-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
walakyb #1090 üzenetére
Nyilván ennyire nem szar a készülék az biztos, ahogy Ő leírta, de a jótól is messze van. Ráadásul azonos Rom-on belül is olyan eltérések vannak, hogy a fejemet fogom. Még azt is eltudom hinni, hogy neki sikerült egy olyat kifognia, amiben minden nagyon rosszul működik. Az már más kérdés valóban, hogy miért nem küldte vissza, én ennyi szarsággal max 1 héten belül vissza küldtem volna a büdös retekbe.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
enginev3.0 #1096 üzenetére
Ezt a buziferdeszeműek imádni fogják...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ricsi0307 #1099 üzenetére
Van szerkesztés gomb, a dupla kommentet nem csipázza senki.
Tévedsz, ez már régóta nem így van, ha másnak válaszol(sz), mert egy átláthatatlan katyvasz lesz az egész, legalább két éve írta az egyik admin, hogy simán lehet szerkesztési időben MÁSNAK válasz gomra nyomni/írni, ráadásul nincs is erre vonatkozó szabály, soha nem is volt, de valóban egy időben nem szerették.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem értem, hogy miért mos ennyire a kamera? Meg túl is színez melegre, holott nem ilyen a "táj".
Bal oldalt M9, jobb XS max, szerintem 26-on mérföldekkel jobb képet csinált a gyárival, szóval ez is el van cseszve, tehát függetlenül az ár érték aránytól az Mi9-ben sokkal jobb kamera van, mint amit a kép mutat. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Atomgeszi #984 üzenetére
Nem tudom hova tűnt, de nem találom, illetve helyesen... keresgélnem sem kellene, mert a te képedet használva pontosan itt volt! Becsinálok komolyan...
, ez olyan, "ficsur" lehet, mint néhány tulajnál, mikor eltűnt az NFC gomb egyik percről a másikra. Tehát, ahova a nyíl mutat, ott a kettő között volt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Atomgeszi #982 üzenetére
Ezt most nem tudom, ha így van és lehet rá csatlakoztatni, akkor azért, mert "rájöttek", hogy ezen csak így lehet javítani. Viszont, rohadjak meg, de most bekapcsoltam és nincs ott az az opció, tehát eltűnt az a gomb, ahol választani lehetett, hogy külső, vagy belső mikrofont használjon
Egyszerűen eltűnt.
Te verziódon van ilyen opció? Amikor a videofelvételt választod, akkor a felső fekete sávban kellene lennie.
Azért ennyire nem hülyültem meg, hogy beképzeltem magamnak, vagy álmodtam, direkt mind a kettővel csináltam tesztet, viszont, ha úgy van, ahogy írod, akkor valószínűleg ugyanazt a mikit használta. De azt is tudom, hogy az iphone (xs max)-ban sem egy van (hanem már 3, de már a 5S-ben is kettő volt), vagyis szerintem ezekben már minimum kettő van. Nem lehet, hogy a belsőt arra értelmezi, amibe beszélsz telefonáláskor?
Ettől függetlenül, mint írtam mindegy, mert evvel is, meg ha valóban használt másikat, avval is gáz a hangminőség. :/
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem tudom ki kérdezte már, de kipróbáltam a kamerát, illetve a videót. Szerintem szarabb a hang mint volt, de én erre nem is vártam javulást, gagyi minőséggel nem lehet mit kezdeni. Lehet választani belső, vagy külső mikrofont. Ez eddig volt?
Mindegy... gáz mind a kettő "minősége".
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sanyesz. #926 üzenetére
Idézet, Hroberto fórumtárstól:
Én egy ősrégi Nokia Qi töltővel töltöm, amit még a Lumia 920-hoz vettem. Normálisan működik.
Nem kell ide jövő
, meg nincs itt semmilyen elvárás, ez a nokia töltő sem lehet egy kapkodó idegbolond mai szemmel...
Nála mégis rendesen működik ezzel.
Bug ez a javából. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
hroberto #911 üzenetére
Én úgy vettem észre eddig, hogy az is javult, bár csak 1 nap telt el, de úgy néz ki jó lett.
-------------Viszont próbáltátok már a telefont gyengébb QI töltőn tölteni? A MI lepény töltőn semmi gond vele, de másik kettőn is próbáltam, ahol az Iphone, s10+, mate pro simán semmi gondja, mert egyszerűen jó rajta tartani a telefont, lassan tölt tehát, de erre találták ki hogy ott jó tartani a telefont és közben szépen lassan tölti is, ott az MI9 konkrétan meghülyül.
Mintha nem tudná eldönteni, hogy mi a lfszt csináljon. Elsőre megjelenik a szokásos töltő logó a hozzárendelt hanggal, mintha minden fasza lenne, aztán kezdődik az anomália. Ki-be kapcsolgatja a képernyőt, lényegében a képernyőzár képe és a töltő logó a hanggal össze-vissza ugrál, meghülyül, kb, mintha rátenném a töltőre és azonnal le is veszem, de itt összeúsznak a képek, a kis led is össze-vissza villog.
Mint írtam a MI gyors töltővel ilyen nincs, eddig azon használtam, de most másikon kipróbálva és a fentebb említett készülékeken tökéletesen működik, hát a MI9-nek ez nagyon nem tetszik, mintha csak a gyorstöltést szeretné, ez valami elég gáz bug lesz.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
JoeCockBill #899 üzenetére
Ez ficsőr lesz...
Amúgy tényleg gáz, de engem ez egyelőre hidegen hagy... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
JoeCockBill #897 üzenetére
Pontosan mire érted?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Atomgeszi #887 üzenetére
Be is van állítva az, de ráadásul a másikat is tudtam valahol, mégis szenvedtem most ezzel, kösz, hogy felhívtad rá a figyelmem....
Na, most újból tetszik a telefon! Remélem, hogy azért késett az update, mert most rendesen ki/letesztelték, nemcsak kidobálták idióta módjára. Valószinűleg nagyon is tesztelték, eddig úgy néz ki. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ricsi0307 #879 üzenetére
Gyors tapasztalat, nem placebó, gyorsabb lett. És a kamera vakuval is nagyon jó képet csinál, eddig úgy nézki, hogy javítottak mindent, és a mi a legjobb, hogy, amit észrevettem, hogy...
Nálam a készülék érezhetően gyorsabb is lett. Megszoktam már azokat, amiket megnyítok, hogy mennyi idő, de most ez jóval gyorsabb lett, szóval kezdik kiengedni a ketrecből végre a 855-öt is. Eddig minden oké sáomi, csak így tovább!
Akkumerülés, meg a többi majd használat közben kiderül... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Semmivel, de...
Most komolyan hányszor kell még leírnom, hogy abban van nálam előrébb, hogy fő (nevezzük így) kártyacsatolási lehetőség van. Van olyan lehetőség, hogy úgy használom, hogy nem kell rá töltenem pénzt? Amint lehetőség nyílik rá, használni fogom. Jó pár banknál vagyok, de nem vagyok opt-és.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szia!
Őszintén szólva, kíváncsi lennék, hogy miről szeretnél olvasni? Egy fórum adott topikjában, ha minden oké egy készülékkel, azt nem szokták az emberek folyton jelezni, hiszen minden rendben. Addig én sem sokat pofáztam itt, amíg as 26 volt a készüléken, mert annyira frankó volt minden. Jött a 27 és vele együtt egy rakás szopattyú, emiatt többször is említve van, mert hiába "csak 150 ezer" a telefon, nem azért lett véve, hogy ez a balfax banda szétcsessze egy frissítéssel, ami addig teljesen jó volt.
Lassan szerintem eltelik 1 hónap a frissítés óta és mivel szinte azonnal leállították, emiatt azóta tudnak róla! hol a picsában (már elnézést) van már a javító csomag?És még mindig nem akarok mókólni developer verziókkal és nem is fogok, 2019-ben nem ez a megoldás, aztán ha esetleg olyan helyzetbe kerül a készülék, hogy garancia és hasonló szoftverrel (kütyüvel) rögtön megmondják, hogy ez nyítva volt, mint szarszungéknál a knox, akkor még azt is cseszhetem. (erre most biztos jön pár olyan re, hogy azt nem lehet kideríteni!) Persze, manapság nincs olyan, hogy ne lehessen valamit kimutatni, amit a telefonnal valamikor nem tettél meg. De ez már csak a sáomin múlik, mennyire veszi komolyan.
Szóval, én nem látom azt, hogy itt probléma lenne, hogy miért van ott már évek óta az, itt meg még mindig semmi, talán épp azért van a pöcegödör alján az ország, mert már nincs olyan, amiben ne lennénk elmaradva a környező országoktól, akikről régen soha nem gondoltuk, hogy egyáltalán beelőzheti Magyarországot, de ez már egy másik téma, viszont maga köré fonja ezzel a mobil aktuális (szar) helyzetét is itthon.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Atomgeszi #839 üzenetére
Értelek én, és ha ez nem lenne, akkor simán használnám is, de nem akarok töltögetni semmire, mert akkor egyszerűbb ha a tokba a telefon berakás előtt bevágom az egyik bankkártyám és akkor még nyomogatni sem kell semmit, csak hozzáérinteni, ha nem szeretnék magam mellett mást tudni, csak a telefont.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Atomgeszi #832 üzenetére
Apple Pay sem megy olyan nagyon régóta. (Magyarországról beszélünk)
-maradok apple pay-nel addig, míg ide eljön a "jövő"...
Szerintem elég érthetően leírtam, hogy nem erre az el...ott országra gondoltam, akkor meg minek beszélni róla?
De legalább, amióta használni lehet, az úgy működik, ahogy kell itthon is,
Két nyomás a power a gombra, után azonnal Face id ellenőrzés, ez idáig kb 3-4 sec és lehet érinteni a terminálhoz. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
adamfriday #793 üzenetére
Nem vagyok OTP-és.
--------------------
(#794) petipetya
Nem akarok töltögetni rá, pont ezt írtam. De mindegy, nem gond, eddig sem volt az.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem akarom az ájfont felhozni versus-nak, csak annyira, hogy érthető legyen.
Szóval elég régóta apple pay-t használok már a külföldi kártyáimmal, most már a magyarok is hozzá lettek adva (hurrá kicsit sem volt lemaradva az ország), emiatt nem is használtam a droid készülékeimet erre, de android-on most milyen kártyás fizetési lehetőség van?Ti mit használtok, mert én ebben a tetves store-ban semmi olyat nem találtam, amihez társítani tudnám a kártyáim. Ha csak olyan létezik, amire fel/át kell tölteni pénzt, az nem érdekel, tehát fő kártya csatolási lehetőség és azzal való fizetés tényleg nem létezik még 2019-ben droid-on? Vagy van és ennyire vak vagyok, illetve nem dob semmit a play erre a keresésre?
Mint írtam, nem foglalkoztam ezzel a részével soha droid készüléken.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Már nagyon régóta /ahogy írod is/ nincs már ilyesmi, pontosan azért, hogy a videóban ne legyen semmi zavaró ikon, kijelzés etc...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
JoeCockBill #726 üzenetére
Szerintem, itt sokan örülnének a háttérben, ha valaki (akár te is) csinálnál erről egy videót, ami sikerrel jár azt feltöltöd és későbbiekben az összefoglalóba mehetne. Videóról nézve még az is megérti, megtudja majd csinálni, akinek a leírás egyébként totál kínai. Ettől függetlenül én továbbra sem fogok ezzel tökölni, várom a 28-cat.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Bocsi. De erre mar en is reagalok, pedig nem szokasom.
Bocsi, de legközelebb én meg rajzolok egy folyamatábrát, hogy értelmezd is azt, amit írok. Én nem ilyeneket írtam, hogy istenkirály...
Pont azt írtam, hogy ettől független nem az Isten számomra, csak most ezzel van hasonlítási alapom, függetlenül az ártól, mert nem az a döntő, hogy a sáomi 150 az apple meg több, mint 500 ezer. Nem olyan rég adtam el az s10+, az meg jó pár dologban jobb volt, mint az apple, viszont sok másban meg rosszabb, pl az Mi9-nél semmivel nem csinált jobb képeket. De mindegy is, nem kell itt levezetni, hogy mi hány perc, mert ezek szerint nem ismersz, hogy nekem több írásom készült az elmúlt 10 év alatt romolgatásokról.Sőt a még működő winfos mobilnál, hónapokig teszteltem ki, hogy egy wdrt visszaállításnál, hogy kap a user szinte teljesen stabil, bugmentes, gyors készüléket. Csak beleuntam, 2019-ben, ahogy Hroberto is írta, ez gáz. És valóban a legnagyobb gond itt az újra belakás, egyszerűen nincs kedvem hozzá, mert bármi más értelmes dologra elceszhetem az időmet. pl ebben az összefoglalóban is ott van és, mint írtam sok hónapom ráment a kitesztelésre
Ez egy baromi szép készülék, frankó hardverrel, kamerával, kiváló dac-kal... mindennel, de... utlragagyi kameramikrofonnal, mert az egy rossz minőségű valami, javulni nem fog tudni bitráta emeléssel sem, de ennyire balf..sz banda nem lehet ott a support-nál, hogy tesztelés nélkül kivág egy frissítést, amivel hazavágja az egészet. Ha naponta frissülne még megérteném, de egy jó hónapba is belekerült a 26-27-re frissítés, ki volt az a négytudású, aki erre rábólintott, hogy kimehet?
Na, az én cégemnél egy ilyen repülne. Mindegy...Lapozzunk, egyelőre most többet nem szidom a készüléket, illetve a sáomit, akit eddig dicsértem, mint írtam várom a frissítést aztán kiderül, hogy tudnak-e végre javítani mindent, amire nem kellene várni egy flag készüléknél. A telefont naponta töltöm, az előbb tettem rá a töltőre.
24 órája (pontosan 22:50) volt töltve 96%-ra, 1:49! sot-tal és 49%-kal tettem fel újra. De inkább már nem írok semmit. Jah, de még annyit, hogy bár a két kezemen nem tudom megszámolni mennyi tokot rendeltem már hozzá, meg fóliát is, amit végül letéptem, szóval a készülék szinte mikrokarcmentes, patikaállapot, pedig nem kesztyűs kézzel bánok vele.Szóval, baromi tartós és ellenálló elől, hátul a GG (6-5) üveg, ehhez képest az ájfon zafírja xs max, amin az egyiken nincs tg és amire tényleg vigyázva van, ledöbbentem, amikor ma (kíváncsiságból, ha már az Mi9-cet is megnéztem) az előbb fény alá raktam... Tele mikrokarcokkal és mégis mitől, a tapizástól? Cöhh az apple is elmehet a retekbe, eddig nem láttam, csak erős fénynél forgatva látni, de ott vannak, az baj, hogy most már tudom, hogy vannak egy több, mint fél millás készüléken. A páromén iglass van fent, ami nem olcsó, de ha esik a készülék és betörik a kijelző, akkor kifizetik a kijelzőcserét, én az enyémre nem vettem, de most már bánom, a fene sem gondolta, hogy ilyen ócska üveg van ezen az "istenkirály" készüléken.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na kipróbáltam ezt az vízszintes asztalon való nyitást, nálam gond nélkül felold akárhányszor próbáltam.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na figyelj, az ilyen szöveget nálam mellőzd, egy, én nem sírok, csak leírom a problémát, ami eddig nem volt.
A másik, hogy egyelőre nem akarom eladni a telefont, ha oda kerül a sor, akkor 1 perc alatt megszabadulok tőle, efelől kétséged ne legyen, de az ilyet utálom, ha valaki problémát ír, az másnak rinya lesz, vagy mi...
Nem olyan rég volt épp egy veszekedésem több hsz-el egymás után, ahol védtem és dicsértem a készüléket (még a 26-alatt), most elbaszták, ezért szidom, de a sáomit, nem telefont.
-------(#695) Atomgeszi
Tényleg nincs kedvem hozzá, mert közben amíg írok, nem azt jelenti, hogy verem a tkm, hanem közben etetem is meg fürdetem a kislányaimat, csak közben olvasom hsz-et is.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Te visszaraktad?
Nem akarok, nincs kedvem hozzá. Egyelőre félrerakom a telefont, aztán várom a frissítést. Azt nem írtam oda az előbb, hogy pedig pont arra készültem, hogy ezzel a telefonnal majd jó fricskát mutatok az ájfon topikban. De így egyelőre ez tényleg "almás"De kevesebbszer fogom említeni a jövőben, hogy az meg az miért jobb...most. Szívesen tkn rúgnék pár embert a sáominál azért, csak úgy, hogy érezzék a törődést, amolyan feedback gyanánt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Atomgeszi #677 üzenetére
Ez videó is úgy baromság, ahogy van. Én is tudok olyan tesztet csinálni a két készülékkel, amiket használok az melyiknél gyorsabb, vagy jobb. Amiket én használok, ott egyértelmű az ájfon elég durva előnye és elég sokat applikációt használok. Itt pont olyanokkal mérkőzteti meg a készülékeket, ahol nem igazán számít a gyorsaság. Eddig nem hoztam fel készülékeket versus-nak, de mostanában azért hozom fel, mert a 27 egy rakás szar és ha nem lenne az, akkor ide sem került volna másik készülék, hogy mit, hogyan kellene.
Én, nem azért vettem ezt a telefont, hogy romolgassak, mókólgassak vele, hátha minden fasza lesz vele egyszer. Amúgy meg elég csak egy mate 10 pro-val összehasonlítani, ott is elég normálisan megtudták csinálni a gesztust, ráadásul villámgyors még mindig a telefon laggolások nélkül, igaz a kamera szoftvert direkt szétcseszték.
855-ön meg főleg ne laggoljon semmi. Nyilván azért kerül be az ájfon, mert most főleg ezt a kettőt használom és látom különbségeket, holott ezeket a sáominak már rég javítani kellett volna. Ott one plus 7 pro, kollégámnak van, érzem benne, hogy ott a 855, mert farigcsálják a szoftvert, ezek szerint nem balfa..fék módjára, mint az Mi9 készüléken.
Pedig felfogom hozni, nem csak az ájfont, mert így más is olvassa, hogy nem minden kerek most, mint pl 26-on volt, ahol széjjeldicsértem a készüléket.
Én már az elején leírtam, egy készüléknek sem fogok benyalni, ha gondom van vele leírom, 27-ig nem is volt. És én nem úgy akarok gyorsaságot elérni, hogy nullára kilövök mindent meg romolgatok. Kinőttem már ebből.Egyelőre kivárok, hogy mi lesz a következő frissítéssel, remélem újból dicsérhetem a telefont minden szinten. Ettől függetlenül nem az ájfon nálam az Isten, de mobilok közt jelenleg egyszerűen nincs jobb nála még akkor sem, hogy ilyen kicseszett drága. Azért drága, mert az alma brutális árréssel értékesíti a készülékeit és én is más is ezt tenné, amíg kifosztják a boltokat érte, addig elfogja érte kérni amit nem szégyell és az apple-nek nagyon vastag a bőr a pofáján, persze attól még a telefonja is kegyetlen frankó, de nem ennyivel, mint amilyen drága.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Jah, Iphone7
, igen a múltkor írtam, hogy még a 6S is úgy pörög, mint az Istennyila napi használatú alkalmazásokkal. De van ott jó pár cpu erősséget kedvelő program, pl az imovie-val, ha ki renderelek egy videót, akkor kb a régebbi ájfonok nagyon gyorsan lemaradnak és szenvednek melegszenek az xs meg röhögve kész van már sok perce, ettől függetlenül így igaz, amit írtál.
Az ios brutálisan pörög még mindig egy 2015-ös készüléken is, tehát 6s-tól felfelé. Az ipad pro-m 570! ezret dob simán antutu-ban és ez kerül be az új ájfonokba is. Éppen mikor a droid beérné (jelen esetben a 855), akkor jön az apple és kb pofáb...sz mindenkit. holott az A12 is, mint írtam bivalyerős még 370 körül dobál az is, de ki van használva a tudása, na és ez a nem mindegy!Erre várok az Mi9-nél is, hogy érezni lehessen végre, hogy abban a legerősebb snapdragon cpu van!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Xiaomi Mia 2-öt (egyik szomszédnak) használtam/próbáltam nem olyan rég ki az Mi9 mellett. Mi9, néha alig, gyakran semmivel, ismétlem semmivel nem gyorsabb és csak néhány alkalmazásnál volt, amiből észrevehető volt, hogy egy 855 van a háttérben, pl insta, faszbuk, twitter, youtube, meg biztos van egy jó pár és nyilván játékok betöltésénél elveri a "kis tesót", de ezeknél is úgy kell értelmezni, hogy max 2 másodperccel volt gyorsabb, ha meg már betöltötte az A2, akkor az is teljesen frankón működött.
Tehát, ezért írtam, hogy bár az egyik legerősebb cpu ketyeg a háttérben (A12 bionic még most is elveri, pedig az tavalyi, vagy inkább ki van használva a tudása), de olyan, mintha az lenne neki mondva, hogy kussolsz! Nem látom, nem érzem az erőt. Tényleg nem sok kedvem van hozzá, de csak fel kellene dobi azt a dev rom-ot.
Vagy megvárom a 28-cat, aztán kiderül, hátha észhez tér ebben a hardverben minden, vagy nem.Nyilván IPS meg Amoled közt van különbség, de az az MIA2 48 ezerért szinte röhej, egy teljesen frankó telefon.
[link] -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Jah, ezt én sem értem, most pontosan mire vagy kíváncsi?
Beállítások az elején ugyanaz, mint ájfonnál. Ország, régiót, wifi, fiókok, esetleg rögtön pay fizetés is, ha már ennyi szó volt róla, itt kitérnék az apple pay-re, ami megint referencia lehetne, hogy kell valaminek pontosan, jól, és nem a termináltól "fél kilométerre már aktiválni"magát, vagy nem működni egyáltalán.
Aztán letöltöd a neked való alkalmazásokat, belakod a telefont és örülsz. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Most mégis mit írjak, ha én nem tapasztaltam ezeket. Nyugi, ájfonos topikokban volt sokadik veszekedésem mikor ócsároltam a készüléket ez, meg amiatt, de képekkel nekem soha nem volt gondom. Főleg ennél az xs max-nál, pedig leírtam volna egyből én is, emiatt 1 percig se aggódj.
-----------Jah, ha már Mi9 topik. Ma szembesültem ezzel a zsebfaszsággal, mert másképp nem tudom nevezni. Nyilván nincs zsebmód, mert akkor nem lenne miről írnom most. Arra leszek figyelmes, hogy szól a zene valahonnét halkan, hát a hangszórót elnyomta a zsebem, de egyébként be is kapcsolt és a player is elindult...egy dolog. De hogy a francba indult el a poweramp lejátszás, mert ez most magas nekem?
Most komolyan, a 27 es frissítéssel, kb kezdem megtapasztalni azokat a hibákat, amikről egyelőre csak olvastam. Nem csodálom, hogy leállították, de a hol a javítás már csesszétek meg?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
the radish #589 üzenetére
Nincs mit, azonban az utolsót mondatot javítom, iphone-t nem tudja tölteni gyors töltéssel csak simán, emiatt a ventilátor sem kapcsol be.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Akkor nálad gond volt a kamerával, én ilyeneket nem vettem észre meg tapasztaltam, viszont tökéletes nincsen ez igaz. Van nekem egy nagy canon szörnyem, talán arra lehet mondani, hogy az tökéletes képeket csinál, de olyanokat, hogy az ember álla leesik, de ott rohad több éve a szekrényben. Ekkora dögöt nem fogok magammal cipelni...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
petipetya #584 üzenetére
Az általad ajánlott témát használom én is, tényleg talán ez az egyik legjobb oled-re.
Szóval manuálisan ide lőttem be a fényerőt, amit a szoftver szinte teljesen lecsökkent automatán a fentebb írt szobára
---------
mod:
Na ez érdekes, pedig levágtam a feléig, hogy azok az üzenet infók ne látszódjanak, erre csak a végéből csípett le egy kicsit...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én most untam meg az automata fényerő hülyeségét, ami 26-on tökéletes volt. Szinte majdhogy nem nullára leviszi egy kicsit sötétebb helységű szobában, de az átlagos fényűnél is rendesen spórol a fényerővel. Mert, miért (kellet ez is elcseszni) a 27-es egyre frankóbb dolgok jönnek elő frissítéssel?
Az a 26 szinte már-már tökéletes volt nekem... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Jah, ezeket tegnap lőttem, ahogy a családdal hazasétáltunk a városból, pont azért, mert ilyen már készült az MI9-cel is, próbáltam ugyanott fotózni nagyjából.Bár ennél sokkal szebb (nagyon sok) képeim is vannak ezzel a mobillal, ha előtte eltökörészek néhány beállítással, de ezek a zsebből ki és katt fotók. Egyszerűen lehet akármilyen fényviszony, nem tud hibázni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
the radish #568 üzenetére
Ha a telefont feltölti 100%-ra, akkor a készülék lekapcsol, további töltése nem lehetséges, de ettől még tölt(ene) tovább, mert érzékeli a telefont, de csak akkor tudja tölteni, amint esik 1%-ot, de addig is töltő üzemmódban marad...ahogy írod is... Kb, ez így nettó hülyeség, mert maga a vezeték nélküli töltést kellene blokkolni a készüléknek, hogy a töltő tudja, hogy nem tölthet tovább, illetve a rárakott készülék nem tölthető.
Xs-t is töltöm vele, a hülye apple ezt is megtudta csinálni. Mármint 100%-on megszünteti a vezeték nélküli töltés lehetőségét.
A töltő (venti) lekapcsol, a zöld kis led villog, hogy nem tudja tölteni a telefont, de 99-nél máris újra elindul. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
petipetya #553 üzenetére
Nálam az xprotector már több éve leszerepelt, amit árulnak annak semmi köze nincs valami japán minőségi cuccra, amire hivatkoznak. Ki ez a japán cég? Az üvegfóliájuk, mert elég sokat kipróbáltam, pontosan megegyezett a pár száz forintos ebay-en rendelhető kínai gagyikkal.
Egy üvegfólia tesztelése: Fogod a szikét és egy erősebb nyomással belevágsz, ha ott megmarad egy kis nyoma is, már szedheted is le, mert csak dísznek van fent.
Ha leesik a készülék az a kijelzővel együtt törik.
A minőségi TG-k ilyen nincs, ott nem tudsz belevágni , mert a bevonaton csúszik, ami letörölhető, pl az összes nillkin ilyen. Vagy az iglass is, ami egyébként tényleg k..va drága. A fólia más tészta, lényegében csak az apró karcok ellen véd, emiatt aztán abból bármilyen felkerülhet, de ott is számít, hogy mennyire cseszi el a képminőséget és ugye egy oled-nél nagyon is számít.
Szóval, nem tudom, hogy az xprotector valamit is változott az évek során, de ha (bár elég sok helyre írtam már emiatt, csak egyet linkelek be) erre valaki nekem végre ad egy bizonyító erejű választ, akkor elismerem, hogy nem ők az egyik legnagyobb átverők...2016-ban írtam, azóta is várom a választ... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerintem, teljesen frankó kamera van/lehet az Mi9-ben, ahogy írod itt a szoftver miatt lesz gáz a kép.
Meg kellene csinálni végre rendesen azt a applikációt, hogy kihasználja végre a kamera valós tudását.
Eddig nem akartam berakni, mert van difi árban bőven, de ezzel egyszerűen nem lehet rosszat lőni úgy, hogy zsebből előkap és lő, szerintem mobilok közt egyelőre az xs (max) a király...Ebbe aztán belenagyíthatsz akármilyen frankó monitoron, nagyítóval kell keresni a hibát...ha van egyáltalán... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
hroberto #525 üzenetére
Annak hamarosannak már rég meg kellett volna történnie...szerintem minimum egy flagship-nél.
Egyébként azt vettem észre, hogy az automatikus fényerő is túlságosan spórol nekem, mint 26-nál, ott ez tökéletes volt. Remélem, hogy ezerrel dolgoznak a bogarak irtásán és az elcseszett kódok javításán.
----Más:
Bocs, hogy mindig az ájfont hozom fel példának, de nekem az a referencia... Szóval ez a gesztusvezérlés is elég "izénmukódik", pl a főoldalra visszatérés laggol, ha gyorsan csinálom a felfelé húzást, csak szép lassú húzással lehet fluid érzést elérni. Nézzék már meg ezt, hogy adja elő egy apple készülék és ezt ilyenkor azért hozom fel, mert vadállat erős cpu dolgozik a háttérben, tehát ezzel is illene "dolgozni".
Persze ennyi kiszabott telefon típus, mint ami ezeknél van, ennek hátrányát inkább "mi flagship" tulajok szívjuk meg.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ShadowLac #474 üzenetére
Sorban:
Camera Phone X - OS 12 Camera
Google Camera
Gyári app
One S10 Camera - Galaxy S10 camera styleHozzáteszem, szerintem a leggyengébb itt a gcam.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
petipetya #461 üzenetére
A lfszt
Na, várjál, mert akkor ezek szerint lehet, hogy ezt más sem tudja, szóval...
Beállítasz egy témát, jelen esetben azt, amit írtam. Utána a jobb alsó sarokban lévő ikonra katt, Azonbelül témaszerkesztés és ami eddig témát letöltöttél, azokból külön-külön beállíthatod a saját kis témádat, ahogy fentebb írtam, szinte mindent. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
petipetya #458 üzenetére
Na visszatérve, a simán BLACK nevezetű téma, valami szaturnusz féle bolygóábra van az elején. Minden fekete lesz a háttérben, ha az lesz a főtéma, hiába világoson van a csúszka. Onnantól meg külön-külön mindent lehet kusztomizálni. Ikon, képernyőzár, tárcsázó, menü, lenyíló ablak másik témákból.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Tényleg át kell menni xiaomi.eu -ra.
Én már annyira kinőttem ebből, fogalmazzunk így, hogy egyszerűen nem is értem, hogy miért van erre szükség?
Mármint, hogy a sáomi itt "60 féle" os hülyeséggel szopassa a népet. Egyre kell koncentrálni és azt k..va jól megcsinálni, ha már másolják a apple-t több készülékükkel is, erről is vegyenek példát. Nem is, helyesen: Csak erről vegyenek példát és csináljanak egy frankó bugmentes os-t eme vadállat hardver alá!Inkább nem írom le, hogy mennyi probléma van egy ájfonnal, de mégis, kb semmi. 6S-től úgy pörögnek a készülékek (igen 6S a maga 160 ezres antutujával) sokszor gyorsabban megnyitja ugyanazt az applikációt, mint a droid-os készülékek, most direkt nem írtam a MI-t, mert ez egyébként mindegyikre jellemző, az s10+ néha még ennél is lassabb volt, hogy b...ák meg, már bocs.
Egyszerűen annyira frankón megvan csinálva az ios 12.3, ráadásul a betapublic 13-ast is kipróbáltam már a lányom 6S telefonján és még gyorsabb volt, de még sok helyen bugos, de hát ezért adták ki, hogy rendesen legyen feedback-elve és ott azonnal ugranak ezekre a visszajelzésekre, mert szinte két naponta jön a bétára egy frissítés, hogy szeptemberben a végleges a legfrankóbb legyen. Egyébként a 6s és az xs max között, bár jóval brutálisabb processzor van az xs-ben, nincs ég és föld különbség gyorsaságban, szinte alig valami. Ezért írom, hogy a 6s pörög, mint az Istennyila még ma is egy kiváló telefon, mikor ilyen képeket lő az egyszem 2015-ös fejlesztésű kamerájával, akkor meg pláne egy nagyon szép és jól eltalált készülék a mai napig, nemhibába árulják még mindig 100 ezer körül újonnan...
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] <<<< a panorámaképet néhol elcsesztem, pl lincoln hosszúságú suzuki swiftde a lényeg látható...
[link]És ugyanaz a kép 6S-sel, mint fentebb MI9-cel,
[link]3 kamera mi?
Ez meg az egyik kedvencem Xs készülékkel
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Kösz szépen, majd ha lesz egy kis időm megcsinálom, egyelőre lementettem.
Itt van 4 kép, az egyiknél a vízjel miatt egyértelmű, hogy a gyári applikációval készült, a másik három, Google cam, Camera Phone X - OS 12, One S10 Camera appok, természetesen nem ebben a sorrendben) szerintetek melyik a legjobb?
Egymás után készültek, semmi mókólás, automatán, fókusz és katt... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Most Te melyik gcam-ot használod és milyen xml fájlokat, hova?
Mondjuk, én nem fogok sokat tétovázni, ha amit elcsesznek és azt záros határidőn (nálam ez max 3 hét) nem javítják, mert nagyon gyorsan megy a telefon a francba. Max 3 ilyen húzásuk lehet, az első megvolt.
Márpedig a 26-ról 27 frissítés nálam kamerában szarabb lett és a telefon is gyorsabban merül. 26-nál semmilyen, ismétlem semmilyen gondom nem volt, de hát ezt tudjátok. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
petipetya #446 üzenetére
Egyetértek, de azért több témából elég frankón össze lehet tákolni egy sajátot, úgy, hogy a világos sötét legyen/maradjon. Egyébként, szerintem a 27-re a kamera minőség rosszabb lett, lehet, hogy javították a vakut, bár nekem nem volt gondom vele, de több helyen észrevettem, ami nálam eddig nem volt.
Főleg gcam-nál az algoritmus mos, még akkor is, mikor nem lenne mit.
Leszedtem több kamera applikációt és mindegyik jobbat lőtt a gcam-nál. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
JoeCockBill #436 üzenetére
A sötét mód miatt nem változik a tárcsázó, jól értem?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Erről a tárcsázóról jut eszembe, pedig meg akartam már kérdezni. Szóval ott a rengeteg frankó téma, minden azonnal megváltozik, kivéve a tárcsázó, de az miért nem? Marad az alap gyári kinézet.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerintem (sőt biztos), hogy a leállított eu 27 frissítéssel a telefon jobban merül...Nem látványosan, de érezhető.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Milyen monitoron nézted? Mert a gyári képek (most) szebbek.
Én, több (elég profi) monitorn megnéztem és bizony a gyári kamera most jobb képeket lőtt, a google képei elcseszi a színeket a zöld fákon, ha nem jut annyi fény a lencsébe, mint amennyit szeretne, nevezzük így.
Viszont ez csak a legújabb Gcam portolásokkal van, a régebbiek simán jóval jobbakat lőttek, vagyis egy 5 valahány gcam, amit persze már nem találok sehol, ilyen gondja nem volt. Talán a 6.1 3 beta még az, ami nem csinálja ezta fotókkal. Egy borúsabb időben a gcam képei itt szinte széjjel estek volna.Hamarosan mutatok példát...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Atomgeszi #315 üzenetére
Megint csak kösz a részletes írást. Talán fel kellene doni a pároméra, mert 2 hete a telefonja az asztalon porosodik, már azon is gondolkoztam, hogy eladom. Mint "őskövület" iphone felhasználó, gondolhattam volna, hogy felesleges neki is venni egyet. Azt mondja, hogy ő ezt nem tudja megszokni, bár nagyon szép telefon.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gattolino #256 üzenetére
Onnan már ki...ták, jogosan, és itt is csak a feszültséget kelti. Nekem is írt privátban nagy pofával, bírom, mikor egy monitor mögött valami (sic!) nagyon bátor, de általában a való életben már a megjelenésem az ilyeneket arra készteti, hogy ki se nyissa a száját. Elég sokan ismernek a fórumról, tudják 30 év Thai-box van már mögöttem, edzőtermet is üzemeltetek a sok más mellett.
Mindegy, ő megmondja a szerinte frankó hülyeséget mindenhol, szerintem itt se lesz sokáig, azért én elküldtem a csába ezt a f... szóval azt és letiltottam. Kellene a fórumra egy idiótaság mérő algoritmus regisztráláskor... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Lassan 1 éves pályafutásod alatt, a majd 500 "szakmai" hozzászólásod mindegyike közel ilyen beokádott baromságokról szólt?
Likelgettél orrba-szájba, vagy szakmailag is betudtál az adott topikba valamit írni, ami használható infó volt az adott termékre nézve, mert ez ugyan xiaomi, de nem a tesztelt készülékről szól.
IPhone- Apple topikba bemásoltad-e már, valószínűleg privátban pásztorórát is felajánlanak a legelvakultabb hívők. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szóval van valahol egy frankó leírás táblázatokkal, hogy amíg, pl a Xiaomi 2 azaz kettő tetves dollárt keres készülékenként (lehet, hogy már van 5 is
), addig az apple 110-140! között! Köztük van a többi nagy, Samsung, Sony, huawei etc...
A Xiaomi nem fizet ki olyan dolgokat, amiket (nevezzük így) a nagyok kifizetnek szinte mindenhol kötelezően, inkább a reklámokból fedezi a költségeit. Plusz a neve sem akkora még, hogy elkérjen annyit, mint pl az apple az xs max 512-ért, amiért fél milliót fizettem, de nagyon nem érzem, hogy ettől az ájfonom minőségibb hatást keltene.
Ha megtalálom, majd berakom ide a linket. Pl az ES9018K2M is a híres ES9018 chip mobilváltozata, ami a legjobb a piacon, nem arra enged következtetni, hogy bármin spórólt volna. De kell hozzá minőségi füles és minőségi jack type-c átalakító, hogy halljad is. Viszont ez mindegyik gyártónál, kb fostalicska szinten van, ami gyárilag a dobozba kerül, én a helyükbe fülest meg átalakítót már nem is raknék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-roller topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Honda topik
- Házimozi belépő szinten
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Google Chrome
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Nothing Phone 2 - 8/128 GB szürke dobozában + tokok
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest