Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seirus
tag
"Miért probléma a kábel?" Tény, hogy nem az emberiség legnagyobb problémája, de szerintem kényelmesebb az élet nélküle. Ahogy a vezeték nélküli egérnek, billentyűzetnek, BT headsetnek is komoly piaca van, pedig mindegyik elég "egyszerűen" használható a te meghatározásod szerint vezetékes kivitelben is. Mégis...
"Mert semmi értelmeset nem tudnak már kitalálni és veregetniük kell a mellüket,hogy új dolgot találtak ki amiért megint pénzt kérhetnek el majd a sok buta felhasználótól aki be is nyeli a sok marketing dumát."
Részben egyetértek az elejével, de szerintem mindenki döntse el maga, hogy mi mennyit ér meg neki.
Anno engem is hülyének néztek az okostelefonért (amikor még nem létezett ez a fogalom) vagy a laptopért, és sorolhatnám napokig...Ha felmerül az egészségügyi kockázat, akkor viszont megint egyetértek veled, hogy inkább dugdossunk
"Abban biztos vagyok, hogy én 50 év múlva is be fogom dugni azt a qva kábelt..."
Ha már itt tartunk ez neked amúgy is tárgytalan mert vezetékes telefont használ nem? -
gyulank
addikt
Amúgy, ha nincs más, legyeket kell benne cserélni. Lehetnének házi légyerőművek, amikben sokat zümmögő légyfajtákat tenyésztenek.
-
E.Kaufmann
veterán
Én arra lennék kíváncsi, hogy nem rontja-e jelentősen a közelben lévők vételi képességeit? Volt régen valami szabály rádióamatőröknél talán, hogy olyan készüléket nem szabad használni, ami csak az adó energiáját használja (tudom, voltak azért detektoros vevő készletek a múlt század második felében is, pl iskolai demonstrációhoz)
-
Rádióhullám + wifi töltés [link]
-
Dr. Akula
félisten
Az S6 meg is teremtette a piaci igényt erre.
-
gyulank
addikt
válasz
BatchMan #180 üzenetére
Akkor neked inkább egy napelem kéne, mondjuk egy Siemens A35 kijelzővel, és csak telefonálási lehetőséggel. A gombok lehetnének átlátszók a betűkön kívül. De elég megnézni egy napelemes kerti lámpát amibe egy nyomorult LED van, és mennyire ganéj.
Már a kijelző többet fogyaszt, a telefonálás meg még többet.
-
-
dabadab
titán
válasz
BatchMan #178 üzenetére
Ahhoz ki kellene találni valami radikálisán más kijelzőt, mint ami most van, LCD-vel vagy OLED-del ez egyáltalán nem működőképes.
De ha ránézel a számokra, akkor egyébként azt is láthatod, hogy teljesen felesleges lenne ezzel vacakolni, a valós világban kb. annyit tudna hozzátenni az üzemidőhöz, mint ha az akksi 10 mAh-val nagyob lenne.
-
E.Kaufmann
veterán
Nem mondtam, hogy azonnal, csak hogy lassan
. A 7 vs 30 között már nem olyan meredek a távolság, és jöhetnek újabb rádiós szabványok az új SoC-okról nem is beszélve, a másik ,akkor ezek szerint egy nexus 4 méretű napelemmel (nagy optimizmussal) vagy negyedével növelhető lenne a készenléti idő, ha az asztalon hagyjuk, mondjuk az már nem is olyan rossz.
-
dabadab
titán
válasz
E.Kaufmann #175 üzenetére
"Szerintem annyi energiát lassan csak ki lehet nyerni napelemmel, hogy készenléti üzemmódot fedezze."
Hááát... normál napelemmel (150 W/m2) számolva egy Nexus 5 nagyságú napelem úgy 1,4 wattot - déli napsütésben. Csakhogy valószínűleg ez így nem fog működni, mert egyrészt valószínűleg átlátszó napelemet kell használni (mivel nem túl valószínű, hogy bárki is kijelzővel lefele akarná lerakni a telefonját), számoljunk itt nagyon optimistán mondjuk azzal, hogy a teljesítmény a felére csökken (a valóságabn inkább a harmada - huszada tartományban vannak ezek és ha ténylegesen átlátszó kell, akkor inkább a huszada) (itt járunk 0,7 wattnál), másrészt meg nem az a tipikus, hogy az ember a déli napon ácsorog vele, hanem szobában vagy irodában - ami ha nagyon jól is van megvilágítva, akkor is csak nagyjából századakkora fényerőt produkál, mint a déli nap (amivel máris 0,007 watthoz jutottunk).
Vagyis erősen optimista becsélessel is 7 mW-ra számíthatunk a napelemből, a Nexus 5 standby fogyasztása meg 30 mW (ha elhisszük a 300 órás (kb. két hetes) standby üzemidőt). -
E.Kaufmann
veterán
Szerintem valami hibrid megoldás lenne jó, UH, RF és napelemes töltés egyszerre, első kettő irányítottan, a harmadik a környezeti fény miatt. Szerintem annyi energiát lassan csak ki lehet nyerni napelemmel, hogy készenléti üzemmódot fedezze.
-
Fejvadi
nagyúr
Nem lenne butaság, ha mielőbb kivitelezhetővé válna.
-
Kékes525
félisten
Ez nem rontja az aksi élettartamát a hagyományoshoz képest?
-
szaszlaci
addikt
válasz
#06658560 #151 üzenetére
Bioenergetikailag valószínűleg pont ugyan olyan jellegű hatást is fejt ki, mivel hullámtermészetű behatásként érdemes vizsgálni őket, függetlenül attól, miben terjed. Szvsz. De ide lehet venni a hangszerek nagy részét és az "éneklést" is, mint füllel is érzékelhető (hang)hullámok.
-
gyulank
addikt
válasz
BlackPriest #168 üzenetére
Bennem is felmerült.
Mobil töltő kapcsolóüzemű, és ha nem is akkora a hatásfoka, mint a PC tápnak, akkor se mindegy, hogy 500W-nak vész el a mondjuk 30%-a, vagy 5W-nak. Meg hát olyan van, amilyen, PC-be van 80+-os, mobilhoz meg ewan. Drótnál meg az a baj, hogy egyre kisebb csatlakozók vannak, és egyre jobban féltem, hogy kilazul, szakad, nem érintkezik. Persze ezt normális csatlakozóval meg lehetne oldani, emiatt nem kell vezeték nélküli.De amúgy az a helyzet, hogy minden szépen merül készenlétben is, és általában, amint hazaér az ember töltőre rakja, és addig használhatja csak normálisan, amíg nem ér haza. Meg amúgy máshol se, mert nem bír ki egy napot se. Inkább kisebb fogyasztású eszközök lennének nagyobb akkuval! De nem lesz kisebb fogyasztású akkor se, ha lesz, mert akkor már ugyanakkora fogyasztással fog több programot futtatni, vagy újabbakat, amik több rendszererőforrást igényelnek.
-
gyulank
addikt
Én hallom a denevérek csipogását. Mega-giga frekvencián szerintem minden nehezen rezegne, meg a levegő se nagyon akarná közvetíteni. Amúgy akármennyi lehet UH-on belül, 70kHz-et már nem hallják a macskák se. Bár még egy szúnyogriasztóhoz is nehéz jó csipogót szerezni, úgyhogy nem valószínű, hogy ilyen magas frekvenciájú hangot ad le.
-
caprine
senior tag
válasz
horvathkrisz #3 üzenetére
Így van nekem is ez jutott eszembe. Minden anyag rezeg, biztosan vannak hatásai, pláne, hogy nem a mega giga tartományban van mint a mostani vezetéknélküli cuccok, hanem élettani szempontból az éppen csak a hallható tartományon kívül van.
Egyébként meg a denevéreknek ezzel lőttek
-
gyulank
addikt
válasz
BlackPriest #163 üzenetére
Csak piezoval lenne értelme, de annyira nem sok kicsi, hogy elég legyen mondjuk egy mobilnak. Minimum annyit azért kéne adnia a cuccnak, hogy készenlétbe töltődjön, vagyis, többet, mint amennyit fogyaszt, még akkor is, ha folyamatosan hangba lenne, ami indukálja. Ha meg nem mindig van hang, akkor annyival nagyobb teljesítményt kéne adnia mikor van hang, hogy kompenzálja a kimaradt időszakot. Különben le fog merülni. Még jó hatásfokkal is nagy felület kéne szerintem ahhoz, hogy annyi teljesítményt tudjon hangból nyerni.
-
BlackPriest
őstag
Amugy rossz hatasfokkal nem lehet barmilyn hangot a beepitett mikrofonnal energiatermelesre hasznalni? A beszeddel is energiat termelunk, de akar az utca zaja is hasznosithato lenne. Plusz mint egyes karoraknal a mozgasi energiat is vissza lehet nyerni sok kicsi sokra megy alapon, akar csak lassabb merules is megoldhato lenne.
-
törölt tag
válasz
#06658560 #148 üzenetére
Pontosan.
Mivel a pont szerű forrásnál, távolság növelésével négyzetesen csökken az egységnyi felületre eső intenzitás, lesz valamiféle hullámterelő/tölcsér, vagy több kisebb forrás megfelelő késtellesével elérhetnek irányítottabb nagyobb energiájú "nyalábot".De egyszerűbb ha azt mondják hogy pl.:60°X60°-os térrész elé kell tenni több készüléket egyszerre, ez éppen elég lesz arra, hogy fedezze a készülék által elhasznált energiát.
Ebbe belefér az összes bulshit hogy: 4-5 méterre is működik, meg az is hogy ugyan olyan gyors mint a vezetékes(ha rá rakod a készüléket) -
gyulank
addikt
válasz
sztanozs #159 üzenetére
A Mindegyik mikrofonba beletartoznak... Nem tudom, minek hangsúlyozod, hogy mindegyik... Mindegyik dinamó termelhet áramot... A mindegyik passzív mikrofon nem egyenlő a mindegyik mikrofonnal. A mindegyik passzív mikrofon meg vagy tekercs mozog mágnesen, vagy piezo. Ennyi a mindegyik. És ugyan miért ne lehetne ebbe piezo mikrofon? Vagy mi más lehetne?
-
sztanozs
veterán
Ha megnézed az egyszerű mikrofonok felépítését, akkor láthatod, hogy az összes passzív tipusú mikrofon alkalmas energiatermelésre. A kérdés az, hogy ezt milyen hatásfokkal képes megtenni. A cikkben említett megoldás viszont feltehetően nem ezen az eljáráson alapul.
-
gyulank
addikt
-
sztanozs
veterán
válasz
#06658560 #141 üzenetére
de létezik, csak ez nem tartozik a támához...
-
MK VII
veterán
Miért probléma a kábel? Mert semmi értelmeset nem tudnak már kitalálni és veregetniük kell a mellüket,hogy új dolgot találtak ki amiért megint pénzt kérhetnek el majd a sok buta felhasználótól aki be is nyeli a sok marketing dumát. Semmi más oka nincs a vezeték elhagyásának mint pénz. Nem lesz tőle jobb az életed,ha nem dugod be a kábelt. Sőt én biztos vagyok benne,hogy egészségre is ártalmasak ezek a rádióhullámok..
Abban biztos vagyok, hogy én 50 év múlva is be fogom dugni azt a qva kábelt,ha lesz akkorra még egyáltalán olyan,hogy villamos energia... -
vigyori78
őstag
Akkor csak bedobom az ultrahangos mosóba és megvan a tisztítás is meg a töltés is
-
Inspect
újonc
válasz
Van káros élettani hatása egyébként. Anno ideiglenes meddőséget akartak vele kiváltani férfiaknál, csak néhány esetben túl "jól" sikerült és örökre meddők maradtak.
-
válasz
enginev3.0 #30 üzenetére
Telefonszam meg minden kene?
-
törölt tag
Itt egy tanulmány vezeték nélküli energiaátviteli megoldások hatásfokáról.:[link]
Meg lehet nézni hogy mekkora távolságokat lehet velük áthidalni, és mekkora hatásfokkal...
-
Elims
veterán
válasz
Erre leszek kíváncsi... :-/
Egyébként nagy találmány lenne!
-
PHM
addikt
A dinamikus mikrofon egy állandó mágnesből, s egy membránra
rögzített tekercsből áll.
Ha a tekercset mozgatjuk a mágnes erővonalaiban,
abban feszültség keletkezik.
Azaz pontosan úgy viselkedik, mint egy generátor.
Igaz, ez a feszültség nem alkalmas pl. egy mobil töltésére,
de attól még a működési elv ugyanaz, mint a generátornál. -
mikej95
aktív tag
Szúnyogokat, vese- és epekövet, a szomszéd kutyáját valamint a szorulást egy életre el lehet felejteni.
-
Vesa
veterán
Vitázunk, vitázunk, de tegyük már fel ismét a logikus kérdést: Mi a jó francnak ez az egész sz*r?
Megfelelő tervezéssel és az akkumulátorok fejlesztésével bármilyen eszközt elég lenne 3-4naponta tölteni, akkor is pl. dokkolóban, tehát a lustább fajtájának még a kábelt sem kell dugdosnia.
Nem beszélve arról, hogy pár hete jött le egy cikk az 1 perc alatt feltöltődő akkumulátor prototípusról, vagyis sokkal életképesebb és biztonságosabb techniológiák is léteznek.Tehát még egyszer: Minek ez az egész cécó ezzel a hülyeséggel?
-
Patice
nagyúr
Tartalmaz az szépen 30 fölött is, csak nem olyan hangosan. Persze, hogy azokat az ember nem hallja, de hatással lesznek az alsóbb frekikre...
"...nem állítottam, hogy a SACD-n 192kHz-es hang van"
(#94)-es hsz.-edben eléggé úgy tűnt nekem, hogy nem vagy tisztában vele, de nem csak nekem.
Te nem akarod elfogadni, hogy igazam van.
-
szaszlaci
addikt
Ez az, csak három hülye szomszéd legyen, aki beszerez egy ilyet, és ott a több wattos mini rádióadó a közelemben. Nem baj, így legalább lényegtelen lesz, hogy egy mobil átjátszó állomás mellett lakom-e.
Úgy látszik, a mobiltelefon, WiFi, stb. stb. stb. nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket eugenika fronton, kell valami hatásosabb.
Viszont ezt a frekvenciatartományt legalább elég jól leárnyékolja a fal. -
c4
őstag
válasz
enginev3.0 #100 üzenetére
Vajon az állatokat mennyire fogja ez a technológia zavarni...?
-
gyulank
addikt
A te képeden is kb. 22kHz van, jó 2kHz-el felette van vááá ultra, én nem zártam ki az ennyire ultrát, és nem állítottam, hogy a SACD-n 192kHz-es hang van, de még azt sem, hogy annyi a mintavételezése... Te nem akarod érteni... Te mindig olyanra válaszolsz amit nem írtam, azt meg nem fogod fel, amit írtam. Jobb lenne tényleg, ha nem koptatnád...
-
Patice
nagyúr
Nem tudom honnan ástál elő valamit, hogy belinkelhesd, de én ez alapján + hangzásban fedeztem fel, hogy ez a master elég jó lett. (Újradigitalizálták az eredeti felvétel szalagjait....)
A CD-n és az SACD-n nincs 192 kHz-es hang.
Olvasgass még szerintem a témában.
(A CD-n azért 44,1 kHz a mintavételezési freki, mert így a legmagasabb frekvenciájú hangok 2x-ével még azok is reprodukálhatóak. SACD 1 bittel + 2.8224 MHz-es mintavételi frekivel rögzít DSD formátumban ami nagyjából 24 bit + 88,2 kHz-nek felel meg PCM kódolásban.)
Szóval CD-n is lehet akár 22 kHz-es hang, ami már ultrahang, SACD-n is 40 kHz fölött is lehetnek még hangok.
De hagyjuk is ezt az egészet, ha nem AKAROD megérteni, akkor feleslegesen kopotatom itt a billentyűzetet...
-
gyulank
addikt
Azért az, hogy nem káros a KH, nem hinném, hogy igaz. Inkább csak a távolság miatt nem ér már annyira erős sugárzás. Modemekre rá szokták írni, hogy milyen távolságot tartsunk tőle. Azért írtam én is, hogy ne hasonlítsa már ezeket a teljesítményeket ehhez, ha ekkora teljesítményt lehetne fogni a háttérsugárzásból, meg lenne az ingyen energia. Amúgy nem tudom, hány műhold van, de nagyon sok.
-
Akybron
aktív tag
A rádiófrekit nem keverni a az ultrahanggal!
Az előbbinek nincs bizonyítottan káros élettani hatása. Illetve van, de az megfelelő teljesítmény esetén égési sérülést tud okozni, illetve mélyebbre hatolva megfőz. pl. Mikrosütő. Meg frekvencia függő is a hatás. A Kossuth rádió Solti 1 MW-os 540kHz-es adója mellett sem haltak ki az élőlények (Bizonyos frekvenciákat elnyelünk, bizonyosakat átengedünk magunkon, bizonyos frekvenciákon meg tükörként viselkedünk)
A hang viszont "mechanikusan" ha rád. Ha közvetlenül nem is hallod, a közérzetedet "rendbe teheti". Amit írtam korábban, hogy sokan nem bírják az ultrahangos szúnyogriasztót sem. A cucc lehetséges működési tartományában meg vannak olyan állatok, amiket durván zavar. Nekik ez a töltő olyan lehet, mintha te egy riasztót hallgatnál folyamatosan egész nap. Ha irányba sugároz, akkor is lesz bőven elegendő zavaró hang a környezetedben.
A műholdak több wattal is sugároznak... Ja... Egész európára jut mondjuk 10 W/műhold. A telefon meg a füled mellett tud sugározni akár 2 W-tal. nincs arányban a kettő.
A kis teljesítményű kommunikációs bizbaszaink jelentős részétől viszonylag messze tartózkodunk (pl router), vagy nagyon kis teljesítményűek (pl. bluetooth) a testet ért sugárzás nem túl nagy. A legnagyobb sugárzást a telefontól kapjuk. Azon megelőző jelleggel (hátha egyszer kiderül a hőhatáson túli károssága) lehet segíteni, hogy minél távolabb tartod a fejedtől a GSM antennáját (új telefonoknál nehéz, alul van a GSM antenna, lehetőleg felül kell fogni). HeadSet használata előny.
Szóval a lényeg: Nem akarok "kiabáló" töltőket
-
DithenS
senior tag
Hát befosok ezektől a kommentektől,ennyit fosni komolyan! Úgy se holnap jelenik meg,addig meg vizsgálják.
Mindenki mennyire félti az életét ilyen szutyoktól holott tudnátok hogy miket esztek nap mint nap,na attól döglötök nem ilyenektől.
Ez épp olyan mint a rádióhullám,mindenki fél egy nyamvadt wifitől aminek a teljesítménye szinte semmi,arról nem is beszélek hogy az FM hullámok,a digitális földfelszíni sugárzás is megy csak nem vagy antenna ezért nem tudod venni a TV adást,de ott vannak a műholdak,több W teljesítménnyel bombáznak minden másodpercben és sok hülye egy wifitől fosik.De sőt tovább megyek maga a kozmosz is látható rádióhullámokkal amik bombázzák a földet,ezért is alakult ki a rádiócsillagászat.
Telefonoktól is félnek sokan azt mindig kapcsolatban van egy adótoronnyal tehát adatokat küld és fogad akkor is ha nem telefonálsz,ezért is látod h milyen a térerőd.
De ott a 4G net is,most is átfolyik rajtam tehát nem félek sem a wifitől sem a telefontól és ettől sem fogok...
Inkább azt nézzétek meg amit esztek,hidd el tudom miről beszélek ugyan is ezt tanuljuk,ez épp olyan mint a Nestlé kakaó,rá van írva hogy milyen egészséges teli van vitaminnal,jah csak teli van cukorral is a cukor lebontásához pedig vitamin kell,tehát ott vagy hogy semmi igazából...
Szóval ne féljetek,amúgy se kötelező használni meg szerintem mire ez megjelenik sok minden változik,hanghullámok frekvenciája is de egyébként az állatokra is figyelni fognak mert nem hülyék. -
sz.balazs.95
veterán
válasz
energy4ever #36 üzenetére
ezt akartam én is kérdezni.
-
-
mekker
őstag
Jó, de ezeknél a hullámerőműveknél is valamilyen generátorokat hajtanak meg, itt meg az van, hogy konnektorból sugároz ki UH-t, a tok meg valamilyen rejtélyes módon visszaalakítja azt árammá.
Az indukciós töltőnél nagyjából csak egy másik tekercs kell a készülékbe, itt viszont egy egész generátort kellene a tokba beszerelni? Ha azt nem számítjuk, hogy szórja mindenfele a sugárzást, nem tudom milyen elv alapján alakítják át az UH hullámokat normális hatásfokkal. -
Ha én jól tudom, az emberi fül számára nem hallható hangok is hatással vannak a szervezetünkre... Egyébként én sem preferálom ezt a vezeték nélküli világot.Bár meg kell hagyni hogy akár környezetbarátabb lehet, mert nem kell bányászni rezet, de nem tudom...
-
Shyciii
veterán
Csak jókat röhögök azokon, akik azt mondják, hogy írtóznak a vezetéknélküli dolgokon, mert ki tudja milyen káros hatásuk van. Közben meg mobiltelefont használnak, ami szintén "vezetéknélküli" telefonálást tesz lehetővé ráadásul 1mm-re tőled mikor telefonálsz, szal ajánlatos ezeknek az embereknek azonnal kidobnia a készüléküket, ha már így rinyálnak.
-
Matada2.3
veterán
A cikk nagyon fölkeltette az érdeklődésemet, de ahogy olvasom itt a jobban hozzáértők megjegyzéseit, már nem is olyan vonzó és biztonságos dolog ez, vagyis nekem ez jött le.
-
gyulank
addikt
Nem. Én ezzel jöttem, és erre jöttél, hogy de van UH, és hogy keverem. Én azt írtam, hogy a nagyobb mintavételezési frekvencia, nem jelenti azt, hogy magas frekvenciájú hangokat tartalmaz. Erre közlöd velem, hogy keverem a mintavételezési frekvenciával. Én azt mondom, 17kHz felett nincs semmi, te meg azt mondod 100kHz-es hang is van rajta. Akkor nem nekem kell elmagyarázni, hogy az a frekvencia nem az a frekvencia, pláne, ha én magyaráztam meg neked előbb.
-
Akybron
aktív tag
Az Ultrahanggal egy gond van: 16 KHz fölött nem hallok mukkot sem, de még is bekapcsol nekem valaki egy 20KHz-en hangot adó kütyüt, az engem zavar.
Van az ultrahangos szúnyogriasztó, attól sok ember hülyét kap, pedig tudatosan nem tudja megmondani, hogy szól. Az pár mW energiát tol ki magából. Egy 2-3W-os cucc kiidegelne sok embert.
A magasabb frekijű tartományban is halló állatok meg azonnal szétszaladnának.Mondjuk egy FONTOS kérdés: milyen frekvenciájú a töltésre használt ultrahang?
Mert minden ultrahang, aminek a frekvenciája nagyobb, mint 20kHz. Csak az a lényeg, hogy mechanikusan terjedjen. Egy 10MHz-es ultrahang senkit sem fog hallás útján zavarni. Bár az a levegőben terjedni sem fog nagyon (a lenti 2. link szerint 250kHz fölött nem érdemes a csillapítás miatt foglalkozni vele).Tehát a töltő valahol 20kHz és 250kHz között szeretne működni, ahol már nem zavar semmilyen élőlényt, viszont még alacsony csillapítással tud terjedni. Ha emberi szövetet ér nagy teljesítménnyel fókuszáltan, lehet romboló hatása is. Nehéz ügy lesz...
-
BlackPriest
őstag
kutyagazdik kizárva
-
az sacd kiterjesztett frekvenciaválasza 100kHz. ennek a 20kHz feletti tartománya 80kHz széles.
ezt írtam.
erre jöttél ezzel: [link]
ezek a mintavételezési frekvenciára vonatkozó értékek. hertzben mérjük azt is, de az nem hang, hanem gyakoriság (1s alatt hányszor mérünk rá a hanghullámra). -
gyulank
addikt
GW szerint nem tartalmaz. Oké, tudom, ha nem Kaiser7-en lenne, tartalmazna, de a hallható erősségű hangok szerintem megjelennek így is.
#90 Attól, hogy lesz egy 192kHz-es fájlod nem lesz 192kHz-es hangod rajta, mint ahogy a 44,1kHz-es CD-n se lesz 44,1kHz-es hang. Nem azért, mert nem lehetne, hanem mert nem azért annyi, hogy legyen rajta. -
mrhitoshi
veterán
a bőr alatti zsírszövetben kipukkasztják a zsírsejteket és egyszerűen kifolyik belőlük a zsír, amit aztán a nyirokkeringés szállít el.
hűha. Az komoly...
Egyébként valamiről komolyan lemaradtam. Mióta lehet mechanikai hullámmal áramot szállítani ?
Valaki tud valami leíró oldalt erről a folyamatról ? -
Patice
nagyúr
Wiki szerint és az én definícióm szerint is a 20 kHz feletti frekvenciájú hangot már ultrahangnak nevezzük.
Amikor egy zenei felvétel 20 kHz feletti hangokat is tartalmaz, akkor definíció szerint van ultrahang komponense is.
Azon most ne kezdjünk el vitázni, hogy mit hall az ember és mit nem. Nekem tetszik a linkelt felvétel.
(#85) sztanozs:
Két lurkó itt is készleten. Nálunk is volt fejenként minimum 3X UH, azért én sem akartam többször sugaraztatni őket.
-
sztanozs
veterán
Eddig nem olvastam olyan közleményt, ami bizonyította volna, hogy az ultrahangos "babamozi" bármiféle káros következménnyel lenne a születendő gyerekekre. Az már más kérdés, hogy nem csípik a babák, némelyek képesek olyan pozíciót felvenni, mintha befogná a fülüket.
Nőgyógyász azt mondta erre, hogy valami orvosi lapban olvasta, hogy az ultrahangnak kitett magzat magas frekvenciás hallása sérül(het?) a gyakori vizsgálatok hatására. Nálunk ez mondjuk azért merült fel, mert mindkét gyerekkel veszélyeztetett terhes volt a párom és kellett a gyakori vizsgálat
-
Vesa
veterán
"A kavitációs zsírbontás lényege meg pont az, hogy a bőr alatti zsírszövetben kipukkasztják a zsírsejteket és egyszerűen kifolyik belőlük a zsír, amit aztán a nyirokkeringés szállít el."
Mese habbal. Kb. mint a biorezonancia! Kérdezz meg egy fizikust, biokémikust erről...Átverés, el ne hidd!
-
Vesa
veterán
Az ilyen _közvetlen_ hatások kimutatása nagyon nehéz, minthogy pl. nem mutatható ki azonnali toxicitás...A dohánynál is ez volt...a lényeg, hogy szkeptikus vagyok erősen, hiszen maga az UH a szervezet számára alapvetően káros, az más kérdés, hogy bizonyos mértékig és bizonyos körülmények között ez a káros hatás elenyésző, gyakorlatilag nem releváns.
Lényeg az, hogy a gyógyászatban erősen kotrollált használata, és a több millió user közelében folyamatos sugárzás kibocsátó felhasználás között nem vonható párhuzam szerintem.
-
dabadab
titán
Egyébként az elég ismert, hogy az ultrahang tudja károsítani a szöveteket, konkrétan van sebészeti alkalmazása, ahol fókuszált ultrahanggal sütnek meg szöveteket (prosztatadaganatoknál, pl), igazából az a kérdés, hogy mi az a szint, ami veszélytelen, de ez meg nem most merül fel először, gondolom, elég sokat vizsgálták eddig is.
-
Patice
nagyúr
Ultrahang hatására az emberi szervezetben ún. kavitáció jön létre, ami kis (mikroszkópikus) légüres üregeket hoz létre a szövetekben. A mértéke (ha jól emlékszem tanulmányaimra) természetesen teljesítmény és talán még frekvenciafüggő is.
Terhes nőket vizsgálnak ugye ultrahangot használó készülékekkel, de használják kavitációs zsírbontásra is, csak azért a két alkalmazás között van kis teljesítménybeli különbség.
Eddig nem olvastam olyan közleményt, ami bizonyította volna, hogy az ultrahangos "babamozi" bármiféle káros következménnyel lenne a születendő gyerekekre. Az már más kérdés, hogy nem csípik a babák, némelyek képesek olyan pozíciót felvenni, mintha befogná a fülüket.
A kavitációs zsírbontás lényege meg pont az, hogy a bőr alatti zsírszövetben kipukkasztják a zsírsejteket és egyszerűen kifolyik belőlük a zsír, amit aztán a nyirokkeringés szállít el.
Az adott helyen sugárzó töltő még OK, de nekem sem szimpi, hogy úgy valósítsák meg, hogy besugározzák vele az egész helyiséget. Kutya, macska biztos nem lesz a közelben, ha beindítják, de idővel lehet ember sem lesz.
-
gyulank
addikt
Elég ahhoz 3Wattos is. Szerintem csak jól akarjátok érteni. Ha ekkora teljesítményen nem tudnak róla, hogy káros lehet, akkor nem valószínű, hogy 10W. A vezetékes töltő meg nem egy olyan valami, mint egy 50-es, hogy mind egyforma. Ha teljesítményről beszélt volna, miért ne azt írta volna, hogy x Wattot képes 5m-en átadni? Ez valószínűleg azért van így írva, hogy a laikusok, nehogy azért gondolják kevésbé hatékonynak, mert hanggal működik. Mert hát a hang az lassabban terjed, és akkor lassabban tölti majd.
-
törölt tag
Nem tehetek róla, ha az értő olvasással gondod van, avagy a gondolkodással, műszaki fogalmakkal.
"Azt is jelentheti, hogy attól, hogy hang, nem tart tovább míg eljut az energia, mintha vezetéken menne."
Mennyi az elektronok terjedési sebessége rézben? Mennyi a hang terjedési sebessége levegőben? Egyéb hülyeséget akarsz még mondani?
-
flugi
tag
a fókuszálást valószínűleg több adó egymáshoz képesti késleltetésével oldják meg, abban nincs mozgó alkatrész, és precíz a közepe.
Két bajom van:
Ha tényleg 10W közeli teljesítményt fókuszálnak egy telefon méretű tárgyra, akkor én közben nem szeretnék telefonálni, túl közel van a fülem. Egy rendes 10W hangszóró hallható tartományban este már csendháborítás, nem jó kitenni a kalapács-csontot ennek pár centiről.
A másik, hogy nem csak a megcélzott terület közepén lesz erős a keletkező interferencia, hanem a szoba berendezésének és alakjának függvényében random helyeken is. A hullámterjedés gonosz dolog, masszívan kaotikus.
-
gyulank
addikt
válasz
#06658560 #63 üzenetére
Te nem olvasol, és nem is válaszolsz semmire. Neked minden megnyilvánulásod ez. Ezen kívül semmit nem írtál, csak hogy igazad van, mert, és olvasd el! Teljesen mindegy mi van a cikkben, ha az ellenkezője van annak, amit te mondasz, akkor is ez a válaszod, hogy olvasd el! Így az egészet. Nem az, hogy ott van benne, hogy ez meg az, és ezért meg azért így meg úgy, hanem benne van, és kész. Legalább azt elolvashattad volna amire most írtál... Én is az idézett szövegről beszéltem, nyilván elolvastad, ha nem jutott el az agyadig.
"ezzel a vezetékes töltéssel gyakorlatilag megegyező sebességgel tölthetőek a telefonok"
Teljesítményről nem volt szó. Logikusan azt jelenti, hogy olyan sebességgel tölt, hogy akkora teljesítmény, bár nem minden ugyanolyan fogyasztású, így ha így lenne, inkább teljesítményt adtak volna meg.
Azt is jelentheti, hogy attól, hogy hang, nem tart tovább míg eljut az energia, mintha vezetéken menne. -
Dominó85
addikt
Nem tudom felvetette-e már valaki, de az ultrahang nem éppen barátja az emberi szervezetnek.
A következő móka miki meg majd a röntgennel fog előállni... vagy az ólmos/higanyos hibrid töltéssel... Nem kéne itt Okos lámpa, ami tölti a telefont, hanem mondjuk alsó hangon 3000mAh-s telep és normális optimalizáció egy készüléken. Mindegy, mert ez sohasem fog megvalósulni. Hisz majd jön a Snapdragon 8000 a 120 magjával és hiába tolod alá a hiper-modern 5200mAh aksit, úgy is lemeríti majd a készüléket a SoC az Adreno 4400-zal fél nap alatt... De egyet el lehet majd mondani, hogy 10 percig Ultra részletességgel viszi majd a GTA VI-ot 8k felbontáson a 14"-os phablet...
-
Vesa
veterán
"Nem vagyunk egyformák, de ez nem baj."
Na igen, a dohányzásról is ezt mondták anno...Aztán meg mégse...Mert te a kábeleiddel nem zavarod mások egészségét, de a sugárzókkal operálók adásait nem tudod elkerülni, ahogyan a dohányfüstöt sem tudja a passzív dohányos. Namost, a dohányzásnál a lobbinak 60évig sikerült elnyomni az egészségre káros hatás tényét, itt akkor majd persze elhiszem, hogy ennek a lobbinak érdeke lesz kiteregetni ha netán mégis rákot okoz...
-
törölt tag
Csak neked idézet a hírből: "ezzel a vezetékes töltéssel gyakorlatilag megegyező sebességgel tölthetőek a telefonok".
Na már most, adott energiamennyiség adott idő alatti átvitele az bizony teljesítmény.
"Meg te tényleg elképzelsz egy ilyen minden irányba beálló modemhangszórót? És mi van, ha 2 eszköz van? Mi van, ha pult mögött, asztal mögött, akárhogy nem légvonalba van valami? Kimászik a konnektorból, hogy kikerülje? Valamennyire növelik a hatásfokot azzal is, ha jobbra, vagy balra sugároznak, ha jobbra vagy balra van a cucc. De már az is kérdéses lenne, hogy hogy pozicionálná be? Mert az még oké, hogy balra erősebb a jel, oszt csá! De nem, szerinted a térben bepozícionálja, és pont rámutat, és követi. És ha van közte valami, akkor majd valami olyanra sugároz, amiről pont rá fog tükröződni. Mert annyira hiperszuper."
A kommeneteket elolvastad, vagy csak nyomod magadból úgy bele a világba?
-
Vesa
veterán
"előny még, hogy az ultrahangos töltés biztonságos, élettani hatásait jelenleg is vizsgálják, de a felhasználni kívánt intenzitás mellett káros mellékhatásról nem tudni."
Tehát még vizsgálják -ha egyáltalán-, de már kijelentik, hogy biztosnágos...Értem...Én meg most jöttem a falvédőről...
-
gyulank
addikt
válasz
#06658560 #53 üzenetére
Teljesítményről nem volt szó. Logikusan azt jelenti, hogy olyan sebességgel tölt, hogy akkora teljesítmény, bár nem minden ugyanolyan fogyasztású, így ha így lenne, inkább teljesítményt adtak volna meg.
Azt is jelentheti, hogy attól, hogy hang, nem tart tovább míg eljut az energia, mintha vezetéken menne.
Fogj meg egy 10cm^2 felületű 5W-os izzó izzót! Plusz ahhoz, hogy 5m-re olyan legyen, nagyobb teljesítmény kell akkor is, ha irányított, és fél méterre nem 5W lesz. Meg te tényleg elképzelsz egy ilyen minden irányba beálló modemhangszórót? És mi van, ha 2 eszköz van? Mi van, ha pult mögött, asztal mögött, akárhogy nem légvonalba van valami? Kimászik a konnektorból, hogy kikerülje? Valamennyire növelik a hatásfokot azzal is, ha jobbra, vagy balra sugároznak, ha jobbra vagy balra van a cucc. De már az is kérdéses lenne, hogy hogy pozicionálná be? Mert az még oké, hogy balra erősebb a jel, oszt csá! De nem, szerinted a térben bepozícionálja, és pont rámutat, és követi. És ha van közte valami, akkor majd valami olyanra sugároz, amiről pont rá fog tükröződni. Mert annyira hiperszuper. -
-
jacint78
addikt
ne hagyjon. a gyógyászatban használt készülékek intenzitása ennél sokkal komolyabb. itt az 5-10W a teljes testfelületen oszlik el, ott meg nemritkán négyzetcentinként van 1-2W.
Csak még nicns vége a szövegnek, az is ott van a gyógyászatban, hogy maximum 15 percig mondjuk, a felett káros. Nem csak az erősség a lényeg, hanem az időtartam is.
-
arn
félisten
tamogatom a vezetek nelkuli toltest par cmig... de nekem ne sugarozzon semmit meterekre.
-
Patice
nagyúr
Oh, tényleg. Cataracta műtét + a phaecoemulsifikációs eljárás.
Pedig apósnak már műlencséje van.
(#51) szecska24:
Nem, nem téved. Szürkehályog esetén a műtét során eltávolítják a szemlencsét, ami előtte el kell roncsolni, hogy kiszívható legyen a lencse üregéből. Ezt végzik ultrahanggal.
-
sztanozs
veterán
Szerintem igazából ultrahang fegyvert terveznek, csak nincs rá vevő.
Most előálltak azzal, hogy egy csajjal, meg egy leskálázott ágyúval majd mobilokat töltenek. -
ReFleXx
addikt
Azért én kivancsi lennék, hogy végeztek-e vizsgálatokat hogy egyes állatokra milyen hatással van.
Pl a kutyák hallása egész 40+ kHzig terjed, lehet szegény ebek hülyét kapnak majd ettől a töltőtől. -
Reggie0
félisten
3 W/cm^2 mar baromi nagy. FDA ajanlas <100mW/cm^2 normal uzemmodban es <760mW/cm^2 doppler mereshez, orvosi eszkozokben, valamint az ALARA elv menten kell tervezni minden keszuleket. Raadasul a szem kulonosen erzekeny szervnek minosul, mivel relativ rossz a keringese, igy jobban felmelegszik, es akkor meg nem art figyelembevenni a mechanikus hatasokat is. Sot, a hallasra is karos, attol meg, hogy nem halljuk.
-
sztanozs
veterán
Egyrészt 3 W/cm2 már elég nagy teljesítmény a gyógyászati cuccoknál is (tapasztalatból - melegszik rendesen a kezelt testfelület), ráadásul itt nem teljes testfelületen eloszló, hanem fókuszált sugárról van szó (a töltés és a töltő hatékonysága miatt), tehát itt is legfeljebb, csak négyzetcentikről lehet szó. A felvevő felület nem hiszem, hogy néhány négyzetcentinél több lenne (de inkább négyzetmiliméteres tartományban). A jelenlegi töltők ~2A/5V, ami 10 W. Ha vezetékessel ekvivalens töltést szeretnének, akkor a terhelés akár 10-20 W/cm2 (de több is) is lehet a fókuszpont környékén...
Tegyük fel, hogy beszélgetés közben akarja tölteni a cuccot (fülemen tartom) - így az agyam is kaphat négyzetcentinként 10-20 W fűtést.
Na mindegy, majd ráíják, hogy telefonálás közben nem használható, és terheseknek sem ajánlott a használata.
-
toronyhaz
aktív tag
Állatkínzáááás !
A kutya könnyedén meghall még 30-40 ezer rezgést is másodpercenként. A kutya észlel olyan hangokat is, amelyeket az emberi fül nem. Ilyenek például az ultrahangok birodalmába tartozó akusztikai jelenségek. -
válasz
Kész. Ezt elolvastam megyek is haza aludni.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Mert nem eleg hangos a cicerges a fali toltoben.
Erdekesen hangzik, de nekem (ennyi informaciobol - SZTNH-t nem olvastam) a jelenlegi Qi toltes jobban tetszik. Orulnek ha az elterjedne elobb rendesen es nem ilyen arakat kernenek erte. Plusz szivesen latnam kocsmak asztalatol kezdve gyorsettermek asztalan at mindenbe
-
erik365
senior tag
Ennyi lusta disznók az emberek?
Mert ez nem más mint tehetetlenség, ha valaki arra lusta hogy bedugja a nyamvadt töltőbe a telefont megérdemli... -
energy4ever
addikt
Minek az Ultrahangos toltes, mikor mar evek ota Ultrahalkan is lehet tolteni?
-
törölt tag
Mivel úgysem hallod nincs élettani hatása, Érted!? he?
Még az indukciós az 50-80%-os hatásfokkal ok.. De "fókuszált" hanggal mekkora hatásfokot tudnak 30%?
-
RolEnD_
tag
válasz
enginev3.0 #30 üzenetére
Szerencsére kertes, családi házban lakom, így max. a szomszéd Wifi-jének a gyenge jelét kapom (meg a sajátomat), így talán nem lesz ilyen problémám.
-
gyulank
addikt
válasz
#06658560 #20 üzenetére
Lehet a dolgokat sokáig tölteni kis teljesítménnyel. Nem volt szó gyorstöltésről. Nem arról volt szó, hogy annyira követni kell, hogy ha egy pillanatra nem követi, kikapcsol a telefon. Nem hiszem, hogy ezt a fókuszt annyira komolyan kell venni. Az adóba lehet 1, vagy 2 hangkeltő, ami 1-2 irányba megszólal, mondjuk jobbra vagy balra. A vevő meg egy kristálymikrofon, ami arra áll, amerre, egyszer úgyis feltöltődik. Hogy irányítaná, ha mondjuk a pult mögött vagyok?
-
Patice
nagyúr
Naná, hogy hatékony. Bemész a StarBucks-ba, telefonálás közben lejön majd a fogkkő is, hogy a KV majd még jobban befoghassa a fogzománcot.
De mire kiérsz megállapítják, hogy terhes vagy-e, és egyéb fiziológiás dolgokat is megtudhatnának rólad anélkül, hogy tudomásod lenne róla.
-
sb
veterán
Szintén.
Elég oda sugárzás (akármilyen hullámhosszú) ahova feltétlenül szükséges.
A vicc az, hogy így sincs nagyon hosszú távú és megnyugtató eredmény szvsz egyik élettani hatásáról sem. Inkább csak a "nem bizonyított" összefüggések. A legjobb és fizikailag legegyszerűbb érv/védelem a kis teljesítmény. Volt eddig... mert itt ugye az a lényeg, hogy legyen átvitt teljesítmény is.Innentől ez a legkézenfekvőbb védelem sem működik. Plussz megnézném a "célzást" is ezzel a rendszerrel.
A harmadik tényező pedig számomra a cél kérdése. Most komolyan ott tartunk, hogy egy indukciós lap "közelébe" nehezünkre esik odatenni valamit? Nemhogy kábelre dugni... Ok, nekem is van amikor a fülemen lóg és nem tudom a töltőn hagyni a telefont, na de nem ez a legnagyobb problémám...
"Okos" dolgoknak se vagyok ellene, de ami sok az sok.
Minél inkább meg akarnak oldani valamit helyettünk annál több a lehetséges mellékhatás. Nem feltétlenül csak fizikailag.
Nekem pl. jobban jönne sokkal, ha a Margitsziget jönne hozzám és nem nekem kellene kimennem. Olyan fáradtságos...
-
gyulank
addikt
Ezt a teljesítményt honnan szedted? 5-10W rendes hangon is hangos.
Ha viszont ekkora teljesítményt ad le, akkor ez a lényege, hogy az elektromágneses sugárzás szintje limitálva van, viszont ultrahang még talán lehet hangos. Terjedni nem igen terjed jobban, és míg mondjuk egy 20kHz-es rádióhullámot csak sugározni, meg befogni kéne, ezt át kell alakítani hanggá(veszteség), és a hangot árammá(veszteség).De amúgy ilyenek helyett inkább piezós töltőt csinálnának, mármint olyanra méretezve, ami amúgy is szól, amilyen zaj van valami miatt, nem valami konkrét hangkeltőhöz, és lehet hatásosabb lenne, mint a napelem. Éjjel, meg esőben is működne, tücsök, madár, béka, szél, veszekedés, filmezés, minden töltene.
-
Béééla
őstag
Inkább valami szabvány két érintkezős hátlapot mutatnának fel. A Qi töltéstől is tartok annak ellenére, hogy a telóm tudná.
Jelet átküldök drót nélkül. Teljesítményt nem. -
macilaci78
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #2 üzenetére
Sőt! Egyes tinilányok által favorizált fiúegyüttesek nótáival a hatásfok is növelhető!
-
Reggie0
félisten
Nagyon jot fog tenni a szemnek...
-
ferensz
senior tag
Ha nem akadály neki a budiajtó, akkor idevele
-
BatchMan
senior tag
Hatásfok?
Mer' ugye célozni is kellene, különben az "energiasugár" eloszlik a térben. Körsugárzó esetben a távolság négyzetével fordítottan aránylik.
Hasonló módszerrel nehezen oldódó anyagok oldási sebességét lehet növelni, még szerencse, hogy az emberi szervezet nem tartalmaz folyadékot. Vagy mégis?
"uBeam vezérigazgatója" képétől támadt mérnöksoviniszta gondolataimat megtartom. -
-=MrLF=-
senior tag
-
Seirus
tag
Hmm azért azt hagy bennem némi kétséget hogy 5-10W teljesítményt méterekeről eljuttat a telómra és nincs élettani hatása.
Mert ezt állítják, nem? -
szecska24
tag
Gondolom piezoelektromosság elvén működik. Szerintem az ultrahang fiziológiás hatásairól azért van irodalom, még ha nem is konkrétan ezzel az intenzitással.
-
törölt tag
válasz
Egy mikrofonnal a túlvégen igen. A hatásfok más kérdés.
-
törölt tag
"A relatív nagy távolság mellett előny még, hogy az ultrahangos töltés biztonságos, élettani hatásait jelenleg is vizsgálják, de a felhasználni kívánt intenzitás mellett káros mellékhatásról nem tudni."
Látom sikerült a józan eszet elküldeni otthonról, s gondolkodás nélkül benyelni a marketingdumát.
-
-szp-
aktív tag
válasz
A hang vibráció. Ezt energiává alakítja vissza a vevőegység. Érdemes megnézni a linkelt szabadalmat
-
RolEnD_
tag
Lehet, hogy hipochonder vagyok, de én irtózom ezektől a vezeték nélküli dolgoktól. Nekem ne magyarázza be senki, hogy ez normális az emberi szervezetre nézve. Sem ez, sem a wifi, sem a bluetooth, sem más egyéb légtérben terjedő anomália. Ha bizonyos lenne, hogy nincs élettani hatása, természetesen érdekelne, mert kényelmes, de így inkább bedugom a kábelt.
-
Plusz a szúnyogokat is távol tartja.
-
atus72
őstag
"vezetékes töltéssel gyakorlatilag megegyező sebességgel tölthetőek a telefonok"
BULLSHIT!!!!!!
Na meg az éllettani hatásai sincsenek, nincs b+ mert még nem vizsgálták, még azt is kisakkozzák majd hogy jótékony hatása lesz az emberi agyra... -
r3dsnake
nagyúr
Az ötlet nagyon tetszik, remélem gyakorlati megvalósítása is várható. Tök jó lenne, ha otthon vagy munkahelyen csak ledobom az asztalra a telót, és mindig 100%-os akksival indulnék el, bárhol is vagyok. Most is hasonlóan csinálom csak asztali dokkolóval, de ez körülményes olyan szempontból, hogy mindig ki kell venni (ráadásul egy kézzel nem megy).
-
horvathkrisz
addikt
Persze hogy nincs káros élettani hatása, nem is lesz, sőt, talán még majd az is kiderül, hogy kifejezetten egészséges. Fordított esetben hogy is lehetne eladni...
-
aprokaroka87
nagyúr
na várjunk...ellőálitunk valami 20000 hz feletti hangot és müködni fog?
-
Ispy
veterán
kávézás közben a készülékeink is energiával telnek meg
ÁMEN!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
it A uBeam technológiája forradalmasíthatja az eszközök áramellátását. Nem kell új telefont sem venni hozzá.
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest