Új hozzászólás Aktív témák
-
pumesz83
csendes tag
válasz
v_peter2012 #35 üzenetére
Itt megint a csapkodás megy a radeon, és az nV fun-ok között.
Megmondom őszintén,hogy régebben sokat kellett gyűjtögetnem olcsó,de éppen használható VGA-ra (és egyéb alkatrészekre). Vegyesen volt mindkét féltől kártyám, MX440, X300, 8600GT, 250GTS, HD5770, és most pedig még 560Ti. Amikor az 5770-est vettem, egy árban volt, a hőn szeretett GTX460-al, mégis a Radeon mellett döntöttem. Nem bántam meg, nem volt driver probléma - ez egyébként csak a nagyon amatőröknek jön elő, akik játsszák az infóst - szépen mentek a játékok fullHD-ben a 32"-os TV-n, az ÉN, és ismétlem ÉN!!!! igényeimnek megfelelően. Ez nem mindig full-ultra-brutál beállítás volt, hanem a játszható, és szép!!!
A másik: hú azok a Radeonok úgy melegednek, meg nem elég nekik a paksi erőmű....na neeeee!Nekem ne
Az 5770-es egy Sapphire volt, és nem volt meleg se, és hangos se, und 400-as táp vitte. Ellenben az 560Ti a mostani gépemben nagyon-nagyon meleg...és játék alatt hallom a ventiket. Ha nagyon túlmelegszik, akkor a táp ki is kapcsolja egy pár másodpercre a gépet, meg ilyesmi. Vissza kell vennem a grafikát(élsimítást),hogy ne legyen ilyen.Én mind a 2 féllel meg vagyok elégedve, de várom a 300-as szériát piros oldalon, és a választ erre NV-éknél
A lényeg hogy erős verseny legyen,mert az segít a pénztárcámnak!!!Tehát mindenki döntse el mi az igénye, tartsuk tiszteletben azt,ha valakinek jobban tetszik a zöld a pirosnál, vagy fordítva.
"nem mindenki szereti a hamburgert" -
törölt tag
válasz
v_peter2012 #131 üzenetére
Te egy NV ügynök vagy,ha nem akkor beteg vagy.
-
szabakaa
aktív tag
válasz
v_peter2012 #144 üzenetére
Előző geforce volt... Most aztán eltaláltál.
-
Zeratul
addikt
válasz
Ügyeletes troll: a VGA market share-ba azok az belépő szintű hulladék, az intel IGPjének is csak csókolommal köszönő kotványok is benne vannak amiket csak azért raknak a gépekbe mert el lehet azzal adni hogy 2GB VGA ram. Ebben világelső az nV.
-
Interceptor
addikt
válasz
Nem gyanús, hogy ő a ph fórumozóiról beszélt és nem egy globális felmérésről?
-
válasz
LoL!!! Az übertroll megszólal, mintha ismerne itt bárkit is...
)
Ha valóban ismernél, akkor például tudnál a Radeon 4870X2 kanossza-járásomról (2 év után megpusztult a kártyám, az egyetlen videókártya, ami meghalt a gépeimben az elmúlt ~20 évben). Pedig azt a kártyát is azért vettem, mert az AMD az nV előtt járt az intergált, HDMI csatin keresztüli audio-megoldások terén. So what...
Per pillanat az AMD-t tartom az innovatívabb céget a kettő közül, a GCN, a Mantle (és ezzel a Vulkan) már bizonyított számomra. Szóval per pillanat egy elégedett AMD tulaj beszél belőlem. Ha nem lennék elégedett, akkor anyáznám őket, de nincs miért.
Bajos dolog (esetedben láthatóan lehetettlen) elfogadni, hogy van, aki nem a te véleményedet osztja, mi?
-
Levwi
aktív tag
válasz
Ha én is azt néztem volna vga vásárlásánál, hogy melyiknek van nagyobb részesedése vagy melyik kártyából van több eladott példány akkor vagy vettem volna egy gyengébb nvidia kártyát a pénzemből vagy egy ugyanilyen erőset drágábban. Szerinted miért vettem AMD kártyát elég egyértelmű. Ár/Érték arány mond neked valamit? És nem maradt ki se a mai link se a tegnapi cikk. de ha visszaolvasod az előző hozzászólásom meglátod hogy mi a véleményem miért van sok eladott nvidia kártya.
Én is befejeztem mára a hülyeséget, és inkább csinálok valami értelmesebb dolgot ahelyett, hogy veszekedjek itt pár nv fannal.
Még a végére annyit, hogy vennék nv kártyát ha ár/érték arányban megérné, de nem éri meg. Nem vagyok amd fan, de a pénztárcám ellensége sem.
-
sagem
addikt
válasz
Ja, minden topikban, kiváltképpen, hogy alig-alig szólok hozzá dolgokhoz, a processzoromat pedig most cseréltem Intelre. Én soha nem márka alapján vásárolok, hanem aszerint, hogy számomra éppen melyik modell nyújtja a legjobb ár/érték arányt. Az a fájó igazság, hogy sajnos veled vannak itt komolyabb bajok, de remélhetőleg még fiatal vagy, és kinövöd
Részemről tovább nem is etetlek, hátha unalmadban elkezdesz értelmes(ebb) dolgokat is csinálni -
szabakaa
aktív tag
válasz
Off: Te minek vagy itt?
On: Jó lenne, ha lehetne mobil GPU-ra is szavazni, szerintem sokunknak csak az van. Családban 2 AMD.
-
sagem
addikt
válasz
Ja, a hozzád hasonló trollok, maximum. Ez nem a blogol.hu, többségében komolyabb emberek járnak ide, annál, hogy az legyen a napjuk egyik legfontosabb mozzanata, hogy egy semmit nem számító, pusztán érdekességnek jó felmérést (még csak nem is szavazás..) nyomogassanak mert szeretik xy márkát..
-
Levwi
aktív tag
válasz
Szerintem meg nem. Ha megnézed a hozzászólókat a többségnek amd kártyája van, mert mindig is jobb volt az ár érték aránya mint az nvidia-nak. Ez van Akinek nvidia kártyája van az vagy jó áron vette vagy nv fanatikus, mert szerintem a legkevesebb az aki azért vette az nvidia kártyát mert keveset fogyaszt.
-
válasz
v_peter2012 #113 üzenetére
Mivel mindkét nagy konzolgyártó (a kettőből) az amd-re tette a voksát mivel az hajlandó volt az idő nyerés érdekében kellően olcsóan oda adni a hardvert. Persze a meglepetés később jött, hogy csak ennyit tud, de akkor már nem volt mit tenni.
LoL. "Csak" ennyit tud. Mert nem "szenvedett" anno a PS3 és az XBox360 is a kezdetektől fogva a performance rescale-től... Nyilván ez is az AMD hibája volt.
Az, hogy a fejlesztők mit és hogyan oldanak meg az adott hardware-ből, az nem az AMD sara, a HW-t pedig a két gyártó felügyelte és kérte, majd fogadta el...
Egyébként a rangnak nem tudom mi köze a mondandóhoz. Szerintem Te sem, és értékelted is magad vele.
Az, hogy ki tudja hanyadszorra kibannolt emberke sokadig regje lehetsz...
-
válasz
v_peter2012 #88 üzenetére
Azokra a konzolokra, amelyekből több, mint 30 milliót adtak el, és amelyekre a legtöbb AAA játékfejlesztés ma is folyik.
Érdekes, hogy egy nevenincs újonc itt trollkodik zavartalanul, és még neki áll feljebb, láthatóan nulla reális tudással. Csak azokra reagál, amelyeknél van valami minimális kapaszkodója, mert sok érdemi válaszra nem tud mit reagálni...
-
direwolf
őstag
válasz
v_peter2012 #88 üzenetére
Azért a GTA5 rendesen odab.sz a gondolatmenetednek az 1080p30-al azon a hw-en amit PC-re kb. vicc kategóriába veszel
Link (thx érte Arty-nak
)
-
Zeratul
addikt
válasz
Ügyeletes trollunk: amíg a zöldek lépten nyomon betartottak a grafikus motorok és technológiák fejlődésének addig az AMD átverte a két nagy grafikus API gyártóján (Kronos és a PiciPuha) a saját alacsony szintű elérésű APIját és azok alapjává vált. Két next gen konzol AMD alapú, amihez hamarosan csatlakozik a harmadik konzol gyártó, Intel szintén beállt az AMD mögé API szinten, biztos ők hülyék és csak az nV helikopter.
-
jozsef8
aktív tag
válasz
v_peter2012 #54 üzenetére
Nem én csak olvasgatni szoktam, néha írogatok ott csak. Ott is ugyanez a nevem csak nem zs hanem z van a nevemben
És mondom nem védek senkit mivel váltogatok a két cég között. Nekem oly mindegy ki van előrébb, ami jobban tetszik azt veszem.
-
válasz
Minden nvidia kártya "tudta azt" amit az adott időszakban tudnia kellett.
Ja... GeForce FX széria ugye rémlik?
Itt volt a dx10-11 váltás, akkor jöttek a dx 11-es radeonok. Mire elterjedt valamennyire is a dx11 addigra tudta az nvidia is.
Vagyis akkor mégiscsak elismered, hogy az AMD/ATi innovatívabb volt?
A GCN-es radeonok semmivel sem gyorsabbak mint az nvidia kártyái, csak fűtenek és zabálnak.
Viszont tök jól ellesznek / elvannak Mantle / Vulkan / Dx12 alatt is. Míg egy GTX5x0 vagy GTX6x0 kártyáról például nem mondod el ugyanezt...
Mondj valamit amiből profitáltál hogy radeont vettél.
Én tök jól elvagyok a saját Radeon 7950-emmel. Anno ingadoztam a GTX580 felé, de végül örülök, hogy nem azt vettem...
Esetlegesen az időd ment el a driverekkel.
Mint említettem, az elmúlt ~4 évben nem volt semmi gondom a Radeon drivereivel...
-
MongolZ
addikt
válasz
Erre a hozzászólásra kellene valami eszméletlen nagy facepalm, nem linkelne be valaki?
-
nonsen5e
veterán
válasz
Szinte minden létező Square Enix játék megvan az utóbbi évekből, (Ubisofftól meg egy sem). A több FPS-ből meg profitáltam azt, hogy szebb grafikán és gyorsabban futnak a választott játékaim.
Az meg egy plusz dolog, hogy amikor a 280X-et vettem, akkori árán nem volt értelmes alternatívája. 2GB-os 770, jó vicc, a 4 gigás meg majd egy huszassal volt tőbb, aminél meg már gyorsabb volt a 290. -
jozsef8
aktív tag
válasz
Te ugyanaz a peter vagy aki iponon is írogat? Miért kell állandóan fikázni az AMD-t? Ezt sose értettem. Végig váltogatok NV és AMD között. Jelenleg 970 strix-em van. Ha kijön a 390X valószínűleg váltok. Az NV 900-as szériája jól sikerült. Azt senki ne felejtse el, hogy az AMD még nem is válaszolt a GTX 900-as szériára. Az r9 200-as széria a 700-as széria ellenfele. Majd ha megjelenik a 300-as széria azt lehet hasonlítgatni. Tény hogy az AMD lemaradt, én sem értem sokszor, hogy mit csinálnak, hova késlekednek ennyit. Abu meg sok okosságot is írt a témával kapcsolatban, nem csak butaságokat. De majd most kiderül a szavazásból ki mit használ(t). Én a 900-as szériára szavaztam mert még az van, de mindegy mert váltok majd.
-
direwolf
őstag
válasz
Jjjja, ha Te mondod, akkor elhiszem
Egyébként az, hogy valaki a piac előtt fejleszt, nem önmagában definiálja az innováció fogalmát?
Üzleti magatartásról pedig szélesebb képem van, mint ahogy sejted
A driveres megjegyzést nem tudom hova tenni -
direwolf
őstag
válasz
v_peter2012 #17 üzenetére
Nem biztos, hogy árérzékenységről van szó. Van aki úgy gondolja, hogy az innováció és a technológiai színvonal többet ér annál a pár % plusz teljesítménynél, és/vagy épp az intel/nvidia visszataszító üzleti magatartásáért "cserébe" bevállal egy kis plusz fogyasztást csak azért, hogy legyen ellensúly a piacon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-roller topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Honda topik
- Házimozi belépő szinten
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Google Chrome
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest