Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
válasz
Laza...
üzenetére
Nos ne általánosítsunk... Simon02 Jiayu G4S-e Hongmi szinthez közeli eredményt hoz és tartja is a jelet. A Jiayu lutri GPS terén. Az én G3-am (MT6577) is teljesen jó volt (530km hibátlan navi), míg mások xoptak vele.

Surda-
Ugye nem vonatkozott a Hongmira a 20-30k.
Én 40 alatt nem adnám el, mert tudom mennyire jó. Az egy dolog, hogy max egy madár venné meg ennyiért.
Így családban, baráti körben fog maradni majd.hevizms
Nem véletlenül van az a troll wwenigma a tiltólistámon. Kíváncsi vagyok, most hogy az új MT67xx 3 féle műholdas rendszer támogat, mit fog mondani...

-
vegyszer
addikt
válasz
hevizms
üzenetére
Az enyém pont emiatt az akku miatt ment át szűk 3 hónap után egy JiaYu G4S-be. Csak az akku volt az ok. Minden más csak smafu volt.
Tegnap este a Zasszonykának viszont a Xiaomi Hongmi Note 4G lett a meglepetése.
Azért az, mert NEM MTK (pedig szeretem), eleve 4.4.4-el érkezett v6 miui van rajta. Hogy őszinte legyek, nekem is idegen...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hevizms
addikt
Bakker elmulasztottam a szülinapját a telómnak

02.03-án volt hogy 1 éve használom.
Nem tudom megéri-e majd a második évet is a fránya akku miatt.
Amúgy más miatt tuti nem cserélem le. -
trebrona
nagyúr
-
Surda-
őstag
Egyre jobban hiányzik, hogy át lehessen tenni az appokat sd-re

-
s4tch
veterán
válasz
gonorrea
üzenetére
Így van, február közepe.
-
Dominó85
addikt

Engem akkor is izgat a KK 4.4.(valószínűleg csak 2 és nem 4.). De a Xiaomi részéről hatalmas melléfogásnak tartom, hogy nem az 5.0-ra gyúrtak... Ez a cég is szépen elsamsungosodik, hála annaka a koreai faxnak, aki a Samsungtól ment el, mint főmérnök. Látszik is, hogy milyen lett a cég stratégiája. Korábban csak 1-2 készülékkel jöttek ki egy árszegmensen belül, most meg Samsung módjára fossák ki magukból a ráncfelvarrott modelleket... Semmi értelme nem volt a Redmi Note Snapis változatának, majd még egy Snapis, de már 4G-s verziónak sem. Lassan tehetik mellé az "Ace, Ace mini, Advanced, Advanced Pro" és hasonló jelzőket is... Félek, hogy igazam lesz és bizony csak a csúcs kategóriás telefonjaik lesznek értékelhetőek a közeljövőben. A közép kat telóik meg majd olyanok lesznek amilyenek, de szoftveres support az biza nem lesz hozzájuk. Például hova tűntek az OTA-n keresztül eddig kapott frissítések??? Hónapok óta csak a kussolás és a halasztgatás van. Én már nem szeretem annyira ezt a céget, mint korábban és ezzel biztosan nem vagyok egyedül.
-
Dominó85
addikt
Ennyire nagy kuss van a telefon topikjában? Ez sajnos nem jó előjel, bár nem szeretek vészmadárkodni. Például mi van az emlegetett KitKat frissítéssel?
-
herdsman12
őstag
Keresek vmi jól működő voice dialer programot.
Leginkább egy kártyával használom, bőven jó lenne, ha így működne a hangtárcsázás. -
superTibcsi
aktív tag
Sziasztok!
A Hongmi 1s és a sima mtk-Hongmoi kijelzőjében van valami különbség? Mert kijelzőt kéne cserélnem az enyémben. Megkérdeztem a waqtec szervízt, de azt mondták csak 1s kijelzőjét tudják cserélni.

-
hevizms
addikt
Gondolom a kollega én lennék

Az igazat megvallva csak azért nem szeretnék új akksit venni hogy próbálgassam.
Mert mi van ha tényleg hardverhibás a telóm?
Akkor feleslegesen dobtam ki X pénzt.
Bevallom legszívesebben cserélnék valakivel pár napra telót akksistól mindenestől hogy lássam hogy tényleg a telóm szarakodik(vagy az akku) vagy nekem van nagy felhasználói szokásom.De persze gondolom erre nincs jelentkező.Vagy esetleg csak akku csere,aki úgy gondolja hogy az ő akkuja jó.Aztán legalább akkor az is kiderülne hogy érdemes e akkut vennem
A múltkor amikor hasonlót kértem,Dominóban bíztam hogy benne lenne

-
flanki
aktív tag
-
hevizms
addikt
Nekem totál nem hiányzik semmilyen más rendszer.Szerintem működésileg semmi probléma vele.
Nekem egyedül az akkujával van bajom.
Ha lehetne venni bele combosabb akkut,tuti nemcserélném le nagyon hosszú ideig.
Mondjuk még így is megtartom még egy darabig,de az akku egyre szarabb nálam.
-
Klara_
őstag
válasz
Laza...
üzenetére
En is. Azt sem ertem minek kellett az 1S es minek a redmi 2, amikor van MTK-s 4G-s Hongmi. Abbol kellett volna egy WCDMA, FDD-LTE verzio ami ide is jo.
Nekem ez az MTK-s cucc igy boven tokeletes lenne, ha lenne benne LTE es AC-s WiFi, jo egy kicsit nagyobb akku sem artana.
En most meg a kicsi Meizu-t varom, hogy milyen lesz... -
Dominó85
addikt
Őszinte legyek? Én már nagy ívben xarok a Redmi szériára és a Xiaomira. Az MTK-s Hongmim a hibáival együtt sem ad okot a cserére, főleg úgy, hogy az MTK-s Hongmi ikon lett és mai napig sokan vadásszák. Én még megtartom egy darabig. A Xiaomi meg ugyanolyan xar sorsra fog jutni, mint a Samsung. Ugyanabban a köntösben fossák ki magukból az "új"-nak nevezett telefonokat. Van aki elhiszi, hogy a Snapi proci majd jobban bánik a hamisan 2200mAh aksival? GizChina-n ha megtalálom a cikket, akkor láthatjátok, hogy a 2000-es BM41 és 2200-as BM44-es aksi egy és ugyanaz (lenne), csak a csatit tették arrébb. Ugyanazokat a hibákat követi el a Xiaomi, amit a Samsung az elmúlt években... A barmok saját házon belül nem mertek a Redmi 2 személyében egy gyorsan kelendő középkategóriás telefont kiadni. Pedig elegendő lett volna, ha MT6732-es procit dual active 4G-vel tesznek a Redmi 2-be egy 2800-3100mAh aksi mellett. De ilyen persze sohasem lesz... Náluk is az megy, hogy kijelzőmérettel egyenes arányban nő az aksi, csak éppen az kijelzőidő lineárisan 4-6 óra. Nesze nekünk, kösz nem!
Még annyit, hogy nem csak az Mi2(s) széria futtatta fel őket, hanem az MTK-s Hongmi is, mégis a mi fejünkre xarik a cég a tetves 4.4 halasztgatásával. Annyi idejük volt, mint a tenger és erre egy K(a)K(i) csoki lesz a jutalom. Ahelyett, hogy ráfeküdtek volna a nyalókára... Részemről a Xiaomi jelenleg parkolópályára téve.
Bocsánat, hogy ilyen nyers voltam, de ha picit felnyitjátok a csipás és munkában megfáradt szemeiteket, akkor látni fogjátok mennyi igazság és persze jó adag túlzás is van a fentiekben. Személyes vélemény volt, ne legyen flame. Privátban lehet nyugodtan zargatni.

UI: Majdnem megörültem a Lenovo P70-nek (orbitális aksi és kiváló soc) ---> 1GB rammal! Szóval a Lenovo is egy suttyó banda!
-
flanki
aktív tag
2015-ben azért illene már a min. 2Gb RAM még egy középkategóriás telefonnál is, igazából ezt a 64bites 4 magos procit is kicsit soványnak vélem, de hát nem high end cucc lesz, így első ránézésre mondjuk nem tetszik (A Redmi szögletesebb), de azért majd próbálkozom megbarátkozni vele!
(ha nem lesz más MI3 lesz nálam a befutó...)
-
Klara_
őstag
Itt higher variant-nak irja, ugy tunik rajottek, hogy keves az 1GB es igy el lehet adni dragabban gyakorlatilag ugyanazt..
-
flanki
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Olyasmi ez a fejlődés most a Redmi esetében mint annak idején a ZTE Blade és Blade 2 között,
feltéve ha nem jönnek ki 2Gb-os verzióval.
-
Amennyiben a ZTE-nek ellenfelet akarnak ebben a szegmensben is (meg egyébként is jó lett volna ebben fejlődniük), kijönnek egy 2 GB RAM-mal szerelt verzióval is.
Én pl. csak akkor váltanék vissza a ZTE V5-ről, ha ez bekövetkezne. Hiába jobb a kamerája a Hongminak, ha a mindennapokban nem használható a "kevés" memória miatt. -
-
Klara_
őstag
Mondjatok nekem egy PDF olvasot ami nincs tele reklammal es csinalja a dolgat!
Olyasmit szeretnek mint a Sumatra PDF a PC-n. Tehat semmi extra csak nyissa meg a PDF-eket es free.
Koszonom. -
Dominó85
addikt
válasz
hevizms
üzenetére
Nekem meg van még. Nem igazán tudok tőle megválni, akárhogy is találok egy két jobb alternatívát a neten, mindnek van valami olyan hiányossága, ami a Hongminál marasztal.
Amúgy a 3 órát úgy értettem, hogy ráizzítok egy Modern Combat 4-et és 3-3,5 óra alatt csutkára meríti az aksit, azaz a kijelzőidő ekkor is 3-3,5 óra. Én öt napos üzemidőt is tudok generálni, csak abban 3 óra max a kijelzőidő és olyan mintha bottal piszkálnám a telót. De ez nálam ritka, mert elég sokat játszok rajta (PvZ2 és Iron Knights lvl 87). -
hevizms
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére
Na várjunk csak.Lehet benne valami amit mondasz vagy mondtál az egésszel kapcsolatban.
Viszont ha te is letudod meriteni 3 óra alatt ha akarod,akkor nem olyan biztos hogy hardveres a gondom,hisz tudok én 2 napos üzemidőt is,ha akarok meg pár órásat is.Inkább abban lehet nagy igazad hogy esetleg már gallyravágtam az akkukat a sok töltögetéssel.
De szívesen odaadnám valakinek a telómat kisérleti jelleggel hogy használja pár napig az ő akkujával.
Kiváncsi lennék.
Neked megvan még a Hongmid?
Nem akarod letesztelni a telómat?Tudom nélkülözni akár 1 hétig is.
-
flanki
aktív tag
válasz
Dominó85
üzenetére
Elképzelhető, hogy hardver miatt jobban merül, egyáltalán 100% biztos hogy eredeti a telefon? (a sok hamisítvány miatt...)
Igen a 2000mAh tényleg nem valami sok (bár nekem 69 órája megy, még mindig nem töltöttem, pedig esküszöm használtam, ja de azt nem írtam hogy 10-20%-os fényerőn)
Más téma, az egyik hátlapom lime-zöld tegnap este levétel után megrepedt, pedig óvatosan szedtem le, sajna utángyártott minőség, rendelhetek egy másikat.
-
Dominó85
addikt
-
flanki
aktív tag
-
Dominó85
addikt
Átlagban inkább a 4-4,5 a reális, de igen. Ugyanakkor hevizms kollégával abban egyet értek, hogy az MT6589T azért elkezd szépen zabálni, ha sokat nyomogatjuk, így aki relatíve egy nap sokszor hosszabb időre nyomkodja, annak néha már nap közben is kajáért kiálthat a Hongmija. Jó lenne az a plusz aksiidő, amivel a KK kecsegtet.

-
esox
senior tag
Hát én qr@va nem kapcsolgatom ki be a wifit, 3g-t.
GPS-t persze igen. Azt akkor kapcsololm be, amikor tényleg fut vmi navi program, leginkább waze.
Ha itthonról eljövök, akkor wifi ki és egész nap 3G. Egy okos teló net nélkül ló...t se ér. Ha hazajövök, akkor Wifi be. Majd a teló elintézi, hogy mikor kell wifi és mikor 3G.
Az akku pedig tényleg gyengusz, nem kell ezen szépíteni. A töltésvezérlőnek szépen le kellene kapcsolnia a túltöltést, ha ilyen egyáltalán fenn áll, nem tudom, nem is érdekel. Autóban van töltőm, munkahelyen is és itthon is. Persze jobb lenne egy erősebb akku, de hát ez jutott nekünk. -
hevizms
addikt
válasz
herdsman12
üzenetére
-
s4tch
veterán
válasz
janakbacsi
üzenetére
Itt a multi ROM kell neked. (A stabil ROM ugyanaz a verzió, csak magyar nyelv nélkül.)
-
janakbacsi
őstag
tudna valaki egy linket dobni vagyula által gyártott stabil, magyar nyelvű romra? előre is köszönöm.
-
s4tch
veterán
válasz
mclane_
üzenetére
Egyrészt a mobilnet sokkal többet fogyaszt, mint a wifi. A wifit nyugodtan bekapcsolva hagyhatod egész évben, minimális többletfogyasztást okoz, míg a mobilnet tényleg zabál. Másrészt a 3G-t érdemes lehet kikapcsolni, főleg azoknál, akiknél a telefon két torony között vacillál, és/vagy a mobilnet amúgy is off. Harmadrészt a legnagyobb fogyasztó a legtöbb telefonban a kijelző. Az automata fényerő is többet fogyaszthat, mintha belövöd a fényerőt konstansra, vagy néha kézzel igazítod a környezethez. Én a két töltés közötti leghosszabb kijelzőidőt általában kézi fényerővel érem el, és nem a strandon. Ezen kívül sokat lehet spórolni azzal, ha letiltod bizonyos alkalmazások automatikus indulását (ebben a MIUI jó partner), vagy ha nem játszol mondjuk Candy Crush Sagát (bizonyos játékok végig 100%-on pörgetik a procit), vagy nem telepítesz semmit, ami facebookkal kezdődik, meg ilyenek. A MIUI-féle böngésző is takarékosabban bánik az akksival, mint pl. a chrome.
Tudatos és kevésbé tudatos használat közötti különbség Mi3 esetében: 6 óra vs. 4 óra kijelzőidő.
-
mclane_
aktív tag
Jó témát hoztatok fel. Én is sokat próbálkoztam, hogy hogyan lehet a többet kihozni belőle. Legtöbbet amúgy tényleg az automatikus szinkronizáció vesz ki az akksiból. Ha az ki van kapcsolva de pölö wifi, vagy mobilnet bekapcsolva nagyságrendekkel többet bír.
Tasker egy nagyon szép megoldás lenne, meg is vettem, de sajna a Hongmin nagyon nem akar rendesen működni(fél éve próbáltam utoljára).
Akkor azt csináltattam vele, hogy 5 percenként 1 percre bekapcsolta a mobilnetet meg az automatikus szinkronizációt, majd 1 perc után ki. -
-
s4tch
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Így van, de annyival kiegészíteném, hogy attól, hogy a programot nem engeded ki a netre, még fog próbálkozni a szinkronizálással. Egyszerűbb és hatékonyabb kikapcsolni a szinkronizálást, és kézzel frissíteni - vagy bekapcsolva hagyni a push frissítést.
-
-
hevizms
addikt
Azt belehet állitani valahol hogy milyen gyakran frissitsen?
Azt szeretném hogy a wifi legyen bekapcsolva állandóan,de mondjuk 4 óránként frissitsen pld a gmail. -
hevizms
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére
Te most egyébként miről beszélsz?
Te valamiért azt szűrted le az én irásomból hogy amikor feltöltötte az asztali töltő az akkut,akkor még benne hagyom 2 napig vagy mi?
Ha feltöltötte kiveszem.
Persze nem ülök előtte meredten hogy azonnal kirántsam ha zöldre vált a led,de azért órákig sem szoktam bennhagyni utána.
Szerintem az emberek nagy százaléka éjszaka tölti a telefonját és tutira többet van a töltőn mint kellene,szóval nem hinném hogy ez akkora baj lenne. -
hevizms
addikt
1 nap 3 órája megy a teló.71°az akku.
Se wifi se 3G,semmi.
Csak telefonálás.
Szóval persze elmegy akár 2 napot még az enyém is ezek szerint.
Na de nem ezért vettem okostelót hogy csak telefonálásra használjam.Erre elég lenne a tecsós 2000 ft-os is.
-
BSOD
senior tag
Szerintem nem lehet állandó töltéssel elcseszni a Li akkukat. Saját töltőelektronikájuk van, túltölteni nem lehet és (elméletileg) kisütni sem. Ha sikerülne túlmeríteni, az lehetne gond (de elvileg5-7%-nál kikapcsolnak pont emiatt).
-
Dominó85
addikt
válasz
herdsman12
üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy Li-Ion és Li-Pol aksik. Nekem most 24 fokos, 100/100% és 4261mV az aksifesz. Igaz az én üzemidőm H3:29:58. Ne kérdezzétek mi az a H (hét, hónap?)

-
deadbody
tag
válasz
Dominó85
üzenetére
Azt mondjuk én is viccesnek tartom mikor valaki azért rinyál mert 160-180 grammos a teló és az már "nehéz", az ilyen nem tudom hogy jár pl. boltba, bár itt most nem súlyról volt szó hanem akksiról.

Wifi nálam állnadóan megy ha itthol vagyok, bár sztem annyira sok ez nem eszik legalábbis nem vettem észre még, csak akkor merül ha aktív a kijelző, ha elmegyek itthonról akkor sokszor úgy felejtem, olyankor észre szoktam venni hogy jobban szívja mikor keres, adatforgalom pedig csak akkor van bekapcsolva nálam hogyha használom, amit nincs szükség lövöm is le. -
Dominó85
addikt
válasz
hevizms
üzenetére
Nem tudom, de ez úgy néz ki egyedi probléma. Lehet valami hardveresen a telefonod alaplapján okozza ezt a durva merülést. Bár megvallom sohasem értettem mi a faxnak kell a wifinek bekapcsolva lennie. Kb 5-7 másodperc mire egy mentett routerre felkapcsolódik. Addig sem keres állandóan ingyenes vagy éppen zárt wifi kapcsolatokat. De mint írtam nálad valami egyedi hardveres hiba lesz ott vagy éppen az egyik aksiban egy mikro zárlat, ami megbolondítja a telefont, de tönkre nem teszi. A sírás részre csak annyit, ha a felhasználó a hibás (itt nem valószínű hogy a te hibád) akkor biza nem jogos a siránkozás. Persze akkor sír az ember amikor kedve tartja, ez is igaz.

Amúgy a wifi mellett a mobilnetre is igaz, hogy balgának tartom azt aki munkájából adódóan sokat mozog és folyamatosan megy a mobilnete. Sírjon a hülyesége miatt másnak. A mobilnet pl nálam 2-3 mp és már aktív is. Lustaság ugyan fél egészség, csakhogy ma már egy qrva kijelzőre pöttyintés óriási energiaveszteség egy ember számára. Mint ahogyan a 160 grammos telefon is már súlyos és nehéz... amikor egy átlag pénztárca 4-600gr. Az emberi faj qrvára elkényelmesedett és az ilyen jellegű "mondvacsinált, pitiáner" problémákon én már csak nevetek. És ezeket az emberek nem érdemelnek még szánalmat sem tőlem. Az előbb említett "súly vagy teher" ami 200gr, nos nálam valósan most jelent meg, amikor is a 3,5 hét fekvőbetegként a lábamról nullára fogyott az izom és 100+ kg-ot kell megtartania a 1,92m magas testemnek és a lábaimnak. No ez nehéz, nem egy qrva 200 gr telefon a zsebben. Csak hogy érezze a sok rinyáló (nem te hevizms), hogy az amiért sírnak egy hangyafing az elefántcsorda közepén.
-
hevizms
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (111A)
- új iPhone 17 256GB black fekete független Apple 1 év garancia
- újszerű iPhone 16e 128GB black fekete független Apple garancia
- iPhone 17 Pro Max / 256GB / Több színben / Gyári kártyafüggetlen
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (101A)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Én 40 alatt nem adnám el, mert tudom mennyire jó. Az egy dolog, hogy max egy madár venné meg ennyiért.
Így családban, baráti körben fog maradni majd.
(20-30ezres kategóriában)
Na meg haveromnál kiderítettük, hogy valósan csak 8MP-t tud.
Boldog szülinapot a telefonodnak! Bírja jobb aksiidővel a 2. évét.

De abban igaza van, hogy azért ez a 2000 mAh aksi nem egy veretes darab. Én ha kell 3 óra alatt lemerítem.