Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Igen, nagy. Másfél év múlva még biztosan nem lesz ez oktatott anyag. Egyrészt az is erősen kérdéses eleve mennyire lesz addig kiforrott cucc ez, másrészt meg azért van átfutási ideje annak hogy bekerüljön egy téma tananyagként, még szabadon választható tárgyként is, nem hogy a kötelező anyagba kerüljön.
GPGPU alapokat szabvál tárgyak keretében tanulhatsz persze már most is, talán valamennyit segít.Viszont ha szakdolgozathoz/diplomamunkához érsz azt simán írhatod a HSA-ból (feltéve addigra használható lesz és találsz konzulenst hozzá de az utóbbi ritkán gond), de a megtanulása úgy számolj vele hogy önálló munka lesz.
Aztán persze én csak arról tudok írni, BME-n hogy vannak a dolgok.
-
zoltanz
nagyúr
Hallottam olyanról, hogy AMD Stream -es konvertáló miközben használta a VGA-t a proci csak 1 szálon tudott dolgozni. (esetleg ez attól is függ, hogy írják meg az appot?)
OpenCL-nél ez hogy működik, az egyik dolgozik és a másik pihen végig? (ahhoz, hogy együtt menjenek olyan APU kell ami támogatja pl OpenCL 1.2 -t?) -
Abu85
HÁZIGAZDA
Fejlesztőeszközök már vannak. A CodeXL és az App SDK. Utóbbiban van előzetes Bolt támogatás, de a C++ AMP és az OpenCL is megfelelő, ha a Bolt még nem tetszene. A programozói leírás arra kell, hogy a programokat, amiket írnak C++ AMP-ben, OpenCL-ben, vagy Boltban (C++), azokat a HSA specifikációihoz tudják szabni. Innentől kezdve, ha kész a platform specifikációja, és kész a runtime, akkor az eddig megírt programok automatikusan futni fognak. Ez igaz a mai OpenCL és C++ AMP alkalmazásokra is.
-
vinibali
őstag
"A felület programozóknak szóló referenciája az esztendő első negyedévében elérhető lesz."
abban a hitben voltam, hogy még kész az SDK... vagy idáig csak megpénzelték a konzorciumot és együtt alakítják a specifikációt? -
i-sti
senior tag
http://prohardver.hu/teszt/az_amd_felvazolta_a_hsa_kepessegeit/mit_kinal_a_hsa.html
"Az elmúlt esztendőben az AMD megálmodta a Fusion System Architecture (FSA) felületet, mely jelentősen megkönnyítheti a heterogén módon programozható rendszerekre való szoftverfejlesztést; azóta a rendszer új nevet kapott, így idén már Heterogeneous Systems Architecture (HSA) jelzéssel utaltak rá. Erre a partnerek miatt volt szükség, ugyanis a Fusion nevet már mindenki az AMD-hez kapcsolja, ami a támogatásra hajló cégek számára kedvezőtlen lenne marketing szempontjából."
-
mepet
addikt
Azért egy link, vagy egy mondat belefért volna a cikkbe, hogy mi is az a HSA.
-
opr
nagyúr
válasz
errorcode06 #5 üzenetére
Ezért írtam érdemlegesebb egyetemeket
Ahol normálisan leadják a halmazelméleteket, és hozzájuk kapcsolódó tárgyakat, algoritmusokat, logikát, architektúrákat (esetleg, ha valakinek ilyen perverziói vannak, a formális nyelvek se marhaság), meg mondjuk két scriptnyelvet (pl. shell, js), meg mondjuk egy nem, illetve egy-két objektumorinetált nyelvet, leglaább alapszinten, ott már nagy bajok nincsenek. Ebből aki akar, mehet tovább, aki meg nem, az meg majd kitalál valamit. -
i-sti
senior tag
Az nagy keres lenne, hogy en ezt tanuljak 1.5ev mulva az egyetemen?
-
opr
nagyúr
Helyes, helyes, úgy néz ki, ebből végre lesz valami akár középtávon (~4-5év) is.
A végleges specit meg a ref-et meg már nagyon várom, anno úgy döntöttem, hogy ha ezek kijönnek, ránézek, csak bírjam ki addig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpársportok
- Milyen autót vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- reMarkable - paper tablet
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest