- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
dawe666
tag
U600at hosszú ideig nem tudtam tesztelni, de volt már hozzá szerencsém, azaz a nagytestvéréhez az U700hoz szintúgy...nos, ha a két samsung közül kéne választani akkor már inkább a 700asat javasolnám, árban azt hiszem szinte minimális a differencia, viszont ha már idekerül a V8 nehezebb a döntés...
érvek a samsung mellett:
-U700 esetén 3G, U600 esetén csak a bővíthető memória
-szebb menü mint a V8 esetén, amit csak barkácsolással tudnál módosítani
-a külső érintőgombok elég kellemesek, én imádtam
-kitolható design
-az egyik legszebb telefon...
érvek a V8 mellett
-...de nem szebb mint a V8, sőőt
-Motorola design és életérzés, ez azért sokat dob
-ahogy mondtam szebb és igényesebb kidolgozás, nagyon jó anyagok, és a belső tartalomban is sokkal erősebb
-ha ebből a linuxból kihoznak valamit végre sokkal nagyobbat tud majd ütni
-zenelejátszásban mindenképp ezt javasolnám
Hátrányok
-Samsungnál ha nem szeretd az érintőgombokat úgy mint énakkor nem lesz benne sok köszönet
-mindkettő úgy merül mint a rohadás...töltheted orrba szájba, cserébe a V8nál két hatalmas kijelző merít, ami legalább jól néz ki
-Motónál nem bővíthető a memória, ha elég a 400MB akkor viszont nem fogsz csalódni
-Ezt nem tudom 100%ra, de azt hiszem az U600 nem játszik le WMA-t, ami mondjuk akkor lehet fontos, ha a zenéket a minőség miatt mondjuk Windows Media Playerrel teszed (és konvertálod át) a telefonra, ez Motorolánál hibátlanul működik
-Samsung megbízhatóságra nem tennék annyit mint a Motoroláéra, ha a V8at veszed biztos lehetsz benne, hogy sokáig egy igényes és jó telefonod lesz
-a Samsung soha nem fog többet tudni a buta kis szoftocskájánál, a V8 elviekben okostelefon a linuxxával, amiben sok lehetőség rejtőzik még (bár ezt már talán említettemxD)
nagy vonalakban ennyi, én egyértelműen a Motorolát ajánlanám, bennem is felmerült annak idején ez a kérdés, hogy U600/700 vagy V8, de azt hiszem jól döntöttem
remélem tudtam segíteni -
dawe666
tag
válasz
Gallardo007 #298 üzenetére
a grafikus equalizer az más kérdés, azzal a V9m-et reklámozzák, annak a "specialitása" csak a legtöbb kép amit a google kidob V8 gyanánt azok közül a fele bordó V9, a másik vele meg vegyesbe V9m grafikus eq-val néhány arany V8, meg a klasszikus V8 képek a külső borítóval
hát érdekes reklámfogás
-
dawe666
tag
télleg a gyorsaságot tisztázzuk, ki mit ért alatta, nekem a menüvel semmi bajom, az érintőképernyő valóban lassúcska, de lenne nekem is egy nagy kérdésem...szóóval, zenénél ha a fájlba van "beletagelve" a CD borító akkor ugyebár meg tudja jeleníteni z album borítóját...meg is jeleníti...belül...de kívül a világért se tudom rávenni hogy megjelenjen, pedig minden második képen azzal csábítják az embert, h kinn van a külső kijelzőn az album borítója, valaki tudja pontosan hogyan működik is ez? kisebb felbontásban kell belerakni a képet vagy mi?!
-
dawe666
tag
válasz
Gallardo007 #286 üzenetére
ez egy naggyon jó kérdés mellesleg...attól függ melyik telóra gondolsz, a V9 esetén valami P2K commanderes megoldást gyanítok ahogy a régi motorolákon, a V8 viszont más tészta... köszönhetően a zárt linuxnak nem lehet feltenni sehogy csak ha felteszel valami moddolt szoftot rá, ami támogatja a külső skineket...fórumokon sokat lehet olvasni ezekről, én nem próbáltam még ki, személyes tapasztalatom nincs
-
dawe666
tag
válasz
Gallardo007 #274 üzenetére
V8 tudtommal egy színben kapható (plusz a luxury edition arany) ilyen kékes zöldes szürkés árnyalata van
http://mobilarena.hu/teszt/motorola_v8_penge_a_negyzeten/kulso.html
itt van pár kép róla
V9 ha jól tudom fekete és bordó színben kapható -
dawe666
tag
ez elég szubjektív, ha arra kell egy telefon, hogy elérhető legyél, tudj smst írni, és abszolút nem érdekel hogy néz ki, nem használod ki amit tud, akkor nem, akkor egy nokia 3310 is bőven elég, de ha valakinek tetszik ez a design, az amit a motorola hangulat jelent, aki mondjuk egy v3-mal kezdte az tudja szerintem igazán, milyen volt az első "penge" motót kézbevenni, ha azt akarod hogy egyszerűen jól mutasson a kezedben, minőséget akarsz, és így is úgy is kidobsz ennyi pénzt egy telefonra akkor igen, ha neked nem ér ennyit akkor nem, nem mondhatom hogy persze nanááá hogy meg, vegyél 2-t is, mert ez egyénfüggő, nekem megérte, akik itt írogatnak és elégedettek a v8/v9-ükkel, szerintem nekik is megérte beruházni, ez tényleg attól függ mit akarsz egy telefontól, mit vársz a pénzedért.
-
dawe666
tag
válasz
Gallardo007 #267 üzenetére
nem fogsz csalódni, ezt most tudom garantálni...amikor én vettem még nem volt a V9 forgalomban sajnos, úgyhogy többek között ezért választottam ezt
de aki motorolát vesz, rosszat nem kap, ez biztos, a minőséget tekintve szerintem magasan egy tömeg SE felett állnak, úgyhogy sem a szoftver sem ami alatta van nem lesz rossz választás, ha ekkora az árdifferencia, én szónélkül a V9et ajánlom
-
dawe666
tag
az előbb kissé szigorúan vettem tűz alá a linuxot, ezért egy kis bocsánatkérést eszközölnék
nem rossz az, ahogy mondtam más, mint ami a V9en fut P2K, de azért én arra sem mondanám hogy rosszabb vagy régebbi lenne...nem láttam még használat közben, de annak ellenére hogy nem így tervezték a dolgot, biztosan nem rossz az sem, ne emiatt vegyél V8at, amit a linuxról mondtam az sajnos igaz, szóval jelen pillanatban ez a linux (szerintem) semmivel sem tud többet mint a V9en futó szoftverük, valóban last minute tákolták rá össze, de biztosan nem végeztek nagyon rossz munkát, biztos kismillió hiba van, de szépen javítani fogják azokat is benne, ne a szoftver legyen a szempontod...csak ennyi
-
dawe666
tag
nem ennyire egyszerűek a kérdések mint a válaszok amiket rájuk adtatok...
a V8- vékonyabb, kissé butább, linuxos szoft, amire mindjárt kitérek
a V9- vastagabb, okosabb, és P2K szoft, amire szintén mindjárt kitérek
Ha kell a 3G akkor V9et vagyél, ha jó az EDGE, vagy ha az se kell akkor V8, ha kevés a memória és bővíteni akarod, akkor megintcsak V9, ha elég ahogy van akkor felesleges kiadás.
És akkor a szoftok...először is...a V9en nem újabb a szoftver mint a V8on...hanem teljesen más, az egy P2K-s szoftvert kapott, mert a kiadás előtt rájöttek, hogy ez a mobilinux, ami a V8on fut nem tudja kezelni a 3G-t a V9en, szóval új szoftvert kellett írniuk, eredetileg mindkettőt linux-szal akarták forgalomba hozni...szóval nem újabb, hanem egészen más. A linuxról pedig...elsőre szépen hangzik, hogy linux fut a telón, szép kimutatások vannak, hogy mennyivel indul gyorsabban mint egy microsoft mobile, vagy egy symibian, DE ekkor jön a hidegzuhany, ahogy nekem is jött sajnos, a linux ami ezeken fut, teljesen zárt rendszer, ezért nem is veszed észre a különbséget, hogy mitől is linux ez a linux, megcsinálták olyanra ami idomul az eddigi motós szoftokhoz, ami jól is sikerült, de cserébe nem férhetsz hozzá szinte semmihez alapértelmezetten, nem telepíthetsz csak java alkalmazásokat. nem hiszem hogy ez később megoldódna, szóval hiába linux ez a linux, semmivel sem megyünk többre vele
az aksiról annyit, hogy nekem is kifullad nap végére, minden este töltőn van a kicsike :S -
dawe666
tag
egy fórumon olvastam még anno, hogy szoftveres okokból is képes nem érzékelni elsőre a gombokat, azaz lenyomod a gombot, ami tökéletesen működik, de a szoftver b*szik reagálni elsőre, de az egy új szoftvert felrakva azonnal jelentkezett, és a firmware volt hibás, itt a mi esetünkben szépen lassan alakult ki a dolog, és nem hsizem hogy az alakatrészek használódnának el ilyen hamar, ezért gondoltam a porra...az tökmindegy milyen jól van összerakva képes a legkisebb réseken is bejutni...de lehet hogy messze járok az igazságtól... xD egy biztos, se nem szoftveres hiba, se nem az alakatrészek elhasználódása (remélem
)
-
dawe666
tag
huhh...ez nem hangzik jól:S ha mindegyik darabra ez vár abból csúnya botrány lenne a V8 körül, reméljük nem így van, nem hiszem h a mikrokapcsolók mennének tönkre, az nem így jelentkezne, lehet hogy a billentyűzet lemeze alá valahogy por kerül, vagy valami miatt nem képes úgy lenyomni a kapcsolókat ahogy kéne...én nem hiszem h elektronikai hiba lenne...szerintem vidd el egy moto szervízbe, egy fél pillanat alatt lekapják a billentyű lapot, és kiderül talán mi a hiba oka, de szerintem nem számít garanciás problémának, sőt még olyannak se ami miatt ott kéne hagyni a szervízben, ha szerencsénk van, csak egy kis takarítás kérdése...én legalábbis ebben bízom
-
dawe666
tag
na nem bírtam magammal, és utána is olvastam hogy áll a dolog a touchscreennel, egy új mod berak pár új funkciót, az ébresztőórát, és az sms gyorsválaszt már nem az oldalsó gombokkal kell nyomogatni, hanem kitették touch-ra, szerintem ez nem akkora áttörés, ezért nem fogom áthegeszteni a firmware-em az tuti, a V9es funkciókkal az a gond, hogy azon alapból nem ez a Linuxos rendszer fut, hanem egy újabb P2K szoft (régi motósoknak ez még mond is valamit
) szóóval, nem lehet eccerűen átpakolni a dolgokat onnan...ez egy elég nagy falat, egy embernek végképp, ha nem programozó, hanem "csak" moddol, akkor meg mégnagyobb...szóval erre nem hiszem hogy egyhamar számíthatnánk hogy a V9 funkcióival vértezzük fel V8unkat
-
dawe666
tag
bal felső szoft gomb nekem is ezt csinálja...ismerős jelenség
amúúúgy, nem értem pontosan mit értesz azon h próbálgatják feltörni a szoftvert
már rég megtették...skinezni csak feltört CG52vel lehet ott kezdődik a helyzet, ami sztem azért eléggé kellemetlen...elég sok moddolt szoftver van már kint hozzá hónapok óta, szóval nem tudom mire gondoltál
engem egy dolog érdekelni igazából, de arra még nem láttam megoldást, hogy a külső gombokat a V9 mintájára lehessen használni a menüben lépkedéshez, fényképező indításához, stb...sztem hardveresen képes rá a cucc, csak a szoft más, reménykedem ezt megoldják, akkor érezném azt hogy nem bánom hogy nem vártam a V9re -
dawe666
tag
válasz
Gallardo007 #241 üzenetére
igen...az az igazság...hogy igazad van Gallardo, tényleg nincs akkora sikere, szerintem a reklám sem volt elég amit kerítettek neki, anno a V3 nem volt okosabb a társainál, sőőt, kevesebbet tudott mint elvárható volt, magas volt az ára is, de vették mint a cukrot...ez most nem így járt...akinek elég pénze van, ma már okosabb telefont is kaphat a pénzéért (iPhone, Samsung F700). De igazából én egy kicsit örülök is ennek...annó amikor a V3amat vettem az első hónapokban mindenki megbámulta utcán/metrón/buszon, aztán eltelt egy év, és már minden második senkinek a kezében ez virított...elérte azt a szintet mint anno a Nokia 3210, hogy a legputribb tanyán is ilyennel villogott a környék "keménycsávója"...most viszont ha előkepom a V8at nem nézi meg mindenki, csak aki egy kicsit is járatos a témában, és eddig 2 embert láttam utcán aki rajtam kívül ilyet nyomkodott volna, ez nem biztos hogy baj, de a véleményed a memóriáról osztom azért
-
dawe666
tag
sziasztok!
egy ideje nem jártam erre, de az észrevételek: először is a Java alkalmazásokat kb 60%ban meg lehet csinálni hogy fusson, van amit igen, van amit nem, ez van, másodszor a Java alkalmazások valamiért nem férnek hozzá a bluetoothoz, ezzel semmit sem lehet kezdeni, harmadszor: a soft keyek nem állíthatók, és az opciók gomb pedig azért tartalmaz parancsokat amiket máshol nem nagyon találsz meg, vagy csak hosszú keresgélés után, úgyhogy ezek nem lesznek semmiféle képen állíthatók. Továbbá nem érdemes a régi V-szériás motokhoz hasonlítgatni a szoftot, ezen Linux fut, azok "sima" P2K-s szofttal rendelkeztek, ég és föld...ami abban volt ebben jó eéllyel nem úgy vagy nem ott van, bár próbálták hasonlóra kovácsolni a menüket. A füles meg a többi kábel egy idő után bejáratódik, nem lesz vele gond, ami miatt aggódok, hogy mennyi ideig fogja bírni az a mikro-USB csatlakozó, napjában kb 3szor dugom be/húzom ki a headsetet, a gépre dugdosom plusz töltöm...nem tudom mi az élettartama. Első körben ennyi jutott eszembe, ha van kérdés szívesen hallgatom, mostanában próbálok többet errefelé nézegetni
csáóó -
dawe666
tag
NA nekem is lenne egy fogós kérdésem
jó lenne ha valaki értene ehhez
a problémám a következő, a java alkalmazások futtatása közben ahol a két felső soft gombnak valami funkciója lenne, pl hang ki/be stb ott marhára de nem érzékelik az alkalmazások h nyomom a gombot, és így elég sok dolog el sem indul, mert az első lépés az lenne h kiválasszam hogy legyen-e hang vagy sem, de nem lehet :S a legtöbb játékot és programot emiatt nem képes futtatni a cucc, és már kezd zavarni a dolog, hogy egy need for speed pro streetet nem hajlandó nekem elindítani amíg SEken szó nélkül megy minden :S
szóval ha van valaki aki nagyon ért a java-hoz az legyen szíves és írjon egy üzenetet hogy mégis mit csináljak vele
P.S és a bluetoothhoz se férnek hozzá a programok
erre is kéne megoldás
-
dawe666
tag
huhhh, ez fogós kérdés :S
nem tudom hogy lehetne visszaállítani, nem emléxem mi lehetett az eredeti hang, de talán benne van a gyárilag telepített hangok között, ha nincs akkor passz...
az aksi töltöttségkijelzése pedig tényleg csak ennyit tud mutatniaz előző motorolák sem voltak különbek, ez valami megszokás lehet
de az egy jó kérdés hogy minek kell számszerűsíteni egy 4 fokozatú skálát, ami 100ból 4 értéket vehet fel, ezt fel lehetne vetni motoéknál
szóval nem tudok ebben segíteni, de abban sem vagyok biztos, hogy a gyári visszaállítás megoldaná ezt a problémát, azaz szerintem nem érdemes megpróbálni több dolgot veszítenél el, mintha valami más az eredetitől eltérő hangot teszel be aztán megpróbálasz arra kelni -
dawe666
tag
Sziasztok
először is hozhtasz létre listát a telefonon... másodszor pedig miért nem ismeri fel? hmm ez egy jó kérdés, először is legalább windows XP vagy 2000 kell hogy felsimerhesse, bár 2008eat írunk szóval talán nem ez a baj, aztáán nem ismeri fel, de tölteni elkezdi? tehát létesül fizikailag kapcsolat az USB és a teló között? ha igen, vagy ha nem akkor is csak annyit tudok mondani, hogy nézd meg a beállításoknál a kapcsolatbeállításait, hogy mire van állítva, ha modemre vagy nemtudom milyen lehetőségeket ad még, akkor nem is fogja csak a gyári szoftverrel együtt... tehát tedd vagy szinkronizáció, vagy memóriaeszköz beállításra, és sztem mennei kell... ha továbbra sem, akkor írd meg mik a tünetek, mik történnek mik nem...
ennyit tudok első körben mondani -
dawe666
tag
Hali mindenki, ahogy látom ez a topic aktualitását vesztette, de ha valakit esetleg érdekel a dolog, akkor visszatérve egy kérdésre sikerült korlátot találnom a zenelejátszás terén, a 420kbs VBR bitrátájú WMA-kat már nem játsza le
, bár nem hiszem hogy sok ember tartka így a zenéit...
csak ennyi volt
csáó -
dawe666
tag
válasz
lunaticz #216 üzenetére
uristen lunaticz... ezt komolyan gondolod XD itt nyomkodom már vagy két perce és csak akkor hajlandó belépni ha a két gomb közötti vékony gumisávot a felső oldalról nyomom meg, de ez miért lenne gáz? XD egy igényes fém felület áll rendelkezésre és ez alá vannak besüllyesztve a gombok, nekem százszor inkább lépjen be a főmenübe mint kopogós müanyag gombokat fogdossak, még ha határozottan el is vannak választva, de szerinted ez egy komoly hiba? XD amúgy a billentyűzet még csak nem is kakaóbiztos, szóval ovsiok sem használhatják mert nem áll ellen a tejcinek...
áááhhh...
-
dawe666
tag
válasz
Atlantis #214 üzenetére
Volt nekik nem is egy korlátjuk XD emléxem a V3 amiben egy VGA kamera volt meg se akarta nyitni a túl nagy felbontású képeket nem lehetett rá átküldeni egy 1,3 MPXes képet mert túl nagy fájl üzenetet dobott ki
gondolom sokat számít a MontaVista Linux is a háttérben, a kép és video is nagyon sokat fejlődött, és persze a zene is
én eddig nem találkoztam korláttal semmiben, hacsak a memóriát annak nem tekintjük xD xD
-
dawe666
tag
válasz
Atlantis #212 üzenetére
Dehogynem! lejátszani lejátszik gond nékül, én igen magas bitrátájú számokat is tettem fel, de egyikkel se volt gondja, csak hát ugye a hely, az lehet kevés lesz ha 320ban tesszük fel a dolgokat, de hát konvertálgatni meg kinek van kedve, főleg ha mindennap más számot tesz fel az ember.... de a kérdésre a válasz: gond nélkül játsza
-
dawe666
tag
Jah és még valami
ha bárkinek van valami kérdése, vagy kell valami a v8asához, játékok vagy csak egy kis info, akkor szívesen segítek
msn: d.awe@hotmail.com -
dawe666
tag
Helo!
Zenei oldalról elég korrekt, a hangminőség szerintem kiváló, basszus kiemelés és térbeli hangzás állítása van, amivel tudsz egy kicsit jáccani, semmi több. Equalizer hiányzik belőle. egy egész korrekt kis stereo headsetet adnak hozzá, amivel az egyetlen probléma az usb csatolója, valahogy nekem nem áll kézre a teló így. erre megoldás persze mondjuk az s9es bluetooth stereo headset, nade 15k-ért?! :S probléma még, semmi vizuális megjelenés nincs, se kívül se belül, az album borítót kirakja a számhoz, de nem elég ha mappába van, az mp3ba kell "bel-tagelni". de a méret sem mindegy, ha belepakolsz a számba egy 1200*1200as képet, akkor ne is számítsz rá, hogy kirakja. Egy gondom volt még, a hangerő...nekem a 7es halk, az 1es meg hangos, és a közte lévő fokozetok se túl kielégítőek, de ez az én problémám XD azért írtam ennyit a hibákról, mert tényleg ennyi az összes, nem tudok mást felhozni ellene, nagyon kellemes, a zenetár felépítése is elég jó, noha ebben nem iTunes van mint a régebbi motokban, de megörökölte az elrendezését. szerintem elég kellemes és könnyen használható, szépen szól, ha a hangminőséget tartod fontosnak és ha nem 256kb/s minőségű számokat tezsel fel, akkor még élvezhetően sok is ráférhet, egy napi adag biztosn
remélem segítettem valamennyit
én még mindig csak ajánlani tudom -
dawe666
tag
válasz
gibi.david #207 üzenetére
Sziasztok, én még január elején vettem egy v8at, de sajnos hibás volt, és 2 hétre meg kellett válnom tőle, viszont tegnap cserélték ki egy vadonatúj készülékre, és azóta próbálom meghajtani ezerrel ez mutat-e valami hibát, egyelőre tökéletes. Én is egy v3mal kezdtem, csak mert divatmajom vagyok, és nagyon bejön ez a külső, folytattam a hagyományokat és a v8at is amint tudtam megszereztem. Egy két hiányossága van, a memória valóban kevéske, de ezt az előzp 60 hsz kitárgyalta, nekem elég, mert ekkora, és nem tudok vele mit csinálni, a 2 GiB-os meg még nem volt a pannonnál, várni pedig nem akartam XD a kamera szerintem abszolút nem rossz, tény az af nincs benne, pedig a moto beigérte, sőt mitöbb 5 Mpx-et ígértek, de ez lett belőle, szerintem tökéletes egy telefonba. A külső kijelző kicsit nagyobb a szükségesnél, viszont nagyon üt, és kegyetlen jó kinézetet ad a telónak. Az érintőgombok kicsit lassúcskák szerintem működés tekintetében, de ez belefér. sajnos a v9M érintőgombjai sokkal okosabbak, de egyelőre csak ezt dobják utánunk. nagyjából ennyi jutott így elsőre eszembe...annyi még, ha valakinek nem jön be az előzőekben felsorolt indokok miatt, attól ez még lehet egy nagyon jó készülék, és tökéletesen kielégítheti egy bizonyos csoport igényeit. ha pedig ennyire nincs vele megelégedve valaki, akkor mért tölti azzal az idejét, hogy mindennap fikázza egy kicsit egy fórumon...
na ez kicsit hosszú lett...bocsi
D.
P.S. személy szerint MINDENKINEK KIFEJEZETTEN AJÁNLOM, nem fog csalódni, 30-40kért megkapható, ha kihasználsz valami kedvezményt, vagy még olcsóbban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Filmvilág
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest