- Akciófigyelő: Február 16-ig kedvezményes áron három HMD mobil
- Íme az új Android Auto!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
dullsa
csendes tag
Sziasztok. Mondja nekem valaki meg, hogy az e-ten g500 kezeli-e a wlan ninisd-t.
Olvasgatok, de nem esik szó róla. A MIO 701 KEZELI.
KÖSZI -
Bog
HÁZIGAZDA
A többi is kicseng, csak némán. El nem utasítja a hívást. A Nokia 1600-ban van konkrét szűrés.
Az Ericsson telefonokban pedig számokra, sőt számtartományokra is lehet szűrni.
Méret: lehet, hogy velem van a hiba, de a Mio-t simán zsebrevágtam. Bár tény, hogy nem véletlenül adnak mindkettőhöz övre csatolható tokot.
Számomra bőven elég volt a kisebb modell is a GPS-re, de ez innentől ízlés dolga.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Zsoci
tag
Ne viccelj !
A Nokiabán miden üzemódhoz megadhatod hogy melyik hívócsoprt csengjen ki.A többit elutasítja.
Ezt nap mint nam használom a 7110-ben és a 6210-ben is. És ja a 9500 is így megy.
Az újabb telefonokról nem tudok nyilatkozni mert eggyik sem használható normálisan szerintem így kb 1-2 óra után elfelejtettem őket.
A Motorolla V3-ban is láttam ilyet egykor, de most hogy kerestem persze nem találtam, úgyhogy lehet hogy abban tévedek.
A Ericssonnál emlékeim szterint a R320 volt az első ami tudta, de csak egyenként a neveket.
A méretről csak annyit hogy ha kissebb már túl kicsi a kijelzője, így nem tudod használni.Még ez a méret is problémás lehet autóban, GPSnél. Próbáltam eleget, sokfélét.
Ja és egy PDA-t nem szokás zsebre vágni mert nem él sokat.
Üdv Zsoci -
Gubro
senior tag
Nem igazán értelek benneteket. Én azt olvastam kia tesztből, hogy nagyon állat készülék, de mivel Bognak a kisebb készülékek jönnek be, így ő magának az A701-est választaná. Természetesen minden tulaj új gondolja, hogy az ő készüléke az egyetlen és mindentvivő (szülői ösztön), de ettől még nem biztos, hogy Bog megérdemli az anyázást. Leírta, hogy nem összehasonlító teszt, mégis mit vártok? Ezzel az erővel jöhetnének az A701 tulajok is, hogy márpedig az övék jobb. Ebben nem lehet ''győztest'' hirdetni, de szerintem ez nem is cél. Kicsit kezd ez a topik a ''melyik a legjobb telefon'' típusú flame topikok irányába menni.
-
wyx
csendes tag
Kedves Mobilaréna!
Sajnos a cikk írásához nem volt elég kompetenciátok, így gyakorlatilag megtévesztitek a közönséget. Nekem több, mint 1 hónapja van eten pda-m, és még most sem mernék ilyen cikket írni, mivel még nem teljesen ismerem.
1-2 nap után Ti megtettétek!
Javaslom olvasgassátok a cikkeitek előtt a pdamania topicjait, ott láthatjátok az igazi tapasztalatokat! -
Bog
HÁZIGAZDA
Ahoi,
igen, igazad van a P50-en valóban a régebbi oprendszer fut.
Nem hoztam ki a Mio-t győztesnek, mivel nem összehasonlító cikk volt. Mindkét készülék ugyanolyan ''minősítést'' kapott, ami nem véletlen, tekintve, hogy nekem a Mio jobban fekszik a mérete miatt, az E-TEN pedig a szoftverezettség miatt. Egyébiránt találtam a neten összehasonlító írást is, ott sem hirdettek győztest.
A ROM frissítésben természetesen igazad van. Tényleg azt válaszolnám, hogy a mezei ügyfél nem firssítget gyakran, de nem is ez a fő oka, hogy nem tértem ki rá: mindkét modell nemrég jelent meg a piacon, és bár mindenhol arról szól a fáma, hogy a Mio egyébként is ritkán dob ki frissítést, ellentétben az E-TEN-nel, de ezt talán fél év múlva lesz érdemes megnézni.
Melyik GSM telefonon van ekkora kijelző és gombok? SE P910i, illetve tegnap tapogattam meg egy P990i-t. De jó példa a Nokia E61, a Motorola Q, vagy a Samsung i750. De mehetünk vissza a múltba is: Alcatel One Touch Com.
Az észrevételeidet köszönöm, felhasználom őket a jövőben.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Senator
aktív tag
''Múltkor láttam egy BenQ P50-et, ahol lehetett módosítani a System és a Storage memória arányát, a G500 nem képes erre. Legalábbis gyárilag.''
Ez azért van, mivel a BenQ P50-en Windows for Mobile 2003 SE van, míg az E-Ten-en ugye Windows for Mobile 5. WM5 alatt ne is varj olyat, hogy valaha is változtatni fogod tudni a System és Storage memória arányát. A 2003SE és WM5 különbségeiről príma írások vannak a neten, meg fogod találni a miértjét is az állításomnak. Legközelebb nézd meg, hogy a mio tud -e ilyet.
Az, hogy a mio-t hozod ki győztesként a cikkből megnevettetett. Ez eléggé félrevezető... Egy cikknek / tesztnek véleményem szerint objektívnek kellene lennie függetlenul attól. hogy ti mint telefont közelítetek meg a készüléket. Ami pedig azért vicces, mert ilyen cuccot senki nem vesz aki ''csak'' telefont akar, mivel annak általában a méret és súly nagyon fontos tényező valamint a készenléti idő szintén. (ezekben igazad van részben) De pl melyik gsm telcsin van ekkora kijelző, vagy ekkora tárcsázó gombok?
A legeslegnagyobb problema az, hogy nem közölted a készülékek rom verziójat. Illetve azt sem látom a cikkben, hogy a miohoz idáig 1 db rom frissités jött ki, mig az e-tenhez 3 vagy 4. Erre azt fogod válaszolni, hogy ''mezei user úgysem frissít romot''. Ez pedig szintén csak részlegesen igaz, hisz aki ilyet vesz általaban hallott már software / rom upgraderől és ha nem úgy működik a pdaja, ahogy kéne, általaban rom upgradet keres még akkor is ha életében olyat nem csinált. Ugyanis kizárólag ezek a rom frissítések tudnak pl. a pda telefonos hangminőségén javítani. A mio rom upgradeje pedig nem mondható egy stabil jószágnak igy az upgrade lehetőségek számát redukálhatjuk 0-ra, míg az E-Tennél javult a hangminőség. Arról már ne is beszéljünk, hogy az e-tenen több hardware gomb van és legalább kultúrált a device lockja nem olyan esetlen, béna és kezelhetetlen mint a mioé illetve a mio széthulló stylusát ne is említsük több pénzért.
Számomra a legnagyobb probléma ezeknél az új WM5-ös pdaknál, hogy egyikkel sem lehet faxolni, mint ahogy a jelenlegi Blue Angel-emen. Én üzleti célra használom, navigációra, net, mail és heavy naptár user vagyok. Úgyhogy amig 100k+ ért nem tudok bárhonnan elküldeni egy hivatalos megrendelőt faxon ... addig nem váltok
Tisztelettel javasolnám a jövőben, hogy kissé jobban ássad bele magad a pda+gsm kombók világába mielőtt legközelebb cikket publikálsz eme témakörben.
[Szerkesztve] -
PEPE85
senior tag
En most eppen egy Qtek 2020i-röl irok, ennek a teszteleset nem tervezitek? Ugy erzem jol döntöttem amikor ezt valasztottam az E-ten helyett (wlan, 400Mhz-520Mhz proci, 2.8colos-3.5colos kijelzö filmnezesnel es IGO-nal nekem fontos), de erdekelne a velemenyetek. A sirf 3-as GPS nagyon fain cucc telefonos PDA-val kombinalva, de ez hihetetlen, hogy nincs egy PDA, amiben minden benne van ami kellene nekem. wlan, gps, min. 3.5col, min. 400-as proci, 3g jo lenne, de beernem EDGE-vel, min 3 savos legyen, windows oprendszer alap.
Watch 4k movies with Netflix :)
-
karib
addikt
Meglepő egy olyan kínai készülék, ami ennyi okos kezelhetőségi ötletet felvonultat - le a kalappal
Department of Redundancy Department
-
Bog
HÁZIGAZDA
Köszi a visszajelzéseket.
A méretét azért kifogásoltam, mert tudom, hogy van kisebb. És bizony kellemesebb is használni, mert mondjuk zsebre tudom vágni.
A pdamania pda-ként, mi pedig telefonként közelítünk az eszközhöz.
Sem a Nokia, sem pedig a Motorola telefonokban nincs hívásszűrés. Mutass kérlek egy Nokiát, amiben van. Köszi. (Motorolák közül talán a Windows rendszerűekben van.)
A gyárilag csomagolt füles arra éppen elég, hogy beszélgetéshez használjuk, zenét hallgatni rajta szerintem mazochizmus. Az MP3 lejátszó pedig pont MP3 lejátszást tesz lehetővé.
Nálam egy nap alatt merült, de ebben benne volt 1 óra GPS és ugyanennyi telefonálás. Ja, meg majdnem ennyi Block Breaker is
A hard resetet pedig a forgalmazó tanácsolta így.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
rumos14
nagyúr
tudtommal ennek 2,8-as kijelzője van, a mio-nak 2,7-es, tehát nem nagy a különbség...
méretben és súlyban viszont annál inkább, ez már nekem az a kategória, amit nem lehet zsebre rakni, és kényelmesen telefonként használni.
a másik pedig ez az usb/adatkábel, hát ez elég gáz, mindig magaddal kell vinni ha pl. m.helyen tölteni akarod. sokkal jobb a mio/qtek által használt szabvány mini usb, ilyen szinten mindenkinek van és fillérekért beszerezhető.
amúgy jó, hogy írtok pda-król is, bár azért a pdamania kicsit még profibb a témában, már bocsesz. -
pyrannha
senior tag
''na meg egy MP3 lejátszóval manapság már az ember semmit sem tud kezdeni''
Miért? Szerinted az MP3 lejátszó mire való? Igen, hogy MP3-at játszon le. És az emberek pontosan azért veszik meg, hogy zenét tudjanak hallgatni vele. Tehát amire kitalálták és használják, arra tökéletes.PSN ID: VDFPO
-
bbchris
senior tag
Na , nekem van egy ilyen kütyü . Hard reset : összes gomb ??? Micsoda ?? Hardreset : reset és power gomb együtt !!!! És utána megkérdezi hogy törölje -e a registryt és a flasht . Ennyi , semmi bonyás dolog . Az audióhoz van egy patch ami javít a telefonon , bár ez nem pozitívum valóban . Nem értem hogy sikerült egy nap alatt lemeríteni mert én akármit csináltam vele azért több mint egy napig elment . A fülessel sem értem mi a baj mert az öcsém Nokia telefonjának sincs különb hangja semmivel sem , ugyanolyan vacak az is .Bár hallottam MP3 lejátszót is de szerintem nincs vagy alig van különbség a kettő közt na meg egy MP3 lejátszóval manapság már az ember semmit sem tud kezdeni . Ami a SIM másolást illeti ezt megnézem majd mert nálam , aztán csak lehet hogy az új ROM miatt de nem volt ilyen probléma . Na meg a Mio-nak az a játékszerű cingár kis ceruza ?! Hááát , első ránézésre egy Kinder tojásból való valaminek hittem .
[Szerkesztve] -
Zsoci
tag
Helló !
Szerintem elég vicces azt kritizálni egy palmtopnál hogy nem kicsi. Ha kicsi nem használható.Lásd MDA mini.
Másik megjegyzésem: ahívásszűrés miért csak a Ericsson sajátsága ? ugyanúgy van a Nokiában és a Motrolában is. ( a többit nem tudom tehát nem nyilatkozok. )
Üdv Zsoci
Új hozzászólás Aktív témák
ma GPS, Windows Mobile 5.0, Bluetooth. Mindez hatalmas méretben. De mennyire használható a hétköznapok során?
- OTP Bank topic
- Akciófigyelő: Február 16-ig kedvezményes áron három HMD mobil
- Egy ASRock alaplapban is leégett egy AMD Ryzen
- Delta Force (2024)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- DUNE médialejátszók topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest