Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
MIUI ROM 5.4.24 Teljes lista
[Telefon]
Új - Vaku villogtató értesítés bejövő híváskor (Hívás - Bejövő hívás... - Villogó vakus jelzés...)
Optimizálva - Optimizált válasz gomb internetes híváskor
Fix - A hívott fél nem hallotta a hívó fél hangját[Kapcsolatok]
Fix - Kapcsolat hozzárendelése a tiltó listához eltűnt
Fix - Kapcsolat szerkesztésekor, ha kiválasztod az online képet, rosszul jelent meg
Fix - Néha, a kapcsolatok keresése funkciót nem lehet használni[Üzenetek]
Fix - El nem küldött SMS nem lehet elküldeni automatikusan Repülő üzemmódból visszaállva[Zene]
Új - Személyes modul, amiben ajánlatokat találsz a kedvenceid alapján[Naptár]
Fix - Emlékeztető szerkesztése leállást okozhat -
rosszkutya
tag
Sziasztok! Érdekelne, hogy 5.4.24-re történő frissítés után másnál is jelentkezett-e az a jelenség, ami nálam, azaz, hogy a zene-, és a videólejátszóból eltűntek az online zenék és videók?
-
mclane_
aktív tag
Aztat szeretném megkérdezni, hogy az normális működés, hogy az emaileket a gyári app csak akkor tölt le, ha be van kapcsolva az automatikus szinkronizáció? Eléggé szívja az akksit. Push-ra van állítva a céges levelezés meg a gmail-es is mégsem történik semmi, ha kikapcsolom.
Néha nem akarja elküldeni a leveleket sem. Megírom lezárom a telefont, egy óra múlva nézem és még az Outboxban van. Igencsak idegesítő... -
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen, hiányzott, mint lónak a hátúszás.

-
-
trebrona
nagyúr
Vajon mit kapunk?

Az biztos, hogy a vakut lehet majd villogtatni, ha bejövő hívás van, mint a szifonnál.
-
Surda-
őstag
Aki esetleg még nem hallotta, 10 éves, ezért ingyenesen letölthető az IGO.
"Szulinapp" -
nemlehet
őstag
válasz
Dominó85
üzenetére
Én be vagyok havazva és szerintem nem annyira az a fontos, hogy önmagában mit tud, hanem, hogy milyen előrelépés/visszalépés történt az elődhöz képest. Egy jó kis összehasonlító teszt a Piston 2 és Piston 3 között sokakat érdekelne szerintem és én ezt nem tudom megírni mivel nincs saját Piston 2-őm.
Amúgy te hol ellenőrizted QR kóddal hogy eredeti-e? Csak mert én leolvastam a telóval de nagyon kínai oldalra dobott amin nem igazodtam el
Nem hiszem, hogy hamis, de azért jobb tudni mint hinni. -
Dominó85
addikt
válasz
nemlehet
üzenetére
Megelőztél egy nappal. Nekem szerdán hozta volna a postás, de pechemre senki sem volt pont abban a két, kritikus órában otthon. Egyetértek azokkal, amiket írsz, meglátjuk ki lesz kész a cikkével korábban, aztán max én törlöm az enyémet, ha a tiéd lesz korábban. Ma lenne időm megírni, de kedvem nincsen hozzá (bocsi skacok), mivel bivalyul szól ez a kis füles és inkább hallgatom a kedvenc zenéimet még egy darabig. Én alapból EQ-zok és csak utána írom a tesztet, ugyanis alapon mindegyik füles tompán és xarul szól, ezt még az audiofil-ek is beláthatnák végre... A Piston II mélyei ugyan öblösebbek, viszont a Piston 3-é "tisztábbak" és dinamikusabbak. Mind a kettő fülest megtartom, ez már tuti.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Update: A másik fél egy 1980-as évjáratú buszon megy hazafelé és mind a ketten tök jól hallottuk egymást. Az izoláció tényleg pöpec lett a kicsikén és ahogyan nemlehet kolléga írta, észre sem venni, hogy viseled.
-
nemlehet
őstag
Bibibííí nekem már kedden megjött a Piston 3-am
Akartam is róla bejegyzést írni logout-ra, csak nem jutott el odáig egyetem meg munka mellett.Amit én kiemelnék, hogy eszméletlen kényelmes. Szinte nem is érzem, hogy a fülemben van amiről az elején azt hittem azért van mert túl kicsi a gumiharang, de az L-es már nagy nekem és még futás/biciklizés közben sem esik ki az M-es sem.
Ami viszont nem tetszik, hogy a kevlár csak az osztásig tart, mehetett volna végig mert a vezeték maga nagyon vékony (bár nekem előtte egy Sony MH1-em volt, azon meg elég széles és masszív az anti strangle kábel.)
Nem vagyok zenebubus szóval VÉLEMÉNYEM SZERINT, AZOKKAL a zenékkel amiket ÉN hallgatok a közép és a magas hangok nagyon jók, a mély egy kicsit kevés az én ízlésemnek, de egy kis EQ-val segítettem a dolgon. 21$-ért vettem ibuygou-ról, szerintem eredeti, bár nem tom ezt hogy kéne ellenőrizni. Mindenesetre a hangminősége szerintem nagyon jó, jobb mint a Sony-é. Nincs Piston 2-őm, de próbáltam és ahhoz képest talán az izoláció ami sokat javult. Konkrétan pl a HÉV-en a velem egy boxban ülők beszélgetéséből semmit nem hallottam pedig kb 60%-os volt csak a hangerő. (bár az új V6 ROM mintha hangosabb lenne)
A gombok is jól működnek, talán annyit lehetne javítani, hogy kicsit jobb érezhetőek legyenek, mert eléggé egy síkban van az egész, de ez már tényleg kukacoskodás. Egy Jiayu G2F-el is kiprobáltam, ott is ment a beépített zenelejátszó vezérlése és a mikrofon is elég jó.
-
Dominó85
addikt
Képek a fülhallgatóról és tartozékairól - [Google+ nyilvános album]
-
Dominó85
addikt
Első benyomások a Xiaomi Piston 3 külsejével, csomagolásával kapcsolatban (a viszonyítást a Xiaomi Piston II Enchanced és tartozékai adják):
Doboz:
- súlyra és magasságra ennek a fülesnek a doboza kisebb, illetve alacsonyabb
- az anyaghasználat kicsit rosszabb a doboznál
- a 1More párna színe számomra elég jelentéktelen szürke
(és még ez kapott RedDot awardot vagy csak a füles
)
- csipeszt nem kapunk a csomaghoz -> mínusz pont
- 3 pár plusz fülpárnát kapunk, 3 különböző méretben (4. pár a fülesen)Füles:
- minőségi szálcsiszolt fém hátlap a füleseken, többi műanyag (sorja nuku!)
- kicsit talán ridegebb a műanyag kábelrész (majd bejáratódik)
- a kevláros rész szépen megmunkált, mint az elődnél
- a kapcsolók nyomáspontja jó és nagyon halkak
- a jack kiosztása 3 eres (!), mint az elődnél és ugyanúgy van kiosztva
- QR kód alapján a füles eredetiMind a kettőt egy félig áttetsző neylon zacsiban és egy sokfelé hajtogatható (belül kínai használati leírással, ábrákkal ellátott) papír tokban kaptam. Ezen belül van a párnába ágyazott füles a párnákkal és a külső 2 részes műanyag díszkocka doboz lekerekített élekkel. A dobozokat elnézve és a párnát is figyelembe véve a Piston II jobb hatást keltett bennem. Ami a fülesek design-ját illeti, ott nem jutottam dűlőre. Hiszen a Piston II több, mint egy éve megvan, míg a 3-at csak most vehettem szemügyre.
Unboxing videó:
https://youtu.be/mzEfC5ZYtC0 -
Dominó85
addikt
Megérkezett a Xiaomi Piston 3 fülesem. Ma nyolcra megyek is érte a postára.

-
nemlehet
őstag
válasz
trebrona
üzenetére
5.4.17 az en.miui-ról.
-
nemlehet
őstag
Visszapörgettem pár oldalt, de nem találtam erre utaló hsz-t. V6 alatt fel lehet valahogy varázsolni a Play Store-t? Próbáltam külön APK-ból telepíteni, de FC illetve no connection hibaüzenetet kapok felváltva. Amúgy tetszik a V6 ráadásul remekül is fut tehát marhára örülnék ha ez működne.
-
-
solarix45
senior tag
Na ez érdekes, Google+ sem megy fel, ennek meg nincs elég hely. Pedig van 540 / 770 / 18 800 MB helyem a különböző memóriákon. És mondjuk nem is rémlik, hogy a Nokiát, meg ezt leszedtem volna, de lehet... Asszem, mégis wipe lesz ebből.
-
solarix45
senior tag
Na, feltettem a v6-ot én is, egyelőre nem csináltam full wipe-ot, csak úgy rá a v5-re.
Szokni kell, hogy pár dolgot átvariáltak, pl a beállítások menü helyét.Kicsit fürgébbnek tűnik, sőt, a Hangouts határozottan kevésbé akad. Viszont a Nokia Here nem akar települni. Azt mondja, incompatible update. Találkozott ilyennel valaki?
-
trebrona
nagyúr
válasz
herdsman12
üzenetére
Előttem Dominó már leírta, hogy a külső SD-t kell particionálni, nem a telefont. Ez gondolom már tiszta.
KK SD fixhez pedig annyit, hogy ez egy folyamat, nem konkrét programot ajánlottam. Számtalan app található, ami, ahogy már ezt is leírtam: /system/etc/permissions-írja át. Tehát tulajdonképpen egy mezei szkript, nem neked kell kézzel átírni. A linkelt kép nem az enyém, de szerintem a hozzászólásból ki is derül. Tessék, én ezzel oldottam meg.
Végül, én mielőtt bármit a telefonomra teszek, pláne ami a rendszert "piszkálja" alaposan utánaolvasok, hogy tudjam mit csinálok.
Sorry, ha esetleg nem voltak érthetőek a dolgok a "tragikus termésekben", ha valami nem tiszta elsőre, kérdezzetek, arra van a fórum.

-
Dominó85
addikt
válasz
herdsman12
üzenetére
Nem az általad fizikailag berakott SD-re teszi át a progikat az SD Fix, hanem az internal storage-ba. Ha megcsinálod a microSD karin a 2 külön partíciót (nevezzük SD Card 1.1 és 1.2-nek) akkor tudsz a progival ténylegesen a microSD kártyára menteni apk-ot és obb-t.
-
herdsman12
őstag
válasz
trebrona
üzenetére
Idézem mit is írt "szucsati":
"Pontosan azt, hogy az SD kártya második partíciója
. Ha jól emlékszem, egy aktív partíciót kell csinálni, lehet FAT és EXT2/3/4-is, ha a kernel támogatja, és ezt mountolja be valahova bootoláskor."Előtte szó se volt két partícióról, na ezek alapján én biztos nem gyilkolnám a telefonom.
Meg a javasolt "SD Fix", ami a bemásolt képen más néven fut.
Tragikus az elmúlt pár nap termése.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms
üzenetére
Play áruház leírás:
What you need:
Linking apps
- root permission
- second partition on SD card
You should have two partitions on your SD card and both should be primary.
You need to use a non-FAT file system (ext2, ext3, ext4 or f2fs) on your 2nd partition in order to link app's private data files. Because the FAT file system (FAT16, FAT32 or exFAT) does not support UNIX file ownership or permissions and will cause a security breakdown of app's private files.
Link2SD does not create the second partition, you need to create it yourself. -
Dominó85
addikt
válasz
herdsman12
üzenetére
Phone Storage - A KitKat xopása, erre teszi fel alapból az összes apk-ot és obb-t.
Internal Storage - azaz SD Card 0, a telefon belső ROM-ja.
External Storage - azaz SD Card 1, a microSDHC kártya amit a telóba teszel. -
-
mclane_
aktív tag
válasz
hevizms
üzenetére
A link2sd storage infojában látod, hogy milyen tárhelyeid vannak. Elvileg /data internal (phone storage)
/sdcard0 Internal SD és /sdcard1 external SD.Ha pakoltam appot azt mondig Phone storageból pakolta az sdcard0-ra. 1-re nincs is opció(vagy csak olyan sík hülye vagyok, hogy nem találom).
BTW nem tudom, hogy a Link2SD Plus Link to SD card funkciója mit jelent.
Remélem jön hozzáértő és felhomályosít
-
hevizms
addikt
válasz
mclane_
üzenetére
Ez nekem kissé most magas

Én már amúgy is belezavarodok néha ezekbe a tárhely dolgokbaAmúgy külső SD-re másol,legalábbis nekem létrehozott egy Link2SD mappát,benne a bind mappa,azon belül pedig a data és az obb mappa.Oda másolta.
Vagy a fene se tudja már.Ezt a link dolgot nem vágom hogy mit is jelent valójában.
Valami csel van ebben,mert látszólag ott maradt a Phone Storage-ban az obb mappa,de ha összeadogatom a MB-okat,akkor meg aszerint mégsem foglalja ott a helyet.

-
mclane_
aktív tag
válasz
hevizms
üzenetére
Kipróbáltadm több ilyen app az SDre progit. Lóf*sz az összes, a move to SD azt jelenti, hogy a Phone storageból az Internal SD-re pakol nem az External SD-re. 4-5 ilyet próbáltam, mutatóban sincs olyan, hogy ne az sdcard0-ra, hanem az sdcard1-re(külső SD) pakoljon. És ahogy nézem, nálatok is sorra az sdcard0-ra másolt mindent. Kíváncsian várom a fejleményeket, mert idegesít a téma....
Viszont 5.4.17re frissítés után végre leszinkronizálta a call history, és az összes sms-t, illetve működik a call log is végre.
-
hevizms
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére

Most akkor hogy pontositsunk(egyeztessük óráinkat
)
Neked fenn van a szülinapi iGO és az SD karira áttetted?
Ha nálad így van,akkor megerősited azt hogy újrainditás után nem indul az iGO,csak az emlitett mappa csatolás után?Vagy csak engem szopat ezzel?
Mondjuk nem tragédia,csak érdekel most már hogy mi is van? -
hevizms
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére
Akkor miért nem azt írod ami a neve?
Legyünk már pontosak,hisz nem szophatja ki az ember a kisujjából hogy nálad a Pro az Plus.
Gondolom te is azt szereted amikor segitségre szorulsz,ha pontosan írják le a dolgokat.Amúgy azóta már működik nálam is.
Több tényező is dolgozott itt a hibás indulásban.1: újraindítás után először elkell inditanom a Link2SD progit,ami ezt dobja:
ezt lekell okéznom.
Ha ezt nem teszem meg,hanem az iGO-t inditom ujrainditás után egyből,akkor hibaüzi2:a fájlkezelők szerint ott marad a 150MB obb mappa a belső tárhelyen,viszont a tárhely foglaltság méreteket összeadva mégsincs ott

ezt amikor először láttam,kitöröltem vagy mi és akkor nem működött a progiAmúgy ez nem igazán fér a fejembe hogy is van ez.
Most akkor ott van vagy nincs? -
hevizms
addikt
Több kép nem lesz nem kell megijedni.

Csak hogy lássátok hogy minden okés látszólag,de mégsem megy a program
-
hevizms
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére
Azóta én is megvettem a Plust.
Te miért Pro-ról beszélsz?
Olyat én nem találtam.Szóval az obb nálam is átkerül a kártyára és látszólag minden oké is,csak éppen maga a program(iGo szülinap) nem indul el.
global_cfg not found hibaüzenettel nem indul eltrebrona
Volt reboot.
Ugyanaz
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms
üzenetére
Bocsi, mosogattam meg pihiztem szinte egész nap. Kemény melós éjszakai műszakom volt.
Igen én megvettem a Pro verziót. Nekem tökéletesen mennek a nem gyári apkok is illetve az obb is átkerült az SD-re valamennyi alkalommal, amikor kellett. Viszont amint ráfrissítettem az 5.4.10-ről az 5.4.17-re mintha valamibe belenyúlt volna a rendszer. Ugyanis amíg az 5.4.10 alatt ezzel a módszerrel a QuickPic-ben is végre tudtam törölni képeket, addig most 5.4.17 alatt már megint nem. Illetve az Iron Knights játékom teljesen gallyra ment. Hiába telepítem újra és tisztítom a progi maradványait, különféle hibákkal leáll/crashel vagy éppen a 36 frissítésből vagy a 32 vagy a 34-nél megáll és szevasz tavasz.
Vannak itt most apró hibák, de nem nagyon érdekelnek, mert a rom jól működik a többi téren. Utólag pedig azt mondom, hogy a 4.4-vel csak nyertünk, mert az 5.0 (ahogyan a megjelenésekor is írtam itt a Mobilarénás cikkben) a csili-vili übersmooth xarrá animált felületével zabálja az aksit. Rengetegen panaszkodnak miatta és az 5.1 sem hozta el az üdvösséget. -
hevizms
addikt
válasz
rosszkutya
üzenetére
Na megvettem.Hát bizony kár volt.
Ugyan áthelyezi a linkeket vagy miket,de a program úgy hibát jelezve nem indul el.Hát erről ennyit -
hevizms
addikt
válasz
trebrona
üzenetére
Na kipróbáltam.
Telepitettem az ingyenes Link2SD progit,adtam neki root jogot és látszólag áthelyezte az iGO-t az SD kártyra.
Ennek ellenére a file explorer szerint meg ott vannak a mappák továbbra is a telefon tárhelyen.Sőt a Link2Sd szerint is az obb mappa 150 MB maradt a telefon tárhelyen.
Akkor most ilyenkor mi van?
-
rosszkutya
tag
válasz
solarix45
üzenetére
Már nem szimpla béta, hanem fejlesztői státuszban van, ami még nem a "stabil" állapot, de már így is elég stabilnak mondható, sőt számomra eddig stabilabbnak és megbízhatóbbnak tűnik, mint a V5, szóval abszolút nem csak "játszadozásra" alkalmas.
Még nyilván sok javítást fog kieszközölni a fejlesztő csapat, de én már így is merem ajánlani.
A WSM-et én még egy korábbi béta verzióban próbáltam, és nálam működött, de a modulok működéséről nem igazán tudok beszámolni, mert én csak a MiThemes-et próbáltam.
Az én eddigi botladozásaim is csak user error eredményei.
-
solarix45
senior tag
Olvasom, hogy páran használjátok a V6-os beta firmware-t. Túl sok panaszt nem láttam, ezek szerint elég stabil, használható "produktív környezetben", vagy csak játszadozni vele? A WSM / Xposed működik rajta?
-
trebrona
nagyúr
-
Surda-
őstag
Rendelt már valamelyikőtök új aksit?
Kéne
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms
üzenetére
Egyrészt át tudod rakni SD-re a már említett módon, másrészt az obb mappát ki tudod menteni, harmadrészt aki letöltötte, annak a play-en a telepített alkalmazásai között megtalálható lesz, így bármikor visszaállítható. Negyedrészt a backup és restore menü már SD-re ment.
-
rosszkutya
tag
válasz
trebrona
üzenetére
Köszi szépen a hasznos infókat!
Ha lesz rá újra érkezésem és türelmem, megcsinálom a full wipe-ot. 
Valamikor a Droid kezdeti idejében még elég sokat ROM-oltam, meg mókoltam, de már jó ideje MIUI-t használok, és így kissé "elkényelmesedtem", és sok mindent elfelejtettem (Ez persze csak dícséret a MIUI-nak.).

-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya
üzenetére
Elméletileg igen, gyakorlatilag nem minden esetben. [link]
Ezért szokták a full wipe-ot ajánlani, nem csak a factory resetet.
-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya
üzenetére
Nem vártak vele addig.
A helyedben én azért a gyári recoveryben nyomnék egy full wipe-ot.
-
trebrona
nagyúr
Sorry az offért, de már ilyen is van:

-
rosszkutya
tag
Már órák óta szívok a telefonnal, ha tudtam volna, hogy ennyit fogok szívni a semmiért, inkább hozzá sem fogok...
(Pedig a MIUI-val nem igazán szoktam.) Szóval betallóztam az 5.4.17-et az updaterrel, majd fel is tette azt, de ugye ilyenkor még utoljára a TWRP-vel, ezért gondoltam, újra nekifutok, és akkor már a gyári CWM-met fogja már használni a telepítéshez. Ez részben így is volt, reboot, majd valóban a gyári CWM fogad, de a telepítés Aborted-del leáll. Ezt párszor eljátszottuk még, új letöltéssel is, majd meguntam, és csináltam egy gyári adatok visszaállítását.
Majd a MiCloud szinkronizálása tréfált meg, ugyanis nálam mindig be van kapcsolva, de mégis csak az 5.4.2-ig szinkronizált adatokat állította vissza. Még szerencse, hogy csináltam egy local backupot is, bár a következő nehézséget pont ez okozta, mert kétszer is újra kellett indítanom a telót, ugyanis két különböző bejegyzésnél is megakadt 99%-nál, majd 10 perc után "Megszakítás", aztán újabb 10 percig bámulom, amíg próbálja megszakítani, de mind hiába. Mostanra a legtöbb dolgot sikerült beállítanom, de a call log még mindig sehol, és még mindig meg kell csinálnom a T9 index adatok újraépítését minden egyes újraindítás után.
Szóval, most ott vagyok, ahol eddig is, sőt... Nem tudom, miért nem teszi fel a gyári CWM az updaterrel betallózott ROM-ot, és még mindig sz@r a híváskezelése... 
-
Neck
veterán
válasz
rosszkutya
üzenetére
Ahogy a 4PDA.ru-n olvastam, néha igen...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

írta.