- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronda
aktív tag
hello kolléga!
3 évet únióztam tomtom-al. volt a kocsiban igo-s mió is (a cég adta), meg az első 3 hónapban egy sony is a tomtom mellett.
de nekem a tomtom vált be. igaz én a kamionost használom(tam). szóval, ha nem ősrégi tomtom-od van, pl 512 MB vagy 1 giga memóriával, akkor nem a szabdalt térképet kapod. az igo-nál előfordult régebben, hogy a két szomszédos ország térképe nem azonosan illeszkedett a határvonalnál, és "összevesztek" a tomi ezt kiküszöbölendő adja egyben. a legutóbbi full eu truck verzió 2,3 giga. szóval ha nem 4 gigás a géped akkor biza szabdaltat kapsz.1 a map share nem azt jelenti, hogy új vagy frissebb térképet kapsz. a felhasználók javításait kapod, ha akarod és engedélyezed. pl egy utca tegnaptól nem erre, hanem arra egy irányú. vagy ez már nem kereszteződés, hanem körforgalom. de ehhez olyan felhasználók kellenek, akik meg is csinálják a javításokat.
2 ha a térképfrissítést úgy csináltad volna ahogy a felhasználó szájába rágják - nevezetesen mindenek előtt csináltál volna biztonsági mentést - akkor te is egy lennél a több milló elégedett tomtom felhasználóból és nem kellett volna informatikus haverokhoz szaladgálni vele. vagy vitted volna hozzáértőhöz. mondjuk hozzám
3 a QuickFix azt jelenti, ha rádugod a dokkolóra, akkor letölti magának az adatbázist, ami tartalmazza, hogy a következő 24 órában merre kószálnak majd a műholdak és így könnyebben magára talál bekapcsoláskor. de ehhez meg kell legyen a gyökérkönyvtárban az "ephem" mappa és benne az "ito.dat" file. a nagy frissítési/helyrehozási próbálkozásban nem veszett el?
aztán a tmc ami eltűnt. megvan a térkép mappájában a "traffic.dat" és a "traffic.inc" fájl?
szóval ha lett volna biztonsági mentésed, onnan visszamásolhatnád ezeket. a saját POI-kat. is és a kedvenceket is (MapSettings.dat).
és egy igen fasza kis géped lenne amit elégedetten használnál. nekem már 4-5 kollégám van aki tomit vett és évek óta elégedetten használ. igaz átlag fél évente elhozzák hozzám és....
az egyik srácnak egy régi 910-ese van és megadta magát benne a vinyó (egy 20 gigás microdrive van benne) és vett egy wayteq-et kamionos igo primo-val. ma jött haza, de aszonta vesz egy tomit....
üdv! -
janoka99
csendes tag
Nekem pont ellenkező a tapasztalatom: használtan vettem egy ma már ősöregnek számító TomTom GO 710-t, vettem hozzá egy 4GB-s SD kártyát (erre ráfér a teljes Európa-térkép szabdalás nélküli verziója), és az aksija (ami vásárláskor üres volt, nyilván az előző tulaj évek óta nem használta) kis túlzással örökké bírja. És funkcióban szinte minden olyat tud, mint az újak, talán az FM transmitter-t leszámítva. A magyar térképpel sem volt eddig komoly bajom.
Az biztos, hogy a TomTom ügyfélszolgálatról (főleg az email-esről) olvastam negatív dolgokat, de én ezt a kütyüt le nem cserélem, amíg térképfrissítést lehet kapni hozzá.
Ja, és az is béna, hogy 2GB-nak hívtak olyan térképeket, amik nem férnek rá 2GB-ra, ill. ez a szabdalásos technika a 2GB-s GPS-ekhez, de ahogy említettem, ezt egy 2-3e Ft-ba kerülő 4GB-s SD-kártya vásárlásával meg lehet egyszerűen oldani.
-
norma1
csendes tag
Ja..
Nehogy azt gondolja valaki, hogy "csak" ennyi baja van a garanciális készüléknek.
Az akkumulátora kb. 5 másodpercig működteti a tápfeszültségről leválasztva, ami ugye garanciális hiba, és az RDS szolgáltatás ( QuickFix) már meg sem jelenik a jobb mezőben rajta, aminek még állítási lehetősége sincs a készüléken.
Egyszerűen szólva : dögölj meg felhasználó. azért sem mutatom meg, hogy hol van terelés, dugó, vagy egyéb útakadály, sétálj bele a csapdábaNem névtelenül írok, nehogy azt higgye valaki is ( márha a TomTomot ilyesmi érdekli egyáltalán ), hogy csak grafomán fikázó vagyok :
Nagy László, vagyis: norma1@citromail.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- PlayStation 4
- Gurulunk, WAZE?!
- Óra topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest