- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Akciófigyelő: 120 wattos hangprojektort kínál olcsón a Banggood
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saca_94
csendes tag
Hello,én ma vettem egy Bluetooth Usb Dongelt,feltelepítettem meg minden meg is találja a telómat,de hogy tudok fájlokat küldeni vele ?:S A gépről a telóra? segítsetek please.
-
Thamiuj
csendes tag
Hello! Tegnap sikeresen eltörött a gyermekem kezében a bluetooth rádióm, meg lehet javitani vagy vegyek egy új programot?
ez is Bluesoell termék ha van remény???
[ Szerkesztve ]
-
Z400 Fan
csendes tag
Üdvözletem, kedves BlueSoleil-es sorstársak!
Kezdeném azzal, hogy amikor megvettem az eszközt, elképedtem a csomagolás felbontásakor. Egy Bluetooth dongle, és egy olyan mini-disc, ami még papírtokban sem volt, ráadásul már eleve karcosan kaptam meg. Használati utasításnak nyoma sem volt.
Ezt követően felraktam a driver-jét, de elég ócskán sikerült a telepítés, mert a Vistára nem telepítette a "Bluetooth-helyek" elemet, ami kellett volna, hogy soros portokkal párosítsam a telefont, mert telefonnal való kapcsolatra használnám. Ez volt az 1.6-os verzió.
Utána a honlapjukról letöltöttem a legfrissebb, 6-os számú verziót. Régit töröltem, újat felraktam. És erre bumm. Kiírta, hogy csökkentett módban dolgozik és vásároljam meg! ($19.95)
Mi is történt? Az első telepítéskor elküldte a BT dongle egyedi azonosítóját, és regisztrálta a rendszer. Utána, a második telepítésnél szintén elküldte, de akkor már felhasznált kódnak vette, és meg kéne venni, hogy ne korlátozottként működjön.
Ezért ez mégiscsak szemétség, hogy megvesz az ember egy donglet, jó régi driverrel adják, ami alig működik, aztán mikor frissít a legújabbra, ami végre működik, akkor vegye meg még egyszer a szoftvert, mert kitaláltak egy új biztonsági rendszert az illegális használók ellen. Csakhogy a legálisakat is kizárják!
Már csak azért is hülyeség ez a túlzott biztonság, mert akinek semmilyen dongle-ja nincs, annak el se indul, akinek meg olyan van, ami nincs összetársítva a szoftverrel, annak se megy, akinek viszont társított dongle-ja van a BlueSoleil-lel csak éppen többször telepíti fel, mert régi drivert kap és frissítenie kell egy újra, azoknak éppúgy nem működik, hiába legális felhasználók. Éppen ezért nem is értem, hogy lehet az egyik legelterjedtebb szoftver BT dongle-hoz.
Már csak azért sem érdemes megvásárolni, mert ennyi pénzből már kapok egy újabb donglét, amivel nem kell ennyit szenvedni.
Egyet megtanultam: ha az ember USB donglét vesz, bármit vegyen, csak olyat ne, amihez az IVT ad szoftvert (BlueSoleil)!
-
TimyCe
csendes tag
válasz
Viktor0610 #39 üzenetére
Sziasztok! Nekem is hasonló problémáim vannak, és egyszerűen nem tudom használni a BlueTooth-omat! Rádásul meg is volt karcolva a cd...Nekem úgy volt, hogy feltelepítettem és amikor megkerestettem a telefonomat a progival utána nem jött be az Outlook (állítólag annak kellett volna bejönnie) akármire kattintottam.
Nem tudnátok nekem segíteni?
-
LonGleY
veterán
Ide nyitottam erről témát.
-
LonGleY
veterán
Nem nagyon volt szó a tesztek közt eddig
- legalábbis kereséseim alapján - USB adapterekről.Ezekből milyen márka javallott, melyek esetében léphet fel kompatibilitási probléma?
Én kettőt néztem - bár ezek közt sem tudok különbséget tenni -,
az MSI BToes 2.0-t és az MSI Star Key 2.0-t.Telefonok bütykölésére használnám (tudom, MP3-ak átdobására igen lassú, de nem ez lenne az elsődleges cél). Előre is köszi a tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
A hálózati kábel nincs bedugva hibaüzenettel nem kell foglalkozz, egyszerűen tiltsd le azt a hálózati kapcsolatot, amit a csatlakozó létrehoz -jobb gomb az Értesítési területen lévő ikonon, majd Tiltás (v. hasonló).
A másik hibát pedig az Eszközkezelőben kell megnézd, valószínű, v.mi rosszul települt fel -tehát felkiáltójeles.Xiaomi 13T
-
matuu
tag
Hello!
Nem tudom, hogy valaki is figyeli e még ezt a témát, de nagyon nagyon szívok ezzel a BlueSoleil cuccal. Nem tudom rávenni a gépet arra, hogy működjön a dolog, mert mindíg lerohad ott amikor azt mondja, hogy a driver ami a bluetooth serial porthoz kell, nem ment át a Microsoft certified és ennyi. Ezen még át tudok ugrani, de utána minden egyes indításkor kiírja nekem a gép, hogy nincsen telepítve a bluetooth serial port és, hogy nem is fog múködni. MEGŐRÜLÖK. Arról már nem is beszélek, hogy miután bezárom a telepítő progit, folyamatosan kiírja nekem, hogy egy hálózati kábel nincsen bedugva....''A'' rulez => ATI, AMD, ASUS
-
róland
veterán
a.)-val mindegyik elmegy, ha WinXP SP2-őd van.
Ha komolyan akarod használni, akkor már nem úszod meg telepítgetés nélkül. Ha headsetet akarsz használni szintén telepítened kell. Nem olyan macerás, van 2-3 link is a WIDCOMM stack telepítéséhez, BlueSoleil stacknél, pedig Gh0sT tud segíteni. Ő végigküzdötte magát egy ilyen dongle telepítésén.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
RAM
őstag
up
Csak tisztán
-
RAM
őstag
WinXP SP2-nek van saját stackje, alapban azzal is mennek a BT eszközök. De igazán jól a saját, gyári stack-kel működnek.
Tehát a)-val elmegy
ha b)-s vagy c)-s cuccom van?
Tudtok olyan dongle-t ajánlani, amivel nem kell szerencsétlenkedni (telepítgtni, peccselni),
hanem automatikusan felismeri a WinXP SP2?
Elsősorban adattranszferre lenne.
[Szerkesztve]Csak tisztán
-
róland
veterán
Mindegyik stack megoldás bluetooth eszközökhöz. Akár azt is mondhatnánk, hogy driver, de hivatalosan stack az elnevezés.
WinXP SP2-nek van saját stackje, alapban azzal is mennek a BT eszközök. De igazán jól a saját, gyári stack-kel működnek.
A két legelterjedtebb stack a WIDCOMM és a BlueSoleil.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
Akkor tisztázzunk pár dolgot Bluetooth dongle témában.
1. Hatótáv:
a.) lehet pár méter (az ilyen eszközöket jelölik Class3-mal)
b.) lehet kb. 10-20 méter (Class2 eszközök)
c.) Lehet 100 méter körüli (Class1 eszközök, természetesen ezeknek van a legnagyobb sugárzása, azért ehhez már komoly rádió adóteljesítmény kell, de még bőven tűréshatáron belüliek.)
2. Bluetooth szabvány:
a.) 1.0
b.) 1.0b
c.) 1.1
d.) 1.2
e.) 2.0 (ez már sztereó átvitelhez is jó.)
A szabvány lényegében az eszköz sebességére is irányadó, minél fejlettebb, elvileg annál gyorsabb az eszköz adatátviteli sebessége. 1.1-től érdemes headsettel kísérletezni. (Nálam egy ilyen 1.1-es eszközzel csatlakozik a telefonom és a headsetem is a PC-mhez.)
3. USB csatlakozás típusa
a.) 1.1
b.) 2.0 (általában már minden eszköz 2.0-ás csatlakozóval kerül forgalomba, így több mint megfelelően gyors az adatátvitele a dongle és a PC között.)
4. CSR, ITV, stb.
a.) CSR - Cambridge Silicon Radio
b.) ITV (sajnos az ő nevüket nem tudom pontosan)
Ezek a cégek gyártják az adó-vevő egységeket (mini rádiókat). CSR-hez általában WIDCOMM, ITV-hez általában BlueSoleil stack jár.
5. Broadcom (WIDCOMM), BlueSoleil, WindowsXP stack-ek
a.) WindowsXP Bluetooth stack - XP SP2 óta elérhető a Microsoft Generic Bluetooth stackje. Így csak csatlakoztatni kell a dongle-t és pár másodperces automata telepítés után már használhatod is a telefonoddal fájlátvitelhez. Jó programmal egész sok más egyéb dologra is. (SonyEricsson készülékekehez fMA vagy MyPhoneExplorer-rel többre is képes.)
b.) Broadcom (leánykori nevén WIDCOMM) - ha headsetet szeretnél használni, akkor sajnos a sima XP stack már nem elegendő. Az egyik legjobb választás a WIDCOMM stack használata. Kicsit körülményes XP SP2 alá telepíteni, de utána annál jobb használni.
c.) BlueSoleil - aránylag könnyű telepíteni, szép felhasználói felületű, de az eddigi tapasztalatok alapján kevésbé megbízható a használat során, mint a WIDCOMM.
Röviden ennyi.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
-
RAM
őstag
válasz
Viktor0610 #28 üzenetére
azt jelenti Wincommos?
, Windows automatikusan felismeri.
[Szerkesztve]Csak tisztán
-
-
RAM
őstag
Ez jó: [link]?
Vagy csak szíváslenne...Csak tisztán
-
Balinov
titán
válasz
TéZsé Hooker #16 üzenetére
erről a Btechről kérdezd meg lszi Gh0st-ot,hogy mi a véleménye. [link] #89-től kezdődik a móka.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
mjames
csendes tag
válasz
Viktor0610 #23 üzenetére
Üdv!
Én is ezt a BlueSoleilt próbálom használni, de csak képet, hangot és videót enged átvinni.
A PC-m nem akarja felismerni a telefonomat, hogy közvetlen jobb klikkel tudjak küldeni.
Azt monják, hogy a pc-ben kell valamit beállítani, ill. engedélyeztetni. Mi lehet az? -
válasz
Adrienne_91 #22 üzenetére
Úgy értettem, BlueSoleil vagy Widcomm a driver.
Előbbi ismertetőjele, h. a hozzá adott program képe v.mi ilyesmi:
Utóbbinak nincs ilyen programja, viszont (bizonyos esetekben) sokkal egyszerűbb a használata, pl. nem kell hozzá semmilyen külön program, a Win (XP SP2) automatikusan felismeri.Xiaomi 13T
-
Adrienne_91
csendes tag
-
-
Adrienne_91
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem hozzátok!
Elkavartam valahova a telepítő cd-jét a Bluetooth-omnak és nem találom sehól sem.
Valahonnan le lehet tölteni a cd tartalmát?
Kérlek valaki válaszóljon!
előrre is köszi.
Adryrép adrienn
-
plömplöm
őstag
akkor berakom ide is... [link]
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
dabadab
titán
válasz
TéZsé Hooker #16 üzenetére
100/10 meter a Class 1 / Class 2 besorolastol fugg, nem a Bluetooth verziotol (vagyis ez a dongle Bluetooth 2.0 Class 1 - a telefon meg jo esellyel Class 2).
[Szerkesztve]DRM is theft
-
TéZsé Hooker
csendes tag
ja, szorri, csak néha nem átlátható: az 1.1 és 1.2 nem az USB-re utal, hanem a BT technológiára.
de a köv hozzászólás pontosabb és engem kijavít és nem halok meg bután.
Bájdövéj tenksz!
[Szerkesztve] -
TéZsé Hooker
csendes tag
Media Markt Árkád (az a bizonyos fizetős wécés...) Btech dongle 2991 HUF. Ez is tud 1.2 BT-ot, ami a 100 méter (mellékesen csak akkor, ha azt a másik eszköz is tudja, de a cikkben szereplő SE csak 1.1-et tud, ezért csak 10 méter a hatótáv).
Tehát tud 100 métert, de ahhoz olyan cucc kell. a telepítője kb. 6 mega, munkahelyen, bárhol leszeded, utána menni fog. működik (sőt, headsettel skypolni is sikerült, ami qrva jó poén). -
dabadab
titán
válasz
Viktor0610 #13 üzenetére
Ertem en. Szerintem a forum celja az, hogy az individualis tapasztalatokbol altalanosan ervenyes tudast szintetizaljunk, amibol barki leszurheti a sajat magara vonatkozo reszt.
Ennek jegyeben tettem a megjegyzesem, illetve azt is hozzaraknam, hogy a linuxos BT stack (BlueZ neven fut) visz minden dongle-t gond nelkul.DRM is theft
-
Ra3
őstag
mikor lesz kész a k510i teszt?
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-
dabadab
titán
válasz
Viktor0610 #10 üzenetére
A Bluesoleil az egy BT stack, nem chipset, a Widcommal egyutt - altalaban ezeket rakjak a dongle-k melle.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz
Viktor0610 #2 üzenetére
''Pl. a tesztelthez hasonlót árulunk most mi is, a telepítő CD-je nélkül semmit sem ér (sz.tem azzal sem), míg az X-Micro típusút, csak bedugom a gépbe és már megy is -XP alatt!!!
Sokkal könnyebb a használata...''
Ezzel csak annyi a gond, hogy a MS bluetooth stack elegge, khm, nem tul jo, a handsfree profilt kapasbol nem ismeri, ami pl a bluetoothos headsetek hasznalatat eppenseggel nem teszi konnyebbeDRM is theft
-
Nem tudom, ez milyen fajta. Amit mi is árulunk jelenleg, hasonló dobozban (a színe spec. kék), az Bluesoilnak (vagy minek) ismerte fel a gép. Na, attól mentsen meg minket a világ!!!
Nincs vele semmi baj, csak annyi, h. nem volt hajlandó egy másik BT-csatlakozóval (X-Micro) felvértezett notebbookkal együttműködni. Ami még zavaró volt számomra, h. nem jelent meg a BT-rádiók között, így nekem nehezebb volt a bekonfigurálása.Xiaomi 13T
-
lajo
senior tag
válasz
Viktor0610 #8 üzenetére
Akkor lehet hogy érdemesebb olyat venni...
-
-
lajo
senior tag
válasz
Viktor0610 #2 üzenetére
És mennyibe kerül kb. egy olyan amit felismer cd nélkül ? mondjuk az az x-micro?
-
Bog
HÁZIGAZDA
Gyorsan reagálok a felmerülő kérdésekre:
1. Azért ilyen rövid a ''teszt'', mert ez csak bemutató.
2. Azért van róla bemutató, mert haláli olcsó a cucc
3. A 2.0 sokkal gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé
4. A telepítő CD számomra inkább előny, mert így szuperálhat régebbi win verziókkal is, de ez ízlése dolga. BT adatpert egyébként sem szoktam hurcolni, itt figyel az asztali gép hátuljában már egy éve.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Digital
addikt
Nekem egy koracell-em van,de használhatatlan
Próbáltam a lemezével,más programmal is de semmi
,meghülyíti az XP-t!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
-
Shim
őstag
válasz
Viktor0610 #2 üzenetére
szóval nem mindegyikhez kell telepítő cd? ez határozott előny...a cdt nem lenne jó mindenhova magammalhurcolni, ahol használni szeretném.
az, hogy usb1.1 vagy 2.0, bt-nél számít vmit? (ill. sokat számít?) ugyanez lenne a kérdésem bt típusát illetően is.Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
Ne a legolcsóbbat keresd, hanem a leghasználhatóbbat...
Pl. a tesztelthez hasonlót árulunk most mi is, a telepítő CD-je nélkül semmit sem ér (sz.tem azzal sem), míg az X-Micro típusút, csak bedugom a gépbe és már megy is -XP alatt!!!
Sokkal könnyebb a használata...
[Szerkesztve]Xiaomi 13T
-
Shim
őstag
ilyen rövid tesztet se olvashattunk még úgy vélem a mobilarena hasábjain
még körbenézek a piacon, árérzékeny vagyok én is, a legolcsóbb usb-s bt-t keresem nagy erőkkel.
''azonban az a noname egység, amelyet a GSM Takácstól''Religion – causing genocides over differing imaginary friends
Új hozzászólás Aktív témák
ma Pályamunkások, parkolóőrök, előre! Noname vagyok, de hódítani akarok!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest