- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
"Amire jó példa pl. a kibocsájtási szabványok VW, GM, Mitsu, stb. általi megsértése."
A VW esetében a németeknél konkrét emberek ellen is folyik bűnügyi nyomozás az ügyben.
"kíváncsi lennék, hogy kit fognak felelősségre vonni egy autó esetében, ahol az adott platform sw. applikálását az indai leány végzi akár kéthavonta cserélődő állománnyal?"
A felelősség alapvetően nem az egyszeri kódernél van, hanem annál, aki aláírja a hivatalos papírt, hogy becsszóra jó ez így.
-
dabadab
titán
válasz
Inkvizitor1 #59 üzenetére
"(A fentieket nem én találtam ki, egy külföldi szakmai website-on olvastam - nemtudom lehet-e linkelni)."
Lehet, sőt, direkt megkérnélek rá!
-
dabadab
titán
válasz
Crafter32 #48 üzenetére
"Amíg nem tud 100%-ban jól dönteni addig nem lenne szabad elengedni a kormányt"
Igen, hiszen katasztrófa lenne, ha a 70%-ban jól döntő emberek helyett egy 99,9%-ban jól döntő gép vezetne.
"(#47) fairi: Gépet nem lehet felelősségre vonni és bíróságra vinni."
Sőt, hidat se, ezért ha összedől egy híd, akkor senkit se vonnak felelősségre, igaz?
(#50) Ghoosty: ha a mérnökök valamit nagyon elrontanak, ott simán bejön a büntetőjogi felelősség is, nem csak pénzbüntetés a cégnek.
-
dabadab
titán
válasz
Crafter32 #43 üzenetére
"Szerintem pont az a baj önvézető autókkal, hogy ha baj van akkor mindenki mossa kezeit."
A cikkben szereplő autók NEM önvezetők, pont ezért van az, hogy moshatják a kezeiket (bizonyos határokon belül, tegyük hozzá).
"Belerohan vagy el tudja kapni a kormányt mérlegelve, hogy szántóföld vagy inkább árokban landoljon az autó? Ilyet biztosan nem tud és inkább a halált fogja választani."
Megkérdezhetem, hogy honnan ez a bizonyosság? Főleg, hogy ténylegesen használatra kész önvezető autó még egyáltalán nem is létezik, de azt már biztosan tudod, hogy teljesen kézenfekvő eseteket biztosan nem kezelnek le a fejlesztők.
-
dabadab
titán
"Az ezzel járó adatfeldolgozási igényt inkább nem részletezném, legyen elég annyi, hogy az autóban nagyobb a számítási kapacitás, mint az Apollo porgram ürhajóiban volt."
Az Apollo-11 fedélzeti számítógépének 64 kB memóriája volt és a "CPU"-ja 0,04 Mhz-en járt - manapság egy kenyérpirítóban komolyabb számítási kapacitás van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest