Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nebulo

tag

(#12) Tigerclaw: érdekes a dolog, én úgy emlékszem, hogy a digitális disztribúciók elterjedése előtt minden kiadó (könyv/zene/film/játék/stb.) azért rinyált, hogy azért drágák a termékek, mert sokba kerül az előállításuk/szállításuk/tárolásuk/stb. (tehát nem a szellemi munka) és ezt meg kell értenie a vásárlónak. Most meg egyre inkább azt olvasom, hogy többen is azt nyilatkozzák: azért drága a digitális vásárlás is, mert nem az előállítás/-||-/-||-/stb, kerül igazán sokba, hanem a szellemi munka és az emberi erőforrás megfizetése. Szóval jeeee! :F

(#13) suraki: igaz, hogy a mozgókép és társai (a sima írott szövegnél erősebb hatású közlési technikák) egyre komolyabb szerepet játszanak, sőt, van aki már el sem olvas egy cikket, ha nincs hozzá videó. Újabban egyre többen titulálják károsnak a dolgot, és elnézve azt, hogy főleg nyugaton mennyire megszaporodott az öszpontosítási gondokkal küzdő fiatal, lehet nem is tévednek. Amolyan "kábítószeres" hasonlattal élve mindig egy nagyobb löket infó kell, hogy kielégítsen. Szvsz képet és a mozgóképet ott kell alkalmazni ahol az célszerű és szükséges, mint az írott szöveg kiegészítése.

(#15) suraki: a technológia arra fejlődik amerre fejlesztik. Megértem ha azt mondják, hogy a rengeteg fejlesztésbe fektetett pénzt meg kell téríteni, ergo egy termék ha nem hozza vissza a befektetett pénzt nem kezdik el fejleszteni. Ugyanakkor, ha nem - újabban - kb. évente hoznának ki sok kissé feljavított műszaki cikket, hanem mondjuk 3-4 évente, lehetne érdemleges fejlesztésekkel előállni addigra. Furcsa módon ez a játék konzolok piacát leszámítva nem igazán tapasztalható.

- Új telót minden évben???
    - Simán, öccse!

- 7 éves a konzolom és kihoznak jövőre egy újat?
    - Mimimimimi?!?!?

(#19) daa-raa: egyetértek veled a minőséggel kapcsolatban, DE:

- pont nemrég jelentették be, hogy a CD gyártás pár éven belül már csak a limitált/jubileumi/stb. kiadványokra marad, minden más digitális lesz
    - már 5 éves kiadvánnyal kapcsolatban is van, hogy lehetetlen újat vásárolni, ami azért baj, mert ha megveszem használtan (a néha pofátlan árakon kínált lemezt), akkor azzal nem a művészt támogatom, illetve ki tudja, hogy milyen állapotban van a lemez (hiába írják, hogy "mint condition")
    - rengeteg dolgot egyáltalán nem is lehet kapni már, mert mondjuk egy nagyon régi kiadványról van szó, avagy sok minden már ma sem jelenik meg CD-n (főleg az elektronikus zenében)

Szóval a CD beszerzésének - fizikai mivolta miatt - vannak korlátai. A minőség miatt persze én is inkább WAV-ot veszek vagy FLAC-et, ami a CD-vel megegyező minőségű. De ott gyakran lemarad a digitális booklet amit azért egyszer elolvasnék minimum. :O

Megyek is mert kész az ebéd!!! :D

• nebulo

tag

válasz Tigerclaw #10 üzenetére

Jaja! De ez mindenhol tetten érhető! Én úgy vártam a digitális zene disztribúció elterjedését mint állat, mert olcsóbb és egyszerűbb (gépről hallgatok zenét és az MP3 lejátszom/telefonom sem képec CD-t olvasni :P ). Erre többe kerül egy album MP3-ban, mint CD-n. Ez csak amolyan kamu forradalom - legalábbis az árakat tekintve.

• nebulo

tag

válasz Integra #2 üzenetére

A Mirasol kijelzőkre gondoltál, nem?

És valóban jöhetnének már. Sokkal több értelme lenne mint a 2***x1*** pixeles ~10"-os kijelzőknek - olvashatóság és üzemidő szempontjából egyaránt.

Nem alapítana valaki egy céget amely valós igényeket kielégítve építene kevés de használható terméket, nem pedig egy rakás potencianövelésre való baromságot???

Új hozzászólás Aktív témák