- Magisk
- iPhone topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Necroman_Mk2 #31 üzenetére
Bill Gates a friss kutatások szerint sosem nyilatkozott a 640 kB elégségességéről, ez inkább tűnik a MS ironikus minősítésének.
Amúgy maga Marvin sem tudná megszámolni, hányszor adtam én ki az optimize parancsot...
MaCS
-
Az volt a hivatalos magyarázat, hogy ezzel ösztönzik a fejlesztést -- mivel az ugrások nem a funkcionalitást jelezték, hanem fix intervallumonként kellett egy számot ugrani.
Én nem hittem el, hogy ilyen hülyeség bejöhet -- bevezették...
Így most a verziószám semmit nem mond el az adott kiadás tudásáról, nem teszi lehetővé a nyomkövetést.
MaCS
-
válasz
thiclyoon #23 üzenetére
Értem én, értem, de nem egészen egyszerűen alapvető, józan paraszti eszet igénylő gondolkodás, hogy ha egy esemény bekövetkezhet, noch dazu várhatóan be fog következni (mert éppen a fejlesztői döntés alapján törvényszerűen eljön az ideje), akkor már előre gondolok rá???
Ne is mondd, tudom a választ... Találkoztam már nyolc biten tárolt házszámokkal, négy biten tárolt közterületfajtákkal (hatósági nyilvántartásban!!!) tizenhat biten (előjelesen!!!) tárolt fizetésekkel... A legpikánsabb viszont az a társkereső volt, ahol egy bájton oldották meg a következők kezelését: fiú/lány, keres-e fiút, keres-e lányt, életkor (2**5+18 alapon). Aztán senki sem értette, hogy (bár volt külön 45+ kategória) miért esnek ki a tagok az ötvenedik születésnapjukon...
MaCS
-
válasz
aprokaroka87 #20 üzenetére
Én ezeket az automatikusan növekvő verziószámokat amúgy sem értem. Teljesen kiüresítették a verziószámozás lényegét. Szerintem a helyiérték-alapú számozás sokkal informatívabb.
MaCS
-
válasz
thiclyoon #10 üzenetére
Sajnos nem vagyok fejlesztő, de tanultam, és dilettáns szinten éppen 40 éve programozgatok. Azt meg már az elején a fejembe verték, hogy olyan nincs, hogy valami majd mindig elég lesz -- ne zárjam be a kódot a jelen korlátai közé. Ami mellesleg tisztán előre látás kérdése, nem jár áldozatokkal.
A MS korlátozása pedig már bőven abból az időszakból származik, amikor egyebek mellett a Y2K is megmutatta, hogy a jövő eljön. Számomra érthetetlen ez a korlátos szemlélet -- akárcsak ez a 100-as limit.
MaCS
-
Talán inkább ikon overlay -- mindkettő fut.
Tipikus példája az, amikor mondjuk a Dropbox-folderben a fájl ikonján megjelenik egy pötty, ami jelzi, hogy a fájl szinkronizált-e, esetleg hibára futott a szinkronizálás vagy éppen folyamatban van. Gyakorlatilag az összes felhőszinkron-szolgáltató használja ezt, és mindegyik 4-8 állapotot jelezne ki, ami összességében messze meghaladja a szumma 15-ös kapacitást. A 15 úgy érvényesül, hogy a Registry név szerint rendezett első 15 bejegyzését jeleníti meg a Windows, az alkalmazások pedig küzdenek, hogy a többiek elé kerüljenek az ABC-sorrendben -- jellemzően úgy, hogy minél több szóközzel kezdődjenek a bejegyzéseik, így túrva ki a többit. Van már olyan, amelyik tíz szóközzel kezdődik.
Én meg minden frissítés után javítgatom vissza őket kézzel...
MaCS
-
Igen, és pont erre utaltam: anno agyatlanul megalkottak egy rendszert
- egy nevetségesen alacsony felhasználási értékkel,
- amit by design bebetonoztak.Valahogy nem számítottak arra, hogy a 15 talán nem lesz elég. Nem 15 program, hanem 15 lehetőség, amiből egyes programok (Dropbox és az összes felhőkliens és persze egyebek) helyből egy féltucatnyit einstandolnának, egymást kiszorítva.
MaCS
-
válasz
ergoGnomik #6 üzenetére
Én a Windowsban beállítható Overlay ikonok 15-ben maximált számával vagyok így. Nem lehet több. Csak 4 bit áll rendelkezésre, nem bővíthető, a visszamenőleges kompatibilitás miatt ez már így marad...
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest