- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaby_gyerek
tag
Nem is akarom, fent már taglaltam, hogy nekem elég az amit az mft nyújt. És nem is mondom jobbnak a mft-t az ff-nél, mindegyik másban másra jó. Csak egy apróságot hoztam fel, hogy az oly azt az 1.8-as obit nem 1.4-esként árulja, vagy 1.2-esként. (általában úgy vannak kialakítva hogy lehetne őket tovább is nyitni, csak épp nem akkor rossz minőséget nyújtanának) Mert mondjuk számukra ez nem számháború, nem f buzulás, hanem képminőség kérdése.
-
szaby_gyerek
tag
Egyébként az "egyik piacvezető profi" gyártónál még mindig ledöbbenek a teljesen nyitott rekesz teljesítményén. Mert az addig oké, hogy zoomokat, kiteket, olcsóbb objektíveket rekeszelni kell, ilyen a világ. Éppen ezért, amikor egy fix 50mm f1.8 II-t próbáltam, akkor a képminőségen nem csalódtam (rosszat vártam alapból), az hogy mellé durván front-focusos volt az már más kérdés. De azóta volt alkalmam kipróbálni a profibbnak számító fix 50mm f1.4-et és hááát nyitva sz*r. Lágy, becsillog, nincsenek rendesen részletek. Persze rekeszelve teljesen jó, de azért na. Itt már nem egy játszós objektívről beszélünk, hanem egy olyan fixről aminek megkérik az árát. Azt már mondani sem merem, hogy az Oly fixekkel ilyen problémám még nem volt. És a nagy f szám és dof háborúba ezt a tényezőt is bele lehet venni szerintem.
-
szaby_gyerek
tag
Semmi személyes. Direkt nem válaszba írtam, csak a véleményről beugrottak emberek, kategóriák. A véleményem egy átlagra vonatkozott, mert Terryt tényleg sokan leszólják. Te a képet kritizálod, teljesen más dolog és megértem a véleményedet, tőle én se ezt mutatnám meg elsőnek.
-
szaby_gyerek
tag
Értelek. Aki D800 után GX1-et vesz, mert hogy neki az jó, az tévedésből vett FF-et. Egyébként ez okozza az széthúzást az egyes rendszerek használói között. Amikor valaki átszellemülten elmagyarázza, hogy az egyik miért jobb a másiknál. Jobb, mire? Ha portrézásból élnék tuti vennék egy FF-et fixekkel. De ne élek belőle, viszont szeretem mindig magamnál tartani a gépet. Ezért van E-M5-öm, ami a 17-essel mindig nálam van. Aztán ha mégis portrézni akarok akkor nekem elég a 45-ös. Ha erre valaki azt mondja, hogy nem jó, mert FF + 85mm f1.4 kell, akkor nem foglalkozom vele, mert nekem annyit nem ér az egész. Viszont amikor valaki egy 600D + 55-200 sötétzoommal szól be, akkor nyelek egy nagyot és nem foglalkozom vele, mert tudom, hogy nem ért hozzá.
-
szaby_gyerek
tag
Ez jó volt.
MLaca spéci eset. Ha én is rendszeresen kapnék kütyüket tesztelésre, biztosan én is gyakrabban cserélném a sajátot is. Egyébként amit írsz az jogos. Aki nem ért hozzá az megveszi azt amit ajánlanak neki. Aki ért az meg kattog a megoldások között. Ismerős.
Persze a D800 fényerős zoommal bitang egy kombó. De egy E-PL5 +14mm kombót sem fog kiváltani egy FF-sem.
-
szaby_gyerek
tag
Húha, téma van. Eddig azt hittem, hogy az OVF - EVF, Fázis AF - Kontraszt AF, m43 érzékelő - ff érzékelő, nagy műanyag lufi - pici fém váz vita lesz a legjobb. De valljuk be, aki ért hozzá, az pontosan tudja, hogy mit vegyen magának. Aki nem ért hozzá az meg így is úgy is belépő canikont vesz, aztán majd ha ért hozzá vagy vált vagy felmászik ott is az igazi gépekhez. Mind a kettő jó! Na, de ez a mi a jó kép véleményeltérés még érdekesebb. Azért Terry-t leszólni így nem kell. Ő nem azért csinált pofánvakuzott képet, mert csak ezt tud. Ő tud nagyon profi, nagyon művi sokvakus glamour izéket is. A pofánvakuzás nála koncepció. Mint, ahogy sok nagyon jó fotósnak is koncepció a műnek ható tökéletesség elkerülése. Pl.: c-headsen vagy nextdoormodellen zajos képek, életlen képek, kiéget, bebukott képek is beleférnek a sorozatba. Mégis messze jobb, szebb, emberibb munkák mint a profi (unalmas) munkák ahol: 200mm, 4-5 fény, kiskönyvből kikeresett unalmas pózok és végül szétretusált, hibátlan műanyag bőrfelületek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest