Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parallaxis

addikt

válasz #32839680 #116 üzenetére

Szerintem az már túl kicsi hozzá, de megpróbálhatjátok kierőszakolni: [link]

Kipróbálni sajna nem tudom, mert nálam be van építve a gép és a TV-re csak filmeket küldök ki róla Plex-el.

• Parallaxis

addikt

válasz #32839680 #114 üzenetére

Vagy a monitorra mindig fullHD tartalom megy ki, csak a kép nem abban van számolva? Vagy ez csak a HiDPI-nél van így?

Jól tudod, ez csak HiDPI-nél van így.

Ekkora felbontásnál meg max a 960x600-as HiDPI-t engedi, nagyobbhoz nagyobb fizikai felbontás kéne már.
    Kisebbet egyébként be tudsz állítani, az Alt + „Scaled” gomb kattintással, ilyenkor felsorolja az összes elérhető felbontást.

• Parallaxis

addikt

válasz #32839680 #112 üzenetére

Licencelési gubancok miatt van a csak olvasási lehetőség NTFS alatt.
    Egyébként Linux alatt is ugyanaz a cucc teszi hozzáférhetővé az NTFS-t, amit OSX-en is ingyen használhatsz, csak ott alapból bepakolják a rendszerbe, nem külön kell telepíteni.
    Én egyébként a fizetős Tuxera-s drivert használom és semmi panasz nincs rá.

Win-t én is használok Mac-en (főleg a mobilos vackolások miatt), ami szépen elfut VMWare alatt.

A HiDPI-t a Kijelzőknél tudod bekapcsolni, a Felbontásnál a Méretezett menüt választva.
    Mondjuk 1080p-nél nem tudom, hogy elérhető-e már, de elvileg igen (1920x1200-as a monitorom, nálam már felajánlja, bár én natív felbontáson használom).

• Parallaxis

addikt

válasz #32839680 #109 üzenetére

Persze, ma már az SSD alap.

De az hogy fizetős program, vagy trükközés kell ahhoz hogy NTFS partíciót tudjon írni na az durva.

Win-en is fizetős kell, hogy olvassa/írja a MAc vinyóját :D
    (De egyébként van mindkét oldalra ingyenes megoldás is és a Mac alapból legalább olvasni tudja.)

Munkatársam ezért ideg, mert egy rohadt filmet nem tud rá áttenni, mert hálózaton nem látja rendesen az NTFS partíciót egy másik gépen

Hálózaton teljesen mindegy, hogy mi van a másik gépben, azt látja és normálisan kezeli alapból.

nem látja az exFAT-ra formázott pendrive-ot, sem az NTFS-re formázott hordozható vinyót. Legalábbis írni tuti nem tudja.

NTFS-hez kell telepíteni egy ingyenes cuccot: [link]

Az exFat-et meg már elég rég óta alapból támogatja a rendszer (10.6.5-os rendszer óta - 2010).

• Parallaxis

addikt

válasz #32839680 #106 üzenetére

Édesanyád a 84 évével mit nem tud megcsinálni egy Windowson amit egy OSX-en lehet?

Pl. az OSX-hez járnak alkalmazások, amiket szeret és amik Windows alatt nincsenek, vagy túl bonyolultak (pl. Garageband, amivel zenélget), de eleve lassabb és bonyolultabb volt neki a Windows.

Egy csúcs i7-es PC is kell ám áramzabálónak egy 84 éves hölgynek. Totál szakmai hozzáállással választottál neki gépet.

- Ez volt itthon :)
    - Ez is lassú volt (ha valaki megszokja, hogy egy Mac azonnal reagál mindenre és nem várakozik még akkor sem, mikor egy több ezer fotót tartalmazó mappát nyitsz meg, akkor nincs az a Windows-os gép amivel meg tudod győzni a sötét oldalról :D )
    - Csak nézett, hogy miért lassul be a rendszer, mikor több tucat alkalmazást felrakott, meg letörölt (a netről próbált levadászni valami midis programot, amivel zenélgethet és ezért kipróbált vagy 100 shareware szemetet :) ), meg egyébként is, minek kell ehhez külön funkció, miért nem elég kidobni az adott appot a kukába, minek vírusirtó stb.

Meg 5 perc megtanulni az alap funkciókat ami még kell.

Itt van a probléma, anyámnak nem elegek az alap funkciók (tudom, nem éppen megszokott ez az Ő korában :) ) és ha ennél több kell, akkor Win alatt már inkább professzionális szoftverek vannak, amik sokkal bonyolultabbak. Jó sokat kerestem én is a Garageband, iMovie, iDVD, Photos kiváltására cuccokat Win alá, de nincsenek, mert vagy totál bugyuta gyerekprogramok, vagy profiknak készültek. Az Apple nagyon ért ahhoz, hogy összetett feladatokat is könnyen kezelhető szoftverekkel oldjanak meg.

• Parallaxis

addikt

válasz MartOOn #103 üzenetére

Én elégedetten használok Samsung és LG termékeket is, de eszembe nem jutna lekicsinyelni az Apple szerepét mind az IT, mind a mobiltelefónia terén, mint ahogy sok vérhater itt fröcsögve teszi.

Az ilyen iSheep-es jelzők egyértelművé teszik, hogy objektív véleményt tőled nem lehet várni.

Vannak elvakult fanok és olyanok is akik divatból vesznek adott márkát cipőből, ruhából, vagy mobilból, de több 100 milliós vásárlói bázisról beszélünk, általánosítani már ne haragudj, de merő ostobaság.

Pl. tönkre ment anyám iMac-je (egyébként is 6 éves volt már így érett a csere). Kapott egy elég izmos (i7-es) PC-t, Windows-al. 6 hónap után mondta, hogy vagy rakok rá OSX-et, vagy kér helyette egy bármilyen Mac-et, mert ezt a szart ő nem akarja tovább használni. Le lett cserélve egy Mini-re, ami hardveresen gyengébb, de mégis fürgébb és neki kézre állóbb.
    A te „reális” látásmódod szerint akkor anyám a maga 84 évével iSheep, mert nem akar tamagotchit játszani a gépével, csak használni akarja, mint ahogy a TV-t, vagy a mikrót.

Az én olvasatomban, ha nem haragszol, Te és a hozzád hasonlók sokkal elvakultabbak, mint azok a figurák, akik órákat állnak egy bolt előtt. Már csak azért is, mert azok ezt csak egy jó bulinak tartják, a hater-ek meg rosszindulatúan gyűlölködnek (ami egy ilyen kérdéskörben picit mulatságos) és nem kevésszer eléggé el nem ítélhető hangnemben próbálnak érvényt szerezni vélt igazuknak (itt konkrétan nem rád utalok). Vagyis ostoba érzelmeket visznek egy olyan vitába, ami gyakorlatilag nem is érinti őket, hisz közük sincs a gyártóhoz, soha, semmi sérelem nem érte őket onnan, csak éppen divat ész nélkül fikázni azt ami népszerű.

• Parallaxis

addikt

válasz #32839680 #93 üzenetére

Bár sosem fog megtörténni, de kíváncsi lennék, hogy a vásárlók nagy részénél mit tudna egy iPhone az Alma logó nélkül.

A többség számára ugyanazt.
    A világ boldogabbik felén messze nem számít státusszimbólumnak az a logó, max. egyfajta biztosíték a minőségre.

• Parallaxis

addikt

válasz #32839680 #92 üzenetére

Amúgy nem tudtam hogy az Imaginationban van az Apple-nek 3,3% részvénye.

Jelenleg főrészvényese az Apple az Imagination-nek, a 3,3% elég régi adat, már 2009-ben megnövelték 9,8%-ra és azóta ha jól emlékszem 60% feletti a részesedésük.

Vagy fejlesztetnek egy sajátot, úgy mint ahogy van az Apple által az AMD által gyártatott csak Mac-be szánt AMD GPU, de azt meg nem nevezném sajátnak. Csak saját igényekre van szabva az IP.

Az eddigi A-s SOC-okban is egyedi GPU ücsörgött, amit az ő igényeik szerint módosítottak.

• Parallaxis

addikt

válasz Wesder #74 üzenetére

Android alatt összeszarnà magàt az a CPU

Egy Geekbench nem igazán foglalkozik az OS-el, a nyers számítási erőt méri.

Android alatt is az erősebb magonkénti teljesítmény lenne a jobb (kevesebb, de erősebb magok), csak azt drágább kifejleszteni, így az olcsóbb "rakjunk bele 8 magot, azt lesz valami" megoldást favorizálják a droidos gyártók.
    A többszálas működésben egyébként is az iOS lenne az erősebb, nem az Android (a jelenlegi Android felépítése nem igazán a többmagos CPU-k jobb, gazdaságosabb kihasználását teszi lehetővé).

• Parallaxis

addikt

válasz #32839680 #72 üzenetére

A Synaptics Force Pad széria 5 ujj nyomáserősségét képes kezelni 0-5 N-ig.

A két dolognak semmi köze egymáshoz :)
    [link]

Az Apple megoldása a felületre ékező nyomás erősségét érzékeli úgy, hogy maga a felület fix és nem mozdul befele és képes visszacsatolásra is, a Synaptics megoldása meg a fizikai lenyomódás erősségét méri (fizikailag benyomod a pad-et) és nincs visszacsatolás.
    Az másik különbség, hogy az Apple rendszer szinten kezeli ezt a lehetőséget rengeteg funkcióval, a Windows alatt meg semmi funkciója nincs ennek.

Az ujjlenyomat olvasó ilyen kontextusban való használatával nem számoltam.

Pedig az első pillanattól ezzel a fő indokkal kommunikálta az Apple is (Apple Pay).

De ha jól emlékszem 3rd party appok még mindig nem férnek hozzá az ujjlenyomat olvasóhoz.

Már hozzáférnek.

Bevallom én a jól használható dokkolható tabletet is az Apple-től vártam.

Én nem, mert egyet értek azzal az állásponttal, hogy a tablet és desktop használat teljesen különböző, ezek UI-ját és használatát összevonni szerintem nem jó út.
    Viszont ARM alapú notebook szerintem rövidesen lesz az Apple kínálatában.

• Parallaxis

addikt

válasz #32839680 #71 üzenetére

Mert mondjuk ha az Apple saját GPU-t akar fejleszteni, ami a Metal mellé nem is lenne hátrány, azért jól jönnének az Adreno-t fejlesztő mérnökök.

Mielőtt ilyesmin töröd a buksidat, lehet előbb utána kéne olvasnod, hogy melyik mobil GPU-t fejlesztő cégben főrészvényes az Apple :) nem véletlen, hogy nem az Adreno volt eddig sem használva általuk.

Egyébként valóban akarnak saját GPU-t és nagy a valószínűsége, hogy a következő SOC-ban már azzal jelennek meg.

• Parallaxis

addikt

válasz #32839680 #67 üzenetére

Ezekből amúgy kinézném, hogy ha tehetnék megvennén a Qualcomm-ot mindenestül. Aztán vége lenne a Snapdragon családnak.

Megtehetnék, de mégis minek tennék?
    A saját megoldásuk lényegesen jobb. Amit a Qualcomm 4-8 maggal és 2 GHz feletti órajellel elér, azt megoldják 2-3 maggal és fele akkora órajellel, kisebb fogyasztással :D

Halkan megjegyzem a Samsung is bőven lelépte már az Exynos-al a Qualcomm SOC-ait.

• Parallaxis

addikt

válasz #32839680 #58 üzenetére

A nyomásérzékeny kijelző meg szerintem még mindig felesleges. A Synaptics touchpad-ek ezer éve tudják. Ott sem használja semmi.

Tekintve, hogy úgy tűnik nem tudod, hogy miről van szó. A Synaptics touchpad-ek ugyanis nem tudnak még hasonlót sem, így nem csoda, hogy semmi nem is használja :D.

Ettől az egymástól "lopástól" pl. az autóipat rohadtul dinamikusan fejlődik.

Az autóiparban is szép kövér perek vannak akár csak egy hasonló vonalvezetésű lámpa miatt is, csak ott nem médiaszenzáció egy ilyen pereskedés, így nem is tudsz róla :D

A legtöbb videónál amit láttam az erős nyomás valamiért az embereknél automatikusan a hosszú nyomással járt együtt.

Ez azért van, mert más látni és más érezni.
    A hosszú nyomásnak egyébként más a funkciója.

Szegény Xerox is de beszopta ezt...

Hát ja, eladtak egy általuk hulladéknak minősített megoldást pár részvénycsomagért, ami nagyjából 15 millió dollárt ért, mikor beváltották.
    (Ugyanis az Apple ellopta című urban legend, lehet, hogy meglep, de nem igaz.)

Azért ha beteljesült volna az Apple álom, akkor mindenki gombos telefonokkal futkosna, mert keveseknek lenne pénze itthon egy átlag 500 ezres iPhone-ra.

Ezt honnan veszed?
    Az Apple alapból szolgáltatói konstrukciókban gondolkodott mindig is és biza ha nem itthon nézed, akkor gyakorlatilag fillérekért megkapod ma is a szolgáltatóktól (sőt még itthon is sokszor olcsóbb szolgáltatói konstrukcióban, mint az Androidos flagship-ek).
    Azt se felejtsük el, hogy az iPhone ára az első megjelenéstől kezdve napjainkig sem változott (USA), míg a Samsung szépen emelgeti az árait.

Az ujjlenyomat olvasó is már szerintem totál felesleges hülyeség.

Szerinted.

Mégis böszme módon elkezdte majmolni a konkurencia.

Mert böszme módon nincs más ilyen egyszerű megoldás, amivel biztonságossá tehető a mobilos vásárlás és biza a világ afelé megy, hogy a bankkártyát le fogja váltani a mobilod.

• Parallaxis

addikt

válasz lugosi #55 üzenetére

Egyáltalán nem kínos, sőőt a Samsungnak mindent szabad!
    Az ide kommentelő okoskák szerint ezek a dolgok teljesen rendben vannak, bár gyanítom, ha őket zsebelnék ki valamelyik sötét utcasarkon, akkor nem lennének ilyen nagyvonalúak :D

• Parallaxis

addikt

válasz lezuvius #22 üzenetére

A vicces az, hogy sokan nekiállnak itt kommentelni, de annyi eszük nincs, hogy rájöjjenek, hogy ez csak jelképes dolog, mivel az említett készülékeket már rég nem forgalmazza a Samsung.

Tetszik, amikor páran itt leszólják az Apple-t, de az fel sem merül, hogy a Samsung biza azért van ott a mobilpiacon ahol, mert időben lépett és nem töketlenkedett, mint a többi gyártó és szemrebbenés nélkül lemásolt mindent, amit az Apple kitalált.
    A készülékek kinézete, a csomagolásuk, a tartozékok kinézete, sőt még a reklámfilmek is (még arra is ügyeltek, hogy a színészek is azonosak legyenek).

Ugye emlékszünk a Galaxy Tab és az iPad 2 esetére, mikor a Samsung visszavonta a kiadott terméket, mert túl vastag, ormótlan eszköz volt az első változat, majd a javított eszközről a konkurencia kinézete köszönt vissza pár hét múlva.
    De a Galaxy S és az iPhone 3GS közötti hasonlóság mellett sem lehet azért szó nélkül elmenni.

A vicc az, hogy ezeket nem lehet semmi módon megtámadni, ezért voltak az Apple oldaláról a téglalap és lekerekített sarkak előhozva, mert ez volt az a terület, ahol jogi úton meg lehetett ragadni a Samsung grabancát.

---

Lehet itt köpködni, de, ha nincs az Apple, nincs az iPhone, akkor ma tuti nem így nézne ki sem az Android, sem az átlagos okostelefon.
    Én tojok az egészre, mert nekem nem fáj, de elismerem, hogy jogosak voltak a perek. Ami viszont undorító, hogy látványosságot csinálnak egy perből, ami gyakorlatilag a résztvevőkön kívül senkit nem érdekelne, ha nem lenne benne érintett az Apple.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés