Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
sayinpety #35 üzenetére
Ezek szerint megengedheted, hogy figyelmen kívül hagyd a legelterjedtebb videókártyákat.
Nem a technológiai előny / hátrány részét vitatom. Hanem azt, hogy a végén a felhasználók ezzel mennyire fognak szembesülni. Mert ha jól értem a hsz.-ed, akkor létezik megoldás az általad említett latency problémára. A fejlesztők jó része pedig feltehetően (akár tetszik, akár nem), élni fog az nVidia megoldásával, még ha plusz fejlesztési időt is emészt fel.
Tehát például az általad most fejlesztett játékban jelentkezni fog a GeForce-ok problémája, sok más játékban feltehetően nem fogják a felhasználók észrevenni...
-
sli, mint tehcnológia, és cf, mint technológia nincs. multigpu van.
Rendben, akkor nem SLI, multi GPU. Hamu a fejemre. Min változtat ez?
2db GeForce 980Ti sehogy sem lehet ellenpárja 2db Radeon Fury Nano-nak (a'la Radeon Pro Duo)?a mantle alapja a liquidvr-nek.
Csodás. A LiquidVR lesz például az EVE: Valkyre-ban? (Az)
Akkor a nV kártyákon nem fog futni? -
Feladom...
Tehát az nVidia nem játszik mert... Mert egy hipotetikus jövőkép szerint bizonyos low-level API-kban, bizonyos feltételek mellett hátrányban van. Senki sem állítja, hogy csak és kizárólag ezen API-k alatt jelennek majd meg a jövő VR játékai, de ettől függetlenül leírjuk az nVidiát. Csak mert azért.
Sorry, ha negatív vagyok, de újra és újra azt látom, hogy rohan a fal, de soha nem fejeljük le. Emlékszünk a GCN megjelenésére? Hogy ez a jövő? Hogy jön a Mantle, ami mindent megváltoztat? Hogy jön a Dx12, és majd az...
Hány év futott el mellettünk eközben? Hol tartunk most? Hogy egy-két, max. techdemónak jó játékban sikerül felmutatni viszonylag szerény előnyt az évekkel ezelőtt lefektetett csodáknak?Nem, nem az AMD-haterség szól belőlem, sőt, pont azért vettem anno Radeon 7950-et, mert hittem a GCN-ben (és bevallom rohadt nagyot csalódtam), és igen, közben a "túloldalon" ugyan ez pepitában a PhysX például.
De én meg azt látom, hogy olyan téren megy mellé a téma, hogy például nem játszik a Radeon Pro Duo ellen a GeForce 980Ti vagy a TitanX SLI (vagy legyen multi-GPU megoldás, mindegy ebből a szempontból), mert... csak mert azért, van egy rész, ahol gyengébb lehet...
Van teszt, ahol ezt lemérték, kihozták, hogy a gyakorlatban tényleg a Radeon Pro Duo-nak a bokájáig nem ér fel két 980Ti kártya VR-ben? Mert ha ott bebizonyosodik ez, akkor oké, csak én nem láttam a csodát, és megtérek...
-
válasz
sayinpety #13 üzenetére
VRben nincs SLI, Crossfire.
Akkor az nVidia hazudik. Értem...
Gyakorlatban 1.8-1.9x performance a dual GPU AMDvel, am NVvel csak 1.3-1.5x.
Szóval akkor most van vagy nincs SLI / Crossfire VR-ben?
Biztos én értem félre, hogy még az Oculus is megemlíti mindegyik gyártót, ahogy az ATW-ről ír. Csak ez így nekem kissé falsnak tűnik.
Nv nem tudja kicserelni a default input assemblert. Nincs hozza Mantlejuk.
Ez alapján kizárólag a Mantle / Vulkan alatt lenne a VR-nek értelme ebben a formában...
@Dare2Live: Kicsit furcsállom azt a nézetet, hogy a VR-hez most csak az AMD jó, és az nV meg nem. Mintha nem is létezne a VR Works, meg a hozzá kapcsolódó dolgok. Miközben ugyebár vannak SteamVR tesztek, amik ennek ellentmondanak...
-
Nem kötekedés képen, de miért nem opció például a 2 (vagy akár több) GeForce 980Ti SLI-ben VR-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest