Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 Lite (pyxis)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
Hmm, akkor még mindig nincs új a nap alatt
-
bb71
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
nem lehet, hogy ahogy gixxergabi mondja, azért oldódik fel a 4x próba után, mert nincs beállítva egyéb védelem, vagy nem is kellene?
Mi lehet a probléma, az ajánlott xiaomi.eu-s rom van fent a 12.19-i?Még régió változtatáson gondolkoztam, de az meg nincs egyszerűen a romban.
Írtam a xiaomi.eu fórumra is, hátha válaszol valaki...
Ez a tg ami fent van: [link]
-
Norby86
őstag
Használ valaki ilyen tokot? [link] Kíváncsi lennék a tapasztalatokra, megéri e az árát, illetve valóban jobban védi e a telefont mint a gyári.
-
-
bb71
őstag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Igen, csak arc, mert a gagyi tg védő miatt nem veszi be az ujjlenyomatot...
-
bb71
őstag
Ja, még egy, az arcfeloldáskor 4x nem fogad el "rossz arcot", majd feloldja a kijelzőt mégis!!! Ezt miért?
-
bb71
őstag
bekapcsoltuk a face unlockot, de kikapcsolni meg nem tudjuk, ha rábökünk a menűben, nem megy be a menűpontba.
Hogy lehet?
-
bb71
őstag
De egyszer sem veszi be.
************* GCAM *************
Kipróbáltam xiaomi.eu-n, működik buhera nélkül, legalábbis a fotó része, mást nem próbáltam... nem az enyém a teló.
Google Camera APK 6.2.030 for Mi CC9 / Mi 9 LiteRead more https://www.cyanogenmods.org/forums/topic/download-google-camera-apk-6-2-024-for-mi-cc9-by-b-s-g/
-
-
bb71
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
xiaomi.eu rom
TG feltéve és nem veszi ve az ujjlenyomatot, csak villan egyet az ikon... Pedig 300,- Ft-os Alis. -
ginola
addikt
-
eisento
addikt
New Stable firmware update available!
Device: PYXISEEAGlobal
Codename: pyxis
Version: V11.3.5.0.PFCEUXM
Android: 9.0
Region: Europe
Filename: fw_pyxis_miui_PYXISEEAGlobal_V11.3.5.0.PFCEUXM_7809748c0a_9.0.zip
Filesize: 70 MB -
-
rellif
senior tag
A 72Mbps egy telefon esetén mire nem elég?
(Torrent,4K streaming
)
Nálam a szolgáltatói routeren egy csatornaváltás esetén is tud duplázódni a vonalsebesség.
-
törölt tag
-
rellif
senior tag
Valaki mostanában keresett equalizer-t.
Hamarosan elérhető lesz. -
maglew
aktív tag
Az mitől van hogy beállítom a Ne zavarjanak módot, de a messenger ugyanúgy pittyeg, holott kizárólag a csengőhang van egedélyezve? Ez a legutóbbi miui frissítés óta van így emlékezetem szerint. Nálatok is így működik? Mi a megoldás?
-
Norby86
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Akkor maradok az üvegnél.
Berendelek párat belőle az a tuti.
De csessze meg előző meg azelőtti telefonomra is mindig elsőre sikerült szépen feltennem az üveg fóliát, még anyám telefonjára is. És akkor most nem... Nem adtak hozzá sajnos, ha adtak volna tuti nem nyúlok be a porszemcséért sem az ujjammal sem szemüveg törlő kendővel. Az ujjam maszatolt, a kendő meg rávitt egy rakás port, ami utána még mosással sem jött le, mert valami irtó vékony ragasztó réteg van ezeken az üvegeken amire minden felragad.
Ettől függetlenül ugyan abból a forrásból rendelem amit DroiDMester linkelt, mert valóban 3 hét alatt megjött. Mondjuk ilyen matricát mellékelhettek volna hozzá... -
rellif
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
+1 linkelt TG-re és a szállítás is kb 3 hét volt,ami ilyenkor igen jónak számít
-
válasz
Norby86
üzenetére
Hydrogel-t vízzel kell feltenni nem szárazon, és 24.óráig hozzá se nyúlhatsz utána a telóhoz, mert elmozdul amíg ki nem szárad az alatta lévő maradék víz!
A teljes száradás 2-3.nap is lehet, ezzel is számolj!
Vegyél másik TG üveget és oda figyeléssel tedd fel, tény hogy gyakorolni kell az első 5-10. üveg felrakás még kritikus de 10.után már belejössz és úgy fog menni mint az ágyba sz@rás.
Én már 100.felett járok szóval könnyen dumálok
, de bele lehet jönni csak gyakorolni kell! -
Norby86
őstag
válasz
üzenetére
Nekem tegnap jött meg az üvegfóliám aminek a széle színezett, tehát ennek a széle rendesen felfekszik a képernyőre, fel is akartam az imént rakni, csak épp porszem került alá és mondom valahogy azt kiszedem onnan. Nem kellett volna mert még több kosz ment alá és most ott tartok hogy baromi ronda lett feltéve a fólia. Ahogy néztem ezeket a hydrogel fóliákat másképp is kell feltenni, középről indulva oldal irányba simítani kell. Szóval most nem tudom tegyek e egy próbát a hydrogel-el vagy próbáljam újra üveg fóliával? Szerintetek?
Még sosem volt, mindig üvegfóliát vettem. De akkor ezek szerint nem érdemes olyat venni, mert engem az zavarna ha mindennek nyoma maradna és érzésre is rosszabb lenne a tapintása a kijelzőnek.
Mint írtam sajnos az üvegfóliával rosszul jártam most, így újabb kört kell futni.
Kár hogy nincs itt valakinek eladóba egy ilyen üvegfólia aminek körbe kerete van.
Amúgy mennyire karcolódós a kijelző? Zsebbe hordom, nincs kulcs meg semmi mellette. -
válasz
Norby86
üzenetére
Nem volt még Hydrogel fólia 1 telódon se? Akkor lehet bánni fogod ha felteszed!
A sima kemény fólia is rettenetes érzés egy TG üveghez viszonyítva, vagy magához a gyári képernyőhöz!
A Hydrogel olyan mint egy vastag folpack fólia : puha nyúlik és tapad ha körmödet végig húzod rajta ott marad a barázda annyira puha!
de benne is van a nevében Soft Hydrogel, tehát lágy!
inkább azt vedd amit korábban belinkeltem TG üveg azzal semmi probléma!
-
válasz
üzenetére
akkor még 1X nézd meg a 2.képernyőképet amit reggel belinkeltem!
akkor nekem valami EXTRA különleges a Mi9Lite om? és 3 antenna van benne hogy 3X72Mbps-t tud?
2,4GHz 200.Mbps a kapcsolati sebesség!
5GHz 433.Mbps
mint mondtam a te otthoni WIFI-ddel van gond, NEM a telefonnal!
A telefon tudja amit tudni kell, az otthoni WIFI-d a szar fogadd már el, hogy elavult kacat a szolgáltató által ingyen osztogatott doboz, amiben van ajándékba egy 10.éves technológia ennyi!Ha veszel legalább egy olyan router-t amit belinkeltem lesz normális kapcsolatod 2,4GHz-en 200Mbps és 5GHz en 433.Mbps
-
törölt tag
válasz
Norby86
üzenetére
Nekem ilyen van fent, épp ma raktam fel. Korábbi teledonjaimon is a hydrogel fóliát használtam. Az üveg nagyon csúnya, mivel minimális le van kerekítve a teleon széle, így körben levegős lesz. VAgy kisebb üveg kell rá, ami szintén bénán néz ki. A hydrogel fóliák viszont nagyon szépen felfeksznek, akár még az ívelt részeken is megtapad. Szinte észre sem vehető a telefonon.
-
Norby86
őstag
Van valakinek tapasztalata ezzel a fóliával kapcsolatban? [link]
Valamilyen Hydrogel fólia. Az érdekelne hogy körbe rendesen felfekszik e és mennyivel jobb mint az üveg? -
rellif
senior tag
Boldog Békés ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
törölt tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Közben olvasgattam a netet, a következőre jutottam . a router nem képes nekem 5 ghz-re, csak 2,4. A laptopba 2 antennás Wifi van, így azért jön a 144 mbps. A mate 10 proban 2x2 MIMO, a mi9 liteban 1x1 MIMO van. Gondolom ez is az antennák számát vagy ahhoz kapcsolódó dolgot jelenthez. Ezért volt képes a mate 10 pro 2x 72 mbps sebességre 2.4 gz-en , míg a xiaomi 2.4-en csak 72 mbps-t tud. Nyilván egy 5 ghz-es routerrel tudná, ahogy nálatok is a 400 mbps feletti sebességet is.
-
válasz
üzenetére
Kaptál választ! arról nem tehetek hogy nem tudod értelmezni!
Leírtam más a wifi chip a hüvejbe is és más a laptopodba is és más a mi9lite telóba is eltérő paraméterekkel működnek!
De mondtam járj utána a témának! a szolgáltatói MODEMed valószínű egy 4-5.éves konstrukció, és más protokol-t használ, a Mi9Lite ban egy fejlett Wifi modul van, ami már az újabb eszközökre van előkészítve lásd nálam 200.Mbps el csatlakozik a 2,4GHz hálózatra!
Ezért írtam hogy kell egy fejlett Router, ami ki tudja használni 100% ban az újabb és régebbi wifi eszközöket is!
Remélem így már nagyjából érted mi és miért!
-
törölt tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Lehet fejlesztési kellene ilyen téren igen. Én eddig rácsatlakoztam a wifire, semmit nem baszakodtam és jött a 144 mbps laptopon ,mate 10 pron. Arra továbbra sem kaptam választ , hogy mi lehet a probléma, csak hogy szar a router, miközben a laptopon jelenleg is max szebességgel megy a net. Nem a router szar. Biztos van komolyabb,de mivel eddig semmi probléma nem volt vele, a laptop szerint most sincs, így marad a xiaomi .
-
Norby86
őstag
válasz
zsola400
üzenetére
Igen, be van nálam kapcsolva az ujjlenyomatos feloldás. Én szoktam használni, meg most a teszt miatt gondoltam kipróbálom és sajnos itt is jelen van a hiba. Bár ugye ezt is az eu-s meg a kínai dev romokból gyúrják össze, szóval várható volt hogy örökli ezt a kis hibát. Remélem azért a következő romban javítják, mert pörgősebbnek érzem ezt a friss MIUIMIX dev. romot mint pl. a legutóbbi stabil eu romot.
Mondjuk MIUIMIX rom meg is viccelt a Magisk kapcsán. Telegram csoportba nem voltam belépve így nem tudtam hogy nem szabad a Magisk zip-et telepíteni csak a manager-t, mert a rom már alapból tartalmazza. -
Norby86
őstag
Most raktam fel a MIUIMIX romot és itt is jelentkezik az a hiba amiről írtak páran hogy a képernyő lekapcsolásakor vissza villan a képernyő egy pillanatra. Érdekes hiba, gondolom a következőben javítani fogják.
Az előző heti dev romban is volt ilyen hiba? -
válasz
üzenetére
kicsit kéne fejleszteni ezen a téren a tudásodat!
Nem ilyen egyszerű a dolog ahogyan te azt gondolod, rengeteg tényező befolyásolja a WIFI működését!
Ahogy említettem egy RETKES 5000.Ft os szolgáltatói MODEM WIFI.jétől nem kell sokat várni! a telefonok/laptopok eltérő WIFI modulokat tartalmaznak ezért van hogy egyik ennyivel a másik annyival tud csatlakozni!
Mint mondtam KELL VENNI egy normális ROUTERT KB itt kezdődik az elfogadható kategória nem a 5.e Ft os szolgáltatói hulladéknál!
Egy komolyabb pedig itt kezdődikRá kell szánni a zsetont, és legalább 10.évig nem lesz probléma a wifivel.
-
törölt tag
Egyenként nem fikáztam a telefont, teljesen okés. Tudom, hogy tudnia kell hardveresen a nagyobb sebességet. Gondolom valami szoftveres faxság lesz, amiben esetleg tud valaki segíteni.
-
törölt tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
A laptopnak megfelelő a környezet,a mate 10 pronak megfelelő, a mi 9 litenak nem? 🤣🤣🤣 5.emeltről még kint a ház előtt még van wifi jel, a router szolgáltatói, optikai kábelel megy bele az 500as net. Mate 10 pro tudja a maxot, laptop tudja, a xiaomi letérdel a 72 mbps sebességnél.
-
-
törölt tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
-
válasz
üzenetére
a telefonban 1.sávos 5GHz AC WiFi van aminek a maximális kapcsolati sebessége 433.Mbps, tehát az elméleti maximum ennek kb a fele 200-220.Mbps (mert ugye oda<=>vissza irányba kell nézni)
De leteszteltem hogy valóságban mennyi az annyi, mert ugye nagyon sok tényező befolyásolja pl milyen erős a wifi jel erőssége!
100% os jel erősségnél ~200.Mbps Letöltés és ~240.Mbps a feltöltési sebesség amit tud.
tehát ha ezt vissza számolod akkor 25.Mega/sec a letöltési MAXIMUM, és 30.Mega/sec a feltöltési MAXIMUM, amit el lehet érni ha minden klappol(433Mbps a kapcsolati sebesség) és 100% os a wifi jel erősség!
De le tudod te is tesztelni iPerf3 al hogy a te rendszeredben mennyi a max!
-
törölt tag
Hali. A wifi letöltési sebességel kapcsolatban kérdeznék. Feltűnt, hogy telefonon torrent letöltése közben valahogy nem az igazi a letöltés sebessége. Ilyen max 5mb/S -el tölt. Csináltam speedtestet, ilyen 40mbit/S amit tud a cucc, miközben laptopon jön a Max 80 mint/S feletti sebesség. Előtte a mate 10 prom csont nélkül tudta hozni. Ennyit tud a telefon vagy esetleg valami beállítás kérdése? Elég gáz, ha csak ennyit bír a teló, kb 50%ban használja így ki a wifi sebességét. Nem mintha nem lenne elég nekem a 5mb/s ,de azért ha eddig 10mb/s volt, azért mégis a fele.
-
PietPunto
tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne amire eddig nem találtam választ. Hol tudom beállítani azt hogy az értesítéseket ne csak rezgéssel jelezze hanem hangot is adjon hozzá!? Az emailek, Facebook chat, WhatsApp, Viber üzeneteket rendben jelzi hanggal. Azonban pl. ha Instagram üzenet jön vagy épp az Index új hírei érkeznek meg akkor csak rezeg egyet. De értesítési hangot nem ad ki. Tuti valamit benéztem a beállításoknál csak nem tudom hogy mit. Köszönöm szépen a segítséget.
-
laciba77
tag
A legfrissebb EU stabilon (11.3.3.0) van valami bug, illetve a Netflixen elérhető -e a fhd lejátszás?
-
BLaci1971
csendes tag
Gyári MIUI Global 11.3.4 fut a telefonomon. Van valami megoldás arra, hogy a következő ébresztés/riasztás időpontját kiírja a készülék a zárolási képernyő és a widget óráján? Eddig minden telefonon működött, itt hiányzik. Kerestem megoldást a neten, de sehol nem találtam.
-
qge
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Most 3x van ugyanaz az ujjam rögzítve, így megy.
-
-
-
bb71
őstag
Újabb hülye kérdések:
- van értelme Gorilla Glass 5-re védő üveget tenni?
Azt láttam a Corning oldalán, hogy jobb, mint a GG4, de 1,6m-ról ejtve nem történik vele semmi, ha jól emlékszem, és a karcok?- igaz, hogy a hátlapon lévő kamerán zafír üveg van?
-
qge
aktív tag
válasz
bobdetroit81
üzenetére
Már tárgytalan, visszatértem 11.28-ra. Köszi azért.
-
rellif
senior tag
válasz
zsola400
üzenetére
Pedig a legelső google találat nekem a www.miuimix.com
Most lesz szabadidőm egy próbát lehet megér.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Viber képeim szeretném átmásolni az új telefonra, de bárhogy másolom nem rakja időrendbe az ú telefonon.
Mit kéne csinálni, hogy dátum szerint sorba rakja? -
zsola400
senior tag
válasz
Norby86
üzenetére
MiuiMix kinai dev. és eu rom-ból rakják össze, optimalizáljàk, gyorsabb, gördülékenyebb, jobb akku idő (8-10ó sot), van benne magyar nyelv.
Mi-room oroszok rakják össze kínai dev. rom-ból, + extra funkciókat beleraknak, nincs benne magyar nyelv, csak angol, orosz, lengyel, török stb.
Mindkettőt próbáltam a MiuiMix jobban tetszett magyar nyelv, akku idő. Mi-roomban néhol maradtak kínai írásjelek ami elég zavaró az a + 1-2 extra miatt nem éri meg szerintem. -
Norby86
őstag
Egy nap eu stable használat után kicsit dadogósnak érzem néha a rendszert, főleg bekapcsolásnál. Ez normális? (Mondjuk az előző Note 5 telefonomon is dadogott picit, de az gyengébb telefon)
Láttam van MIUIMIX rom. Az mennyiben más mint az eu-s?
Illetve még milyen romok vannak amiket próbáltatok és ajánlottak erre a telefonra? -
bb71
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszönöm, ez így tiszta, érthető helyzet.
-
Ha jó TWRP-t használsz akkor TWRP indítása után fogja kérni a képernyőzárhoz beállított pin kódot, és decrypt-eli, így látható lesz a DATA és a belső tárhely tartalma, ha nem írod be a kódot és csak tovább lépsz(vagy nem jó twrp.t használsz) akkor össze vissza karakterekből álló mappákat fogsz látni a belső tárhely helyett és semmihez nem férsz hozzá csak a telefonba helyezett SD kártyához vagy kilső OTG-hez.
ilyesmit
Mentés előtt célszerű kikapcsolni a teljes képernyő zárat, tehát se minta se kód se ujjlenyomat ne legyen beállítva és úgy csinálni a mentést akkor nem fog bekeverni vissza állításnál.
-
bb71
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ha most nincs titkosítás, de bekapcsoljuk pl. az ujjlenyomatot, akkor ugyan az általad leírtak szerint titkosításra kerül a telefon - viszont a twrp magától kikódolja -, hogyan kell TWRP mentést csinálni? Mármint a titkosítás nem kavar be valamit, kell valamire figyelni, különösen a visszaállítás miatt is kérdezem? Azt csak egyszerűen restore és kész?
-
ginola
addikt
Egyszerűen nem tudom felrakni a Magisket, és nem tudom hol rontom el.
Settingsben hol van Magisk manager hide? 2 órája próbálom, de nem megy, feladtam. -
qge
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Kezdeményezhetitek ti is az ÖF módosítását, vagy ha pontosan leirjátok, mi változott, én is elindíthatom...
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Miért? Csak Win10-zel, vagy Ubuntuval se? Win7...?Anno az Amd A8 is csak Win764bitetel.volt hajlandó normálisan flashelni.
Ez nem túl jó hír, nekem is Ryzen van. Igaz a telefonom még a fene tudja merre bolyong, de jobb erre előre felkészülni. -
bb71
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszönöm.
-
Az a leírás jó volt Android 9 re!
De nem jó se a régi TWRP se a telepítés menete Android 10.re!
Így már világos? És le írtam én is (meg sz.tem más is) hogy az fstab.zip mire való!
De akkor még 1X mikor TWRP ben FORMAT DATA-t csinálsz az leszedi a gyári fájlrendszer titkosítást a telefonról, az fstab.zip ezt állítja vissza, de mivel android 10 rendszer másképp működik(akkor titkosít mikor képernyő zárat és újlenyomatot mentesz) így itt nem kell és csak bezavar!
-
bb71
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Lehet, hogy az összefoglalót javítani kellene - ahogy ginola is aszerint dolgozott -, mivel hibás a telepítés leírása.
Emiatt nem őt kellene kioktatni, mint ahogy engem is.Az istenített összefoglalóból:
"- Ha végzett a telepítéssel, válaszd a Format Data menüpontot majd a Wipe cache/dalvik menüpontot
- Újraindítod a telefont a Reboot System opcióval és az új rendszer fogad
(az utolsó újraindulás több percig is eltarthat, nyugalom)hát, ha rom telepítés után Format Data menűpontozik az ember, nem nagyon fog elindulni az új rendszer. szerintem.
Ha végzett a telepítéssel a ROM telepítéssel, szükséges telepíteni a fstab.zip -et. ugyanezen módszerrel, mint a ROM-ot ahogy felraktuk."
ezt is kérdeztem, de senki nem válaszolt, miért is kell, most meg azt mondjátok, hogy nem kell...
-
bobdetroit81
csendes tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszi!
-
PietPunto
tag
Sziasztok! Igazából nincs semmi problémám (remélem nem is lesz) csak beköszönök, mert hétfő óta én is a Mi9 Lite tulajdonosok táborát gyarapítom.
-
eisento
addikt
Hali. Lehet volt mar rola szo de felraktam az uj eu romot, es az aodon szinesek az ikonok. Masnal is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos fejegységek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Arc Raiders
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 8/128 GB Onyx Black 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 15 PRO MAX 256GB natúr titán gyonyörű! KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 89%! Fulldoboz!
- Digitális detoxhoz ! Vagy amihez szeretnéd. Minimal Phone eladó !
- Samsung Galaxy Z Fold6 -12/256 GB Használt Media Markt garancia 2028. 07. 03-ig + 1 év Gold
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi 15 Ultra 5G 16GB / 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 PLUS A-Data 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Maneger ill. a modulok maradnak csak meg.
)
Berendelek párat belőle az a tuti.
, de bele lehet jönni csak gyakorolni kell!