Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Macrodroid
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 Lite (pyxis)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dszabados 26
újonc
Sziasztok
Android autó megy rajat?
Mi a1 ről váltanak és fontos lenne az android autó. Jelenleg kia xceed nem tud csatlakozni az a1 - hez -
Spityek
csendes tag
Sziasztok
Gyorshívás névjegy widget-tet hogy lehet kitenni? -
eisento
addikt
válasz
szunyi777
üzenetére
Akkor te a xiaomi eu romot hasznalod?
Kinezet e a gyari global romhoz kepest van elteres? Vagy kinezette detto ua. Mint a gyari global rom. aod ertesitesek mukodnek? Nem fogadott hivas jelzese sms messenger viber stb?Erosen gondolkodom inkabb bealdozom a garit, bar sztem a gsmhome garival amugy se erek semmit de mivel ceges onnan kellett venni mind1 is.
-
qge
aktív tag
Sziasztok, SIM pin kérést hogy lehet kikapcsolni? Thx
-
novinyul
veterán
válasz
dave_gahan
üzenetére
Nálam nem dadog, inkább a szokásos gond hogy szét vannak nyomkodva a kirakott telefonok. Minden szart rátőltenek, megnyitnak stb. A 9lite rendelkezik pwm csökkentéssel, alacsony fényerőn sem zavarja az ember szemét.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
dave_gahan
üzenetére
Gondolom be volt kapcsolva a csíkozódáscsökkentő mód az AMOLED-eken. Annak van egyelőre még nem javított anomáliája chrome használata esetén. Többi appnál nem észrevehető a dadogás.
-
dave_gahan
aktív tag
Megnéztem a Lurdyban a készüléket, nagyon pöpec, a méret sem vészes. Viszont a Mi 9 Lite mellett a Note 8 Pro is érdekelt és a következőt vettem észre.
Még sohasem volt amoled kijelzős mobilom, nekem teljesen új tapasztalás volt, hogy Chrome-ban, egy vaskosabb oldal (pl. index.hu) scrollozása kissé dadog.
A proci miatt nem lehet, direkt megnéztem egyből a bivaly Mi 9-est és a Mi 9T Pro-t, azoknál is érzékelni. Nyilván amikor a leggyorsabb a scroll, még nem látni, de ahogy lassul a lap, már érzékelem, baromi zavaró.
Meglepetésemre a Note 8 Pro viszont sokkal smooth-abb volt! Számomra látványos volt a különbség. Olyannyira, h nem is nagyon érdekelt a Note 8 Pro minimális fényszivárgása az alsó/felső kávánál (ebben ugyebár sokkal jobb az amoled).
Ha jól tudom az amoledes pwm érzékenység alacsony fényerőn, sötétben jelentkezik. Itt most maxra toltam mindig a fényerőt.
Ennyivel jobb lenne az IPS-LCD képernyőfrissítése? Dehát az mindkettőnél 60 Hz, nem? Még csak most érkeznek majd a 90, ill. a 120 Hz-es készülékek...
Vagy mitől tapasztalom a fentieket?

-
icezozo
addikt
hátul az értesítési led viber esetén automatikusan lila, a WhatsApp, amilyen színre állítod

messenger kék
nem fogadott hívás esetén pedig pirosan pulzál 
-
csucsu52
aktív tag
Egy kérdés:
Ha nyitok BL-t és áttérek xiaomi.eu romra utána jönnek arra OTA frissítések, vagy mindig gyalulni kell?Egy tény:
Miui 11 globál még android 9 alapon van... -
rellif
senior tag
A BL nyitást úgy tűnik megúszom 168 órával.
-
Kerni62
tag
AOD mellet nem müxik hàtul a LED értesítés . Ez normális, vagy valamit rosszul állítottam be?
-
icezozo
addikt
még egy kérdésem lenne az AOD-al kapcsolatban.
beállítható -e hogy éjszaka folyamatosan működjön? azaz full sötétségben ne kapcsoljon ki

-
fecs
senior tag
AoD benne van a miui 10-ben? Távolról kellene segítenem, de nem látom a menüben. [kép]
-
zfer
csendes tag
Kérdésem azokhoz, akik használják. VoWIFI működik az általános *#..kód aktiválással?
-
Winnie The P
őstag
válasz
Schuler888
üzenetére
Semmi gond, nem bántottál meg!
-
befigyelő
csendes tag
Sziasztok. Ma jött meg a készülék, próbálgattam, általános használatra kell, szerintem arra biztos jó lesz.
Amiért írok ide az egy olyan furcsaság, hogy ha fülhallgatót dugok bele, akkor híváskor nem kapcsol ki a kijelzője semmikor (pedig a normális 30 mp-re van beállítva). A fél perchez közeledve elhalványul, majd mikor kikapcsolna, akkor visszagyullad. Ha pedig a kikapcsolóval kézzel kinyomom, akkor 1 mp múlva visszagyullad szintén. Forgattam össze-vissza, de semmi. Semmilyen beállításnál nem találtam erre utaló funkciót, neten se láttam semmit eddig, de így nem lehet pl. zsebbe vagy táskába rakni, nem beszélve arról, hogy sokkal jobban merül is. Erre van valami tippetek vagy szoftverhiba lehet?
-
Schuler888
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Tehat bugos a kereso, sorry ha megbantottalak, elso sorban nem.teged akartalak meltatni. Mea Culpa
-
Spityek
csendes tag
Nagyon köszi!!!
-
Spityek
csendes tag
Bocsi, de milyen kódot kell beütni?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
gaboca0314
üzenetére
[link] Összefoglaló
-
rellif
senior tag
A dobozon már nincs feltüntetve,hogy global verzió?
-
Spityek
csendes tag
VoLTE müködik?
-
eisento
addikt
Valaki le tudna irni ezt a xiaomi fele bootloader nyitast? Elony illetve hatranyokat vissza lehet-e zarni ha esetleg gariztatni kell, milyen progi kell hozza vagy melyik weboldalra kell menni stb.
Kofi

-
gaboca0314
tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Tudna valaki egy olyan leírást linkelni, vagy készíteni ami részletesen, "szájbarágósan" leírja a bootloader nyitás, twrp telepítés, rom telepítés folyamatát? Én global romot használtam eddig, de a hívásrögíztő hiánya miatt kénytelen leszek xiaomi.eu romot használni....
Előre is köszönöm. -
eisento
addikt
Kinek jott mar elo a facebook funkcioja felirat?
ha vmilyen app frissites van allandoan ez jon be de ha jol tudom mi9 topikba is hasonlo
-
icezozo
addikt
válasz
bobdetroit81
üzenetére
Érdekes. Akkor mi értelme ?
-
Kerni62
tag
Mióta frissítettem 11-re, nem találom menüben a memória állapotokat. Mintha az sd sem látná.Hova rúgták. Köszi
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
dave_gahan
üzenetére
"Mi 9 széria AOD-iről, vki szerint minden értesítést mutat kivéve Viber, sokak szerint csak a gyári dolgokat (hívás, sms, gmail, FB+Messenger). "
Globalon lehet, hogy hiányos. De xiaomi.eu dev-en jól mutat mindent. Az kicsit előrébb jár, mint a global. De ami eddig volt xiaomi.eu dev-ben, később bekerült globalba is.akkukímélés kikapcsolása
- "adatforgalom kikapcsolás képernyőzár használatakor" - soha
- egyesével végignézni minden érintett alkalmazásnál, hogy ne legyen korlátozva az akkuhasználat, viszont legyen engedélyezve az automatikus indulás, a mobilnet és a wifi használata is, ill. az értesítések is
- alkalmazásváltóban zárolni a lakattal az érintett alkalmazásokat
(utóbbit ha jól értem akkor minden mobil újraindításnál meg kell újra lépni
)Alapból ez mind benne van. Kivételt képez az automatikus indítás, meg a lakatolás. Hisz az egyéni preferencia. Ez kb. 2 kattintás. Nem egész 15 mp.
A lakatolást egyszer végzed, utána nem kell. Ez kb. 3 mp beállítani.
Van vagy 30 appom tuti, akku kímélő egyiknél sem volt alapbeállításon, hogy korlátozza, adatforgalom kikapcsolás képernyőzár használatakor sem alap beállítás. Ilyeneket sosem állítottam, maximum az automatikus indítást, és a lakatolást. Nem egész 30 mp miután telepítetted.+1 kérdés: állítólag érdemes átállítani a preferált hálózattípust LTE/WCDMA-ra, hogy a kínában használatos frekvenciákat ne keresse a telefon, ami jótékony hatással van a merülésre (ha jól értem, ezt is minden újraindításnál meg kell tenni
)Ez igaz, de csak global vonalon.
Xiaomi.eu alapból ezen megy.
És minden újraindításnál be kell állítani globalon, xiaomi.eu-n nem! A kell persze túlzás, enélkül is lehet élni. Valaki szerint hatással van, valaki szerint nincs hatással az akkura. -
icezozo
addikt
válasz
dave_gahan
üzenetére
nyilván nem voltam egyértelmű
szóval azt kérdezném aki használja eme készüléket ,hogy a hátsó színes RGB LED színét lehet-e értesítésekhez állítani ?
azaz pl. Viber lila, WhatsApp zöld, stb.....
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Többfélét is olvastam a Mi 9 széria AOD-iről, vki szerint minden értesítést mutat kivéve Viber, sokak szerint csak a gyári dolgokat (hívás, sms, gmail, FB+Messenger). Persze attól is függhet, h Global, v. EEA, meg még mittomén milyen sw van az adott telón. Jó lenne, ha a mindenkori Global nem lenne ennyire lemaradva...

Biztosan csak vmi bug, h a M9 Lite-on csupán a gmailt.Még vmit hagy kérdezzek. Próbáltam összeszedni, hogy mi minden kell adott app működőképes pusch notification-jéhez MIUI-ban (hogy pl. lezárt képernyőnél is problémamentes legyen).
Hiányzik vmi a listáról?
- akkukímélés kikapcsolása
- "adatforgalom kikapcsolás képernyőzár használatakor" - soha
- egyesével végignézni minden érintett alkalmazásnál, hogy ne legyen korlátozva az akkuhasználat, viszont legyen engedélyezve az automatikus indulás, a mobilnet és a wifi használata is, ill. az értesítések is
- alkalmazásváltóban zárolni a lakattal az érintett alkalmazásokat
(utóbbit ha jól értem akkor minden mobil újraindításnál meg kell újra lépni
)
+1 kérdés: állítólag érdemes átállítani a preferált hálózattípust LTE/WCDMA-ra, hogy a kínában használatos frekvenciákat ne keresse a telefon, ami jótékony hatással van a merülésre (ha jól értem, ezt is minden újraindításnál meg kell tenni
)@icezozo: mivel RGB, így nyilván színes.
Meg a tesztek szerint is. -
icezozo
addikt
Sziasztok! A hátsó RGB lednek a színe változtatható?
-
csucsu52
aktív tag
Global romon vagyok, tegnap frissítettem 11re, küldtem is nekik ma feedbacket az AOD anomáliákról.
Aki még global-on van bíztatom, hogy tegye meg, hátha... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
dave_gahan
üzenetére
MIUI11 alatt egységesen talán gyorsabban fog menni már ezen hibák javítása.
Mondom ez azért is furcsa, mert már nyár óta rendesen jelenít meg mindent az AOD még azt is, amit nem is gondoltam. -
dave_gahan
aktív tag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
dave_gahan
üzenetére
Valószínűleg javítva lesz.
-
Atomgeszi
nagyúr
Az a vicc amúgy, hogy régen volt az a lehetőség, hogy te beállítottad a legalsó pontot, hogy hol kényelmes automata fényerőnél is a legkisebb fényerő, és annál lejjebb nem vette az automatika. Aztán gondolták, hogy ez így jó. Remélhetőleg meggondolják magukat és visszarakják ezt a ficsőrt.
-
eisento
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Azert egy nem fogadott hivas kijelzesehez meg mondjuk egy fenyero beallitasahoz nem biztos hogy akkora tudomany kell ha mas gyarto meg tudja csinalni egy Xiaominak is csak sikerulhet...
Ha meg nem akkor fizessek azokat akik megtudjak csinalni pl. A xiaomi eu rom keszitoit...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
dave_gahan
üzenetére
Na látod. Ott legalább nem lesz gondod a global csoffadt AOD miatt.
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
"Az, hogy mindenki bánkódik, hogy nincs, azzal semmi se fog megoldódni."
Épp ez az, nem mindenki bánkódik, csak azok csóválják a fejüket, akiknek az általad leírt mókolások totál idegenek. Ez a potenciális userek nem kis részét jelenti.
Engem is csábít a pöpec hardveres ár/érték arány, de egyszerűen nem mertem magam rábírni a MIUI-ra eddig, pedig jó ideje érik a telócsere.
A Mi 9T topicban is totál vegyes hozzászólások vannak (és nem csak a Global-os csoffadt AOD miatt).
Inkább lemondok a 6GB RAM-ról és az AMOLED-ről, de jelen állás szerint 80 ezer körül inkább egy Honor 10-est veszek...tipródom még.

-
Atomgeszi
nagyúr
Bootloadert nyitni. Ami változó, hogy mikor kapod meg az engedélyt. Valaki azonnal nyithatja(factory resetet csinál!) valaki 1 hét , valaki 2 hét. Addig meg azt csinálsz a várakozási idő alatt, amit akarsz. Max az idegesít, hogy már rég nyitnád, de még nem tudod. Utána maximum 1-2 percet vesz igénybe a nyitási folyamat. TWRP telepítés (Bár Mi9Lite-n nem tudom hogyan megy, milyen TWRP van, xda-n biztos van róla infó) 2-3 perc, gyalulás ROM telepítés 5-10 perc. Nagyon max fél óra az egész. Első alkalommal a félelem és többszöri ellenőrzés miatt lehet akár 1 óra is.
"rendel egy készüléket és azzal kell kezdenie,hogy hozzá kell nyúlnia a telefon szoftveréhez?"
Nem kell. Ha nem tudnátok, hogy xiaomi.eu dev-en működik, akkor nem is idegeskednétek rajta, hogy lehet akár változtatni is rajta más ROM-mal, hanem szimplán: Jó, hát akkor várjuk, hogy javítsák.
Így viszont tök felesleges mindenki részéről a sírás, aki nem fog nekiállni másik ROM-ot rakni. Nem buzdítok senkit sem ROMolásra meg semmire. Mindenki el tudja dönteni, hogy akarja-e a chip tuningot vagy sem. De azt ne felejtsük el, hogy itt hiába írja le mindenki, ebből nem lesz változás. Egyetlen kínai fejlesztő sem olvassa ezt a fórumot.
Tehát 2 lehetőség van, vársz és használod így, addig felteszel egy 3rd party appot, vagy megoldod magadnak.Az, hogy mindenki bánkódik, hogy nincs, azzal semmi se fog megoldódni.
-
espi38
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
igazad van bootloadert kell csinálni,amit elvileg a xiaomi engedélyez,ami persze nem egy két napos dolog,ha jól tudom?
De most őszintén,az ember rendel egy készüléket és azzal kell kezdenie,hogy hozzá kell nyúlnia a telefon szoftveréhez?
Nagyon fejlődik a Xiaomi,rengeteg típussal árasztanak el minket,ami szép és jó de minek ha ilyen kezdetleges opció mint az értesítés visszajelzés nem működik-véleményem szerint szégyen ekkora gyártónál aki lassan a huaweit is megelőzi eladások terén ami persze nem véletlen hiszen fekete listán van a huawei"dave gahan" maximálisan egyetértek veled

-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
Akkor az rosszul működött. Már az első buildoktól kezdve(legalábbis előtte levő készülékeken) csak mozgatásra jelent meg az ikon és aztán el is tűnt onnan. Aztán a felhasználói visszajelzések miatt egy csomóan feleslegesnek tartották ezt az ikont még akár mozgatásra is, ezért kikapcsolhatóvá tették.
Amúgy miért hiányzik annyira az ikon?
-
Atomgeszi
nagyúr
A feloldás ujjlenyomattal menüpontban, az Ujjlenyomatolvasó-ikon a lezárt képernyőn, pipa?
Amúgy most vettem észre, hogy ez nálam sem volt aktiválva, de fel se tűnt, mert annyira reflexből oldom már fel

Amúgy, hogy jól értsem. Neked eddig mindig ott volt az ujjlenyomatikon?
-
El Rey
aktív tag
MIUI 11
"FIX: Fingerprint icon wasn't always displayed on the Lock screen."
Ez nálam tökéletesen működött eddig.....
Most meg elbaszták. AOD úgy van beállítva, hogy 10 mp után eltűnik. De vele együtt eltűnik az ujjlenyomatolvasó ikon is. MIUI 11 előtt az ottmaradt állandóan. -
Atomgeszi
nagyúr
???
Semmilyen root nem kell.
Bootloadert kell nyitni, és TWRP-t tenni, majd azzal egy kínai ROM-ra épülő független srácok által folyamatosan karbantartott és minden földi jóval kiegészített MIUI-t felrakni, amiből vagy teszel heti rendszerességű frissítést, minden kínai és először debütált feature-val, vagy pedig stabilt. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
xiaomi.eu-n valahogy ez is normálisabban van megoldva:
-
Atomgeszi
nagyúr
[link] xiaomi.eu_multi_MI9LiteMICC9_9.10.24_v11-9.zip
Van már rá egy ideje.
Stabil is: xiaomi.eu_multi_MI9LiteMICC9_V11.3.1.0.PFCCNXM_v11-9.zip
-
eisento
addikt
Csinaltam gyari resetet hatha megjavul az ertesites... Lofaszt javult. Remelem jon xiaomi eu rom es eletemben eloszor rootolva lesz a telom talam az eu romon mukodik normalisan az ertesites (is)
-
espi38
őstag
válasz
dave_gahan
üzenetére
a feleségemnek MI9T telefonja van,nála majdnem mindent kijelez az AOD-csak a viber ikonját nem-de ez a frissítés előtt is így volt.
-
válasz
dave_gahan
üzenetére
Ezeket nem használom de pl WhatsApp látszik
-
espi38
őstag
MIU11 nagy változást nem hozott.
Az értesítések közül a vibert továbbra se jelzi az AOD-hónapok alatt nem tudták ezt megoldani.Gratulálok a fejlesztői csapatnak
-
Winnie The P
őstag
válasz
Schuler888
üzenetére
-
vrsptr
aktív tag
Hogy lehet a cikkben 207xxx pont antutu mikor más helyeken meg 175-179xxx pontot írnak? Nekem valami nem kerek.
-
szunyi777
őstag
válasz
Schuler888
üzenetére
Valaki megtenné, hogy letolti a MIUI 10 utolsó teljes frissítő csomagot a frissítőböl és feltenné egy tarhelyre?!
Jó ami van a letoltesi linkben a twrp nel, de nem igazán tetszik a cc9 rom
Én meg nem csináltam mentes az utolsórol.
De a MIUI 11 STABIL is jó lenne.
Jó lenne másnak is a későbbiekben. Köszönöm -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Schuler888
üzenetére
De van
-
Schuler888
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
A miui beallitas szekciojaban nincs kereso? Amiben szora kereshetsz?
-
eisento
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
Beallitasok. Jelszavak es biztonsag. Adatvedelem. Sim kartya zarolasa resz

-
Winnie The P
őstag
A pin kód beállítása hova tünt el?
-
icp1970
senior tag
Jó kis teló ez a kategóriájában.
-
szunyi777
őstag
Ezen leirás szerint és ez a Recovery : TWRP-3.3.1-0709 XIAOMI_CC9-CN-wzsx150 teszi a dolgát és a MAGISK is működik tökéletesen... Végre

A xiaomi.eu_multi_MI9LiteMICC9_V11.3.1.0.PFCCNXM_v11-9.zip -el frissitettem ami a leirásban is szerepel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LED világítás a lakásban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Spórolós topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- iPhone 14 pro 128 gb gold 100% akksi
- iPhone SE 3 2022 128GB gyári független szép gyári 95% akku
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy S25 12/256GB gyári független 2028.08.03. Alza jótállás + ajándék
- OUKITEL G1 Mobiltelefon 24/256Gb dupla sim
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A proci miatt nem lehet, direkt megnéztem egyből a bivaly Mi 9-est és a Mi 9T Pro-t, azoknál is érzékelni. Nyilván amikor a leggyorsabb a scroll, még nem látni, de ahogy lassul a lap, már érzékelem, baromi zavaró.

Sosem néztem még a hátsó felét, na meg vagy a Stratos vagy Band 4 rajtam van, így folyamatosan látom ha jön valami.

)
Nem csak a Vibert nem, eisento szerint semmit, csak a gmailt!