- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
"(fogás egyénfüggő, nekem sokkal jobban bejött az 5100 fogása&súlya mint a D90-é)"
azert gondolom tisztaban vagy vele, hogy 10bol kb 1 embernek jon be jobban a d5100 fogasa mint a d90-e...statuszkijelzo sem er semmit, hiszen te megoldod menubol 1 sec alatt. keresok kozott sincs kulonbseg, hisz egyikbol sem latsz semmit amikor bezarkozol egy vaksotet szobaba
sulya....uresen viszed a vazat magaddal hogy szamit az a sulykulonbseg? ti gepeiteknel, uvegeiteknel lehet szamit. itt nem. -
m3ss
veterán
válasz
Marseille199 #157 üzenetére
" és a hírös 24-70-et sz.rrá kell rekeszelnem (nem vicc és nem egy járt nálam mostanság) , mert f8 alatt a sarkokban nincs élet, csak takony."
melyik uveg ez, nikkor? fotokat tudsz mutatni?nem veszel eszre mas kulonbseget? azert a majd 4 ev dinamikakulonbseget sztem nem nehez kiszurni
-
m3ss
veterán
tudom, lattam a magazinfotoit, nagyon jok. nekem a blogfotoi is bejonnek, latszik hogy onmagukat hozzak a modelljei, ugyes. de attol meg kozonseges a megvilagitas...
"A kepek nyerssege kozvetlenebb hatast kelt, hasonloakat nem igazan latsz ilyen kategoriaju emberekrol."
ebben van vmi...egyedi. kisse igenytelenul, de ketsegkivul egyedi -
m3ss
veterán
par honappal ezelott kb ugyanerrol volt szo vmelyik topicban...marmint terryrol.
sztem terry ezzel az maxiflash stilussal tartja magat a koztudatban kb...gondolom sokan lefotozzak barackot, mind jo fotos, nem is sokan vilagitjak be ilyen kozonsegesen. igy egyedi tud maradnipersze lehet vmi sensodyne reklamanyag ez. es ez meg nem is olyan veszes tole, ennel sokkal tolakodobb pofanvakuzott kepei is vannak...sztem.
amugy tenyleg jo nagyon jo portrefotos, de engem kiborit ez a vilagitas...de eleri a celjat, beszelunk rola
-
m3ss
veterán
pedig jobb lenne ha olvasnad, mert akkor nem irkalnal ilyeneket. rengeteg olyan portret huzunk am le amik amugy kivalo pillanatok csak technikailag santitanak mondjuk...
oszinten szolva kivancsi lennek egy kezdonek aki hoz egy kozepre komponalt gazos, alulexponalt makrofotot milyen tanacsokat adnal es hogy azok mennyivel lennenek konstruktivabbak, mint amiket mondjuk most kap. de varunk, velemenyezz te is. -
m3ss
veterán
nah most rakerestem a flickr pooljara 135 f2-nek...pff...kremgyar. van egy nagy elonye, meg az elrontott, szar kepeket is feldobja a hatter
iszonyat jo kepe van. nem tudom hogy fogom kibirni hogy ne vegyek egy ilyet
csak akkor at kell alakitani az obiparkot. lehet 100 macrot tenyleg le kell cserelnem egy 85-re...
-
m3ss
veterán
"Profi tájképfotózáshoz melyik része nem felel meg? A 16 MP kevés, vagy mi?"
talan a tajkepzes ami sztem is tulzas, nekem eleg lenne a 16mp. de amugy pont multkor olvastam vmi kulfoldi forumot ahol okoskodtak hogy mennyire kell a d800 felbontasa tajkepezni meg nyomtatni. meg ahogy hallottam eleg jol rajzol a nikon nagylatoja."Biztos szép, krémes, de rekeszelni kell azt is, ha nem az a cél, hogy a szemgolyón kívül semmi ne legyen éles."
ha teljes alakos kepekben gondolkodsz, akar jo tagra komponalva rogton jo lenne 135 f2-on sztem -
m3ss
veterán
ne haragudj hogy nem egyezik a velemenyem a cikkiroval es le mertem irni. ertem en hogy mi az a kompromisszum. ami egyenenkent valtozik, ezert irtam hogy tudnek vele vitatkozni.
"Makrózni SLR
Minden másra nem."
hmmprofi tajkepfotozas? sportfotozas? rendezvenyfotozas? biztos mondjuk 135L, 85 1.2-vel netan kozepformatummal portrezok is imadnak az m43-at. action madarfotosok is. stb stb..
biztos felreertitek majd, pedig szerintem is sokaknak jobb valasztas egy konnyu milc szett, de az hogy minden celfelhasznasra jobb szted makro kivetelevel egy milc, sztem te se gondolod komolyan -
m3ss
veterán
laca, van egyaltalan hatranya az m43-nak?
"ideális kompromisszum képminőség, mélységélesség és ár/érték arány szempontjából."
azert ezzel tudnek vitatkozni. nekem az az idealis hogy felrakom a makroobimat es f2.8-on meg f18-on is hasznalhato kepet kapok vele. dof kontrol. hogy idealis m43 melysegelesseg szempontjabol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- Hardcore café
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Linux kezdőknek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest