- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Sokszor olyan dolgokon vitáztok, ami felhasználás és ízlés kérdése, így szvsz gyakorlatilag ezek a viták értelmetlenek. Én pl el tudom fogadni, hogy néhány embernek 24" alatt a fullhd is túl nagy felbontásnak számít, a húgomat is zavarja mert rengeteget gépel és olvas, miközben én nagyon szeretnék egy fullhd-nál nagyobb felbontású monyót, mert számomra nagy előny, ha ps-ben nem muszáj állandóan belezoomolgatni a képbe, meg ha premiereben elfér 10-15 sáv úgy, hogy a videók előnézeti ablakát sem kell picire összehúznom. Szal mint sok minden más, ez is szubjektív akkor is, ha nehéz beismerni, hogy ami neked megfelel másnak nem biztos...
-
jjeahh
nagyúr
szerk: madgie, te nem valami colormunkit használsz?
-
jjeahh
nagyúr
Szal mindenképp költsek el egy talicska pénzt? Értem én, hogy az lenne a tuti, ha vennék egy drágább ips monyót meg egy 70k-s kalibrátort egyedül, saját pénzből, de nem hiszem, hogy ki is használnám + rengeteg egyéb sokkal fontosabb cuccra kell költenem most, így nem szívesen adnék ki ennyi pénzt ezekért a dolgokért
De ha szerinted egy olcsó spyder vagy colormunki kalibrátorral kalibrált tn monitor tényleg nem jobb mint egy kalibrálatlan monyó, akkor hallgatok rád, mert te vagy a tapasztaltabb a szakmában és lezárom a témát... Max kínlódok még egy darabig a windows saját "kalibráló" progijával és ezentúl szigorúan bw-ben fotózok meg videózok
-
jjeahh
nagyúr
Első blikkre ilyent találtam, nem is láttam, hogy van 1680x1050-es... ezek szerint létezik fullhd verzsön is?
jáj, most látom, hogy ez EV2333W, van egy szám eltérés -
jjeahh
nagyúr
Nem fért bele: csak én értem félre, vagy a sz*r tn paneles notim kijelzője valóban viszonylag jól lefedi az srgb-t? EIZO S2233W-el esetleg van valamilyen tapasztalatod?
-
jjeahh
nagyúr
"ha egy színárnyalatot nem tud visszaadni a színtere kis mérete miatt akkor utána sem fogja tudni, viszont amit tud azt a referenciához hűbben fogja tudni"
Köszi, erre voltam kíváncsi, ezek szerint ha van kéznél kalibrátor, bármilyen típusú monitort érdemes kalibrálni vagy kalibráltatni, ha jól értem, mert ugyan nem biztos, hogy minden színárnyalalot megjelenít majd, de legalább közelebb áll a referenciához... nekem pont erre lenne szükségem sztem
Sajnos nálunk sehol nem kalibrálnak, így muszáj megvenni a hardvert. Egy Pantone Huey, ColorMunki, ColorMunki Smile, Spyder 3, Spyder 4 vagy Spyder 5 megfelelne a célra? Nem egyedül venném meg, hanem szintén hobbifotós haverokkal dobnánk össze az árát, így lenne egy közös kalibrátorunk, amit a haveri körön belül mindenki használhat bármikor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- Aoc monitor
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest