Hirdetés

2018. május 27., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Kopi31415


Kopi31415
(PH! félisten)

A spanyol ajkú migránsok helyett pedig betelepíti a kínai migránsokat, összeszerelni?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#2) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Én ebben abszolút egyet értek Trump-al. Minden politikusnak arra kellene törekednie, hogy az otthon eladott termékek minél nagyobb részét helyben is gyártsák, még akkor is, ha ez árnövekedést jelent majd. Lassan mindenhol munkanélküliség van, mert mindent Ázsiában gyártanak. Az USA-ban csak a cégtulajdonosok gazdagodnak mert külföldön gyártatnak fillérekből és külföldön is adóznak valami adóparadicsomban, miközben nő a munkanélküliség és emiatt egyre kevesebb embernek kell eltartania egyre több embert.

Az Apple-nek még árat sem kellene emelnie, csak a horror mértékű árréséből veszítene valamennyit, de ha árat emelne akkor se csökkenne nagyot a forgalma, mert most sem azért veszik a termékeit, mert az olcsó.

Ezt mondjuk pont az USA-ban lenne nehéz elérni, ahol legális az, hogy a képviselők pénzért lobbyznak a nagy cégek és gazdag emberek érdekeiben.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#3) Polarstar válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


Polarstar
(PH! nagyúr)

El kellene jutni oda akár a gépkocsik, drága fogyasztói termékeknél is, hogy nem megvesszük, hanem havi dijban fizetjük a modelleket.
Ha megunjuk: csere!
Itt persze kellene a különbség és markánsabb formaterv.
Szerintem drága a modellek vásárlói ára.

Eladó Citizen Promaster díszdobozos készlet extra elemekkel. Blackberry ID on BBM: 2BE08052 Delete Facebook!

(#4) sheratan válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Az biztos, hogy népszerű lesz, ha ezt el tudja érni.

(#5) Roadhammer


Roadhammer
(tag)

Amerikában jóval drágább lenne az előállítási költség, a kínai árakkal lehetetlen versenybe szállni. Nem véletlen, hogy Tim csak ennyit mondott rá: Értem. :D

"Mindenki hajlamos magáról elhinni, hogy a szerencse fia, aztán egy szép napon arra ébred, hogy halott." Peter7393

(#6) Roadhammer válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


Roadhammer
(tag)

"Az Apple-nek még árat sem kellene emelnie, csak a horror mértékű árréséből veszítene valamennyit" Nagyon kíváncsi lennék, hogy mennyi lenne az a valamennyi, de ilyen darabszámban legyártott eszközöknél az a sok kis valamennyi, milliárdokat jelent, és nem mindegy, hogy azt vissza tudják-e forgatni a cégbe, vagy nem.

[ Szerkesztve ]

"Mindenki hajlamos magáról elhinni, hogy a szerencse fia, aztán egy szép napon arra ébred, hogy halott." Peter7393

(#7) assemble


assemble
(PH! addikt)

Kezdett mar tul olcso lenni a telefonjuk igy is, hogy potom 300-400 ezerert mar meg lehet venni, de ezzel valoszinuleg orvosolhatjak a problemat, es felnyomhatjak 500 ezer forint kornyekere is. ;]

(#8) GoldhandRent válasza assemble (#7) üzenetére


GoldhandRent
(senior tag)

Es meg igy is lesz olyan szereny hazankban, aki farzsebbol kifizeti.

i5 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming

(#9) wesder válasza GoldhandRent (#8) üzenetére


wesder
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hitelre ;]

Bring us the girl and wipe away the debt.

(#10) Fred23


Fred23
(PH! addikt)

Trump egyszer ezt mond, máskor meg azt. Kiszámíthatatlan. Az Apple helyében nem bíznék benne kicsit sem, és nem élnék a "kedvezményes lehetőségekkel".

(#11) Ribi


Ribi
(PH! nagyúr)

Csak azzal nem számol, hogy ha nem ott gyártják, akkor a kinaiak ráraknak 50% vámot és eladhatatlan lenne ott a teló. Innentől még ha fizetnének applenek, hogy ámerikában gyártsanak se tennék meg. Számtalan nagy cég azért kénytelen gyárat építeni ott, hogy ezt a problémát elkerülje.
Trump meg mint egy óvodás ígér fűt fát minden alap nélkül. Vége még az lesz, hogy az apple a gonosz, ő mindent megtett...

[ Szerkesztve ]

(#12) Cingáriusz


Cingáriusz
(őstag)

Ez az egész ott fog megbukni, hogy az amerikai munkások nem fognak olyan nevetséges pénzért dolgozni, mint a kínaiak, amiben igazuk is van. Nem fog tudni akkora adókedvezményeket adni az USA az Apple-nek, hogy a magasabb munkabéreket is kompenzálja.
Arról nem is beszélve, hogy az Apple-nek már teljesen ki van építve gyártáshoz az infrastruktúrája, megvannak a gyárak és üzemek. Kétlem, hogy sokmilliárd dolláért nekiáll új gyárakat építeni az USA-ban.
Akkor kellett volna még az Apple-t az USA-ban tartani, mielőtt teljesen kitelepült Keletre. Most már visszacsábítgatni szerintem teljesen képtelenség.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/channel/UCakgVHHng0TKHctSiitYDUw

(#13) Hadrian válasza Cingáriusz (#12) üzenetére


Hadrian
(tag)

Másrészről pedig Kínában van a legtöbb ritka földfém bánya, ami kell az elektronikai iparnak. Ezeket onnan átvinni USÁ-ba elég bonyolult és drága mutatvány lenne.

[ Szerkesztve ]

(#14) s4tch


s4tch
(PH! kedvence)

"Az Apple-nek még árat sem kellene emelnie, csak a horror mértékű árréséből veszítene valamennyit"

:DDD Az Apple már csak így működik, főleg úgy, hogy Donald 4 év múlva sehol sem lesz.

Nem azért húztak el a gyártók Kína és egyéb ázsiai országok felé, mert sokat kellett adózniuk. Teljes adómentességgel sem tudná Trump megteremteni a személyi és nyersanyagra vonatkozó feltételeit a gazdaságos (mármint kínai gyártásnál gazdaságosabb) gyártásnak. Tim annak örül, hogy a Foxconn olcsón bérgyárt - annyira olcsón, amilyen árszínvonalat európai vagy amerikai székhelyű gyárral képtelenség lenne megteremteni. Donald meg majd erre is rájön előbb-utóbb. Persze nehéz dolog ez az elnökösdi.

(#15) nightshadow válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


nightshadow
(PH! kedvence)

"Nem lesz könnyű meggyőzni az Apple-t, hogy az egész gyártást vigyék az Egyesült Államokba. És nem azért, mert nem akarják, számos egyéb oka van. Amikor eltűntek az országból a gyártósor melletti munkák nagyjából másfél évtizede, az nem véletlenül történt.
Maga Steve Jobs is azt mondta 2011-ben Barack Obama elnöknek, hogy ezek a munkahelyek már nem jönnek vissza. Azóta is sokat idézik ezt a mondatot. Kínába ugyanis nemcsak az olcsó munkaerő miatt települtek a cégek; ott egy helyen lehet beszerezni a gyártáshoz szükséges összes nyersanyagot. Ezeket az Egyesült Államokba szállítani körülményes és drága is.
Az Apple az utóbbi időben már megpróbálkozott néhány termék otthoni gyártásával, különböző sikerrel. A Macbook Pro összerakását és néhány alkatrészének gyártását 2013-ban hozták vissza. De ez eléggé rétegtermék, ráadásul nagyon sokba is kerül és nem olyan nagyságrendben gyártják, mint egy mobilt." - index

(#16) doooo válasza Fred23 (#10) üzenetére


doooo
(őstag)

Szerintem eszük ágában sincs eleget tenni ilyen "ajánlatoknak". Kínát nagy becsben tartják, és biztosan nem hagynák szó nélkül a kínaiak, ha csak úgy, pikk-pakk kitelepítenék a gyártósorokat az országukból.
Na meg amúgy is... ennek az embernek egy szavát is elhinni...

[ Szerkesztve ]

(#17) Tigerclaw válasza Roadhammer (#6) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Az Apple már évek óta több készpénzzel rendelkezik mint az USA kormánya. Talán az első vagy második leggazdagabb cég a Földön. Kvázi nem tudja mire költeni a pénzét, illetve amire kellene - pl. szoftverfejlesztés - arra láthatóan nem akarja. Ha 70%-ról 50%-ra csökkenne az árrése akkor is több pénze lenne, mint emennyire szüksége van.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#18) strogov válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


strogov
(tag)

Robot munkát végezzen robot. Az embereket meg tanítani kell, és értelmes munkát adni nekik ... az tanult ember viszont nem szavazna Trump-ra.
Gyártósor mellett állás nem ad hozzá sokat a termékhez, így az amerikai minimálbért sem lehet kigazdálkodni. Már itthon is a hozzáadott érték, és az egy főre eső GDP folyik a csapból is, de még mindig van aki azt hiszi a szén és acél országát kell építeni.

(#19) sheratan válasza Ribi (#11) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Az a kínaiaknak is öngól lenne, mert ott továbbra is presztízs az iphone, de akkor még luxus is lenne belőle, és még több ember akarná. Úgy is megvennék, csak akkor nem lenne ebből semmi bevétele a kínai kormánynak, és külföldre áramolna egy rakás pénz, ha máshol szerzik be a felhasználók.
A különböző luxusmárkák termékeiért is utaznak külföldre a kínaiak, aztán bőröndökkel viszik haza az LV meg Hermes táskákat. Ez lenne az iphone esetében is.

(#20) Tigerclaw válasza Hadrian (#13) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Gondolom Trump már azzal is elégedett lenne, ha a végső összeszerelést, dobozolást az USA-ban végeznék. Alkatrészt szállítani Kínából az USA-ba se lenne drágább, mint a kész termékeket. Ezzel Kína is jobban kiegyezne, mert maradna náluk is gyártás.

Ha USA polgár lennék, semmi pénzért nem szavaztam volna rá, de az biztos hogy Clintonnal a kormánynál semmi sem változott volna, míg Trump-al minden lesz a következő 4 év csak unalmas nem...hacsak be nem tartanak neki a republikánus képviselők.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#21) blagolf


blagolf
(senior tag)

A Mobilarénának már fizetnek, hogy 1 nap már ne csak 1 hanem több Apple hír legyen. Ez magyar viszonylatban teljesen érdektelen információ. Valami értelmesebb dologról nem lehetne írni esetleg? Ez most egy gazdasági-politikai oldal lett? Szánalom! :W. Amúgy kíváncsi vagyok hány amerikai fog elmenni 25 centes órabérért a sor mellé. :C

[ Szerkesztve ]

Üdv, Zoli

(#22) joey04 válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


joey04
(PH! félisten)

Az Apple-nek még árat sem kellene emelnie, csak a horror mértékű árréséből veszítene valamennyit

Hát szerintem azt csak legvégső esetben. Ahogy bármelyik másik cég is...

ha árat emelne akkor se csökkenne nagyot a forgalma, mert most sem azért veszik a termékeit, mert az olcsó.

de láthatóan a határon billegnek. Az, hogy kevesebb iPhone fogy, annyira nem lényeg (attól nem fognak a fejlesztők elfordulni az ios-től, hogy 75 helyett mondjuk 50 millió iPhone fogy ünnepi szezonban), ha közben a méregdrága plus és 256 gb-os modellek miatt nagyobb a haszon egy készüléken. a napokban volt hír, a piac profitjának nagy része még mindig náluk van, csak picit csökkent. Viszont egy áremelés már lehet pont átbillentené őket, hiszen a magasabb ár csak arra lesz jó, hogy ne csökkenjen a profit egy készüléken, de kevesebb modell fog fogyni és ebben az esetben már az is számítani fog. Ebben az esetben persze kénytelenek lesznek az egyes pontban vázolt dolgot benyelni és igazad lesz mégis. :D

Bár szerintem maradnak Kanában.

Bazinga!

(#23) tommygunn84 válasza Tigerclaw (#17) üzenetére


tommygunn84
(újonc)

"Az Apple már évek óta több készpénzzel rendelkezik mint az USA kormánya."
Azért ez így ebben a formában egy "kicsit" erős kijelentés!

[ Szerkesztve ]

Nexus 5X ---> OnePlus 3

(#24) joey04 válasza blagolf (#21) üzenetére


joey04
(PH! félisten)

Igen, én fizetek nekik. Cikkenként 25 centet.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#25) Tigerclaw válasza tommygunn84 (#23) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

[link]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#26) Hadrian válasza Tigerclaw (#20) üzenetére


Hadrian
(tag)

Vám szempontjából nem biztos, hogy jól járnának. Ráadásul valószínűleg tengeren szállítanák, ami miatt a részegységeket külön kellene csomagolni és dobozolni. Nedvesség, sós pára, hasonlók. Ez megint csak megdobná a költségeket.

(#27) blagolf válasza joey04 (#24) üzenetére


blagolf
(senior tag)

Na ezt gondoltam.

Üdv, Zoli

(#28) willope


willope
(tag)

Oké, ugye a kövi ájfonok 10nm-en készülnek majd. A feladat adva, Tump bácsi mutasson egy olyan amerikai gyártót amelyik :
1 rendelkezik a megfelelö technológiával.
2 és elég nagy gyártási kapacitással.
3 és hajlandóssággal, hogy az Apple-nek bérgyártson.

Talán az Intel, de az sem biztos.

NOKIA 101(bárcsak lenne Note 2-m) -->LUMIA 720(bárcsak lenne Note 3-am) --> Galaxy Note 4 (Vajon milyen lesz a Note 8)

(#29) Cifu válasza Tigerclaw (#25) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Végig is olvastad? :U

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#30) Roadhammer válasza Tigerclaw (#17) üzenetére


Roadhammer
(tag)

Szoftverfejlesztésre tényleg nem akarja, az iOS 10 óta szarakodik a Plantronics bluetooth headsetem, és még a 10.2 Beta 3-mal is szar, kipróbáltam. Sőt ha csatlakoztatva van a headset, a power gombra jön a zárhang, a képernyőt meg nem kapcsolja ki, szóval egy bugos szar még az is, akkor nem tudom, hogy miben reménykedjek. A 10.1.1.-el meg sokszor a hívás első 30 másodpercében teljesen lefagy a telefon, és süket, aztán egyszer csak hallom a vonal másik végén lévő embert. Ha még addig nem tette le. Azaz, ha fontos hívásom van, csak headset nélkül telefonálhatok, az még működik. :)

[ Szerkesztve ]

"Mindenki hajlamos magáról elhinni, hogy a szerencse fia, aztán egy szép napon arra ébred, hogy halott." Peter7393

(#31) Kopi31415 válasza nightshadow (#15) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

"Kínába ugyanis nemcsak az olcsó munkaerő miatt települtek a cégek; ott egy helyen lehet beszerezni a gyártáshoz szükséges összes nyersanyagot. Ezeket az Egyesült Államokba szállítani körülményes és drága is."

Valamint nemcsak nyersanyag, hanem akár komplett komponens is, ha kell, holnapra kétszázezer a gyárban van. Pár éve olvastam valahol, hogy a mobilkommunikációs ketyerék gyártását a kiépült komplett ökoszisztéma miatt nem lehet elvinni sehova Kínából, mert amit a kínaiak nyújtanak, sehol a világon nem lehet megkapni.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#32) Fitzgerald


Fitzgerald
(PH! addikt)

"...nem meglepő fordulat, hogy megválasztását követően számos ponttal kapcsolatban egyszerűen úgy tesz, mintha sosem került volna szóba, míg más kérdésekben pont az ellenkezőjét látja célszerűnek, mint néhány hónapja."

Ez évszázados gyakorlat a nyugati demokráciákban, gyakorlatilag az összes megválasztott vezető ugyanezt csinálja.
Amúgy meg bármennyire is savazzák Trumpot, azért sok dolgot tényleg jól lát.
Komoly reformokkal, adócsökkentéssel vissza lehet csalogatni nem csak az Apple-t, hanem bármely nagy multit az országba, munkahelyeket lehet teremteni.
Azt hogy ebből mennyi fog megvalósulni a következő 4 évben nyilván senki sem láthatja előre, de egy esélyt ő is megérdemel.

(#33) Kopi31415 válasza Fitzgerald (#32) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

A visszacsalogatáshoz kellene még: képzett munkaerő, kiépült beszállítói hálózat, alacsony órabér. Apple esetén ezek közül egyik sincs meg. Valamint a haza vitt pénz adójának drasztikus csökkentése.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#34) siemenss65


siemenss65
(tag)

Tim: "Kína óriási hangsúlyt fektetett a gyártásra. Mi ezt szakmai tudásnak hívnánk. Az Egyesült Államokban az idő múlásával visszaesett a szakmai tudás. Úgy értem, ha az összes processzorkészítő gépet az Egyesült Államokban össze tudnánk gyűjteni és idehoznánk, elférnének ebben a szobában, ahol most ülünk. Kínában több focipálya telne meg."
beszeljukmac.com

(#35) ollie válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog (1)

Mir gondolsz mi mit tudnánk gyártani saját erőből a zacskós tejen kívül?

Magyarországon nem létezik fejlesztés, kutatás, élelmiszeren kívül nincs mit előállítanunk, ami saját lenne.

[ Szerkesztve ]

*** move along citizen, nothing to see here ***

(#36) Fitzgerald válasza Kopi31415 (#33) üzenetére


Fitzgerald
(PH! addikt)

Munkaerőt lehet képezni, meg az adózást is át lehet dolgozni úgy, hogy kevesebb adó fizetése mellett is nyugati béreket tudjon fizetni a cég az amerikai dolgozóknak. Ideális esetben jóval többet spórolhatnának a be nem fizetendő adóval, mint amivel több bért kéne kifizetniük.
A beszállítói hálózat kiépítése lehet inkább az igazi probléma, ha a költségeket szeretnék alacsonyan tartani.

[ Szerkesztve ]

(#37) Tigerclaw válasza siemenss65 (#34) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Ez nem az országokon múlt, se az alkalmazottakon, szakembereken, hanem a cégek tulajdonosain, akik úgy döntöttek, hogy elviszik a gyártást Ázsiába. Mikor elkezdték elvinni Kínába a termelést ott se tudás, se tapasztalat, se gyárak nem voltak. Kvázi az van ott, amit odavittek. Ennyi erővel vissza is lehetne vinni mindent.

Igen, drágább lenne a gyártás és a csökkenne az árrés és a részvényeik ára, de legalább valamivel hozzájárulnának az ország fejlődéséhez, ami most hiányzik.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#38) papi77 válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


papi77
(PH! addikt)

"Lassan mindenhol munkanélküliség van, mert mindent Ázsiában gyártanak."
Ez azért van mert minden multi vezetője kapzsi.Nem becsülik meg a munkásaikat,akik keresnek rájuk,hogy ők meg tudják venni a 26. nyaralójukat a Bahamákon stb.
Szerintem igaza van Trumpnak!

"didzsééé bobó"

(#39) Ribi válasza Tigerclaw (#37) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Talán még rosszabbul is járna ámeriak, mert miután visszahozták, kapnának jó sok kedvezményt és még kevesebb adót fizetnének. Most sem hiszem, hogy hű de sokkal járulnak hozzá a költségvetéshez.

(#40) Tigerclaw válasza ollie (#35) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Ennyi erővel holnap dobjanak egy atombombát az országra, mert ezek szerint ez egy életképtelen ország.

Épp azért kellene nálunk is komolyan venni a fejlesztést az oktatást és azt hogy nem függjünk lassan mindenben az importtól, hogy lehessünk valakik. A válasz nem az, hogy legyintünk egyet és előre lemondunk a jövőről, hanem hogy teszünk érte. [link]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#41) ollie válasza Fitzgerald (#36) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog (1)

Tudod mekkora a bérkülönbség az amerikai és a kínai munkaerő között?

(#40) Tigerclaw: Nem azt írtam le, hogy mit kéne csinálni, hanem hogy jelenleg mit nem lehet.

[ Szerkesztve ]

*** move along citizen, nothing to see here ***

(#42) s4tch válasza papi77 (#38) üzenetére


s4tch
(PH! kedvence)

Magyarországon munkaerőhiány van több területen is. Előállt az a korábban elképzelhetetlen helyzet, hogy a hazai Samsung gyárban nem magyarok, hanem ukrán vendégmunkások dolgoznak. Erről is biztos a kínaiak meg a kapzsi multi vezetők tehetnek... :U

(#43) papi77 válasza s4tch (#42) üzenetére


papi77
(PH! addikt)

Kevered a szezont a fazonnal! Én nem erről írtam!

"didzsééé bobó"

(#44) Chrys_


Chrys_
(PH! addikt)

Akik itt azt hangoztatják, hogy Trump ellenében az Apple-nek van igaza, hogy külföldön gyártat a költségek miatt, azok a modernkori rabszolgaságot támogatják. Persze ez is ki van sarkítva, de meg lehet nézni, mennyit keresnek a kínai munkások. Egységes fellépés kellene a kínai befektetések ellen mind az EU-ban, mind az USA-ban. Akkor lehetne elérni változást. Addig Trump célja is csak álom marad.

(#45) Cifu válasza Chrys_ (#44) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezzel az erővel azt is megnézheted, hogy a magyar Audi, Mercedes, stb. dolgozó mennyit keres, és mennyit keresnek az adott cégek német alkalmazottai.

Mert ez is ugyan az pepitában.

Szörnyű dolog, pfúj... :U
De akkor miért is hozná ide az Audi, Mercedes, stb. a munkahelyeket? :U

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#46) strogov válasza Tigerclaw (#37) üzenetére


strogov
(tag)

"Ennyi erővel vissza is lehetne vinni mindent."

Nem, nem lehet. A lóba sem lehet visszatolni a lószart.

Kínában van kb. 1.4 milliárd ember. Ezzel csak India tud versenyezni, de látható, hogy hiába az indai fizetés, mégis Kínába viszik a gyártást, mert mára Kína olyan infrastruktúrát ad amivel senki nem tud versenyezni.

A ritkaföldfémek 95%+ kitermelése Kínában van. Ezek nélkül semmilyen modern elektronikai berendezés nem gyártható. Egyébként is náluk van a föld készletének ~40%-a, de a kitermelés olyan környezet károsítással jár, hogy a fejlett világban senki nem mer belevágni. Erre a Kínai állam rátette a kezét, és az országon belül akarnak tartani minden ezzel kapcsolatos tevékenységet.

Egy amerikai, vagy nyugat-európai munkás a 10x-es fizetéséért majd 10x jobban áll a gyártósor mellett?

Az ország fejlődéséhez azzal járul hozzá az Apple, hogy brutál fizetésért alkalmaz olyan embereket akik valóban magas hozzáadott értékkel dolgoznak, és nem a gyártósoron alibiznek. És abból, hogy Kínában is megdöglenek az emberek az Apple életérzésért, az látszik, hogy ezek az emberek jól dolgoznak.

(#47) Chrys_ válasza Cifu (#45) üzenetére


Chrys_
(PH! addikt)

És ezért nem is akarnak MO-n fizetést emelni, mert akkor nem olyan hatékony a kizsákmányolás. Ezért volt most a Mercedes-sztrájk is. 15% béremelés a magyar fizetéshez képest, az abszolút értékben a német fizetéséhez képest alig valami. És ezt sem kaphatják meg.
Plusz a német autógyártók fenntartanak gyáregységeket Németországban is.

[ Szerkesztve ]

(#48) MikeRenton válasza Chrys_ (#44) üzenetére


MikeRenton
(kvázi-tag)

Egységes fellépés kellene a pénzalapú gazdaság és a szupergazdagok hatalmának visszaszorítása érdekében. Inkább így fogalmaznék.
Éhezés, rabszolgaság, technológiai korlátok, szakadék a társadalmi rétegek között... Kb a legtöbb trágya dolog ebből eredeztethető. Erőforrás alapu gazdaság kellene és politikusok nélküli világ. De előbb pusztulunk el, minthogy ez bekövetkezzen.

(#49) Cifu válasza Chrys_ (#47) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor még egyszer: ha nincs a Mercedes, Audi, stb. gyár, ahol amúgy átlag feletti a fizetés (bajban is volt a Szolnoki légibázis, amikor a rep.gép.szerelők jó része elment inkább a mercihez dolgozni), akkor hol is fog dolgozni az, aki amúgy ott dolgozna? :U

Azt mondod kizsákmányolás? Nézd meg például a közalkalmazotti bértáblát. 2008 óta nem változott! Akkor ki is a legnagyobb rabszolgatartó / kizsákmányoló? Csak nem a magyar állam? :(

Szerk.: Akit érdekel: Közalkalmazotti bértábla, 2008.
Közalkalmazotti bértábla, 2016.

Ez az igazi bérfejlesztés, 8 év alatt zéró forint. :)

(#51) @Chrys_: Ne terelj. A helyzet az, hogy a Mercedes jobb munkáltató, mint a magyar állam. Nyilván nem a parlamenti képviselőkről és államtitkárokról, illetve állami cégvezetőkről beszélek, hiszen nekik valahogy mindig megszavazzák a kiemelt juttatást. :DDD

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#50) strogov válasza Chrys_ (#47) üzenetére


strogov
(tag)

Magyarországon a magyar KKV-k fizetnek a legrosszabbul. Kiskereskedelmi láncokból a Lidl fizet a legjobban, és a Coop a legrosszabbul (ha egyáltalán fizet).
Ki zsákmányol ki kit? Ha a magyar cégek jól fizetnének akkor az itteni külföldi cégek is emelnének, de egyelőre legtöbbször összehasonlíthatatlanul jobb a juttatás csomagja a külföldi cégeknek.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.