszerűen jobb, főleg a rendszerre gondolok, hardveresen ez is okés . Nálam másfél év alatt nulla probléma volt az emuival, pedig ott is akadt néha nem hétköznapi használatnak nevezhető dolgok. Mégis minden ment. A miuin elég sok apró gebaszt tapasztaltam. Ez csak 1. És itt nem arra gondolok, hogy nem megy neki a telepítő készítés. Első alkalommal otg-n csak úgy tudok használni bármilyen pendrivot, ha formázom. Utána megy, de ha éppen tele van fontos dologgal, nem megy hogy csak bedugom és használható. Másik, hogy sokszor a széles látószögű kamerára valtáskor vagy megfagy az alkalmazás, vagy lassú lesz . A kocsiban néha elfelejt automatikusan csatlakozni a fejegységhez, kézzel kell baszakodni. Apró dolgok, ritkán jönnek elő,95% tökéletes,de az maradék 5% az, amitől pl az emui jóval stabilabb, kb hibátlan rendszer.
EtchDroid, ez megcsinálja a telepítőt, a miui a végén úgy dönt, hogy neki ez nem oké.
Iso 2 usb, elkezdi a pendrive készítést ,de usb usb driver hibával, vagy olvasási hibáival megáll pár százaléknál. 3 pendrivot próbáltam , többször, semmi.
-
válasz
üzenetére
Leírtam! ilyet 1.millió emberből kb te csinálsz egyedül! telefonon!
Ha meg nem teccit a xiaomi menj vissza a túlárazott gagyi hüvelyhez........
Amúgy valószínűleg csak az volt a probléma hogy a gyári kernel nem kezeli az NTFS fájlrendszert amire a pendrive formatálva lett, ennyi a történet nem több!
amúgy melyik app ez pontosan megnézném én is mi nem oké vele!
-
törölt tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ha van rá működő,play áruházból telepíthető alkalmazás, ami netes videók alapján hibátlanul működik, akkor miért nem telefonra való?
-
-
törölt tag
Hatalmas fekete pont a xiaominak! Sajnos megfőtt a laptompomban az SSD, újat kellett bele vennem. Más Windows cuccom nincs,de valahogy ugye kellene egy op rendszer rá. Gondoltam androidon is van a rufushoz hasonló progi,amivel egy telepítő pendrivot csinálhatok. Találtam is,na de... Úgy kezdi a xiaomi, hogy az általam otg-n rádugott pendrivot mindenképp formázni kell, különben nem használhatom. Pff . És ha esetleg éppen fontos dolog van rajta és simán adathordozóként akarom használni? Na mindegy. Úgyis telepítő készül. Miután elvileg sikeresen végzett a progi a boot pendrivval, azonnal kiírja a telefon, hogy hibát észlelt és formázzam le újra. Természetesen el is bassza az egészet. A mate 10 promra rádugtam bármilyen pendrivot, azonnal használatra kész volt első alkalommal is. Bár azon nem készítettem ilyen telepítőt,de gyanítom hiba nélkül ment volna. No comment..
-
eisento
addikt
Hali.
Aki hasznalja ceges emailezesre (exchange) is a telefont, azoktol kerdeznem. Milyen appot hasznaltok? Az outlook nalam kiesett mert ujabban nem tudom allitani, hogy menyi mailt szinkronizaljon ugyertem az osszeset vagy pl. Csak elozo hetet. Elkezdtem hasznalni a gyari email appot, eddig jo is volt, csak az okos fonok kitalalta, hogy lehet foglalni pl 1-es 2-es targyalot stb. Meg egy kis furgont ha vkinek arra van szuksege. Elkuldik a foglalast, jon a mail, hogy xy lefoglalta adott idoben de jovahagyni nem tudom mert nem jelenik meg semmilyen gomb elfogadas elutasitas stb.Erre kellene vmi jo mail kliens.
Otlet? -
barna70
csendes tag
Most vettem észre itt is megjelent az AOE [kép]
-
Fricó
aktív tag
Új a telefon. Sms küldés nem megy. Telenoros sim kartyam van. Van ötletetek?
-
gyépés
aktív tag
Allways-on-edge alkalmazás valahogy nem működik. Beállítottam, hogy a miniallalmazások meg az óra mindig látható legyen, de csak a nagy fekete semmit látom, ha kikapcsolom a képernyőt. Előnézet az jó, de mintha magától nem indulna el, vagy ilyesmi. Kell valamit még beállítani a MIUI-ban is?
-
válasz
gixxergabi
üzenetére
11.3.3.0 >> 11.3.4.0, 1.9GB Nem bírtam frissíteni, mert mindig azt írja, hogy minden szerver foglalt.
-
szpali
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
A méreteket én is megnéztem a specifikáció gyűjtő oldalakon

Számomra érezhetően kecsesebb, valószínűleg a másféle kerekítés miatt.
Ami még különbség lehet, hogy az enyémen van TG, a Lite-on még nincs.A felhasználási szokásaink mások, nekem eleve 2SIM szalad.
-
Ha frissítem az eu globalt, akkor a korábban letörölt xiaomi appokat is visszateszi? Feldobta, hogy van frissebb verzió, mint amit anno telepítettem.
-
qge
aktív tag
Mostanában, mikor Simple app-al fizetek, nem jelenik meg az app. A fizetés megtörténik, de az app nem "bukkan fel", mint előtte...a terminált takarom a telefonnal, azon ezért nem látom a ledeket, a telefon meg lapít....valakinek ötlet? Minden értesítés engedélyezve van...asszem.
-
z123456z
őstag
BG-n most 68.000.-

A 128-as -
novinyul
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
A kijelző a MI9 pro kijelzője, ujjlenyomat olvasó is, sőt a ház is.
-
fehermokus
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Lehet, hogy egyforma, mert annál sem írják, hogy super amoled, csak amoledet írnak.
Azt hiszem csak az ujjlenyomatolvasó más mögötte. -
válasz
fehermokus
üzenetére
tovább megyek az Mi9 és Mi9Lite ban úgy tudom 1:1.ben ugyan az a kijelző van! és ugye a Mi9 az egy jóval komolyabb/drágább teló!
És legközelebb ne össze/vissza webshop-okba nézd a telók specifikációját(mert ők aztán tudnak szép cifra dolgokat oda írni), hanem megbízható forráson.
-
fehermokus
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Gearbesten néztem, mint látod a képen nem írják, hogy super lenne. Ellenben a SE-ről írták.
De, ha meg egyforma is a kijelző minőségre, tuti más a meghajtása, mert szemmel látható a különbség a színekben. Én már eleve elevenre vettem a színsémát, az SE még ennél is jóval erőteljesebb színeket használ.
-
Richie86
senior tag
Köszönöm Neked és mindenki másnak aki reagált, sokat segítettetek
A Mi 9 Lite-ot már volt szerencsém megnyomkodni MM-ben és bejövős, viszont a Mi 9 SE még nem volt a kezemben. De erre is van megoldás, egy kedves fórumtárs jóvoltából hamarosan élőben is csekkolhatom
Végső döntést azután hozok.
Mégegyszer köszi mindenkinek
-
novinyul
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Arról nem beszélve hogy most már a kijelzők jó nagy része a Visionx-l érkezik. De hogy nincs "észrevehető" különbség az SE meg a 9lite kijelzője között az biztos.
-
válasz
fehermokus
üzenetére
Nálad is problémák lehetnek ha ugyan azon a kijelzőn eltérést veszel észre!
Mi9, Mi9Lite, Mi9Se, Mi9T(Pro), az összesben Super AMOLED van, kukucs ide
honnan veszed hogy a Mi9SE és Mi9T(Pro) ba csak sima AMOLED van he?
-
fehermokus
aktív tag
-
gyépés
aktív tag
válasz
Richie86
üzenetére
Notebookcheck-en fent van mindkettőről a teszt. A végén ne nézd a százalékot, az mindig az árat követi, nem jelent semmit. Ahogy a cikkben látom, kb. ugyanaz a két telefon, csak az egyik kisebb, kisebb akksival, a másik nagyobb, nagyobb akksival. Minden más, ami mindkettőben benne van olyan minimálisan különbözik, hogy érdemes csak a méret és az akksi alapján dönteni. Használatban nem tudom, ha az SE-ben tökéletes az AOD az lehet előny, de sajnos az SE-t nem nagyon ismerem.
-
ktommy91
addikt
válasz
fehermokus
üzenetére
Elvileg ugyanaz a samsung ea8076 panel van a két telefonban. Csak a méret tér el. Amúgy a Redmi Note 5 sRGB módja mellett(tianma panel) én sem vagyok hasra esve a kijelzőtől. Szép képe van, de semmi extra.
-
novinyul
veterán
válasz
fehermokus
üzenetére
Hát nem tudom, még hogy olyan mint egy lcd
Ráadásul a 9lite kijelzője DC dimming-t is tudja, de hogy nem volt rosszabb az is biztos. Megfordul nálam az összes Xiaomi, de a 9lite-t nagyon szerettem használni, az SE csak a méretével tűnt ki a sorból. -
fehermokus
aktív tag
válasz
Richie86
üzenetére
A Mi 9 SE-nek Super Amoled kijelzője van, míg a Mi 9 Lite-nak csak Amoled. Az SE-nek sokkal szebbek a színei, mellette a Lite olyan, mintha egy sima LCD-s teló lenne. Ezt is vedd figyelembe.
Nekem kellett a rádió, kellett a nagy méret és a jack is. Így inkább ezt választottam. -
Nestor16
senior tag
-
-
Richie86
senior tag
Sziasztok,
Mi 9 SE és Mi 9 Lite között vacillálok...
A Mi 9 SE mellett főleg a kompaktabb méret szól, meg az optikai zoomlencse, és itt ki is fújt. A 9 Lite mellett pedig a nagyobb akksi, és a jack csatlakozó.
Csak hogy értsétek: jelenleg egy Huawei Mate 20 Lite-ot használok. Az nekem már nagy... Megnézegettem a Media Marktban és bár nem sokkal kisebb a fizikai mérete a 9 Lite-nak, de valahogy mégis kézkomfortosabbnak éreztem vagy nem is tudom...
A Mate 20 Lite előtt egy Samsung S8-at használtam, na annak a mérete számomra a tökély. És ezt meg a Mi 9 SE adná meg. Szóval dilemma.Van itt valaki aki egyébként a kompaktabb telefonokat szereti, de mégis könnyedén megbarátkozott a 9 Lite méretével? Mennyire kezelhető a mindennapokban átlagos kézmérettel?
-
zsola400
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
A format data erre nem jobb?
-
Nekem meg Mi9T Pro és Mi9Lite is van mind2őt használom! (a 9T és 9T pro azonos mindenben kivéve az SOC.t)
Mi 9T 156.7 x 74.3 x 8.8 mm
Mi 9 Lite 156.8 x 74.5 x 8.7 mm
ezeket a század mm-eket, te szemmel és fogással soha a büdös életbe meg nem fogod különböztetni! Amiben eltér a 2.teló egymástól, MAX annyi hogy másképp van lekerekítve a Lite nak a hátlapjánál az élei, és 1.dekával könnyebb mint a 9T de kézbe fogva azt az 1.dekát se hiszem hogy észreveszed ha becsukott szemmel megfogod a 2 telót nem mondod meg melyik nehezebb!
AKSI időben nálam nem rosszabb 1.ik sem, pedig ugye a 9T Pro ban majdnem 2X erősebb az SOC mint a 9T ben(tehát nyilvánvaló hogy akkor a 9T Pro jobban merülne mint a sima 9T) szóval a 9T nek sem kéne kevesebbet bírnia, akkor nálatok nem azonos használati szokás okozza az eltérő aksi időt!
-
szpali
addikt
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Feleségemnek 9 Lite van, nekem 9T
Utóbi vastagabb és bumfordibb érzetű, nekem úgy tűnik, mintha Lite hátlapja fékonyabb/könnyebb üvegből lenne, mert kellemesebb a fogása.
+ a Lite króm kerete dögösebben néz ki, minz a 9T hátlappal azonos színű kerete.
Még 2 pozitívum a Lite mellett:
- olcsóbb
- ő csak 2 naponta tölti (első napra 65-70% marad benne), nekem minden nap kér enni (estére 30% körül érek haza)
-
-
eisento
addikt
Hello. Legutobbi update (xiaomi.eu) utan rohadt gyorsan merul a telo vmiert. TWRP-ben van olyan menupont ahol normalis full resetet lehet tolni a telonak? a belakas nem gond nalam gyorsan szokott menni meg szeretek elbibelodni vele
szoval van ilyen menupont? Vki irja mar meg ha van. koszi! -
Sottó
csendes tag
TWRP-vel fel lehet telepíteni a Global stable ROM-ot?
Most a XIAOMI.EU van feltelepítve. -
válasz
jackbacsi87
üzenetére
a 9T nél is van arcalapú feloldás, csak picit tovább tart amíg előbújik a kamera
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hiába egyforma a főkamera a 9T sz.tem(nekem 9T Pro-m is van a 9lite mellett) jobb képet készít!
-
válasz
jackbacsi87
üzenetére
A széles látószögű kamerát nagyon szeretem, sok épület csak így fér rá a képre.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
9t és 9 lite között vacilálok.
9 lite mellett szól az infra meg a notch (arc alapú feloldás miatt).
9t kamera elosztása viszont jobbnak tűnik. Fő kamera megegyezik, a másik kettő mennyire használható?
Árban 74e lenne a lite, 84e a 9t, tehát a különbség nem vészes. -
ginola
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Pont ezt kérdeztem, hogy nálad pontosan hogyan van beállítva, de nem osztottad meg.
-
-
Robertó79
tag
A teló látja az 5ghz wifi hálózatot? mert a régi huawei p9 lite nem látja?
-
ginola
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Amit feljebb írtam!
-
ginola
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Nem működik úgy, ahogy írod.....
-
qge
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Egyszer leülnék egy sör mellett az AOE fejlesztőjével. 🤔 Jó a cucc, de még egy ilyen káoszos software-t...még mindig nem biztos, hogy meggyőzött...
-
peti100
csendes tag
Sziasztok!
Egy rokonom telefonjáról van szó, gyári rom van rajta. Olyan problémája akad időnként, hogy beérkező hívásnál nem lehet felvenni, nem reagál semmit a képernyő. Ha letették, akkor onnantól természetesen működik újra minden. Mi lehetne erre a megoldás?
Illetve még egy dolog, a hívásvárakoztatással is akadt némi gond. Hiába van bekapcsolva a telefonon és a szolgáltató oldalán is a funkció, mégsem érhető el hívás alatt.
Szerintetek valamilyen beállításon múlhatnak, vagy esetleg egy reset megoldaná ezeket a gondokat? -
-
ginola
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
-
-
Utálom a miui-t. Bekapcsoltam az akku kímélőt, és az összes névjegy eltűnt a telefonról. Ez volt a 3s-en is, valamit mindig elqurtak. Remélem erre is lesz hamarosan aosp rom. Feltettem a google tárcsázót ami legalább kinyögte, hogy az automatikus szinkronizálás ki van kapcsolva, ezért nincsenek névjegyek. Akkor a telefon offline nem is tárolja őket? Ezt nem is értem.
-
lacko0123
tag
Sziasztok.
Nem tudom működésre bírni az értesítési ledet. Minden beállítást átnéztem, de nem működik sehogy se. Nem lehet ezt tesztelni valahogy? Vagy valakinek valami ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kicsi, erős, de nem bors
- Nubia Neo 3 GT 5G - játéktelefon
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Arc Raiders
- Hell Let Loose: Vietnam
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 PLUS A-Data 750W
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER!! 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)