Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
Nektek az MMS-ek megjönnek? Én tuti kaptam egyet, de semmi jelét nem látom, hogy jött volna. Most épp egy szűz FLB 1.31 van fent.
-
llaszlo
veterán
válasz
tothlaszlo #13384 üzenetére
Ha a hálózatról szedi le akkor tök mindegy milyen rom van fent.
Egy agyon konfigolható Agenda widget ToDo támogatással. Jobb, mint a fizetős változatok.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13377 üzenetére
Akkor épp mákod van. Elég akár egy újra indítás és máris minden megváltozik, pl a Market nem akar telepíteni, nem megy a GPS stb. Pedig előtte minden szuper és jó volt.
Szerintem amit te használsz ROM-ot és amire tothlaszlo gondol az nem ugyanaz. Mivel gondolom te nem a gyári UK ROM-ot használod. Hanem impalaman ROMját.
Laci: Ezeket a beállításokat a telefon a hálózatról szedi.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #13372 üzenetére
Appbrain és Fast Web Installer használata. Legutolsó howto.
-
llaszlo
veterán
válasz
norbi19884 #13368 üzenetére
Passz. Vannak valami ilyen appok is. Vagy pl az egyéb HOME appok. Launcher Pro, ADW Launcher, Panda Home is elég jól témázható. De inkább javaslom, hogy keress egy X10 topicot és ott érdeklődj. Mert ez a Pulse topic és valószínűleg ott jobban tudnak segíteni.
-
llaszlo
veterán
válasz
norbi19884 #13366 üzenetére
Mindent. Én azt mondom, hogy ha nem muszáj akkor ne rootolj.
-
llaszlo
veterán
válasz
norbi19884 #13361 üzenetére
Valójában elég veszélyes lesz előbb-utóbb rootolt telefont használni. Mivel így könnyen hozzáférnek majd az appok mindenhez és küldözgethetik az emeltdíjas sms-eket, és hívhatják az emeltdíjas számokat, kívülről rácsatlakozzanak a telefonodra és úgy használják stb. Elküldhetnek minden információt rólad és a telefonodról a készítőnek. Jelenleg is van több ilyen app, de a rootolás még sebezhetőbbé teszi a telefont.
Ha nem figyelsz oda és nem tudod, hgoy mit csinálsz a telefonnal akkor működésképtelenné is teheted.A Pulse tulajok leginkább muszájból rootolnak, mert ez egy minimal Androidos telefon és alig van rajta szabad hely a programoknak.
Persze van sok előnye is a rootolásnak, de nem árt tisztában lenni a veszélyeivel.
rum-cajsz: Linuxnál sem szoktam törölni a home mappát. Így megmarad minden beállítás adat stb, ha új rendszer kerül a gépre. És mégegyszer leírom, hogy max annyi hátránya van, hogy pár app nem indul el ha így teszem fel. De még mindig jobb csak néhányat újra telepíteni. Azért én megnézném azt a 10 perces app telepítést, ha mindent fel akarnék tenni a telóra amit használok is. Korábban mindig a Tithanium Backuppal raktam vissza a dolgokat akkor még a beállítások is meg voltak, de mostanra valamiért besz@rt a TB és nem működik rendesen. Legalábbis Pulse-on.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13358 üzenetére
Akkor elmondanám, hogy a custom ROM-ok alapból oda pakolják az appokat flashelésnél. Tehát tök mindegy, hogy a ROM-ban van vagy rajta van a kártyán. Minek szenvedjek még azzal, hogy letöltögessem. És úgy 50-60 appot leszedni nem 5 perc. Sőt még 15 appot sem 5 perc feltenni.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13348 üzenetére
Ha wipeolod az ext-et akkor mindent töröl ami azon a partíción van. Az appokat a dalvick-ot. Az appokat minek törölni? Legalább nem kell újra feltenni egyesével. Ettől hosszabb lesz az első boot és ennyi. 1x volt bootloop ez miatt, de nem tudom, hogy miért. Ez az egy eset elhanyagolható ahhoz képest, hogy már hányadik ROM van a telefonomon.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13340 üzenetére
Nem nem muszáj wipeolni az ext-et. Pont ez a lényeg! Tudod, hogy mit töröl az Wipe ext? Vagy csak úgy írod, hogy "muszáj"?
