Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

Nekünk augusztusban döglött be a 2002-ben vásárolt 42"-os panasonic plazma tv-nk (akkor volt 1,3milla :DDD ), de az még csak DVD minőséget bírt. Elmentünk a boltba, és majdnem ennyiért vettünk egy 65"-ös panasonic-ot UHD HDR 3D tv-t meg istentudja mivel. Az összes LCD tv közül ennél volt a legkevesebb elmosódás mozgó jeleneteknél. UHD adás-t nem találni sehol, csak youtube-on néha berakunk pár 4k videót. 3D konverzió elég érdekes, főleg mikor xbox-on forza-zok és a kocsi előttem pörög a levegőben... Hát nem az igazi, de rendes 3d filmeknél nagyon adja, bár egy fokkal jobb az új arénás imax, viszont a sima 3d mozikat leveri mint a huzat. A 3d képes kivetítőm is csak a sima mozis 3d szintjét hozza, attól sem vagyok hasra esve.
    HDR tartalmat én még nem láttam a tv-re, de még UHD-t sem igazán találni. Viccesek a magyar HD-adások (gondolom 720p), a különbség ott látható a leginkább, mikor híradó van, és látod h májfoltos a bemondó keze.

A lényeg, hogy totál felesleges UHD-t tv-t venni, mert nincs rá anyag. HDR-es tv-t pedig méginkább felesleges, mert arra még később lesz. Minden anyag 1080p amit találtam, tehát elég lett volna egy 1080p-s tv is.
    Szerintem 2-3 év múlva jutunk el oda, hogy érdemes lesz UHD tv-t venni, mert lesz már rendesen 4k-s anyag hozzá, addig viszont ugyanaz a szitu, mint játékra a 6magos i7-esem. Jó-jó, de 35%-nál jobban sosincs kihasználva játék alatt, ergo spórolhattam volna korábban, és mikor eljutok oda h kéne az a plussz képesség, akkor lehet olcsóbban megvenni és még akár pár új extra is érkezhet mellé.

Nem az én pénzem volt, de így utólag inkább nagyobb TV-t kellett volna venni HDR és akár 4k nélkül, bár 65" felett tényleg nem árt az UHD felbontás, még ha nincs még most sem anyag.

Lehet előbb fogok UHD-ban a pc-ről játszani a tv-n, akár HDR tartalommal, mint hogy egy teszem azt star wars 9 megjelenne ilyen kiadásban. Vannak egész jó 4k-s játékvideók, néha azokat lesem.

Új hozzászólás Aktív témák