- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
<Adamsky> #15933 üzenetére
Nekem nem volt fólia a mi2-mön. A többi vicc, olyan telefon nincs.
(#15932) DrKapocs
Újonnan semmit, de új mi2-t sem tudsz venni, szóval költői a kérdés.
Tegnap vettem egy iPhone 4S 64 GB-t, használtan, számlával 31.900 Ft + ÁFA-ért. Na pl. az jobb vétel most mint egy mi2Persze én nem települnék rá át, de ha vissza kéne térnem a mi2 vs 4s tekintetében a 4s-t választanám. Kövezzetek meg!
-
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15906 üzenetére
Szerintem hasznos, hogy innen közvetlenül egy érintésre el lehet érni bármelyik alkalmazás által letöltött médiát, vagy fájlt. Nem csak Viber és WhatsApp, abban a sávban azok az alkalmazások jelennek meg, amit használsz és az adott appon keresztül már történt letöltés vagy média fogadás. Természetesen a letöltött tartalmakat hagyományos módon továbbra is el lehet érni a fájlkezelőből vagy galériából ugyanúgy, csak ez egy másik alternatíva, ami rendszerezi és csoportosítja azokat.
App Lock feature már régóta van, nagy kedvencem, esetemben must have!
-
válasz
<Adamsky> #15886 üzenetére
Sajnos az a gond a porttal, hogy a ruszki csávó aki csinálja, le se s...ja hogy milyen bugot reportolsz neki.
Nekem most az új verzió óta FC-zik a Lucky Patcher, de lövésem sincs miért. Mikor rootot kap, azonnal kihal.Mindenben odaver a mi2-nek, de azért legyünk objektívek. Egy sokkal újabb modellről van szó.
-
-
válasz
<Adamsky> #15874 üzenetére
Aha, tehát kihozták hogy az iPhone procija a legjobb. Hát köszi, mindenképp érdemes egy egyetlen gyártó készülékében futó optimalizált rendszert a diverzikus android alapú gyártókkal összevetni.
Az én olvasatomban ez egy kalap sz@rt se ér.
Illetve annyit azért mégis, hogy a Samsung procik tényleg jók, csak a gyártó ír rájuk ótvarul szoftvert, valamint hogy a 805 és 808-asok tényleg jobbak mint a 810-es.
Mondjuk utóbbit már jó ideje MINDENKI tudja, valszeg a Qualcomm is.
Ja, és azért az A5X processzor anno ugyanolyan zsákutca volt az Apple-nek, mint most a 810-es a Qualcomm-nak, az első generációs Intel Atom procikról nem is beszélve (ami úgy nem melegedett hogy közben lebutult egy 286-os szintjére).
Ja és ha már itt tartunk, tök jó az is, hogy az intel procis android tulajok tele vannak kompatibilitási problémákkal az összetettebb szoftvereknél. -
Karavik
veterán
-
-
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15809 üzenetére
Igen az régen volt és azóta MIUIv6-L nem állt meg a fejlődésben. Chrome böngészés és Tapatalk használat után hőmérséklet értékről screenshot: 25,8 fok [link]
És itt látható a thermal engine és thermal deamon (thermald-) jelenléte a ROM-ban. Belenéztem a config fájlokba is, itt is működik az órajel visszavétele, legdurvább esetben pedig kikacsolja a telefont (szal melegedés elvileg kárt nem tud tenni a telóban):
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #15762 üzenetére
Én sem olvastam csak egy-egy eltévedt, hasonló jellegű panaszt. Utána is néztem, volt időm, így visszatettem a V5-öt az Attipapa által linkelt flashall.bat-tal. Ugyan olyan helyzetben próbálgattam, mint korábban a V6L-el, néztem a talált holdak számát. Eredmény: nem jobb a V5, sőt, a V5 rosszabb volt. Ahol a V6L még talált jelet, a V5 nem. Ment is vissza a V6L. Ahogyan mondani szokták, én kérek elnézést, az én....
Ha ugyan olyan helyzetbe hozzuk a két romot, közel azonos időben, légköri viszonyok, felhőzet, stb, akkor a V6 semmivel sem rosszabb.
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #15715 üzenetére
Az en.miui.com-on találtam egy appot, amivel ezt a koppintós ébresztést tudta az mi2s is. Eleinte nagyon megörültem neki, de hamar rájöttem, hogy a képernyő ébren tartásával érhető ez el. Nagyon ette az akkut, alig 1-2 órát lehetett fenn.
Más: Ez a V6L el kell ismerni, hogy nem rossz. Kihangosítás utáni halkulást nem tapasztalok, az üzemideje is jobbnak tűnik, mint a JLB39 és 50-nek. Nem megy csodaszámba, de jobb. Apró hiányosságok vannak, néha kicsit gondolkozik a rendszer egy-egy app indításánál, egy-egy érintés után, de nem vészes. Gondolom ezt javítani fogják. A bejövő hívás közbeni képernyő sötétedés kicsit zavaró (volt, mert megoldották). A közelség érzékelő sincs olyan érzékeny, ahogyan tapasztalom a hívás után. Kicsit késve kapcsolja fel a világítást, ha elveszem a fülemtől a telefont. Ezeket az apróságokat leszámítva, egész jó.
Egy kérdésem is lenne: A gyári böngészőbe hogyan lehet "csempéket" kitenni? Én nem találom ennek a módját. Az biztos, hogy tudja kezelni, mert a múltkori dirty flash során a JLB50-ből simán áthozta a csempéket és működtek is.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15715 üzenetére
Elhamarkodottan írtam a hangról az elején,hogy OK! Ez csak a zenehallgatásban volt "OK". A beszélgetés hangja nagyon éles,szinte bántóan magas frekvencián van. Olyan mintha egy teljesen más hangszóróból jönne a hang. Érdekes módon a hangerővel itt nincs gond, de tegnap egész nap a guta ütött meg,amikor valakivel beszéltem és ezt a sikító hangot kellett hallgatni. Írtam is napközben ginola-nak, hogy este megy vissza az Ivan,mert ez a koppintós ébresztés nem ér annyit,hogy tűrjem ezt a hangot.Elég sokat telefonálok,és felidegesít ez a hangzás,így este jó pár üveg kőbányai kell,hogy megnyugtasson!
Ez is Unofficial. A sudamod12.1 eddig az egyedüli official, de az meg SD1 kártyaként kezeli a belső memóriát,és külön SD0-ként az ebből levett 3,5Gb-os részt. A programok eléréséhez mindent az SD0-án keres és nem tudtam átrakni,hogy az SD1-ről vegye az infót. A hangja sajna annak is gyenge,nem való napi használatra. Úgy látom,hogy a CM12.1-es ROM-oknál nem tudják megoldani a hangot rendesen. Micha is ezzel görcsöl,azért nincs még 12.1-ese. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15643 üzenetére
"Óóó! Annyira rövid ideig volt anno fenn a 6-os Miui, hogy nem is próbáltam rajta a Camera FV-5-öt. Azt hittem, hogy ott nincs vele gond"
Jól hitted mert nincs vele gond! Ezt használom, tökéletesen működik
Itt van hogy kell váltani a front/back camera között: [link]
Hogy használtátok a Camera FV-5-öt, ha ezt nem tudtátok?! Költői kérdés....
-
Zamasun
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15639 üzenetére
Együtt érzek, én az MI2S-es pályafutásom (3 év) végig MIUI-t használva használom a Camera FV-5-öt, mert élesebb, szebb képeket készít a gyárinál. Azonban amióta lollis a MIUI, a Camera FV-t elindítva az előlapi kamera képét mutatja és változtatni sem lehet. WTF??!!!
. A gyári kamera szoftver puritán mivolta és elkészült képeinek minősége messze elmarad a Camera FV-től.
Kíváncsi lennék van-e másnak ezzel tapasztalata. -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15637 üzenetére
Már jelezték mások, de sajna nem mozdult rá. Annyit írt,hogy több programmal még nem működik együtt ez a ROM. Na ezt kellene javítania! Miért is olyan jó ez a kamera? Szebb fotót csinál? Nekem a google play-es kamera van fenn,és elégedett vagyok vele. Ez már tud panorámát is.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15625 üzenetére
A miui.com-on azt írták,hogy nem volt olyan visszajelzés,ami miatt kellene újabb verzió.Ezzel én is egyetértek,nekem sem volt vele semmi problémám,pedig lassan egy hónapja használom. A puritánságán meg nem akar változtatni Ivan,mert az AOSP verzió az ilyen. Nem is nagyon kell,hisz az xposed-al elég jól átszabható. A hang sokkal jobb mint a CM 12.1-é, ami számomra érthetetlen,hisz az is Ivan kernelt használ.
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15554 üzenetére
"És azért lett gyengébb 2,4 Ghz-en, mert már tud 5-öt? Egy picit nekem ez furcsán hangzik. De majd utána nézek / olvasok."
Nem tudom hogy mi miatt lett gyengébb a vételi képesség, de akkor volt ez a változás amit írtam (ac 5GHz freq kompatibilitás). Én csak arra utaltam, hogy lehet összefügg a kettő....vagy valamit elcsesztek közben....
A zenelejátszó vezérlést lockscreen-ről próbáltam a musiXmatch-al 3rd party app-al is, úgy hogy a system lockscreent választottam ki, de ugyanúgy felül vannak a vezérlőgombok. Szerintem amit te linkeltél az a 3rd party NetEase Music zene lejátszó saját lockscreen-je.
+ info: dalszöveg is megy a lockscreen-en
-
-
bzsolt99
tag
válasz
<Adamsky> #15527 üzenetére
mondjuk még első körben az ingyenessel kezdtem el telepíteni azzal ment utána betelt a pohár egy jó óra után
Nem ezért fizettem,hogy egyesével kelljen visszaállítani.
Mondjuk én csak ezt az egy alkalmazásnak adok root jogot annyira nem fáj,hogy nincs miui root management. -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15483 üzenetére
#15482 "Igen,ezért nem tudtam kipróbálni,bár letöltöttem. :-) Ebben sincs FM, mint a CM12.1- ben."
Ezt írtam a Mokee romról karavik kérdésére!A CM 12.1 particiós felosztásáról írtam mikor megjelent,hogy ez is osztottra,nem pedig egyesítettre való. A mokee 12.1-es csak egyesítettre jó, de ma megjelent egy osztottra való változat is. Ugyanaz a developer készítette aki az Ivan 5.5.7 modify-t.
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15475 üzenetére
Az nem bullshit, hanem egyik legjobb dolog a szex után!
max csak rosszul van kínairól angolra fordítva, de alábbi linkeken van videókkal illusztrálva mi-mit jelent (én sem tudom pontosan, nem volt időm még ezzel foglalkozni - amúgy is csak az Mi3 kapta meg):
miui.cz: [link]
xiaomi.eu: [link](#15476) tom81042:
Random reboot az összes AOSP ROM velejárója, Mokee, CM11, CM12, Ivan...stb. Nekem már a 4.4 alapú AOSP ROM-ok esetén is volt szerencsém megtapasztalni...de napi egy az még elviselhető szvsz...
-
-
tom81042
tag
válasz
<Adamsky> #15425 üzenetére
google a baratod:
http://forum.xda-developers.com/xposed/super-alpha-posted-permission-xposed-t3072979
xposed-sdk22-arm-20150514.zip -et recovery-bol, CWM-bol feltenni, majd innen a XposedInstaller_3.0-alpha2.apk installalni, es ennyi, utana lehet gravitybox-ot keresni a modulok kozott, meg letolteni, feltenni, stb.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15419 üzenetére
Ne viccelj már! Mióta kijött ez a recovery.zip a flash.bat-al azóta mindig működő rendszer alatt lett cserélve.
Ha Miflash-al felraksz egy új V6L romot,bebootol és már működik a MIUI rendszer. Kilépsz fastboot módba és simán cseréled bármelyik ROM-nak (értem itt akár a legújabbat) a recovery-ét + az emmc-t. Miért,Te hogyan gondoltad,hogy mi lesz az alap rom? Mivel csak MIUI van fastboot ROM-ban,arra találták ki ezt,hogy le tudd cserélni! Fentebb azt írtad,hogy Neked elsőre cserélte! Akkor mit cseréltél,mire? Ha nem MIUI ROM volt,azon meg eleve nem MIUI recovery volt,akkor mi szükség volt a flash.bat-ra? Az első indításnál rögtön visszarakja az eredetit,a sima verzió, azért írtam - ha olvastad - hogy van dualboot verzió minden heti V6L ROM-hoz,ami nem rak vissza semmit. Két napja leírtam, belinkeltem stb... és ma is erről írtam.Na ezt használtam én,ennek a stable változatát. Tehát mégegyszer pontosítom: Csak a dualboot verziókkal marad meg a CWM,a másikat is lecseréli, de az első indításnál visszateszi a gyárit! -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15416 üzenetére
Minden verzióra meg van a dualboot változat, és a MIUI megmarad! Per pillanat a miui_MI2_V6.5.0.1.LXACNCD stable verziót raktam fel így,hogy kipróbáljam a bluetooth zenét,de nem működik ezen sem. Nem bántja a MIUI a CWM -et,de nem ecsetelem, mert erről már írtam,és linkeltem is
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15413 üzenetére
Ez lenne az ami "egy lépésben" megcsinálja,de amint az ábra mutatja,nem csinálja meg. Erről van egy oktató képsor is a miui.com-on. Csak másodszorra lesz kész!
Ha a gyári recovery-t nem akarja elveszíteni, akkor csak MIUI-tud felrakni. Én úgy vettem ki a szavaiból, hogy nem akarja "újrahúzni"a rendszert. -
zdanee
őstag
válasz
<Adamsky> #15399 üzenetére
MP3, VBR kb 320kbit körül, 5.5.15 és UnifiedStorage. Alap dolgok megvoltak, sőt, teljes reset is. Nem kísérletezek régebbi verziójú gyárival, igazából akkor kezdte, amikor a Dolby-t végre visszarakták, szóval lehet, hogy nem is konkrétan a lejátszóban van a hiba. Ennek az Orpheusnak van saját független EQ-ja. Azt a widgetet meg sosem használtam, van távirányítóm a fülesen és ott a Pebble is (többnyire azt használom).
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15392 üzenetére
Én gyári témával használom, és hogy őszinte legyek nem próbáltam még soha másik témával, de a xiaomi.eu fórumon sokan használják a MIUIv6 extended témát kiterjesztett funkciók miatt pl. képernyőzárról zenelejátszó vezérlés. Viszont azt nem tudom, hogy a legördülő értesítési panel színeit át lehet-e szabni benne.
MIUIv6 Extended theme: [link]
vagy itt van még MIUIv5 theme launcher: [link]
Én egyiket se próbáltam!
Hát Igen, a téma összefoglaló eléggé elavult, frissítés valóban elkelne neki.
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15386 üzenetére
Engem a töltő csatlakoztatásakor a pittyenés abszolút nem zavar. Naponta egyszer csatlakoztatom a töltőt az napi egy pittyenés...ez nem izgat. Én a "minden érintésre pittyenés"-re vagyok érzékeny - szerencsére ez utóbbi kikapcsolható.
Néma üzemmód alatt viszont nem pittyen töltő csatlakozáskor sem(persze tudom ez nem ugyan az...)
Nekem ezek fontossági szempontjaim ebben a prioritási sorrendben, amik jellemzően az összes AOSP ROM-ból hiányozik, így Ivan-ból is, viszont MIUI-ban működnek (ezért döntöttem a MIUI mellett anno):
- Beépített FTP szerveres kapcsolat (ez a MIUI-ban fájlkezelőben van)
- WiFi Display finkció
- Véletlen használat elleni mód
- Rejtett üzenet
- Telefonbeszélgetés rögzítése
- Lefelé csúsztatás bárhol a kijelzőn lehetőség a legördülő értesítési panelhez (egyik kedvencem)
- Legördülő értesítési panel tiltása a képernyőzáron - ez az AOSP ROM-okban akkor is lehúzható ha képernyőzár kóddal van védve
- Szolgáltató nevének kijeleztetése a főképernyőn az állapotsávbanHa ezek közül azóta bármelyik is javításra vagy beépítésre került előre is elnézést kérek az Ivan ROM-ot használóktól!
Ezek sokkal nagyobb súllyal szerepelnek, mint egy pittyenés töltőcsatlakozáskor én mégsem írom azt hogy ezek hiánya nem méltó Ivan ROM-hoz. Annak örülök, hogy lehet válogatni a ROM-ok között és annak is, hogy elégedett vagy Ivan ROM-al (és ezt komolyan mondom!). Ha a felsorolásban lévők mindegyike benne lenne az Ivan ROM-ban, habozás nélkül azt használnám, akkor is ha a felület nem tetszik annyira, mint a MIUIv6-ban.
Most pedig leírom azt is, engem mi zavar a legjobban az általam favorizált MIUIv6-5.0-ban, mert így korrekt:
- közelség érzékelő lassú reakcióideje: ha hívok valakit és a hívás átirányítódik a hívott fél hangpostájára, akkor, ha elveszem a fülemtől a telefont 1,4 sec-ig még fekete marad a kijelző, így elég necces, hogy még a sípszó alatt letudjam tenni a telót. Ideiglenes megoldásként beállítottam a kikapcsoló gombra a hívás befejezés funkciót.
- szűk Wi-Fi hatótávolság. Ez azután kezdett el bolygatni, ahogy Attipapa felvetette ezt a témát. Utána kezdtem összehasonlítani más telókkal pl. OPO-val. Ahol az OPO-n 1 csíkot jelez a wifi indikátor, ott az Mi2S-nél már totál nincs vétel. Eddig fel sem tűnt, mert otthon lakáson belül és melóhelyen is épületen belül mindenhol van térerő.
- power gomb megnyomása után 1sec kell, hogy beélesedjen a kijelző (itt indokolatlanul kell várni, és ez nem az erősségem)
Minden héten tucatnyi fix/optimalizálás/new feature érkezik, jó eséllyel egyik pénteken ezek is belekerülnek majd a changelogba
Szvsz nem utolsó szempont a hosszú távú támogatás és a heti törődés sem...
-
Disque
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15386 üzenetére
Engem is zavar, de ennél több kell, hogy otthagyjam a MIUI-t.
Az SMIUI-ban ezt ha jól tudom megoldották, nem értem miért nem lehet választható opció ez is?(#15381) Attipapa:
Nállam is megy a wifi display már nagyon régóta jó, már a special edition alatt is működött a vége felé. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15373 üzenetére
Kiemelnék egy lényeges pontot a hsz-edből:
"vagyok annyira "önző", hogy a - számomra - legjobb ROM-ot fogom feltenni"Nem csak Te, mindenki a számára legjobb ROM-ot fogja feltenni, ebben biztos vagyok, de az, hogy kinek mi a legjobb az egyéni igények és fontossági szempontok kérdése.
Biztos emlékszel, hogy elég sok AOSP ROM-t kipróbáltan régebben a MIUI6 előtt: CM11 (ezt nagyon sokáig használtam), Omni, Mokee, Ivan 5.1
Mindegyik használható, volt de egyikben sem működtek az alábbi funkciók, vagy nem volt meg benne (és itt jön képbe az egyéni fontossági szempontok):
- WiFi Display
- Véletlen használat elleni mód
- Rejtett üzenetAz Ivan 5.1 ráadásul stock (csupasz) android ROM, ami zero feature, minimal option vonalat képviseli. Nekem meg pont az kell, hogy rengeteg feature legyen benne, sok beállítási lehetősséggel, sok szép effekttel, vizualizációval. Biztosan Ivan-ból is ki lehet hozni sok mindent 3rd party appokkal+gravitibox-al+xposed-el, új témával, launcher-el...stb.
Szóval mindenki más szűrőn keresztül látja a világot, ettől eltérőek az igények és a fontossági szempontok. Addig jó amíg mindenki megtalálja a legmegfelelőbbet saját maga számára.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15361 üzenetére
No ezt magyarázza meg nekem valaki! A WIFI és a GSM is jobb lett az 5.4.10-essel.
Vessetek rám követ,de ez akkor is így van,a kazánházamban 1 jel a wifin, és megy róla a Youtube,az előzővel meg jel sem volt. Cseréltem a következőket a zip fájlban: rpm.mbn, sbl1.mbn, sbl2.mbn, sbl3.mbn, tz.mbn és természetesen a NON-HLOS.bin-t. Ráadásul a felülíráskor most is kb.-ra megegyezik a felülírandó és a felülírt fájl mérete.Ezt én ezzel a hülye vén agyammal már nem tudom megérteni!!!
Sajnos a bluetooth headset-en nem lehet most sem zenét hallgatni, annyira szaggat, és azt sem lehet,hogy a kocsiban a telefon a műszerfalnál legyen, mert már szakad a kapcsolat. Na erről ennyit Uraim, és most vissza a jól megszokott Ivan 5.5.3 -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15309 üzenetére
"Én egyébként arra tippelnék, hogy ez az egész unified storage most lett csak "hivatalos". Ennyi."
Ez jó következtetés, erre nem is gondoltam, lehet hogy neked lesz igazad. Én sem hiszem, hogy updater app frissítési módszerrel unfiied storage-á lehetne alakítani a rendszert...mindegy, kiderül majd a visszajelzésekből frissítési után
Úgy látom itt már nem nagyon lesz önként jelentkező...biztos mindenkinek unified storage van már
-
vicces1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15240 üzenetére
Kösz és Kösz DrKapocs
Azé kicsit korai az öröm, mert ezek a barmok a kínai verziót küldték, szétvet az ideg!
Mondom miért nem megy föl rá, már 6x ra semmi multi ROM!
Hát ezért, most írtam egy kacifántosat az ibuygou-nak, hát már ezek is hülyék
Mi a xart csináljak? Nem lehet Flash-el Fastboot átírni vagy valami? Az eu-s fórumon írnak valami olyasmit, hogy át lehet írni a verzió számot csak nem tudom, hogy!
Bocs hogy itt off-kodok, de itt vagytok akik konyítanak ezekhez."It is really the Chinese version? It is important to know for sure which version you have, there are 2 versions as far as I know, HM2014813 (Chinese) and HM2014811 (international). I think you can find the number under the battery (not 100% sure).
Once you know which version you have you can flash any rom that is made for your specific model number.
I can provide you a full guide on how to do that, maybe I will post it on this forum soon. I flashed my wife her Redmi 2 last weekend and it works like a charm.Edit: based on the rom number I think it is indeed the Chinese version, but please verify.
When you want to flash the Chinese model you better go to: http://en.miui.com/forum-65-1.html
and: http://en.miui.com/thread-77096-1-1.html
The last link contains a guide on how to flash custom recovery. Keep in mind that this is not a permanent flash of CWM. In order to flash CWM permanently you need to rename the file "recovery-from-boot.p". You can do this by downloading a root browser, give it root permissions and find and rename the file." -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15190 üzenetére
Csak a MIUI romokban van,más romokban CM,Ivan,...etc.. ez nincs benne. Már ezt a fórumban az elmúlt évben is tárgyaltuk, és utána is néztem, sőt Karavik cseh haverja is leírta, hogy csak a MIUI romokban van ez benne. De ha megnézel egy zip fájlt ami nem MIUI rom, akkor láthatod, hogy nagyon sok dolog hiányzik belőle. Többször tapasztaltam, hogy nem mindegy melyik alapra rakom fel a harmadik féltől származó romot.Nekem fel van írva a régi verzióknál is, hogy melyik MIUI rom az, aminek a legjobb a kommunikációs része. Pl. JLB27-es tökéletes volt. Amennyiben felétek túlteng a térerő, lehet,hogy észre sem veszitek,de itt a hegyek között ez is számít,nem is keveset. Már ezt is leírtam, kb.egy éve!
Ja és a modify rom ugyanaz amit én linkeltem. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15186 üzenetére
...csak épp Hugo elfelejti megemlíteni, hogy a Samsung azért nem használ már microSD bővítési lehetőséget, mert azzal rontanák a telefon összteljesítményét, ami teljesen érthető is, mivel a Samsung már UFS2.0 tárolót használ opcionálisan akár 128GB méretben, melynek írási/olvasási sebessége az SSD-vel azonos. Xiaomi és a többi gyártó pedig még ezt az elavult eMMC-t alkalmazza...
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15184 üzenetére
Ő csak xiaomi.eu multilang 5.5.1 -ről szeretne frissíteni xiaomi.eu multilang 5.5.8-ra.
Itt láthatod, hogy múlthetén megkapott minden szükséges instrukciót a telepítéssel kapcsolatban ill. közvetlenül ez után van 1-2 HSZ amiből kiderül, hogy xiaomi.eu 5.5.1-et használ: [link] -
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15155 üzenetére
Igazad van, de user szempontból nem lesz érzékelhető változás ezen a téren, mert a stabil ROM marad továbbra is root nélkül, a multilang weekly EU dev ROM-okba pedig mindig visszakerül a root jogosultság kezelő. Ha nem osztom meg ezt az infót akkor a xiaomi.eu ROM-ot használó userek semmit nem érzékeltek volna ebből
Egyébként érdekes fordulatot vettem észre a xiaomi.eu fórum HSZ-ek alapján. Az Mi2/S userek a MIUIv6-L-al hétről hétre elégedettebbek és már sokkal több a kínlódás, szenvedés a többi készüléket használók (MIUIv6-KK) körében. Sok FC, BUG instabilitás reklamáció érkezett, amik egyáltalán nem voltak tapasztalható Mi2S/MIUIv6-L esetén, ezért is született az a döntés, hogy Stabil multilang EU release-ek is rendszeresen elérhetővé válnak mától.
Szóval egyértelműen fordult a kocka MIUIv6-L/Mi2S javára! -
Karavik
veterán
-
vicces1
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15144 üzenetére
"Ja, és közben Redmi 2-ből a 2 Gbyte-ost még kapni se lehet."
Nekem már úton van DHL-el! In stock a Redmi 2 Pro az ibuygou-n csak noszogatni kellett őket, de 2 napra már feladták. 1re az előrendeléseket szórták ki ezért csúszott egy kicsit, amúgy kb. 1 hete raktáron van.
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15142 üzenetére
"Attipapa és én már javában használtuk."
Tudom, legalább ősidők óta
Más: kiszivárgott Xiaomi 2015-ös ütemterve: [link]
Xiaomi Mi5 csak novemberben érkezik, kínai logo eltakarja, de azért kivehető, viszont jó hír hogy Snapdragon 820-al!
Mi4i-vel komoly gondok vannak Snapdragon 615 bug miatt, nem tudtak még kijavítani...
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15132 üzenetére
Egy egyszerű kis teszteléssel jöttem rá. A parkolóban a kocsi mellett az előző verzióval tudtam WIFI-ről netezni, ezzel pedig pontosan 5 lépést kellett az iroda felé tenni,hogy kapcsolódjon a WIFI-hez. Ez pedig tutira azt jelenti,hogy gyengébb valami miatt. Az előző verzió alapja a MIUI 5.4.10-es volt,arra gondolok, hogy az 5.5.1-es,ami ennek az alapja a gyengébb láncszem. Ezért akartam tesztelni a 4.14-es ROM-al,hogy ezt kiszűrjem.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15130 üzenetére
Na ez az amit nem merek kipróbálni. Tegnap este már majdnem rábeszéltem magamat,hogy a 4.14-es mentést megpróbáljam felrakni,de aztán sajnáltam rá az időt,meg azt hogy elcsesszek egy jól működő rendszert. A 4.14-nek a WIFI-je kb.5 méterrel többet tudott,csak e- miatt akartam visszarakni tesztelésre. Te ezt nem tapasztaltad?
-
ginola
addikt
-
zdanee
őstag
válasz
<Adamsky> #15051 üzenetére
Kábel szimmetrikus, a "cipőfűző" az elvileg kevlár, hogy ne szakadjon, és de, olyan. A csiptetőt azért hagyták ki, mert a mikrofon felkerült a jobb oldali füles kábelére középre. A gombok kicsit keményebben járnak. A hangja szerintem jobb, mint a Piston 2-é volt, főleg a középmagas tartományban. És poén, de énnekem is CX200 II volt a Pistonok előtt
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #15051 üzenetére
De "cipőfűzős" a dugótól az Y elágazásig, utána pedig a hangszórókig nincs cipőfűző. Igen, szimmetrikus kábelezés jobb oldali vezetéken van a vezérlő három gombbal: Fel-Állj-Le és mikrofon. Fel Le gombokat menüből konfigurálni lehet hogy hangerő vagy szám léptetés funkciója legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest