- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
samael81
tag
válasz
kelzsoca #959 üzenetére
Érdeklődnék, hogy a build.prob file-t mennyire lehet szabadon módosítani? Ha valami esetleg nem sikerül okozhat gondot a tablet működésében? Teszem azt nem indul el a rendszer stb..
Mi az amit tilos és mi az amit szabad átírni, kiegészíteni benne?
Előre is köszi a választ! -
fléX41
csendes tag
válasz
kelzsoca #954 üzenetére
Köszönöm a válaszaidat, s nagyra becsülöm azt az önzetlen segítséget, amit itt fórumban nekem, s hasonló tapasztalatokban szegényes fórumozó társaimnak nyújtasz, és nyújtottál.
Harmadik napja nem működik a kicsike, s egyre jobban hiányzik, pedig a legfőbb tevékenysége kimerült az időjárás előre jelzésekben, a hírekről tájékoztatásban, a TV műsorok közlésében, egy-egy napilap prezentálásában, az angol nyelv rejtelmeibe történő bevezetésbe, s néha egy-egy hangos-könyv hallgatásába, vagy csak a sima szövegek olvasásába.
Nagyon nehéz most mindig az asztal mellé ülni, s asztali gép előtt ülve szerezni be azokat az információkat, amiket korábban a "kicsikétől" megkaptam - nem beszélve a 6 éves legkisebb unokámról, akinek az első dolga lesz, hogy "Papa, kérem a játékomat" jelszóval ne az apja telefonján, hanem végre egy "nagy" gépen játszhasson...., s amit nem fogok tudni neki prezentálni.
Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdésemmel. -
Laciatipeti
csendes tag
válasz
kelzsoca #932 üzenetére
Szia Kelzsoca!
Köszönöm a tippeket. Próbáltam, de az én esetemben nem eredményezett végleges megoldást. A törlésre elindult a "galéria" elkezdte betölteni a fotókat de ismét lefagyott és a tárterület 370 Mb -ről 160-ra csökkent.
Elindítottam egy gyári adatok visszaállítását.
Most van egy szűz gépem, de legalább MŰKÖDIK!!
Legalább csak azokat az apk-at rakom fel ami már elnyerte a tetszésem.
Egy lényeges adat. Gyári adatok visszaállítása után a foglalt tárterület 98 Mb és 1 Gb volt a szabad, és már nincs akadozás.
-
sfbukfenc
tag
válasz
kelzsoca #903 üzenetére
Az alábbi hozzászólásodból látható, hogy a Wayteq maga is gyárt hardvert.
A 100s-t mint tudjuk, nem ők gyártották, amit bizonyít sajnos az is, hogy egyedül ez nem kapta meg az ICS-t.
Tulajdonképpen arra lennék igazából kíváncsi, hogy a 100s gyártója ezekkel a hardver összetevőkkel gyártott-e a saját neve alatt, vagy esetleg másnak is ilyen tabot.
-
TommyY2
tag
válasz
kelzsoca #883 üzenetére
Valóban, ez okozta a problémát.
Mivel feltettem újra a romodat, de nem tettem fel a különféle patcheket, hanem a build.prop-ban állítgattam be manuálisan amit kellett (mivel semmilyen navigációs program nem indult el rajt, ezért kísérleteztem).
A visszaállitásnál értelemszerűen csak az adatokat állítottam vissza. Hat ez nem tetszett neki, úgyhogy most visszatettem kompletten mindent. Ismét jó működik a rendszer.
TommyY
-
TommyY2
tag
válasz
kelzsoca #883 üzenetére
Ami érdekes, hogy látja a fiókomat és a telepített appokat is, frissít is, csak új appot nem enged letölteni. Tehát az android id az jó.
Próbáltam már a backup alkalmazásban levő market doktorral is helyrehozni, de nem sikerült.
Mit tudnék még megpróbálni?
Köszönettel
TommyY
-
TommyY2
tag
válasz
kelzsoca #817 üzenetére
Éppen most tettem fel a gyári V1 rom-ot. Kipróbáltam a navigációt, működik.
Ezek után visszatettem az elmentett rom-odat, de azon ugyan az a jelenség, mint előtte.
Tehát, ahogy írtam, az IMEI beolvasása után valami hibával leáll, bezár.
Biztos vagyok benne, hogy a rom-on belül valami beállítás nem tetszik neki.
Lenne esetleg valami ötleted, vagy bárki másnak?
TommyY
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
kelzsoca #702 üzenetére
OK. És a többi itthon forgalmazott Wayteq táblagépet ki gyártja? Nem ugyanaz, mint a 100s-t? Csak ezt az egyet más gyártja? (ezt mondjuk erősen kétlem, ha már csak a külső/belső hasonlóságot is veszem a sima 100-al. Akkor azokhoz hogyhogy megadtak minden szükséges dolgot?
Utolsó remény ha úgy értették, hogy ICS-t nem kap, mert rögtön a Jelly Bean jön
Muhaha, ébredjek már fel...
-
delbarta
senior tag
válasz
kelzsoca #678 üzenetére
Köszönöm. Így próbáltam, de nem ment, sőt újraindítás után már nem is jelent meg az appok között a map. A system, app mappában pedig ott volt újraindítás után is a megfelelő jogokkal. Ezután próbáltam normál módon telepíteni a 6.0.4-től a 09-ig mindet, de egyik sem ment fel. Elindult a telepítés de a végén azt írta, hogy nem sikerült.
Átírtam a build prop-ot is nexus s, és google-re de a play akkor sem találta. Beírtam pl., hogy root uninstaller és egy hasonló találatot sem adott.
Ami még furcsa volt, hogy ezután csináltam egy gyári visszaállítást, rendben lefutott, de az appok között nem jelent meg a régi google maps és az azonosító is a korábban átírt nexus s és google maradt.
Csak a gyári rom visszadobása segített rajta.
-
-
Rolfy
csendes tag
válasz
kelzsoca #628 üzenetére
Azon már sajnos túl vagyok. Töltöttem vagy 20 órát.
Próbálgattam visszaolvasgatni mielőtt írtam ide. Valami olyasmi ütötte meg a szemem, hogy megoldható rajta, hogy az alsó érintő gombok folyamatosan világítsanak ha be van kapcsolva? Jól értelmeztem? Az nagyon jól jönne a sötétben. -
Celtis
veterán
válasz
kelzsoca #616 üzenetére
Speedshopban vettem, utána elvittem a Gubacsi útra. Másfél hét után a Gubacsi úton az említett használt cseredarabot kaptam. Mivel ez még rosszabb volt, mint amit leadtam, ezért másnap visszavittem a Gubacsi útra, ahol csereutalványt kértem és kaptam.
Tehát a kifogásolt cserekészüléket a Gubacsi úti Wayteq márkaszervizben kaptam. Más is írta itt, hogy az ugyanott csereként kapott készülék ugyanúgy helytelenül jelezte ki az akkumulátor töltöttségét.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy semmi problémám nem volt azzal, hogy a cserekészülék nem új. Ha lett volna, a szervizben azonnal jeleztem volna.
-
Celtis
veterán
válasz
kelzsoca #609 üzenetére
Speedshopban vettem, és a Wayteq központi szervizbe vittem vissza a Gubacsi útra. Végül ott kaptam a csereutalványt is.
A cseredarab bontott dobozban volt. Lehet, hogy abban amiben leadtam a régit, nem tudom. A zacsija gyűrött volt, fólia nem volt rajta. Tehát nem új volt. De ezzel az égvilágon semmi probléma nem lenne, ha egy javított, tesztelt és kifogástalan példányt adnának. Esetemben azonban a korábbi hiba ugyanúgy fennállt, és további komoly gond is volt a készülékkelA másik amit furcsállottam, hogy az előzetes érdeklődésre a szerviz kizárta a SW problémát, és azóta is bevizsgálásra bekérik a hasonló hibát mutató készülékeket. Mégis miután bevittem a cseredarabot, és bemutattam, hogy mi a hiba vele, a szervizes láthatóan nem lepődött meg, csak annyit mondott, hogy hát ez az Android rendszer még fejlesztésre szorul.
Most akkor SW hiba vagy nem SW hiba?A csereutalvány kiállítása viszont zökkenőmentes volt. Eljárás tekintetében a szerviz egyébként teljesen korrekt.
-
Celtis
veterán
válasz
kelzsoca #602 üzenetére
A hiba a szokásos:
- akkuszint használat közben véletlenszerűen felugrik 100%-ra
- ugyanez töltés közben azt okozza, hogy a töltés kb. 77% valós szintnél leáll
- ugyanez azt is okozza, hogy az akkuidő kijelzés lenulláz
- készenlétben időnként kikapcsolTegye fel a kezét, akinek egyik hiba sem jött, soha.
A gond az, hogy hiába kaptam csereutalványt, a hatályos törvények szerint a kereskedő nem köteles visszadni a pénzt, csak akkor ha nem tud ugyanolyan terméket adni. Esetemben tudott volna, ezért igencsak diszkont áron sikerült beszámíttatnom a Wayteq-et.
-
Celtis
veterán
válasz
kelzsoca #563 üzenetére
A másik topicban láttam, hogy teszteltél 100is-t is. Elég sokat tudunk már a különbségekről, de nekem még nem egyértelmű, hogy teljesítményben hogy viszonyul a két készülék egymáshoz.
Ezzel kapcsolatban van tapasztalatod vagy valami mérésed?
Például a 100s-en a nem youtube videók szaggatnak (pl. indavideo). A 100is lehet ilyen szempontból jobb? -
törölt tag
válasz
kelzsoca #535 üzenetére
Ez jó hír!
A sima 100-asnál az említett problémákon kívül (azok napi szinten jelentkeztek!) csak az állandó lefagyás volt zavaró,de ez valószínű, hogy a kevés ramnak köszönhető! Ja és a contactok app.hiánya!
Amúgy minőségre jónak tartom,de ez az új biztosan még jobb! (nekem amúgy nem hiányzik sem a HDMI, sem a bluetooth) -
-
törölt tag
válasz
kelzsoca #525 üzenetére
Természetesen egyetértek ezzel, hiszen sok hasznos információt, segítséget kap az ember!
Én csupán azt nem tudom megérteni, hogy alap funkciókkal van baj ezeknél a gépeknél! (gondolok itt a wifi gondokra, az állandó lefagyásokra, bekapcsolási problémákra,stb. Ezeknek szerény véleményem szerint problémamentesen kellene működniük! Persze nincs tökéletes gép, de azért hadd ne kelljen ilyen apró kis hibákon bosszankodni nap, mint nap!
Remélem az új 100is jó lesz! -
Space marine
aktív tag
válasz
kelzsoca #510 üzenetére
Köszi! A játékos dologra is tudsz válaszolni?
Viszont azt ezekkel a tabletekkel meg lehet csinálni, hogy egyik weboldalról kivágok egy képet és egy másikba ahol épp szerkesztési nézet van be illesszem ahogy én akarom? Szóval érdekes kérdéseim vannak illetve elvárások
A 3éves notit kéne kiváltani...
-
Bélaaaa
őstag
válasz
kelzsoca #330 üzenetére
Egy apró "bugot" találtam a ROMban, ami nem igazán bug, de mégis.
"MDPI erőforrás (középfelbontású képek) helyett HDPI erőforrás (magasfelbontású képek) használata" - lehet ezmiatt, de pl. a Defense Zone 1.4-ben szinte lehetetlen zoomolni, illetve bármilyen egységet kitenni. Egyszerűen mintha nem érezné (nem tudja kiszámolni) a játék alatt a kijelző kezelést?
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
kelzsoca #338 üzenetére
Tudom, hogy csak egy lehetőség, de szeretem a legfrissebb/legjobb romot fent tudni a készülékeimen
A dátum az még nem is érdekelt annyira, inkább a soft gombok. Tudom, hogy ott vannak a gép alján, de azokkal csak nappal lehet kezdeni valamit, este sötétben baromi idegesítő keresgélni őket, nehogy rosszat találjak el. De én még nap közben is szívesebben használtam a szoftvereseket (úgy látom nem is vagyok egyedül
)
Megvárjuk a patchet, aztán megy fel a ROM
Amiért egyébként nagy köszönet
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
kelzsoca #330 üzenetére
Ez hivatalos gyári frissítés?
A Root&Superuser azt akarja jelenteni, hogy ez a frissítés egyben rootolja is a gépet? Bocs ha láma kérdés, de arra akarok kilyukadni, hogy elvesztem-e a garit ezzel a frissítéssel?
A statusbarból miért lettek eltüntetve a soft gombok? (gondolom ez a vissza, menü, hangerőkezelőket akarja jelenteni) Nagyon hasznosak voltak, mert a fizikai gomboknak ugyebár nincs háttérvilágítása, de még nappal is inkább használtam az érintő gombokat...
Illetve a dátum szintén: miért lett eltüntetve?Felraknám a javítások miatt, de ha ezeket nem tartom feleslegesnek. Vagy beállításokban vissza lehet tenni őket?
-
Kabal2
tag
válasz
kelzsoca #266 üzenetére
"root esetén is megkapom a gyári frissítéseket, amiket manuálisan tudok én telepíteni"
ezt pontosan hogy értitek? Hogyan kapjuk meg a gyári frissítéseket? Nekem a tabra sem jött értesítés és a wayteq honlapján sem látom, csak itt a fórumon kelzsoca jóvoltából tudtam telepíteni. Ez a hivatalos útja a gyári frissítésnek, hogy kelzsoca postolja egy PH fórumra? Vagy valamit benézek? (HTC telefonomban van olyan menüpont a beállításoknál a névjegy alatt, hogy Szoftverfrissítések, a tabon viszont semmi ilyet nem találtam...) Köszi
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
kelzsoca #262 üzenetére
#257-es hsz:
"Ill. az nem derült ki számomra a válaszodból, hogy rootolva is jönnek-e rá a gyári frissítések?
Természetesen nem, hiszen a rootolás garanciavesztést okoz "
1. sor a kérdésem, 2. sor a te válaszod
Én se értettem, nade nem hasogatom a szőrszálakat tovább
A lényeg, hogy mostmár tiszta minden, azaz:
Rootolva nem él a gari, de a gyári visszaállítással igen. És root esetén is megkapom a gyári frissítéseket, amiket manuálisan tudok én telepíteni (mondjuk ezt eddig is így gondoltam
)
Az akku pedig nagyon remélem, hogy megembereli magát a szoftverfrissítés, meg néhány feltöltés/merítés után, aztán meglátjuk.
Köszönöm a segítséget!
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
kelzsoca #255 üzenetére
Wow, kösz a gyors választ
Ma este lesz időm behatóbban foglalkozni vele, első dolgom lesz az új szoftver felrakása, most amíg még nem laktam be
Már tegnap akartam, de hulla fáradt voltam már.
Azt hogy érted, hogy a gyári állapot visszaállítható? Csak mert ahogy átböngésztem a fórumot, nekem az dereng, hogy nem lehet unrootolni. Persze lehet, hogy félreolvastam, most nincs időm visszaböngészni. Magyarán ha rootolom, akkor gari ugrik a gari, de unroot után újra él?
Ill. az nem derült ki számomra a válaszodból, hogy rootolva is jönnek-e rá a gyári frissítések? Bocs, ha láma kérdés, de eddigi androidos tapasztalatom egy HTC Legend, amit már gari nélkül vettem, tudtam hogy nem jön már rá gyári frissítés, úgyhogy rögtön ment rá a CM7.1
Még gondolkodom, de lehet, hogy inkább hagyom a rootot. Majd kezdem előlről az Angry Birds-öt
Kösz mégegyszer.
-
t2g
csendes tag
-
t2g
csendes tag
válasz
kelzsoca #178 üzenetére
A sima 100 ICSét várható hogy átportolod 100s -re is?
Tudom, vannak plusz driverek, amiket bele kellene tenni (2nd kamera, IR, stb)Btw, esetleg az IR pontos funkcióját nem tudod? Mert ha csak vevő, akkor miért ég mindig egy led ott? (ez talán akkumlátorügyileg sem jó)
A vezérlési kódjait (melyekkel távirányítható lenne) nem tudod esetleg?Köszi az idődet és a válaszaidat,
G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Napelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN 16 Brutális teljesítmény gamereknek és profiknak!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest