Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Nálam megvétele óta hibátlanul, fagyások és mindenféle hibák nélkül megy. Feltettem rá az angol-magyar szótárt a gyári értelmező szótár helyett (hála annak aki elkészítette).
Nagyon jó a felolvasó beszédszimulátor...ha jól tudom ugyanezt használják az iPhone 4-ben a Sirihez. -
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom attól függ, hogy hány könyvet, újságot vesznek, vagyis váltanak ki egy olvasóval, de ahogy a cikkben is volt, könnyen lehet hogy elbuknak az ebook olvasók a tabletekkel szemben. Maga a digitális könyv, az ebook megmarad, csak az e-ink. Az a faramuci az egészben, hogy e-ink kijelzők nélkül az ebookok olvasása nagyon kényelmetlen lesz. Én pl. ha nem muszáj nem olvasnék semmilyen LCD kijelzőn se könyvet, IPS-en se.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ahogy írtam korábban, Kindle 3 olvasóm van és jó használni, csak amikor azt látom, hogy az mp3, aac drágább mint a CD, vagy az, hogy az ebook drágább mint a keményfedeles könyv, akkor valahogy becsapottnak érzem magam.
A könyvespolcra pedig nem úgy tekintek, mint dekorációra, hanem van egy feelingje. Anno gyerekkoromban mindig sokat jártam a könyvtárba és hihetetlen élmény volt ott leülni a rengeteg könyv és könyvespolc közé. A nagy csend...mintha valami tiszteletadás lenne a íróknak, a nyomdászoknak, de még a fáknak is amik a papírt adták. Mindig azt gondoltam, hogy ha lesz saját házam, akkor lesz benne egy szoba, csak a könyveknek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Persze az ebooknak van más pozitív oldala, mint a környezetvédelem, vagy az, hogy egy pár dekás ebook többezer könyvet tartalmaz, vagy az, hogy rendelés után pár percel már olvashatod is a könyvet.
Viszont a hagyományos könyvnek is vannak előnyei. Jobb, kényelmesebb olvasni, kézbevenni, jó az illata, kölcsön tudod adni, jól mutat a könyvespolcon, sőt már maga a könyvespolc is tele könyvekkel jól mutat, jó hangulatot teremt.
Szóval mindkettő megoldásnak van előnye, de az több mint pofátlanság, hogy a kiadó vagy az áruház egy rakás pénzt megspórol az ebookon és még drágábban is adja.
Az egyébként az nem jelent sokat, hogy amerikában milyenek a vásárlási szokások...ott a mai napig halálra zabáljàk magukat gyorséttermekben, a fegyvereladás okozta károkról nem is beszélve.
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen. Ez az egész ebook, digitális letöltés kezd olyan irányba menni, mint egy nagyobb áfa csökkentés, amit benyelnek a boltok. Elindul az egész azzal, hogy mennyivel gazdaságosabb lesz az egész, hiszen nincs alapanyag költség, gyártási költség, nincs logisztikai költség, nincs szállítási költség, nincs kisker árrés, nincs selejt, vagy sérült árú, nem kell megfinanszírozni az egész folyamatot előre, mikor csak később kezd befolyni a pénz, nincsenek eladatlan példányok, ami megint csak veszteség...szóval elvileg a kiadó óriási költségtől megszabadul...mára meg ott tartunk, hogy az összes megtakarítást benyelték, a vásárló nem tud feltenni a polcára semmit, sőt neki kell igazolni, hogy a nála tárolt zenék, könyvek legálisan vannak nála, fizetnie kell az üres adathordozókért, mp3 lejàtszókért extra artis just költséget, mintha bűnöző lenne, és az egész még drágább is neki, mintha rendes könyvet, vagy lemezt venne.
Talán a legjobb az lenne, ha a művészektől közvetlenűl lehetne letölteni, megvenni a könyvet vagy zenét és akkor tudnà az ember, hogy nem a kiadó vagy a webáruház nyeli le a pénzt miközben nem tesz hozzá semmit.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#65675776 #19 üzenetére
Én abban reménykedek, hogy ha a sarki zeneboltok be is zárnak, webáruházként fennmaradnak a CD boltok, és könyvesboltok vagyis lesz konkurenciája a letöltésnek. Persze egyáltalán nem vagyok az ellensége az e-book-nak és a letöltős zenének (sőt), de jelenleg azt látni, hogy rossz irányba megy az egész. A híres iTunes pl. egy rakás szar...anyagi szempontból a legrosszabb választás. Van ipadom, de eszembe se jut, hogy iTunes-on keresztül vásároljak zenét, filmet vagy könyvet. Most sajnos nagyon rossz az árfolyam, de amúgy zenét az Amazonról vásárolok és csakis CD-t, mert olcsóbb mint a saját digitális letöltésük.
-
Tigerclaw
nagyúr
Reménykedjünk. Az a fura, hogy elvileg már létezik színes e-ink kijelző, mégse látni termékben. Nekem egyébként van egy Kindle 3 olvasóm és nagyon jó olvasni rajta, sőt nagyon jó, hogy a beépített szótárával röptében tudok fordítani ismeretlen szavakat a szövegből. A problémám az, hogy drágák az újságok Kindle verzióban. Ha megnézek egy Kindle newspaper oldalt az amazonon azt olvasom visszajelzésként, hogy jó-jó, de miért kerül majdnem annyiba mint a papírverzió. Egyszerűen az Amazon és/vagy a kiadók maguk alá sz@rnak-, ezekkel az árakkal. Még be se indult a szegmens, máris olyan árak vannak amik elrettentik az embereket.
Egy példa:
Vancouver Sun:
Kindle verzió (ugye szépen olvasható, de fekete fehér): 13.99 dollár
Full Digitalis verzió: szép színes, közvetlenül a kiadótól: 9.99 dollárHa emellé teszem még azt, hogy ipadra ingyen VS app van, akkor nem értem, hogy mit erőlködnek az Amazonnál ebben a szegmensben. Az újság drágább, a könyv drágább Kindle verzióban. Persze van akinek így is megéri, mert pl. itthon egy pillanat alatt megvehetsz külföldről olyan könyveket amiket itthon esélyed se lenne megvenni, de az emberek többségének nincs ilyen igénye.
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, ezt legutóbb egy topikban én is megjegyeztem ahol arról volt szó, hogy a CD egy elavult formátum és hogy hamarosan eltűnnek. Igen, eltűnnek, de úgy hogy az MP3 és egyéb felhős, letöltős formátumok drágábbak mint a CD. Persze ha nem lesz CD, nem lesz mihez hasonlítani, ahogy ha nem lesz könyvnyomtatás, nem tudjuk majd, hogy drágább az e-book.
-
Tigerclaw
nagyúr
Sőt, most csekkoltam, sok könyv olcsóbb nyomtatva, mint e-book verzióban:
Amazon.com - Stephen King regények:Full Dark, No Stars - paperback: 9.99$
- kindle edition: 12.69$The Stand - paperback: 8.99$
- kindle edition: 11.67$It - paperback: 8.99$
- kindle edition: 11.67$Salem's Lot - paperback: 7.99$
- kindle edition: 10.66$Vannak amik még hardcover kötésben is olcsóbbak mint az e-book.
-
Tigerclaw
nagyúr
A "probléma" az, hogy ma már a multimédia korát éljük, de az e-ink technológia nem képes lépést tartani ezzel. Persze tisztán könyvolvasásra nagyon jó, de webböngészésre, vagy egy újság, magazin netes verziójának megjelenítésére nem képes, ahol van bőven csatolt kép és videoanyag. Persze aki sokat olvas könyvet és azokat meg is tudja venni e-book formátumban, annak az e-ink sokkal jobb megoldás, már csak azért is, mert nagyon olcsók lettek. Sajnos ez nem mondható el az e-book -okról és az újságok e-book verzióiról. A nagy cél és a nagy ígéret eltűnt út közben. Az a rengeteg megspórolt költség ami az e-book formátum hozott sehol nem látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mazda topik
- E-roller topik
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- iPhone topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest