Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  veterán

  Az elmúlt 2 évben elég fura irányba ment el az Apple, amit nem igazán értek. Mintha tesztelnék a piacot, hogy meddig mehetnek még el. Sosem volt Steve Jobs szimpatikus, de láthatóan valódi utód nélkül távozott. Tim Cook szimpatikus, de szerintem nagyon kiengedte a gyeplőt a kezéből, vagy talán sosem irányított valójában. Ilyen amikor egy szemellenzős formatervező (Jony Ive) dönt mindenről. Mindent a szemnek, semmit a kéznek.

  Az iPad vonal még so-so elfogadható. A Pro persze nagyon drága, de legalább a sima iPad egész olcsó. Az egyre nagyobb telefonjaikat nézve, egyre kevesebb értelme van az iPad Mini-nek, de szerintem még van értelme felhozni hardveresen az alap iPad szintjére. Gyerekeknek tökéletes, illetve azoknak, akik kisebb telefont használnak. Szóval remélem, hogy marad az iPad Mini.

  Az X-es iPhone-oknak csak az ára túl magas, de az extrém módon.

  A Mac Mini-t nagy öngólnak tartom, mert sok évvel ezelőtt az MBA-val egyetemben egy relative elfogadható árú megoldást jelentett azoknak, akik ki akarták próbálni az OS X-et. Pár éve már drágítottal rajta, most meg kivégezték, mert ilyen áron ilyen hardver tartalommal nincs értelme az egésznek.

  Az MBA külön érdekes, mert nem látszik a koncepció a jelenlegi MB, MBA, MBP vonalon. Mindháromra nincs szükség. Talán a 12-es MB-t kiveszik a gyártásból és lesz értelme a dolognak. Mindig is tudtuk, hogy az MBA gyenge pontja a kijelző, de azt is, hogy ha azt upgradelik, akkor lesz két majdnem egyforma ultrabookja a cégnek és mindkettőre nincs szükség. Én a helyükben megtartanám a régi MBA-t és még engednék is belőle vagy 100 dollárt (legalább), hogy maradjon az Mac OS vonalon is egy "budget" gép, ahogy az iPadot is olcsósították (szerintem okosan).

  Ha az ARM alapú Windows-os gépek sikeresek lesznek akkor az Apple se maradhat le és előkerülhet a már évek óta emlegetett saját Ax chipes Macbook. Talán a 12-es MB legközelebb már Ax chipre épül Core M helyett.

  Szerintem érdemes lenne minden szegmensben megtartaniuk egy elfogadható árú megoldást, az aktuális csúcsmodell mellett.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák