Hirdetés

2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#551) hunaqua


hunaqua
(PH! addikt)

A nyitási folyamatnál 360 óra várakozást ír. Ez a gyakorlatban is ennyi?

LENOVO?_MEIZU?_XIAOMI?----SONY_65XE8577----DM_8000HD----Xiaomi_Router_3G----Beelink_GT1_Ultimate----Tanix_TX5_Pro--Tanix_TX3_Max

(#552) enginev3.0 válasza hunaqua (#551) üzenetére


enginev3.0
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Általában igen
Volt akinek több

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Logitech <3 ll Xiaomi Mi 8

(#553) hunaqua válasza enginev3.0 (#552) üzenetére


hunaqua
(PH! addikt)

Köszi! :)

LENOVO?_MEIZU?_XIAOMI?----SONY_65XE8577----DM_8000HD----Xiaomi_Router_3G----Beelink_GT1_Ultimate----Tanix_TX5_Pro--Tanix_TX3_Max

(#554) Pipszi01 válasza sellas (#545) üzenetére


Pipszi01
(lelkes újonc)

Értesítéseket is be tudod állítani és van beépített vírusfigyelőd is :) Alkalmazás zárolás alatt mit értessz? H letiltod? Akkor minek van fent ha ilyeneket csinálsz vele? Töröld le :D
Gesztusvezérlés alatt is pontosan mit értel?

Amit te tapicskoltál alap 8.1 androidban is bennevoltak már ugyan ezek a funkciók mind. Fogadok h odaáltál. Jajj ez nem szines csilivili, nyomtál rajta kettőt, jujj itt nincsennek alkalmazások és visszaraktad :D

(#555) Pipszi01 válasza rellif (#549) üzenetére


Pipszi01
(lelkes újonc)

A liteokat nem ismerem /egyébként meg nagyon szépen be lehet lőni a ne zavarjanak dolgokat/ de sima A2-ről volt szó :D

Mi A1-em van :)

[ Szerkesztve ]

(#556) Drughi válasza Pipszi01 (#555) üzenetére


Drughi
(őstag)

Ez milyen téma?

(#557) Pipszi01 válasza Drughi (#556) üzenetére


Pipszi01
(lelkes újonc)

Rootless Pixel Launcher. És Android Pie /9.0/

[ Szerkesztve ]

(#558) rellif válasza Pipszi01 (#555) üzenetére


rellif
(fanatikus tag)

Mivel mindegyiken Android One fut teljesen megegyeznek.
A némítás gombnak pedig alapnak kellene lenni. :U

only FABOT

(#559) Pipszi01 válasza rellif (#558) üzenetére


Pipszi01
(lelkes újonc)

Írj a Googlenek ezzel kapcsolatban :D Ti szeretitek a miuit. Én nem. Ennyi :D Megvan minden a gyári droidban is ami kell egy embernek, ha meg nincs van rá 689000000 app :)

(#560) rellif válasza Pipszi01 (#559) üzenetére


rellif
(fanatikus tag)

Hidd el amint elérhető lesz egy RR ROM egyből megy fel rá :D
Amúgy nálam így néz ki egy "gyári" droid.

[ Szerkesztve ]

only FABOT

(#561) sellas válasza Pipszi01 (#559) üzenetére


sellas
(lelkes újonc)

Jobban szeretem a beépített megoldásokat. Kérdezted, mi az applock, az, hogy nem tudsz belépni egy appba jelszó/ujjlenyomat nélkül (pl. Dropboxbomba nem szeretném, ha turkálnának, ha valakinek odaadom a telefont éppen).
Pl. ezek az Applock appok "nagyon bizalomgerjesztőek" a hozzászólások alapján, és akkor ez csak 1, amire keresni kéne külön appot.: link
Értem, és persze tudom, hogy van mindenre app, de a legtöbbször nem olyan jó, és annyire a rendszerrel együttműködő, abba belesimuló, mint az miui alap appjai. Az miuit megszoktam, és definíció szerint is jobb mint a stock Android, mivel a Droid lett továbbfejlesztve. De fogadd ezt el, hogy sokan jobban szeretik az MIUI-t :)

[ Szerkesztve ]

(#562) TIT válasza novinyul (#547) üzenetére


TIT
(PH! addikt)

Az lesz.

rellif: Azt értem csak az sms furi,megoldhatták volna emaillel is,úgyis kérik azt is.

[ Szerkesztve ]

(#563) jofiucska


jofiucska
(lelkes újonc)

A mi8 lite tudja a gesztusvezérlést?

(#564) novinyul válasza jofiucska (#563) üzenetére


novinyul
(őstag)

Alap hogy tudja.

Xiaomi MI 8 Lite - Meizu 16th

(#565) gaboca0314


gaboca0314
(kvázi-tag)

Valaki tudna két kérdés megválaszolásában segíteni...

Nem találom hol lehet beállítani a WIFi alvó beállításait, hogy ha lezárom a képernyőt akkor is menjen a wifi kapcsolat. Más androidos telefonon a WIFI beállítások között ez megtalálható, itt vhogy nincs, vagy én nem találom...

Másik: sajnos előfordul, hogy nem kapom meg a gmail értesítéseket, vagy viber üzeneteket....mindkét alkalmazásnál az akkumulátorkímélőben beállítottam a "nincs korlátozás" lehetőséget, plusz a "nem interaktív módot" kikapcsoltam, hogy felvillantsa a kijelzőt amikor megjön a levelem vagy üzenetem...bekapcsolt kijelzőnél megjönnek az üzenetek, levelek, de mihelyst lezárom a képernyőt, teljesen hektikus, hogy mikor mit kapok meg....

(#566) GuruZone válasza gaboca0314 (#565) üzenetére


GuruZone
(őstag)

BÚÉK MINDENKINEK!

#1: Nekem nincs ilyen problémám hál'Istennek (kopp-kopp), persze a kapcoslót már én sem találom. Ha jól olvastam, a 8.1-es Oreóal vette ki a Gugli.

Próbáld ki ezt a progit: SleepyWifi
Letöltés: v1.2 (20181230)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi8 Lite 6/128GB MIUI 10.2.2.0 .:. Nintendo Switch .:. PS4 Pro .:. Logitech G29 .:. PSN ID: Guru_HUN .:. 25 év PC gaming ment a kukába!

(#567) gaboca0314 válasza GuruZone (#566) üzenetére


gaboca0314
(kvázi-tag)

Picit korrigálok, a wifi-t nem kapcsolja ki lezárt képernyőnél, én csak hiányoltam a beállítást, hátha azzal lehetett volna vmit kezdeni....
Most is előfordul, hogy 5-ből 3 levélre megjön az értesítés, 2-re meg nem :(

(#568) szilvaspet válasza gaboca0314 (#565) üzenetére


szilvaspet
(tag)

A Viberhez: be kell állítani az engedélyek/indítópult menüben hogy automatikusan induljon, valamint az alkalmazásváltóban a Viber lapjára hosszan nyomva feljön egy kis lakat, azt rá kell zárni, hogy ne lője ki a memóriából a rendszer..

(#569) bach66


bach66
(tag)

Üdv!
A videófelvételnél nálatok is időközönként (elég gyakran) hirtelen elveszíti a fókuszt és újra fókuszál? Elég zavaró...

(#570) morge válasza bach66 (#569) üzenetére


morge
(tag)

30 fps-n nem, csak sötét körülmények között.

(#571) sellas


sellas
(lelkes újonc)

Megjött a teló, nagyon tetszik, egyből fel is ment rá az MIUI 10. A vakuja kicsit gyengébb, mint a régi redmimnek, így sötétben kicsit kevésbé jó a zseblámpa. :) A kijelző színhőmérsékletét, kontrasztját állandóan állítgatom, nagyjából megtaláltam, hogy hogy tetszik, kicsit gyenge, barátságtalan volt nekem az alapbeállítása. De csak ezek a hátrányok.

Lőttem pár képet, meglepően jó képeket csinál, igazából nem tudok beléjük kötni (AI+Auto HDR bekapcsolva), de erre is számítottam, ahogy utána olvastam, pláne ilyen árért ez verhetelen. Mi 8 lett volna még alternatíva, de szerintem nem lett volna akkora minőségi ugrás fotóban, az igazi alternatív a P20 Pro / Mate 20 Pro lenne persze, de nagy az árkülönbség.

Letöltöttem a relik által linkelt gcamet, elindul, de természetesen nem működik, sötét az optika abból az appból. Mert ahogy láttam pár példát (bár inkább MI 8-nál, MI 8 Lite-nál nem nagyon vannak összehasonlítások), nagyon kenterbe veri az miui-s fotó appot néhány esetben.

Remélem, ahogy írják, hamarosan alapból működni fog egy új miui verzióval, nem kell bootloadert nyitnom, rootolnom, mókolnom mint sok éve, régebbi telóknál, bár azért kétlem, hogy ilyen egyszerűen menne. Kipróbálnám én is, összehasonlítanám.

(#572) rellif válasza sellas (#571) üzenetére


rellif
(fanatikus tag)

Itt találsz egy részletes összehasonlítást a gyári és a gcam-al.
Amúgy a gcam sem készít feltétlenül jobb képeket a gyári megoldásnál.
Rengeteg profilt és beállítást kell jól belőni,hogy olyan legyen amire vágyunk.
Még nem volt róla szó,de a Snap Camera HDR és Adobe Photoshop Lightroom CCis remek fotós alkalmazás. ;)
camera2 API nem szükséges a működésükhöz,de ajánlott a végeredmény érdekében.

only FABOT

(#573) sellas válasza rellif (#572) üzenetére


sellas
(lelkes újonc)

Kösz, ez nagyon jó. A legtöbb esetben valóban nem annyira látványos szerencsére, néha kicsit jobbak a szinek és a dinamika, textúra gcam esetében, mintha nem is ugyanaz a teló lenne, ritkán jobb a stock, de ezért nem rágom a körmöm. Redmiknél (amikben gondolom nincs AI) jobban kijött, de MI 8-nál is láttam néha komoly különbségeket.

(#574) sellas


sellas
(lelkes újonc)

Na jó, azért jobban megnézve kéne, sokat hoz sok esetben :) Remélem kijön néhány héten belül egy egyszerűbb módszer, mint a bootloader nyitás + TWRP + Magiskroot, mint sok MIUI 10-es telón már elérhető.

(#575) dchard


dchard
(PH! kedvence)

Na, holnap elvileg megjön a teló :)

Általános jellegű kérdés: több webshop-nál is találkoztam ezze, de a Turbado ÁSZF-jében is az szerepel, hogy futáros kiszállításnál köteles vagyok elenőrizni a termék épségét, átvétel után ugyanis nem fogadnak el reklamációt. Ha jól értem ez azt jelenti, hogy a gyári csomagolást megbontva, a telefont kézbe véve kell ellenőriznem, hogy nincs-e sérülés, törés, karc stb. a készüléken? Sehol nincs ez pontosítva, és már több történetet is ovlastam, hogy a futár nem volt hajlandó engedni az ellenőrzést (ami nyilván kibontással jár), csak az átvétel után. Szóval ezért érdekelne a dolog.

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#576) sellas válasza dchard (#575) üzenetére


sellas
(lelkes újonc)

Ilyet még sose csináltam, hogy ki is bontottam teljesen. A csomagolást mindenképp ellenőrizd, azt én is mindig megteszem, nem sérült-e, gond inkább akkor lehet, ha a csomagolás sérült.

(#577) dchard válasza sellas (#576) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Na látod, ezért tettem fel a kérdést :)

Az ÁSZF azt írja a terméket ellenőrizzem, de azt csak úgy tudom ellenőrizni, ha kinyitom. Mi van akkor, ha a csomagolás sértetlen, kifizetem, átveszem, de benne a telefon karcos, vagy törött?

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#578) sellas válasza dchard (#577) üzenetére


sellas
(lelkes újonc)

Ha a futár nem engedi, akkor nem tudom mit tudsz csinálni. Szerintem kicsi az esély rá, hogy össze-vissza törjön a sértetelen dobozban.

Jó már eldugulok a camera2.api-mmal, de nagyon remélem, hogy kijön rá. Ha ezt tudom előre (pedig utánanéztem a dolgoknak, de pont ezekbe nem annyira futottam bele), Pocophone-t veszek, ahol elvileg most már alapból jó. Nem akarom a frissítéseket elveszteni, stb. a rootolással, flasheléssel. Ahogy írtam, így is elégedett vagyok a fotós képességekkel, de ha lehet jobb (ami csak a Xiaomin múliik, 1 soron), akkor legyen jobb :)

(#579) rellif


rellif
(fanatikus tag)

4G+ al kapcsolatban Debrecen, Nyíregyháza telekom hálózatán működik mindenfelé. Telenor sima 4G.

only FABOT

(#580) sellas válasza rellif (#401) üzenetére


sellas
(lelkes újonc)

Milyen romod van? Stabil Global? Miui 10? Ez a gcam szerinted fog működik majd Pie alatt is? Másnak is hasznos lehet. :)
Gondolkozom végül, hogy kinyitom végül a bootloadert, ha végül sose rakják bele a camera2api engedélyezést, az Mi 8-tól eltérően.

(#581) sellas


sellas
(lelkes újonc)

Na, közben látom, hogy elérhető lesz elvileg alapból:
https://www.google.hu/search?q=miui+11.8+gcam
Bár ez novemberi hír, nem tudom mikor jut ez el a global stabil romba, ill. remélem eljut, nem csak a kíniakban lesz.

(#582) rellif válasza sellas (#580) üzenetére


rellif
(fanatikus tag)

EU rom van most fent, abból is egy november végi.
Az újabbak már Pie alapon futnak és nem lehet aktiválni a camera 2api-t. Legalábbis amiket próbáltam ott nem ment.

only FABOT

(#583) szilvaspet


szilvaspet
(tag)

Üdv!
Nekem is megjött a telefon Eustock-tól, 4/64-es, nagyon tetszik is.
Viszont egy ideje nem használtam Global stabil romot. Itt nem lehet letiltani sehol, hogy zárolt képernyőn le lehessen húzni az értesítési eszköztár gyorskapcsolóit? Tehát ne lehessen feloldás nélkül repülő üzemmódot váltani, ilyesmi.
Vagy rosszul emlékszem hogy az EU dev. romoknál ez megoldható?

P.

(#584) dchard válasza sellas (#578) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Na a megfejtés a következő: a csomagolás sértetlenségét, bontatlanságát kell ellenőrizni, mivel a futár azért felel. Az esetek többségében azt sem tudják mi van a csomagban, most sem volt ráírva semmi csak az értéke.

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#585) TIT válasza dchard (#584) üzenetére


TIT
(PH! addikt)

Az meg semmit nem ér,mert a készülék sérült lehet.
Majd azt mondják te törted el.

(#586) hunaqua


hunaqua
(PH! addikt)

Nem volt még vállalkozó ? :)

lineage-15.1-20181211-UNOFFICIAL-platina.zip

LENOVO?_MEIZU?_XIAOMI?----SONY_65XE8577----DM_8000HD----Xiaomi_Router_3G----Beelink_GT1_Ultimate----Tanix_TX5_Pro--Tanix_TX3_Max

(#587) viktorhu válasza dchard (#577) üzenetére


viktorhu
(PH! addikt)

Kicsomagolós videó.

(#588) Drughi válasza hunaqua (#586) üzenetére


Drughi
(őstag)

honnan származik?

Régen használtam costum ROM-ot, mivel jobbak ezek?

(#589) dchard válasza TIT (#585) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Igen, ezt korábban én is írtam, node az ha mondjuk gyárilag karcos/repedt stb. telefont küldött a gyártó, vagy a feladó, az megint nem a futár felelőssége. Viszont ha átveszed és tényleg sérült az amúgy ép csomagolásban, azt szinte lehetetlen bebizonyítani utólag. viktorhu megoldása viszont jónak tűnik: ha a videón látszik, hogy a gyári csomagolásból szeded ki, és eleve törött, azt nagyon nehéz lesz a cég részéről megérvelni, hogy te törted el. Ráadásul ha nekiállnak szívózni, tudják, hogy a videó gyorsan felkerülhet a netre, és egy ilyen kompetitív piacon ez komoly kárt okozhat.

Mindenesetre itt van egy egyértelmű joghézag, és van egy olyan érzésem, hogy ezt az üzletek és a futár cégek szándékosan nem akarják felszámolni azzal, hogy egyértelmű információt adnak: a vevőnek mit kell pontosan ellenőriznie, mi számít hibás teljesítésnek, és főleg ki miért vállalja a felelősséget.

Nade a lényeg, hogy megjött a teló sértetlenül, és novinyul kollégának volt igaza: a Turbado 2 év garanciája sima számlás, míg az Eustock-os 1 év gari gyári garancia jeggyel ellátott.

[ Szerkesztve ]

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#590) hunaqua válasza Drughi (#588) üzenetére


hunaqua
(PH! addikt)

https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=928620&st=700#entry80022389

LENOVO?_MEIZU?_XIAOMI?----SONY_65XE8577----DM_8000HD----Xiaomi_Router_3G----Beelink_GT1_Ultimate----Tanix_TX5_Pro--Tanix_TX3_Max

(#591) pataig


pataig
(tag)

Sziasztok!
Nem tudom, hogy javít-e a képminőségen, de ha valakit érdekel most ez ingyenes a play áruházban ...

Manual Camera : DSLR Camera Professional

(#592) Drughi


Drughi
(őstag)

Szerintetek mennyit érhet egy 1 hónapos Mi8 lite? Hivatalos boltból 101%os állapotban.

Nekem fölöslegessé vált...

(#593) dchard


dchard
(PH! kedvence)

Próbálom unlock-olni a bootloadert, erre a Mi Unlock azt írja, hogy 360 óra múlva próbáljam újra. Ez valami vicc, vagy program hiba?

Korábban 72 óra volt, az is pofátlan, de ez...

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#594) dchard válasza dchard (#593) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Most olvasom, hogy a Xiaomi tényleg fullba tolja a kretént:

http://en.miui.com/thread-3929023-1-1.html

Ez azért kurvajó, mert nekem a munkám miatt kell az unlock. És várjak 15 napot. Hát a jó édes anyjukat...

Költözzek bele, lakjam be, aztán az unlock-nál törlődik minden (legalább is a Mi Unlock ezt írja).

Ha valakinek van bármilyen alternatív bootloader/root nyitási ötlete, megoszthatná. Az agyamat dobom el...

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#595) novinyul válasza dchard (#593) üzenetére


novinyul
(őstag)

Sajnos nem az, már egy ideje ennyi. :(

Xiaomi MI 8 Lite - Meizu 16th

(#596) hunaqua válasza novinyul (#595) üzenetére


hunaqua
(PH! addikt)

Ennek vajon mi az értelme?

LENOVO?_MEIZU?_XIAOMI?----SONY_65XE8577----DM_8000HD----Xiaomi_Router_3G----Beelink_GT1_Ultimate----Tanix_TX5_Pro--Tanix_TX3_Max

(#597) dchard válasza hunaqua (#596) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Magyarázat biztosan van, csak nem nagyon érdekel. Ez olyan, mint ha a laptopodhoz, vagy PC-dhez majd a Microsoft küld admin jelszót, valamikor, ha akar. Vagy a Dell azt mondja, hogy bizonyos BIOS paraméterekhez majd akkor nyúlkálj, ha nagykorú leszel.

Erről az jut eszembe: ó hogy az egér szarja tele a száját a Xiaominak

Belga - FÁKÁ!

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#598) viktorhu válasza dchard (#597) üzenetére


viktorhu
(PH! addikt)

Mondjuk a google valószínűleg úgyis kikényszeríti előbb-utóbb, hogy ez se maradjon. A Samsungnál pl. azonnal ugrik a garancia, ha megpiszkálod.

(#599) dchard válasza viktorhu (#598) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Nem pontosan értem, a szoftver gyártójának mi a fészkes fene köze van a hardverhez. Eleve az lenne az elvárható, hogy ne kelljen bűvészkedni ahhoz, hogy teljes jogú user legyek a saját szájbavert telefonomon. A google-nek inkább a fragmentáció kezelésével, nomeg a gyártók frissítésre való rákényszerítésével kéne foglalkoznia, nem a user jogosultságaival. Olyasmibe üti az orrát, amihez semmi köze nincs. Ettől egyébként nem félek, azonnal indulnának a csoportos perek, ha ezzel bepróbálkoznának.

[ Szerkesztve ]

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#600) rellif válasza dchard (#593) üzenetére


rellif
(fanatikus tag)

Alternatív megoldás még nincs sajnos.
Gondolom nem vigasztal, de nekem a 14. napon már végigment a nyitás.

only FABOT

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.