Egyébként az, hogy "a harmadikat" az nem elég egyértelmű, a "wipe ext" az igen. Főleg, hogy már elég régen láttam a Recovery menüt és nem is Amonrát használok. -
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13335 üzenetére
Ácsiiiii! Ha csinálsz egy partíciót akkor azt nem kell újra wipe-olni. Ami üres azt mégis minek törlöd le???
A kérdés az, hogy miután megcsinálta a partícionálst felcsatolja-e a kártyát. Ha nem akkor reboot recovery mód. Ha akkor sem akkor gebasz van valószínűleg a kártyával, mint két napja volt erre példa. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #13322 üzenetére
Itt van egy durva fordítás a modaco-s howto-ról.
Az optikai tuningról is csináltam egy angol generált fordítást.
Mindkettő fordítására várom a jelentkezőket. Lehetne végre egy részletes normális howto-nk.
Csináltam egy blogot csak a fordításokhoz.
-
-
llaszlo
veterán
A Facebook-ot ingyen nézheted, adatforgalmi díj nélkül.
Én már megkaptam az SMS-t.
-
llaszlo
veterán
Keresek egy vállalkozókedvű, angolul jól tudó emberkét (vagy többet) aki segítene lefordítani az Androidos blogomat. Így jóval több emberhez eljuttatni az indormációt. Jelenleg a neten sehol sem találtam pl olyan oldalt ahol ennyire részletesen leírnák, hogy hogyan kell a rendszer kinézetét megváltoztatni.
Jelentkezés privátban.llaszlo.wordpress.com
-
llaszlo
veterán
válasz
akos727 #13288 üzenetére
Most nekem is gáz. Korábban még valamelyik régi verzióval jól ment 1.5-ön. Most két verzióval is megnéztem, de ugyanaz az eredmény. A legkorábbi verzió az már nincs meg, de gondolom, hogy azzal is ez lenne az eredmény. Fura, hogy az elvileg rosszabb rendszerrel rendesen működött.
Marad a konvertálás.
-
llaszlo
veterán
válasz
Watt25 #13285 üzenetére
Nem hinném, hogy kellene 300 megás swap. És ha az adott terület tönkre megy a kártyán akkor is lehet, hogy oda nem teszünk partíciót és a kártya tovább használható. De nem értek az SD-khez szóval nem tudom, hogy ez így működik-e, de egy vinyón ez így kivitelezhető.
1Nsane: Mindjárt letöltöm a demot és megnézem, hogy megy.
-
llaszlo
veterán
Ahogy itt elnézem a HSZ-eket nagyon hiányzik a swap. Az sokat dobna a telón.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13259 üzenetére
Így kell csinálni. De nem tudom, hogy miért nem működik. A ROM manager is azt csinálja, hogy rebootol és utána csinálja a partíciókat. De ahhoz talán a Clockwork recovery kell. Ami egyébként sokoldalúbb, mint az Amonra. Tedd fel inkább azt.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13257 üzenetére
Semennyire. Akkor partícionáld újra ezt a kártyát ha már egyszer működött és próbáld mégegyszer.
Te pedit azt áruld el kérlek, hogy mi az az "am" és, hogy mire kell neked 512MB-os ext!?
Vagy ha feltetted volna a parted-et amit már írtam korábban akkor azzal is lehetne javítani a kártyát. -
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13253 üzenetére
Ha benne volt az SD akkor tuti az a rossz. Nálam minden hiba nélkül megy.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13253 üzenetére
Benne volt az SD amikor ezt csináltad? Mert ha nem volt benne akkor nem tudott mit felcsatolni.
-
llaszlo
veterán
Van, hogy nem látszik főleg, hogy ha vissza törölsz és ott marad egy karakter.
Egyszerűsítek így nem kell annyit pötyögni:
# mount -o rw,remount -t yaffs2 /
# mkdir /temp
# mount /dev/block/mmcblk0p2 /tempHa így nincs hibaüzenet akkor működik rendesen az SD. Akkor a ROM-mal van a gond. Bár eddig senki sem reklamált, hogy gondja lenne vele.
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #13247 üzenetére
Az előbbi mondatot másodszorra sem sikerült jól leírnom.
Ne bonyolítsuk neki. Ha a gyökeret remountolja akkor az egész rendszer írható lesz. Reboot után úgyis megszűnik az írhatóság.
Mondtam már, hogy olvasd el, hogy mit ír ki a rendszer!!!
Már itt elakadt. És ki is írta. Csak el kéne ugye olvasni a rendszerüzenetet.
# mount -o rw,remount -t yaffs2 /
mountt: not found
A mount az egy t-vel írandó.A többi jó.
Valami hibás nálad, de nem tudom, hogy mi. Ha fel lehet csatolni a partíciót akkor a rendszer, ha nem akkor a kártya.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13244 üzenetére
Jól látható, hogy most nincs ott a két SD partíció. Akkor valamiért nem csatolja fel. Vagy hibás vagy más oka van.
Ha pontosan írod be a parancsot akkor működik. Másold ki az oldalról.
Az mkdir-es sor után felcsatolja ha végig beírsz mindent. Akkor kiderül, hogy ha hibás vagy nem. -
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13241 üzenetére
Az eszköz az úgy látszik ott van.
Csinálnál egy df -h-t úgy, hogy kiveszed az SD-t?Azért nem csatolta fel, mert nem írható a fájlrendszer. Ki is írta. El szoktad olvasni amit kiír a rendszer? Elég egyértelmű szokott lenni, hogy mi a gondja.
Ezt tedd be az mkdir sor elé.
# mount -o rw,remount -t yaffs2 /Azért jó lenne, hogy ha rendesen írnál. Olyan szó nincs a magyarban, hogy "tom". Ez egy angol becenév lehet. Vagy még a Tamás becézése.
-
llaszlo
veterán
válasz
llspencerll #13238 üzenetére
Az ötlet jó lehet. Feltéve ha egyáltalán felcsatolódik valamilyen formában. A linuxos módszer az 100%os. Én eleve nem alapoznék winre egy linuxos fájlrendszer esetén. Még MS esetén sem.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #13236 üzenetére
Ha nem akarsz linux CD-t töltögetni akkor még két lehetőséged van.
1. Ha használod az adb-t akkor töltsd le ezt
2. Parancssorban lépj be abba a mappába ahová letöltötted
3. adb push parted /system/xbin/parted Telóra másolja
4. adb shell Itt belép a teló parancssorába
5. parted /dev/block/mmcblk0 Elindítja a parted-et
6. print Kilistázza az SD partíciókat.
7. quit1. Ha nem használod az adb-t. Rámásol az SD-re, majd reboot RECOVERY, Flash zip menü. Felteszed.
2. Teló reboot.
3. Elindítod az android terminalt a telefonon.
4. $ su ÉS # parted /dev/block/mmcblk0 Elindítja a parted-et
5. print Kilistázza az SD partíciókat.
6. quit kilép -
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13235 üzenetére
Egyértelműen nincs felcsatolva az ext partíció vagy eleve nincs is.
Ha lenne akkor ott lenne az utolsó előtti sorban. Tölts le egy linux live CD-t és nézd meg azzal, hogy van-e ext partíció. Ha rádugod a telefont akkor kilistázza, hogy van-e ext a kártyán.
Erre a parancsra mit dob?
# ls /dev/blockvagy
# mkdir /system/temp
# mount /dev/block/mmcblk0p2 /system/temp
# df -hUtána töröld:
# rm -r /system/tempMINDENT ROOTKÉNT (B)#(/B)
adb használata Most találtam gyorsan berakom ide.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13233 üzenetére
Rossz a kártya?
Terminal:
$ su
# df -hÉs kell a kimenet.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13229 üzenetére
Végre.
- Ha már egyszer partícionálva volt a kártya akkor miért kellett újra? Ezt sosem értettem. Ez nem winfos, hanem linux. Ott van az a hülye, idióta berögződés. HA NEM MEGY RAKD ÚJRA.Csináld meg újra a partícionálást, mert szerintem az SD hibája lesz. DE ELÉG LESZ 256MB IS AZ EXT-nek. Minek kell neked 640MB? Átlag 0.5-1 megás egy app.
Utána mehet a Recovery-ben az a2sd. -
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13229 üzenetére
Majd ha leírtad, hogy mit csináltál akkor folytathatjuk. Honnét a francból tudjuk, hogy mit rontottál el ha nem írod le, hogy mit csináltál???
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13227 üzenetére
ISMÉT! Ezt elolvastad már???
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13202 üzenetére
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13190 üzenetére
Nem b@szogatásképp de ott a gond, hogy kérdezni sem tudsz megfelelöen. Ès nekünk kell kitalálni, hogy mi van a telefonodon vagy mit is akarsz tulajdonképpen. És még akkor is csak félinformációkat közölsz pl parancs kimenet. Miért nem lehet rendesen beírni??? Meg néha olvashatnál is, hogy mit hogyan kell meg mi mit jelent. Már egy rakás helyen le van írva (CoolBoy, impalaman, saját blog és ott a googleeeee, HASZNÁLD) csak el kéne ugye olvasni a leírásokat.
-
llaszlo
veterán
Már a LEGO is beszállt az Android üzletbe.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13176 üzenetére
Nem ez kell neked. Ez:
$ df -hMegzavart, hogy a memóriát írtad. Az nem a memória.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #13176 üzenetére
Terminalba:
$ free -
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #13171 üzenetére
Setup Wizard when you first use your phone. (If you delete this and then wipe your phone, you will need to do a complete re-install.)
Ez mit jelent pontosan? Ha törlöm a setup wizard-ot akkor is be tudok mindent állítani a telefonon, csak utólag. Engem úgyis zavar az ott az elején.
Ez hasznos igaz a legtöbbet már tudtam.
Egyszer csináltam egy ROM-ot Launcher nélkül, kifelejtettem. Fekete képernyő és notibar fogadott.
A maps-et is lehet törölni csak a többi tartozékát is kell.
-
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #13147 üzenetére
Köszi.
-
llaszlo
veterán
Ha jól látom a modaco-n akkor az 1.3 és az 1.31 között annyi a különbség, hogy utóbbiban benne vannak a nyelvi csomagok is?
Ha igen akkor azok hol találhatóak? Ott is kérdeztem, de nem kaptam választ. Tudja esetleg valaki?rum-cajsz: Kérdezd meg a modaco-n.
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #13109 üzenetére
Ennyire nem néztem meg. Mert én nem használom. Amúgy nem hinném, hogy az SD sokat lassítana az appok indításán. Pl ADW 1MB, a kártya olvasási sebessége 40-50MB/sec, tehát 1/40-ed sec (0.025 sec) alatt beolvassa.
Ha jól látom akkor az 1.2 Tre és az 1.31 között szinte semmi különbség nincs. Max annyi, hogy a system partíció kisebb. Ezek szerint nincs értelme lecserélni az 1.2Tre-t 1.31-re.
Valaki leírná, hogy az 1.31-ben milyen kernel található pontosan? Beállítások - Telefon névjegye -
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #13094 üzenetére
Nem elég csak frameworköt cserélni?
Milyen érdekes én azzal foglalkozom, hogy minél jobban nézzen ki a telefon, te meg ezzel szemben "lebutítod"
Már kicsit kezd tele lenni a tököm ezzel az állandó ROM cserével. Mindenre használható ez a telefon csak telefonnak nem. Ez egyre sz@rabb.
-
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13077 üzenetére
Itt a válasz a kérdésre:
** IMPORTANT ** The official T-Mobile UK 2.1 update changes the partition sizes of your device. The system partition will be 10MB smaller than both the Hungarian and Tre 2.1 ROMs, but the Data partition will be larger. This means that most of the FLB-Mod ROMs are not compatible with the UK 2.1 update apart from 1.2-Tre. I will be releasing a 1.3 update which will work with the UK update.
-
llaszlo
veterán
válasz
The IT guy #13029 üzenetére
"...csak valamiért nem műxik a link, ahol a rom van fent..."
A linkkel semmi gond nincs.
-
llaszlo
veterán
"A Clockwork-nál a BackUp előtt létre kell hozni a kártyán kézzel a .android_secure könytárat, különben nem csinálja meg helyesen a backup-ot"
"Majd kiderül, hogy mennyire fontos.
Működik. Szóval telepített rendszer alatt nem lehet firmware-t cserélni, mert akkor gebasz van."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest