- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
OK, "elég jól helytáll" a kártya, de egy csúcskártyától, ami ráadásul a számozás helyett külön nevet kap a nagyobb hype kedvéért, ez csak félsiker.
Őszintén szólva én a Fury X nyers számítási kapacitása (shaderek, órajel) láttán magabiztos vezetést vártam, a Titan X előtt. Nem így lett, és így a kisebb nyák, vízhűtő, HBM legfeljebb csak szépítő gólokat jelentenek.Egyetértek velük.
És nekem is fura a teljesítménye. Erősebben kéne lennie a spec alapján.Másrészt azt viszont szerintem hibás dolog feltételezni, hogy HBM nélkül jó vagy jobb lenne. A fogyasztás/méret miatt nem lett volna alkalmas ilyen teljesítményre se szvsz.De ha még akkor is csak köpködés menne az említett paraméterek miatt. Azt továbbra is tartom, hogy a HBM sokat hozott is amellett, hogy a lécet csak súrolni sikerült, átvinni nem. Szerintem enélkül az sem ment volna. És hosszabb távon meg több benne a potenciál.
Persze az is egy más kérdés, hogy hosszabb távon kijön-e.. ill, hogy egy vergődő cég miért mindig a hosszabb távon bejövő (tehát rövid távon veszteséges, kevésbé népszerű) termékekkel küzd. Mondjuk gyanítom egy 14nm vagy komplett új GPU sem lett volna kisebb költség. Pluszs utóbbinak nincs is értelme mivel a komplex gpu-ban hisznek, nin csokuk váltani. Főleg,hogy az is (gcn) évek óta létezik és még nem láttuk az erejét a mai napig.
Ahogy Fiery írta, az AMD terve nem rossz. Megjött a GCN, utána a finomítások, jött mellé az api, majd compute erősítés, HBM-mel a fizikai korlátokban sikerült áttörést hozni ami ha lemenne kisebb szegmensbe ott még ütősebb lenne. Teljesen jó és fényévekkel vezető terv lenne. Viszont itt-ott becsúszik 1-1 hiba. A legnagyobb nyilván az api terjedése...
Pedig ott is erős joker volt a kezükben a két konzol egyszerre. Papíron minden stimmel és vélhetően utcahosszal vezető gcn-t kéne látnunk de ez mégsem jött el eddig.Azért az apik kihasználása szerintem kényszerű út - hiába a szkeptikusok, nem nagyon lehet másfelé fejlődni. Az új apik irányába meg nagyságrendi potenciál van így adja magát - még a fejlesztési költségek ellenére is.
A kérdés most ár tényleg az, hogy ezt kibírja-e addig az AMD. -
sb
veterán
Nagyon elszaladt a világ az 1GB-os 7850-em mellett úgy néz ki. Pedig 1680-ban elég korrekt még húzva. És kompromisszumokkal FHD-ban is használható. Most meg ezek szerint 4GB kevés...
Szvsz egy 100. érv a driveres/api-s újítások mellé. Kicsit nonszensznek érzem a 6-8GB vram igénylését - főleg, hogy DX11(vagy inkább DX9) óta lényegi látványbeli előrelépés nincs.
(Persze tudom én, hogy a 4k más kissé pixelszámban mint az 1680x1050
... de valahogy épp emiatt érzem kevésbé a létjogosultságát.)
AMD-re visszatérve: Lehet, hogy hülyeség 6-8GB-os kártyát elvárni, de tény, hogy ha ez az irreális elvárás a piacon akkor flagship-re kevés a 4GB. A tesztek alapján viszont elég jól helytáll, szóval a fanyalgást nem értem. Technikailag pedig mindenképp nagy előrelépés. Máshol már kifejtettem, nem részletezem. Fogyasztásban, de főleg nyák/hűtésben új dimenzió szvsz.
Hogy ennek ára volt... hát az biztos. De azzal nem értek egyet, hogy ki kellett volna hagyniuk. Most kb bármilyen fejlesztés/költség csak szarul jöhet az AMD-nek. Előrelépni viszont kéne. Vajon ha kijön egy 40cm-es 8GB GDDR5-ös 350W-os vga akkor hányan köpködtek volna, hogy ez nem is új kártya GCN-ből?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest