- Yettel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Disque #16629 üzenetére
Lehet, hogy ár/érték bajnok, de a hiányzó 800 Mhz nem teszi rögtön best-buy készülékké. Nekem a kijelző és a kamera körüli nagy kavar (vagy nevezzük orosz-rulettnek) sem teszi túlzottan szimpatikussá. Nyilván a Mi2-nél is volt valami ügyeskedés a kijelzővel, de mikor már a speckóba is beleírják, hogy "ez", vagy "az", vagy "amaz" ... na, az szvsz. gáz.
(#16631) tomic
+1
Egyébként ijesztő, hogy már én is úgy gondolok rá, hogy nincs mit tenni, 5"-os lesz a köv. telefonom (hacsak, valami csoda nem történik) -
DrKapocs
őstag
válasz
Disque #16331 üzenetére
Ott volt az ikon, talál is holdat. Talál mondjuk 8 holdat stabilan, ezt tartja is. És ugyan erre a 8 holdra, folyamatosan ugrálva azt írja, hogy a jelerősség kiváló, gyenge, kiváló, gyenge... és dobál össze-vissza a térképen. Ki-Bekapcsolt wifi, data semmit sem változtatott a helyzeten.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Disque #15387 üzenetére
"Az SMIUI-ban ezt ha jól tudom megoldották ... "
Gondolom kiszedi mindig a srác. Ezt végül is én is megtehetném. Ha ez lenne az egyetlen dolog, akkor talán meg is birkóznék vele hétről-hétre. Ami engem még nagyon zavar, az a "quick settings" / "notification" kinézete. Írtam már, és kérdeztem is, de nem jött még rá válasz, szóval még 1x:
Létezik olyan theme / skin, ami kicsit "v5-ösíti" vagy kontrasztosabbá teszi a kinézetét? A fekete alapon sötétszürke (itt most a kikapcsolt gombokra gondolok legfőképp) láthatósága / kinézete szvsz. nem sikerült a legerősebbre. Ezt a képet nem én csináltam, de nagyon jól mutatja, hogy mire is gondolok. De akkor vessünk egy pillantást a v5 vs. 6-ra. -
Karavik
veterán
válasz
Disque #14851 üzenetére
és Attipapa:
Így már OK csak engem félrevezetett Neck hozzászólása mert ő azt írta 13,1 Mpx és ő is MIUIv6-L-t használ de szerintem ő nem csekkolta ténylegesen a lőtt képek felbontását csak rávágta a specifikáció tudatában. Tehát MIUIv6L camera driver okozza a felbontás problémát egységesen mindenkinél aki MIUIv6L-t használ.
Ha az Ivan 5.1-el jön a gyári spec felbontás, akkor az abban lévő camera driver megfelelő. Ezt át kellene rakni a MIUIv6L-be....ez elvileg működhet nem?
-
vornia
senior tag
válasz
Disque #14458 üzenetére
Hát pedig néha előferdült hogy net és gps nélkül elég pontosan belőtte a helyzetemet.
De úgy gondolom ez akkor volt lehetséges, ha éppen egy torony / átjátszó állomás "közelében" tartózkodtam.
Ezen először anno megdöbbentem poztitív értelemben, hogy mekkora királyság, aztán meg beparáztam, hogy na szép..."megtalálnak" -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Disque #14366 üzenetére
Lövésem sincs, hogy hogyan lehetne ellenőrizni az ART "jelenlétét", de én úgy tudom, hogy Lollipop alatt nem opció, hogy ART-ot használsz-e vagy sem.
(#14367) DrKapocs
Akkor várunk türelemmel (?), ahogy eddig. Egyébként, ha már ROM-olgattál, hogy-hogy nem a legutolsó KK-s spec. 6-ost tetted vissza? Az minden szempontból jól fogyasztott, nem? Úgy értem nem csak "idle" állapotban. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Disque #13993 üzenetére
A jelenlegi 6-os Miui-t a lelkes miuiandroid-os community "főzi". A changelog pedig jön a gyári heti frissítésből, amit -- optimális esetben -- ők is betesznek a ROM-ba. Persze ez így is, úgy is komolytalan. Kellene, hogy legyen egy nyilvános bugtracker, és igenis, készülékenként külön-külön kellene követni, hogy hol tartunk. Abba pedig bele se merek gondolni, hogy mi lesz itt mikor áttérünk a gyári Lollipop alapú 6-osra. Ne legyen igazam, de attól félek, hogy ott lesz egy kis törés / visszaesés (találhatjuk fel megint a kereket).
Ezen elméletemet némiképp az is alátámasztja, hogy míg itt egyre többen számolnak be csodaszámba menő üzemidőről, addig a nem "special edition" (értsd gyári 6-os KK) ROM-oknál (pl. Mi3) gyakran üzemidő csökkenésről hallani. -
peanar
senior tag
válasz
Disque #13473 üzenetére
Szia!
Igen, nem lehet, ne is próbálkozz, mert nem fog jól elsülni
Én ezt a fastboot romot aries_images_4.10.24_4.1_cn_f0a86269e3 + Miflash használom gyalulásra, persze ez szabadon választott
Ha ez megtörtént, jöhet a cwm, aztán a miuihu rom. Ajánlom a tiszta telepítést, néha ráfér a rendszerre(#13474) DrKapocs és (#13475) <Adamsky>
Én nem akarok senkiről se rosszat, sem pedig jót írni, pusztán az oldalon lévő hozzászólásokat olvasva írtam be mint lehetőség a miuihu romokat!
Nem akartam, nem akarok ezzel egy ki mit miért tesz/nem tesz lavinát elindítani!Inkább bízzunk benne, hogy az új év sok új működ és nem utolsó sorban stabil miui romot hoz nekünk
-
Karavik
veterán
válasz
Disque #13058 üzenetére
Köszi szépen! Pár hete párom laptopjában meghalt a grafikus kártya, azt hiszem azt is ilyen forrasztási technikával javították (bár jav. után nem működött csak két hetet) .
Utána járok...Szerk:
Telót azóta többször szétszedtem, hő pisztollyal atmelegitettem a panelt és a mikrofont - hátha benne maradt valami ami nem tudott kipárologni - de nem lett jó így se -
Karavik
veterán
válasz
Disque #13050 üzenetére
Nyomás erzekelő 1010 hPa értéket mutat nálam, úgyhogy ez jó eséllyel túlélte!
Más:
Megírtam a mikrofon problémámat a Beexz-es fickónak, annak akitől a kijelzőt vettem, és azt írta, hogy komplett alaplap cserével tudják megoldani! : o
Kíváncsiságból kértem árajánlatot...#13053 Bojtix:
Köszi, de most már megvárom mi lesz a telóm további sorsa...ha megoldódik a probléma veszek mindképp! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Disque #10988 üzenetére
"Szintén zenész". Magyarra átállítva már nekem is internet kapcsolatot ír. A "Saver"-ről itt találtam némi infót.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Disque #10244 üzenetére
Ez mind szép és jó, csak a rengeteg macera ellenére is csak egy félmegoldás. Az a baj, hogy a "data" és a "storage" partíció is fixre van véve. Nexus-on pl. ez a kettő egy partíción osztozik, dinamikusan (meg asszem valamelyik HTC-n is hasonló megoldást láttam)
Az SMS-es dolgot nézze már meg még nekem valaki legyen szíves.
Karavik és peanar fórumtársak ugye már megtették, de ez eddig (1:1).
-
-
DrKapocs
őstag
Igazad lehet. Gyorsan wikipedia és goolge segítségével utánanéztem. Az egyszerű, közelítő eljárás szerint a lakhelyem magasságát figyelembevéve, stb, stb, stb 10,2-vel kell korrigálni, de ez csak a leegyszerűsített számítás. Valószínű nálad lesz a megoldás, a telefon a tengerszintre konvertálja az adatot. Köszönöm.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Biztonság/Engedélyek/Indítópult és itt ..."
Lefordítanád ezt nekem angolraÉn az angol ROM-ot használom, de nem találok ilyesmit.
(#9033) RiddleR
Ez érdekes. Mintha semmi sem változott volna. Ez most akkor egy "csupasz" miuiandroid-os ROM művelte?
Próbáld már ki légy szíves egyszer adatkapcsolat nélkül, egyszer pedig Wifi-vel.(#9049) szuszinho
Nem néz ki túl jól.
Jól értem, hogy a folt "kúszik"? Szemmel láthatóan, vagy hosszabb idő kell hozzá?
Ez mondjuk semmiképp se normális. Sanszos a kijelző csere. Próbálj meg itt a fórumba visszakeresni. Az egyik fórumtárs már megjárta az oda-vissza küldés kálváriáját. Ha jól emlékszem a tanulság azt volt, hogy jobban megéri egyet rendelni, és valami ügyes kezű ismerőssel kicseréltetni. -
<Adamsky>
nagyúr
Igaz (lehet). Egyet viszont nem értek. Miért kezelik a Redmi / Red rice / Hongmi-t ilyen mostohán? Nincs rá dev. ROM, és ami van rá stabil, az se egy "matyóhímzés". Legalábbis sok helyről ezt hallom.
A mai changelog-ban meg ott van, hogy Redmi, a ROM meg sehol.
Vagy még ezután teszik fel? Végül is a státusz "pending", szóval még akármi lehet ... -
Neck
veterán
Nem érted félre, magyar MIUI V4-gyel jött, egy rakás programmal, meg Google Play-jel előre telepítve.
Viszont Root-olva nem volt, és az Updater appot is hiába kerestem-
Ez mondjuk kicsit furcsa, de végülis minden más működik rajta...Nemtom. Szerintetek hamisítvány?
Töltöttünk le egy Antutu-t play áruházból, és 16k-t dobott, szóval a hardver elvileg rendben van....
-
Neck
veterán
Ezt az infót én is megtaláltam a neten, de semmit nem tölt úgy az akksin, kipróbáltam
Azért köszi!Sikerült végre bekapcsolni. Fél órát ki volt véve az akksi, aztán amikor visszatettem, megpróbáltam bekapcsolni, és sikerült! "Átvertem" a bootloadert, azt hitte van elég kraft bebootolni, és elkezdte tolni a boot logót. Na ekkor dugtam rá a töltőre, és ekkor piros villogással elkezdett tölteni, és innentől nyert ügyem volt.
Mondjuk ez eléggé mázli volt, és ez már a második alkalom, hogy teljes lemerítés után szívás visszakapcsolni...
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi! Azt sejtettem, hogy lehet, de abban amit írtam (tapasztaltam a Nexus-nál) az a nagy zsuga, hogy nincs előre megszabva, mire mennyi hely van. Van egy nagy közös terület oszt' csókolom. Ez annak is jó, aki zenél vagy filmezik (telepakolhatja akár az egész tárhelyet zenével és filmekkel), és annak is aki rengetek programot akar használni. Vajon a Mi3 tárhelye hogyan lehet felosztva?
-
Csak megsúgom hogy a MIUI gyári böngészőjében (nálam angol) a Menu/Settings/Advanced/User Agent management alatt szintén lehet állítani ezt a változót...
Minden Bithument használó magyar androidosnak Opera böngésző adassék!
Dícsértessék az User Agent String: Default!
(#7681) szoporiz
Lenovo A820-at eredetit adtak, de hogy a mi2s orig -e náluk? Próbáld ki
-
fo_di
őstag
valóban a build numberre való 7 pötyögés után kéne előtűnnie itt is
How to Enable Developer Options on the Nexus 5 & KitKat -
-
-
<Adamsky>
nagyúr
-
-HajTömeg-
őstag
Leszedtem wiuit.
Ez stabil?
Nekem a legstabilabb magyarosítható rom kell semmi szirszar,amiért cserébe a funkciók fele nem működik.
Két kérdésem lenne még,mielőtt holnap nekiesek.
1. Melyik az az updater program,ami a leírásban szerepel?
2_Mi az,hogy az egyes meg a kettes particióra lehet tenni?
Nemértem.
Laikus ismerősöm azt kérte,hogy magyar legyen a telefon menüje,akkor melyikre tegyem? -
CPU Usage Monitor nevű programmal megnéztem, hogy hogyan bánik a CPU-val az Mi-2S (Fw: Development ROM v3.8.23)
Energiatakarékos: 384 - 918 Mhz (ha kell aktiválódik mind a 4 mag aktív)
Normál: 384 - 1728 Mhz (ha kell aktiválódik mind a 4 mag aktív)
Maximális: 384 - 1728 Mhz (ha kell aktiválódik mind a 4 mag aktív)
A normál és maximális teljesítmény mód között, igazából skálázódás tekintetében van különbség. Maximális teljesítménynél szinte azonnal fel megy maximumra az órajel terhelés esetén, addig normál módnál nem (tehát többet van a processzor köztes órajelen).A GPU frekvenciáról monitorozás hiányában nem tudok nyilatkozni (nincs rá app).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest