Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • blueMerle

  veterán

  Pedig megszokható. Pl. az E50-esem is gond nélkul megy az írás. Najó, a P990i féle tapizós ill. qwerty megoldással nem versenyezhet. :)

 • galyika

  csendes tag

  Nem tudom miért kell bántani szegény telefont!
  A hatalmas fícsör hogy a kártya könnyen cserélhető, szerintem a legnagyobb bénaság, ott porosodik, mert nincs normálisan elzárva. Az én E250-em egy hónap alatt beporososdott, pedig végig zárva volt, kíváncsi vagyok két év múlva ki fog benne lakni. Szerintem jobb helye van eldugva valahol.
  A másik amitől falnak megyek az a rendszeresen elhangzó kritika alsó-közép kategóriás telefonokon, hogy milyen szar ezen nézni weboldalakat. Hát szerintem a legtöbben soha nem wapoznak, mert drága, sőt megfizethetetlen. Ezekbe a telefonokba már nem azért kerül bele ez, merthogy ez egy funkció, hanem mert mekkora égés lenne ha kimaradna...
  Szóval nagyjából annyit akarok mondani, hogy nem olyan szempontból kell nézni ezeket, hogy mennyivel tudnak kevesebbet a jobb-drágább modelleknél.

  [Szerkesztve]

  [Szerkesztve]

  ide most írjak valamit?

 • Cathfaern

  nagyúr

  ''Ok, van benne némi logikátlanság, nade pont ennyi megvan a többi gyártóéban is.''
  Ezzel nagyon egyetértek...volt már a kezemben pár gyártó telefonja, de olyan nem még, amiben a menü bizonyos része ne lett volna teljesen logikátlanul elhelyezve...csak az a lényeg, hogy melyik logikátlanság a legkevésbé az az embernek :)

 • Viktor0610

  MODERÁTOR

  Nem az a baj, h. a gombok között nincs hely, a 770SH-m is ilyen, nekem az a fura és nem tetsző, h. a gombok mellett (a telefon oldalán és alsó részén) nincs hely.
  Kisebb gonbokkal nem volna ilyen probléma.

  Fekete Xiaomi Redmi Note 9S / 9 Pro / 9 Pro Max Nillkin Super Frosted Shield tok eladó - érd. privátban! :)

 • balintka

  addikt

  Grat! Látom, te láttál már Sharp GX10i-t. 120x160, 65000 szín kijelző van benne. Először nézz utána, miben mi van sztem :DDDD És az még mindig 4 évvel ezelőtt volt :D

  Csak Jégkokónak: [link] akkoriban a Nokia csúcskijelzője a 128x128 CSTN volt, ami egy ratyi a sharp mellett, bnőmnek ugyanis olyan kijelzős nokiája volt anno. A sharp nyomába sem ért.

  [Szerkesztve]

 • balintka

  addikt

  A GX25 után igencsak szokni kell a 770SH gombjait (jobbak, csak más az elrendezés).

 • Ricardo

  félisten

  A Sharpok valóban az élen jártak/nak kijelzőben. Nekem egy olyan bűnük van amit nem tudok lenyelni, hogy itthon csak a voda forgalmazza őkett (ezért nem is tudok se jót se rosszat mondani róluk) :W

 • balintka

  addikt

  Én mondjuk eleve nem mennék a másik 2 szolgáltatóhoz, miután voltam anno Westeles, tehát nekem ez csak előny :) És ahogy mondod, a Sharp telók megjelenési idejükben a kijelzők terén általában fügét mutattak a konkurrenciának (főleg pár évvel ezelőtt), a Nokiának 2 év kellett mire észrevette, hogy van nagyobb is, mint a 128x128 képpont, és 2,5x2,5 cm fizikai méret. A sima GX10 is megkapta a 120x160-as 65000-es kijelzőt, a GX20 pedig az első QVGA teló volt nálunk. A GX30 pedig az első megapixelek kamerások közt volt.

 • Jégkokó

  veterán

  Akkor a színeket elnéztem, de arra tutira amlékszem, hogy amikor megjelent anno , akkor olvastam egy tesztet róla és iszonyatosan pixeles volt a kijelzője.

  A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

 • balintka

  addikt

  Én nem tudom milyen tesztet olvastál, akkoriban pont dícsérték a kijelzőjét (PC Guru, meg más tesztek). Nekem 2 évig volt gx10i-m, és nem volt pixeles, csak utána QVGA-ra váltva volt az, de akkoriban az csúcs kijelző volt. Ami pixeles volt akkor, az a Nokia volt. És az még fakó is volt.

  Egy tesztből: ''Két kijelzőnk van, a külsőn a térerőt, az akkumulátor töltöttségi szintjét, a dátumot, órát, illetve a bejövő hívásainkat és üzeneteinket kísérhetjük nyomon, a belső, 65.000 színű TFT kijelző pedig számos más funkciónak ad kényelmes, szép hátteret''

  ''Természetesen akár általunk fotózott, vagy a Live!-ról letöltött képeket is beállíthatunk háttérképnek, melyek a ''true color'' színvilágnak köszönhetően nagyon szépen mutatnak.''

  SIMA GX10 teszt: ''A belső kijelző 65000 színben pompázik, nagyon szép, a részletesen kidolgozott grafikák, képek megjelenítésére kiváló''

  Ennyit a pixelességről. Szerintem kevered egy másik telefonnal.

 • Esther

  tag

  Szia!
  Nem piszkalni szandekozlak, de a regi nokiakat azert meg ne huzd le ilyen nagyon.
  Profilokat lehetett allitani mar az 5110, 3210-tol folfele (tehat 3310 is).
  A 3310,3330,5510 eseten 6 kulonbozo profilt lehetett elore beallitani.
  Ja es az 5510 (64MB mem.) eseten mar ment a hatterben a radio es MP3 -is.
  Itt csak arra akartam kilykadni,h. a mostani nokiaszidas az ok vagy legalabbis elfer, de a regieket ne piszkaljuk
  Eszti

  Probaltam alaáirni de csak csupa tinta es karc lett a monitor :( egyebként is ilyen kis helyre sztem lehetetlen...

 • Bocha

  HÁZIGAZDA

  Ez szerintem nem igaz. Ha csak telefonálni kell a telefon, akkor miért költenél egy Bluetooth-os, memóriakártyás, megapixel fölötti kamerás mobilra? Akkor vegyél valami abszolút low-end gépet, vagy egy új akkut a régi mobilodba.
  A mai telefonok sok multimédiás feladatot is ellátnak, amikhez kell egy normális kijelző. A 3110-ének nem csak a felbontása, de a minősége és a képfrissítése is vacak.
  Ja: a gyerek persze, hogy N95-ért fog könyörögni, de nem emiatt a cikk miatt. Ez a cikk arról szól, hogy technikai paraméterek tekintetében jobb mobilok is vannak ennyi pénzért, lehet vele vitatkozni, de ez tény. Persze aki akarja, az vegye meg a Nokiát, szíve joga - őt úgysem fogja ettől eltántorítani a cikkem.
  (ezt írta le blueMerle is, #99 :) )

  S40-el kapcsolatban nem fogjuk tudni meggyőzni egymást. Szerintem nagyon komoly hiányosságai vannak funkcionalitás és kezelhetőség terén, alapvetően jól felépített, viszont néha elég nehezen átlátható a kis kijelzőkhöz tervezett GUI miatt. Ok, skinezhető, tök jó, de gyárilag akkor sincs normális skin az alsókategóriás modelleken (ellenben a divattelókon rengeteg általam szépnek ítélt figyel, röhej, hogy ez is ártól függ). Egy Motomenünél mondjuk szerintem is fényévekkel jobb az S40.

  (zárójelben: BlackUI a szó szoros értelmébe véve nem skinezhető, de beállíthatsz menüháttérnek bármilyen képet, te állítod be az átlátszóságot, állíthatsz a betűszínen/méreten, mindenen. Ez is ugyanolyan jó megoldás, kicsit szöszmötölősebb, de legalább nem kell skineket töltögetned. Persze ez csak az én véleményem! ;) )

  Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz).

 • Bocha

  HÁZIGAZDA

  - vacak kijelzőn nem épp szupergyors, kb. fél-egy másodperces késés van minden gombnyomás után. Persze ettől még sok konkurenséhez képest gyors, de messze nem világbajnok.
  - vacak gyári skinek alsókategóriás modelleken (rendben, ez nem OS hiba)
  - a menürendszer felépítése alapvetően sz*r, nem használja ki a kijelzőt, még ezt a 128 x 160-ast sem (QVGA-kon valóban sokkal jobb). A pixeles undorító betűkről ne is beszéljünk.
  - galéria tré, videónézésre alkalmatlan (de akkor minek van benne?), képekre zoomolni menüből kell, ráadásul minden művelet több másodpercet vesz igénybe
  - nem lehet gyorstekerni a zenelejátszóban
  - kamera szoftvere beállítási lehetőségekben igencsak szegény, a kép késik a kijelzőn
  - a kevés funkciógomb miatt szerintem nem túl jó kezelhetőség (egy külön törlés nagyon hiányzik, ez a három gomb egy csomószor mást csinál attól függően, hogy épp milyen műveletet akarsz. Ok, megszokható, meg így van már régóta, és működik)
  - kézbe veszem a 3110c-t, mellérakom az 5140i-t, és nem látok komoly különbséget. Ezt akár ''retro''-nak is nevezhetnénk, szerintem viszont haladni kéne a korral kinézetben és felépítésben is.

  Egyébként komolyan mondod, hogy szerinted ebben van a leghasználhatóbb naptár? :F Mindegy, kérlek ne indokold hogy miért igen, csak csodálkozom.

  Annyit belátok, hogy a hiányosságok jelentős része az idejétmúlt kijelzőből fakad, QVGA-n nincs jelen. Viszont szerintem ott sem éppen jól kezelhető vagy hú de logikusan felépített, egyszerűen mindenki megszokta már, mert lassan (?) 10 éve ugyanaz, vagy legalábbis nagyon hasonló.

  Részemről befejeztem.

  Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz).

 • Athos07

  senior tag

  Nézem a tesztet, aztán nézem a hozzászólásokat, és néhány dolgot csak nem állok meg:

  - a tesztelőnek nem tetszett, hogy a telóban régi kijelző van - innentől kezdve mindennek baja volt
  - ezek után természetesen így ez a teszt is mágnesként vonzotta a ''Nokia-gyűlölő kemény magot'' (nem kell nickeket sorolnom), akik gyakorlatilag _teljesen_ megtöltötték a 100 hozzászólást a saját kis flame-háborújukkal (persze jött egy-két Nokiás arc is - vesztükre)
  - érdekes, hogy ezek után a teszt írója tovább fűtötte a gyűlölködést, és mi alapján:

  -- saját véleményét abszolút igaznak tekinti: ha neki jobban tetszik az űbervékony méret, akkor mindenkinek jobban tetszik
  -- ha neki tetszik a halottas blackui akkor az S40 csak elavult lehet
  -- ha neki nem tetszik az ingerszegény, egyszerű dizájn akkor az csak ótvar lehet -- ízlés kérdése

  És persze erre már 3 napja visszhangoznak az okos antifinnek, ugyanazon csépelve a szót, mint korábban a 6120C fórumon, és még kitudja hány Nokiás fórumon.

  Nem akarok túlspilázni semmit - de egyeseknek túl sok az idejük... :DDD

  Nekem valahogy nincs ingerenciám egész nap a Samsung fórumba írkálni a béna blackui miatt, vagy a SE fórumba szótf0sn1 a nevetséges formatervek okán...


  Ezek után nem is kell külön reagálnom a tesztre -- vártam, hogy valami értelmes vita kialakul, de már nem várom tovább.  [Szerkesztve]

  ''I never ever wanna grow up / Old people make me wanna throw up.''

 • Bog

  HÁZIGAZDA

  Az S40-nek megvannak a maga előnyei. Egy szőke titkárnő is elboldogul vele alapszinten. Én nem utálom annyira, mint a szerző, bár talán nem véletlen, hogy állítólag a 6500-ban már az új verzió lesz.
  Tökéleteset még senki sem alkotott. De lehetne példát venni:
  - a SE fülekre bontott telefonkönyve simán a legjobb
  - nekem a naptár is ott a jobb (mióta van ismétlődés)
  - a SE az események menüt is jobban oldotta meg, ha üzenet jön, akkor rögtön látom, hogy kitől
  - az új SE cuccokban a menürendszer skinezése olyan fokú, hogy a menüstruktúrára is kiterjed
  - a Samu BlackUI megjegyzi az utoljára használt menüpontokat
  - a Samu képnézegetőjében a hangerőgombokkal zoomolsz - ez máshol is így van, de most csak ez jutott eszembe
  - a win mobile rendszerű telefonok névkeresője egyelőre verhetetlen - ezt miért nem lehet iplementálni oprendszer nélküli mobilba?
  - a t9-nél fényévekkel jobb a motorola itap: magától tanul, és a háttérből segít
  - az lg-nél mátrixszerű menü van, az almenüpontoknál is tudsz főmenűket lapozni
  . az S40 alá betolt java alapú emailkliens sebessége nem éppen villám, miért nem lehet nativa klienset írni alá
  - az S40 adatkapcsolati beállításainak kézi konfigurálása horror

  nem QVGA kijelzőn az S40 egyszerűen ronda, mert összetorlódnak a betűk, ahol viszont van hely (almenüpontok listás nézete), ott pazarolnak vele.

  Fentiek mellett nekem személy szerint nincs bajom az S40-nel, csak ne állítsuk már úgy be, mintha az lenne az isten.

  Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

 • Bocha

  HÁZIGAZDA

  Jól megmondtad, köszi! :R

  Igen, a saját véleményem igaznak tartom.. csak úgy, mint a többiek is. Akkor miért nekem veted a szememre? Gondolom azért, mert te az ellentétes állásponton vagy.

  S40 elavultságáról olvashatsz két hozzászólást is. Az elején valóban túlzásba estem, módosítottam is a cikket, de ennek ellenére jött Kalandor hozzászólása, hogy az S40 mekkora überkirály. Ennek fényében valóban egyedül én gerjesztettem ezt az egész flémet.

  A designt szintén nem fikáztam, a cikkben írtam, hogy a lakkozott gombok szerintem nem az igaziak, ennyi. A kinézet teljesen szubjektív dolog. A 3110c abszolút nem ízléstelen, csak más stílust képvisel, mint pl. a Samsung. Nekem egyébként tetszik.

  Semmi bajom a Nokiával, a Symbian rendszerű gépeit kifejezetten bírom, de S40-esek között is akad pár, amiket szeretek. Én is túlzásba estem, ezt korrigáltam, de Ti valamiért nem vagytok képesek észrevenni, hogy a 3110c menüje a fos kijelzőn úgy néz ki, mint egy 5 éves Nokián. Ha szerintetek ez jó, hát legyen. Mostmár tényleg befejeztem.

  (písz)

  Jah: az ''okos antifinnek''-et, és az ehhez hasonló kifejezéseket hanyagold, kösz.


  Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz).

 • fateless

  veterán

  A Nokia egy rakás sz..

  A Veptu a király

  :)) :)) :))

  "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

 • joey04

  félisten

  Szerintem pedig az is hülye aki azért szid egy telefont mert az van ráírva h Nokia meg az is hülye aki csak azért veszi meg mert rá van írva h Nokia.az én személyes véleményem az h alsó és középkategóriában nagyon nem érdemes Nokiát venni mert a Samsung és az SE agyonveri a hasonló árú telóival de a sok gyengeelméjűnek tényleg elég h ott a bűvös szó:NOKIA! :U
  A középkategória felső részében és a felsőkategóriában viszont a Nokia a legerősebb(a többi gyártónak is van pár jó telója azért)például az N95 a ma kapható legjobb telefon minden hibájával együtt(slide igénytelen, kamera még a K800 szintjén sincs ,gyenge készenléti idő).Én is ezt vettem volna ha nem cseszik el a kamerát... így maradt a k800.De itt van a 2 új 6500 meg luxuskategóriában a Luna.meg az a bizonyos N82(ha jól emlékszem ez lesz).na ezek fölényesen a legjobbak leszenek a saját kategóriájukban szerintem.Nem volt olyan bődületesen sok telefonom eddig de 7 év alatt azért volt kb 22-23 telóm viszonyítási alapnak azért ez is elég. semennyire sem vagyok egyik márkához sem hűséges de a listát a Nokia és az SE vezeti(9 Nokia és 7 SE).De ha holnap mondjuk az Alcatel kiadna egy olyan telót ami aztán tényleg ver mindent nem érdekelne h az van ráírva h Alcatel...
  Itt sokszor olvasok nagyon elfogult véleményeket hol SE-párti hol Nokia-párti emberkéktől akik elképesztően elvakultan védik a saját gyártójuk készülékeit, csak nem értem h ez nekik miért jó?? :(
  Nem baj ha vki kijelenti h én Nokiás vagyok és csak azt veszek(vagy SE-t) de akkor tegye hozzá h elismerem a hibáit de én meg tudok barátkozni vele és nekem ez a legjobb választás.

  Az S40ről meg annyit h az SE menüje után szerintem is a legjobb még mindig.valóban ráférne egy felújítás de még így is veri pl az új Samu menüt is amiről viszont el kell mondani h tényleg roppant szép.de ahogy láttuk egy kis ''optikai tuninggal''az S40 is tud úgy kinézni mint az...tény h vannak hibái de a többinek is van.

  Ezek után ki merem jelenteni h ez a teló viszont hulladék, bár elismerem h egy szűk vásárlói körnek ez a legjobb választás.De ezt a telót az esetek minimum 80%-ban az fogja eladni h rá van írva Nokia! :((

  [Szerkesztve]

 • Athos07

  senior tag

  Nem arról van szó, hogy a saját véleményed igaznak tartod - ha nem így lenne, akkor valami cifra betegségben szenvednél.. Az a gondom, hogy vajon hányan kellene elmondják, hogy nem tetszik nekik a blackui, a túl vékony kialakítás, hogy elfogadd.

  Nomeg a ''különösen ajánlott''.. plecsni..

  És továbbra is azt látom, hogy a telefon összes hibájának origója a rossz kijelző -- míg lehet, hogy van, aki nem akad ki ennyire tőle.

  Egyébként nem akartam túl ellenséges lenni - főleg hogy nem fogtam még a kezemben a telót. Majd visszatérek ide, ha ez is megvolt.

  [Szerkesztve]

  ''I never ever wanna grow up / Old people make me wanna throw up.''

 • erdoke

  titán

  Sajnos ezekre a telókra már csak emlékezni tudok, de szinte mindegyikkel volt személyes tapasztalatom is. Szerintem az 5110-ben és a 3310-ben se voltak profilok, az 5510-est nem ismerem, hirtelen fogalmam sincs, az milyen volt.
  Az persze előfordulhat, hogy 8-9 év távlatából rosszul emlékszek... Semmiképpen nem ferdíteni akartam, ha nincs igazam, akkor elnézést az említett készülékektől, egyébént is csak egy összehasonlítás miatt írtam. :)

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • erdoke

  titán

  ''az S40v3 nem tud mindent, de nem kell neki.
  nem éltanuló ő, hanem igavonó barom és figyelmes titkárnő
  ''

  Ezzel annyiban vitatkoznék, hogy a mostani és a most bejelentett legdrágább Nokia telefonokban is ez a menü figyel (8800, 8600, 6500 Classic). Ha neked a 200+ ezer Ft-os telefon ''igavonó barom'' vagy ''figyelmes titkárnő'', akkor az S600-zal kapcsolatos véleményedet se tudom komolyan venni. :)

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • erdoke

  titán

  A 6120C tudásilag teljesen rendben van (ha kezel BT sztereó fülest), csak a versenytársak és pl. a 6500C mellett a külleme szörnyen unalmas. A versenyképességét még nem tudjuk megítélni, mert nincs ára.
  Ez itt tudásában a nála olcsóbb versenytársak alatt van, tehát általánosságban nem jó vétel. Összességében egyénileg még lehet az, de ezt ne egy tesztelő ítélje meg, mert nem tudja.

  Számodra gyűlölködés, ha valakinek nem ez tetszik, hanem valami más. Én nem tekintem gyűlölködésnek, hogy neked nem jön be a BlackUI, mert ez egyéni preferencia kérdése. Ahogy a készülék külseje is. Le lehet írni, hogy valakinek tetszik vagy sem, arra viszont már kevesen képesek, hogy a közízlés ill. a célcsoport szempontjából tudja megítélni a dizájnt. Lásd a ''szép'' fehér 6120C (üzleti célcsoport, ugyebár) esete odaát...
  Rajtad kívül más nem használta az ilyen kifejezések koreai/svéd/amcsi megfelelőit, mint ''antifinn'' és ''Nokia-gyűlölő''.
  Szóval én a más szemében a szálkát, a sajátodban a gerendát se tipikus esetét látom benned, kedves Nokia-fan. ;)

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • galyika

  csendes tag

  Aki semmi különösre nem akarja a telefont használni (telefonálás, sms, kamera, játék, zenelejátszó), az 30-40 ezerért simán tud magának kompromisszum-mentes telefont venni. És sokaknak ez a nokia is egy ilyen darab. Mint a ahogy a legtöbb nokia ebben a kategóriában. Viszont szerintem nem az a Samsung E200! Már csak azért se mert pl a középső gomb a wapra visz, vagy mert nincsenek profilok, vagy mert úgy kell rá felhegeszteni az alkalmazásokat, ha egyáltalán lehet.

  ide most írjak valamit?

 • shev7

  veterán

  ''Én nem utálom annyira, mint a szerző, bár talán nem véletlen''

  Veletlen, nem veletlen. Egy tesztelotol elvarhato lenne valamilyen szintu objektivitas. Ha valaki utalja az s40-et ne adjatok neki olyan telefont tesztre, mert magatokat ''jaratjatok le''...

  ''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

 • Bocha

  HÁZIGAZDA

  Én sem utálom, de ilyen kijelzőn 2007-ben szerintem legfeljebb viccnek jó.
  Egyébként igazad van, mi is így gondoljuk, szóval ha utálnám, nem kaptam volna meg. De mondom mégegyszer, hogy nem utálom, még ha ez kicsit hihetetlenül is hangzik. :D
  A cikket jelen állapotában objektívnek érzem.

  Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz).

 • Bocha

  HÁZIGAZDA

  mindenesetre annyit elárulhatok, hogy nem jó érzés veletek vitatkoznom.
  Hát, nekünk sem, úgyhogy szerintem fejezzük is be! ;)


  Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz).

 • Airnold

  tag

  Páromnak 6111-e van...ugyanez a kijelző, ugyanez a rendszer...és imádja, és tudja használni, és annak ellenére, hogy szemüveg kéne neki, el tudja olvasni...tudom, hogy nem egy mai darab, míg a teszt főszereplője az, de ha az használható, ez is használható lesz, még ha nem is fejlődött semmit sem...
  Az ár meg momentán friss...lesz ez még feltöltőkártyával húszezer...és annyiért viszont már jó vétel lesz... :)

  [Szerkesztve]

 • erdoke

  titán

  Azt hiszem, senki nem vitatja, hogy használható. Ahogy azt sem, hogy a mobiltelefonok piacán van valamiféle verseny. Így a készülékek döntő többségét nem a levegőben lógva, abszolút értékben érdemes vizsgálni, hanem hasonló készülékekhez viszonyítva. Márpedig ha a versenytársak azonos áron többet tudnak, vagy esetleg még olcsóbbak is, akkor nem lesz jó vétel.

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • Zoltanfi

  senior tag

  A kijelző tényleg gáz. Ha 35 ezrem lenne telóra, tuti hogy inkább valami használt, de újszerű 6131/6233/6280-ban gondolkodnék, ha Nokia. Azok sokkal jobbak..
  Ha új telóban gondolkodunk, akkor el kell ismerni, hogy ebben a kategóriában nem a Nokiák nyújtják a legtöbbet.

  Egy új 6300 szerintem már megéri Az 55 kártyafüggetlenül hivatalos helyen.

  [Szerkesztve]

 • Bog

  HÁZIGAZDA

  Ez tőled meglepő hozzászólás, ugyanakkor köszönöm, és maximálisan egyetértek vele.

  Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

 • Viktor0610

  MODERÁTOR

  Igen, én is gondolkodtam valamilyen, a tiedhez hasonló hsz.-on. :D

  Fekete Xiaomi Redmi Note 9S / 9 Pro / 9 Pro Max Nillkin Super Frosted Shield tok eladó - érd. privátban! :)

 • mrlujoak

  veterán

  Olvasom a cikket, ok.
  Olvasom a hozzászólásokat, ok.
  Mindkét oldalon - cikkíró és cikkolvasó - van igazság és kevésbé megfontolt kijelentés.
  Ez a tesztelés és véleményezés.
  Ha emlékszünk egy páran, a SE W200i tesztjénél is hasonló volt a helyzet.
  A cikkírónak nem tetszett, az olvasótábor egyik fele - akik SE rajongók - nagyon támadták a negatív irományt szerzőt, az olvasók másik fele részben egyetértett a cikkel, vagy teljes mértékben azonosult vele.
  Aztán mára megfordult a helyzet, kelendő és sikeres a kicsike...
  De ne többet a SE-ról, vissza ehhez a Nokiához.
  Ennek a modellnek is meg lesz a maga sorsa. Mindenki eldöntheti, hogy neki tetszik-e vagy sem, a vevők eldöntik, ebben a kategóriban mennyire van létjogosultsága.
  Az pedig, hogy Nokia felirat van rajta vagy sem, sokak számára jelent valamit, sokaknak nem...

  mrlujoak

 • Bocha

  HÁZIGAZDA

  Örömmel látom, hogy megnyugodtak a kedélyek! :)
  Szerintem így száz valahány hozzászólás alatt tökéletesen sikerült megbeszélnünk, hogy milyen teló a 3110 Classic! ;)

  Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz).

 • dabadab

  titán

  Ize, bocs, de ha mar ujsagot irsz, meg tesztelsz, meg ilyenek, akkor illene nemileg ragaszkodni a tenyekhez, nem pedig hulyesegeket beszelni, mint egy durcas kisgyerek.


  ''vacak kijelzőn nem épp szupergyors, kb. fél-egy másodperces késés van minden gombnyomás után.''

  ??? Azt irtad, hogy a 3110c-ben jobb kijelzo van, mint a 6230-ban. A 6230 semmilyen erezheto laget nem produkal akkor, amikor a menuben rohangalok vele. A fel-egy masodperces lag amugy is teljesen abszurd allitas.

  ''nem lehet gyorstekerni a zenelejátszóban''

  Nem olyan sok hozzaszolassal ezelott futottunk errol egy kort: lehet. Az mas kerdes, hogy nem eleg gyorsan, v akarmi, de lehet.

  Ne szeresd az S40-et, szived joga. Akkor viszont, amikor valotlansagokat allitasz, atlepsz egy bizonyos hatart, amit szerintem nem lenne szabad.

  DRM is theft

 • erdoke

  titán

  ???
  Hogy kerül ide a 6230? Vagy ha már idekerül, milyen logika alapján következtetsz a kettő közötti teljesítménykülönbségből? :F
  Ha maradunk a hardvernél, szerinted a nagyobb felbontású kijelzőt nehezebb egy VGA-nak meghajtani, vagy a kisebbet? Tehát ugyanazzal a VGA-val 1024x768-ban hasít jobban egy játék, vagy 1600x1200-ban? Ha a 3110C kijelzője nagyobb felbontású (márpedig a 6230 öklömnyi pixeleinél csak az lehet), akkor miért gondolod, hogy azt könnyebb meghajtani egy bonyolultabb menüvel?
  A kérdés teoretikus (egyrészt, mert még sosem játszottam kraftot igénylő játékkal, másrészt mert nem tudjuk, hogy azonos HW van-e a két telefonban), de a te értetlenkedésednél több logikát érzek benne. :D

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • Zoltanfi

  senior tag

  Ha tényleg ilyen észrevehető idők telnek el a gombnyomás és történés között, akkor még az is lehet, hogy ebbe gyengébb HW van, mint a 6230-ban.
  Bár szerintem kb ugyanaz lehet.

 • dabadab

  titán

  Az eredeti allitas - ha jol kovettem - a kijelzo milyensegere vonatkozott, konkretan arra, hogy tul nagy a valaszideje, es amiatt a nagy valaszido miatt lassul le a telefon kezelese (vagyis a gep gyorsan kirakna a menut, csak arra a franya LCD-re kell varni, hogy meghajlitsa a kristalyokat).

  Erre valaszul vetettem fel, hogy a 6230-ban - aminek mindenki szerint rosszabb kijelzoje volt - se volt zavaroan (vagy akar eszrevehetoen) nagy valaszido, igy - mivel ennek legalabb jobbnak kellene lennie - meglepne, ha itt errol lenne szo. Foleg, hogy olyan ertekek hangzottak el (0,5 - 1 masodperc), amit max vmi oskori cucc produkal, az is csak a sziberiai tel kozepen.


  [Szerkesztve]

  DRM is theft

 • erdoke

  titán

  Nem feltétlenül a kijelző válaszideje miatt lehet lassú a képfrissítés, hanem akár a felbontáshoz és a megjelenítendő képhez képest alulméretezett HW miatt is. Az biztos, hogy pl. a D900 és az U600 Samsung között érezhető különbség van a menü navigálásban, mégpedig az utóbbi javára. Tehát a vas is lehet limitáló faktor a menü sebességénél, nem csak a kijelző frissítési paraméterei.
  Szerintem itt valami félreértés lesz, a kijelző nem abszolút xar, csak a kategóriában gyenge, és valószínűleg halovány HW küszködik alatta.

  [Szerkesztve]

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • erdoke

  titán

  Szerintem is, és a nagyobb felbontás, ill. a menü magasabb komplexitása (hú de jólmegaszontam így fél 2 magasságában :D) simán okozhatja a navigálás lassúságát. Láttunk már erre példát, nem is egy gyártónál.

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • Airnold

  tag

  Foleg, hogy olyan ertekek hangzottak el (0,5 - 1 masodperc), amit max vmi oskori cucc produkal, az is csak a sziberiai tel kozepen.

  Kikérem magamnak a telefonom nevében (E65)...van amikor többet is gondolkodik, mint 0,5-1 mp... :P :DDD

 • Khaal

  őstag

  A Symbianos telefonok egy másik kategóriába tartoznak szerintem, a gyorsaság ott relatív dolog ;] .

  Profilok már a 3310-ben is voltak, a menüje is nagyon korrekt, logikus volt, nem is hiába adtak el belőle annyit. 5510 lényegében egy mp3 lejátszóval (háttérben futó, példás kezelhetőségű), rádióval plusz teljes billentyűzettel megfejelt 3310 volt, annak idején fényévekkel megelőzve a konkurenciát (Siemens-t és Sony-t leszámítva, mert azokból már akkor is volt mp3lejátszós).

  Ez a 3110c viszont a mai telefonok betegségeiben szenved szerintem: van sok funkció, de valami mindig kimarad vagy logikátlan vagy tökéletlen (itt pl. a kijelző a legnagyobb hiba).

  Mindig is nokiam volt (5110,3310,6150,5510,3300), de a mostani telefonom (se w700i) menüje szerintem sokkal jobb mint pl. a 6233-é (az is s40v3 azt hiszem). Ugyanakkor a tesómnak 7110,6310 után inkább a 6233-é jön be, ez is nagy részben ízlés és megszokás kérdése.

 • Bocha

  HÁZIGAZDA

  Azt irtad, hogy a 3110c-ben jobb kijelzo van, mint a 6230-ban.
  Nem írtam ilyet.
  A 3110c már nincs nálam, ha gondolod, este levideózom tesóm 7373-át mondjuk az egyébként BlackUI-hoz képest elég lassú D840 mellett. Szemmel látható lag van a 7373-on, pont olyan, mint a 3110c-n (vagy talán kicsit enyhébb).

  Nem olyan sok hozzaszolassal ezelott futottunk errol egy kort: lehet.
  Amit lehet, az nem gyorstekerés, azt nem lehet.

  Ize, bocs, de ha mar ujsagot irsz, meg tesztelsz, meg ilyenek, akkor illene nemileg ragaszkodni a tenyekhez, nem pedig hulyesegeket beszelni, mint egy durcas kisgyerek.
  Ezen már túl voltunk, úgyhogy marhára örülök, hogy megint előhoztad. Szóval a cikk kijött reggel, koradélutánra már átírtam, kiszedtem a túlzó részeket, amikért már elnézést kértem. Akkor miről beszélünk?

  A ''hülyeségeket beszélsz'' mondatod meg kikérem magamnak. Tény, hogy eltúloztam dolgokat, ezeket javítottam. Az is tény, hogy nekem erre jobban oda kell figyelnem, mint Nektek, mivel ez a munkám. Viszont a ''hülyeségtől'' ez messze volt, csak túlzásba estem egy-két résznél - ez eddig úgy gondolom, hogy nem fordult elő velem, ezután sem fog.

  Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz).

 • Bocha

  HÁZIGAZDA

  Egyébként a hsz-od alapján a tesztelésről kicsit más elképzelésed lehet, mint ami az valójában. Kaptunk már itt ilyet, hogy ''nekünk a közízlést kéne képviselnünk'' - erre konkrétan egy iparág épül, nekünk nem ez a dolgunk, nem is tudjuk megcsinálni. Annyiban látjuk a közízlést, hogy a körülöttünk lévőknek mennyire tetszik egy-egy telefon. A tesztelésben igenis vannak szubjektív részek, egyébként pár kép meg a specifikáció lenne a teszt. Objektívek vagyunk, hiszen több éve csináljuk, sok készüléket láttunk, de természetesen nem egyezhet a véleményünk mindenkiével. Ezzel nincs is gond, kivéve a Nokia teszteknél, mert ezeknél gyakran alakulnak ki ehhez hasonló flémek. Nekünk szívünk joga pár résznél szubjektív véleményt leírni (mivel nem lehet mást csinálni), nektek szívetek joga ezzel nem egyetérteni, de ez a stílus, a személyeskedés teljesen felesleges.

  Én nem kell magatokra venni azt, hogy leírjuk egy Nokia telefon hibáit...

  Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz).

 • AMD Power

  titán

  Az a baj ,hogy még sokan abban a tévhitben élnek ,hogy a Nokia tökéletes és nem tud rossz telefont gyártani. És persze mikor elöjönnek a hibák a tesztekből akkor pedig kitőr a lázadás. ;)

 • shev7

  veterán

  ''persze mikor elöjönnek a hibák a tesztekből akkor pedig kitőr a lázadás''

  De ha mindenki tisztaban van azzal, hogy mennyire ''erzekenyek'' a nokia rajongok, akkor miert kell erre ratenni meg egy lapattal es szitani a fanokat felesleges tulzasokkal?

  ''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

 • joey04

  félisten

  más gyártók által kiadott telóknál is vannak túlzások(nézd meg az SE W200 topicot, kész kabaré! :D )
  és azért mert a Nokia fanoknak érzékeny a lelki világuk nem kell megváltoztatni a tesztek stílusát!Húztak már le nem egyszer nem kétszer olyan telót ami nekem tetszett de azért nem kéne minden ilyen alkalommal ekkorát hisztizni! :U

 • AMD Power

  titán

  Most azért ne írja le az igazságot mert érzékények a Nokia fanok?! :U

Hozzászólok Aktív témák