- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bálnaborjú
tag
Szerintem a 10 III egy nagyon jó érték/ár arányú telefon, főleg most. Sajnos a IV-es hozzá képest bizonyos tekintetben le lett butítva. A kereskedőknél fellelhető új darabokkal kapcsolatban az egyetlen probléma az lehet, hogy mióta áll raktáron feltöltetlen akkuval.
-
-
sztpega
tag
Kellemes meglepetésként ez a telefon is megkapta az Android 13 verzióját. Mintha fürgébbé vált volna tőle a rendszer.
-
szoke12
őstag
válasz
Bálnaborjú #220 üzenetére
Van még pár:
[link]"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Erősen gondolkodok egy ilyen teló vásárlásán. Érdemes még venni ilyet? Volt pár szoftveres gond, úgy tudom. Azokat kijavították? Az üzemidő és a stabilitás lenne a legfontosabb. 1,5 év után nem akarok megint cserélni...
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
Tv
senior tag
Sziasztok,
Én elég nagy megelégedéssel használom ezt a telót, de most felbukkant/most tűnt fel nekem egy probléma.
Messenger hívás/videohívás esetén a másik fél alig hall engem. (nem nagyon használtam eddig a messenger hívást)
Ha a gyári kamera alkalmazással veszek fel videót, akkor ott is nagyon halk a hang (videót ne nagyon csinálok, bár volt már hogy kelllett volna és akkor is feltűnt hogy nagyon halk)Normál telefonhívásnál nem rémlik hogy panaszkodtak volna hogy nem hallanak. Annyit tudok, hogy elvileg sima telefonálásnál csak az alsó mikronont használja, míg video felvételnél, stb a felsőt (is).
Nálatok is ilyen? Esetleg akinél van=volt ez a probléma, talált megoldás rá?
62.0.A.9.11 szoftveren vagyok, ha ez számít esetleg.Köszi előre is
-
Tomasonda
tag
válasz
Bálnaborjú #215 üzenetére
nekem lassan 1 éves a telefon, de sosem érdekelt, hogy milyen USB van rajta
-
Bálnaborjú
tag
válasz
Bálnaborjú #214 üzenetére
hú, ennyire nem érdekel már senkit ez a modell ?
-
Bálnaborjú
tag
Sziasztok, az USB nem 3.1 -es ? A cikkben 2.0-t írnak.
-
melodie
tag
Xperia 10 III (XQ-BT52) 62.1.A.0.617 Július 1. security patch...
-
T@nk
tag
A térerő kicsit gyengébb, mint a lecserélt 6 éves redmi 3s telefonomnak.
(Budapest, Android 11)
PL.: xiaomi.: 2G --> 67 dBm 19 asu, 4G --> 107 dBm 15 asu
Sony.: 2G --> 75 dBm 17 asu, 4G -->113 dBm 27 asu
Telekom szolgáltatóval mérve.Frissítés van és lesz is rá (Android 12).
Éjszaka ha nincs használva 8-10 óra alatt 2 %-ot merül.
[ Szerkesztve ]
-
honeker
őstag
Üdv.. váltás miadt érdeklödök. A többi tepsi enek jó a mérete a téreröre menyire érzékeny az akku hogy birja frissités milyen gyakorisággal van ?
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
-
w.miki
veterán
válasz
Tomasonda #204 üzenetére
Csak a GCam, nem is tettél mellé Config.XML-t?
Most az #1 postban linkelt NGCam_7.4.104-v2.0_eng.apk tettem fel, a hozzá tartozó Stable config v.1.xml beállításokkal. Így elég jók a fotók, de néha nem indul el a program, nem tölt be a fényképező#205Vegha: Ezt bepipáltam, de dupla képernyő érintésre így sem éled fel nekem a teló, csak gomb nyomásra
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
melodie
tag
Xperia 10 III (XQ-BT52) 62.1.A.0.587 Április 1. security patch...
-
ironbed
aktív tag
Nem feltétlen kell xml. Kézzel is állítgathatod aztán mentheted a beállításaidat.
Mindjárt nézem van-e hozzá xml....MGC-hez nincs.....
Máshoz sem nagyon van....Itt az XDA-s fórumja: [XDA Xperia 10 III]
[ Szerkesztve ]
-
vasi79
aktív tag
válasz
FireKeeper #200 üzenetére
Tepsi + üzemidő... Annakidején a Lenovo nagyot villantott a P2-vel. 4 évig használtam. Azóta sem találtam megfelelő utódot. Az Mk3-ra viszont felcsillant a szemem. A 4re méginkább. Nem érdekel mennyire nem tökéletes, "kicsi" és úgy néz ki jól bírja az akkuja. Amire nekem kell, meg fog felelni.
-
FireKeeper
nagyúr
meg a review-kat megvárom, de elég sanszos hogy én kipróbálom a mk4-t. persze nem tökéletes, és elég pocsék ár-érték arány, de nem akarok szenvedni a hatalmas tepsikkel amiket mindenki más gyárt.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
vasi79
aktív tag
válasz
FireKeeper #196 üzenetére
Lehet kellene még várnom egy kicsit az mk4re, mint most megvenni az mk3at. Szimpatikusabbnak tűnik. Na de mire ide ér...
-
FireKeeper
nagyúr
azért nem mindenben lett jobb, a SoC limitációja miatt kimaradt a 4k videofelvétel (annak amúgy ebben a kategóriában van értelme?), és a hátlap műanyag a 10 III üvegéhez képest.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
w.miki
veterán
válasz
FireKeeper #196 üzenetére
Igen, a Mark IV úgy tűnik mégis jobb, de úgyis csak akkor vettem volna azt, ha majd 1 év után használtan leesik felére az ára.
Feltettem a GCAM-ot de gondolom még kellene állítgatni rajta
Képek: S10e vs S10iii
Kell hozzá XML file, vagy mit állítsak be? Vagy kamera téren tényleg ez a maximum?
Sebességben is érezhetően lassabb, mint az S10e.
Illetve hiányoznak a megszokott lehetőségek[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
ennyit a leakekről: [link]
5000mAh, kisebb body, SD 695, OIS a főkamerán
cserébe tényleg 500EUR lett...steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
w.miki
veterán
MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_MGC.apk (com.android.mgc)?
Nem kell hozzá config.xml file?Megjött a teló, most lakom be.
XQ-BT52 típus.
Android 12
Build: 62.1.a.0.533.
OTA nem talál újabb verziót.
Ezzel használhatom?Samsung S10eről térnék át Sony Xperia 10 III-ra, lenne néhány kérdésem:
Dupla koppos ébresztést hogyan lehetne bekapcsolni?
Navigációs gombok sorrendjét, az alsó sorban hogyan tudnám felcserélni?
PIN kód kérésnél ne kelljen OK gombot nyomni, hanem a 4 helyes szám után automatikusan tovább menjen. Ezt hol lehet beállítani?
Állapotsor ikonjainál ne legyen ott a hosszú szöveg, csak a kis ikonok, ezt hogyan lehet bekapcsolni?
Ti mit állítottatok még be?[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Innen melyiket, itt is van egy csomó:?
MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_snap.apk (org.codeaurora.snapcam) #
MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_MGC.apk (com.android.mgc) #
MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_ENG.apk (com.google.android.GoogleCameraEng) #
MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_ruler.apk (com.samsung.android.ruler) #
MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_scan3d.apk (com.samsung.android.scan3d) #
MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_qcamera3.apk (org.codeaurora.qcamera3) #
Konfigurálni nem kell, vagy van ehhez is config.xml?[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
leakeknek nem kell mindig hinni. igaz, láttunk már olyat hogy egy modellfrissítésnél nem volt előrelépés, vagy akár visszalépés volt (A52s vs A53 legutóbb). tekintve hogy úgy néz ki az áron is emelnek (430EUR helyett 500), engem nagyon meglepne ha szinte semmi előrelépés ne lenne.
vagy ha igaz a leak, és a tavalyi hardver mellé még az ára is megy fel, akkor teljesen vállalhatatlan ajánlat lesz a 10 IV...
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
válasz
FireKeeper #188 üzenetére
Hát nem tudom miben lesz majd jobb... Ugyanaz a Soc, kisebb akku...
Egyébként nem sürgős, még vártam volna, de használtan felajánlották 80eért az 1 éves telefont, gondoltam annyiért megpróbálom.
Jobban örülnék egy még kisebb telónak, mondjuk az Ace 3-nak, de az úgy tűnik nem jön ki Japánbóls10e-t cserélek le, ha beválik annak a 4 óra képernyő ideje siralmas...
Nálatok milyen az akkuidő?Látom írtátok érdemes egyből frissíteni Android 12-re.
Illetve GCam-ot feltelepíteni. De melyiket, mert van ott legalább 3 apk is?[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
nagyon sürgős? sanszos hogy nemsoká jön ki a 10 mk IV, lehet érdemes lenne megvárni, hátha jobb mint az előd modell.
jah látom már megrendelted.[ Szerkesztve ]
-
ironbed
aktív tag
Melyik változat jobb az Arnova vagy az MGC(BSG)?
-
melodie
tag
válasz
FireKeeper #183 üzenetére
Nem, sajnos visszavonták, pár órán át volt csak elérhető, jelenleg naprakésznek mondja a szoftverfrissítés menü...
-
Tomasonda
tag
igen ezt tudom, de valamilyen szolgáltatótol lévő sim kártyát csak használtok
mert a frissítést a szolgáltató küldi ki a telefonra, úgy tudom...
[ Szerkesztve ]
-
Tomasonda
tag
milyen szolgáltatónál vagytok?
-
melodie
tag
Megérkezett az Android 12 frissítés! Xperia 10 III (XQ-BT52) 62.1.A.0.533 február 1. security patch...
-
sifarr
senior tag
Ma reggelre megjött az android 12-es. Telepítettem. Tapasztalat még nincs. Igaz, hibajelenség sem.
-
vasi79
aktív tag
Unatkoztál? 😁
Egyszer csináltam hasonló összehasonlítást egy alkoholos főzővel. A különböző víztartalmú alkohollal mennyi idő felforralni fél liter vizet. Ez azért volt fontos, mert a tiszta alkohol sokkal jobban kormol mint a vízzel kevert. A magas víztartalmú viszont rosszabbul ég. 0-5-7-10 %os tartalommal játszottam végig.
Sajnos azonban a felhasznált alkohol mennyiségét már elfelejtettem lemérni
....A legoptimálisabb a 7%os keverék időben és koromban....
ha esetleg érdekelne a kirándulások során az alkoholos főző koromtermelése és sebessége.
-
melodie
tag
20W PD töltő 2 óra alatt feltölti. Apple és Xiaomi töltő is van nekem. A gyári 30W Sony sem gyorsabb. Sony 10 lll töltési idő 20 W
30:43%
60:75%
84:90%
90:92%
100:96%
110:99%
115:100%
Sony 10 lll töltési idő 7,5 W/30W
30 perc:20% 39%
60:40% 68%
90:60% 82%
120:75% 100% 110 perc után...
150:90%
180:100% -
vasi79
aktív tag
Lehet, hogy a végén jó lesz a telefon? Letenném már a tepsit egy ilyenért. A gyorstöltéssel mi a helyzet? Külföldi fórumon azt írták, hogy a hozzá való 30wattos drága Sony töltővel is 2 óra alatt tölt fel
-
melodie
tag
Xperia 10 III (XQ-BT52) 62.0.A.9.11 február 1. security patch...
-
stickfa
csendes tag
válasz
Tomasonda #165 üzenetére
Szia!
Kb. egy hete használom, és én is elégedett vagyok.
Végre nem egy tömegcikk, nagyon szép minőségi mobil.
Régebben is voltak Sony mobiljaim, J70, cmd Z7,
Sony V, Xperia Z5....
Azokkal , és ezzel is elégedett vagyok.
Melyik gcam programot töltötted le és honnan?Csak a Sony!
-
válasz
Tomasonda #165 üzenetére
Ez az újraidítós hülyeség nem olyan régóta van nálam sem. De a fentebbiek alapján nem egyedi a probléma. Reméljük nálad nem jön elő sose.
Nem segít a wi-fi ki és bekapcsolása sem, egyszerűen semmilyen hálózatot nem talál. Újraindítás után jó minden.
A kép készítéshez én is töltöttem már le appokat, de jelentős javulást nem hozott egyik sem. Az előző két sony telefonomat én is imádtam. -
Tomasonda
tag
2 hónapja használom a telefont és imádom, ez idő alatt talán 1x indítottam újra, semmilyen wifi hibát nem tapasztalok, se BT hibát, villámgyorsan kapcsolódik mindenhez.
letöltöttem egy gcam-et, amivel még sok újabb iphone-os haveromat is meglepett milyen képeket csinál, kb pillanatok alatt[ Szerkesztve ]
-
Korábbi Xperia Z3 compact és XZ1 compact tulajként az ellenségemnek se kívánnám ezt a telefont.
7 hónap használat után még mindig tud meglepetést okozni. Az utóbbi a Lojkus által említett wifi probléma. Hát ez egy vicc, hogy munka után minden alkalommal újra kell indítani ezt a ..st, hogy újra csatlakozzon a wifire. A másik újdonság, hogy ha az elkészült képek közül rányomok valamelyikre, akkor a felette levőt nyitja meg. Újraindítás után ez is megjavul.
A kép készítés is egy agyrém, már ami a lassúságot illeti. A piros színekkel korábban is volt probléma, de ott manual jobban lehetett javítani rajta. Itt vagy fakó a kép, vagy minden lángtengerben úszik.Hangszóró hibára az volt a korábbi javítás, hogy kikapcsoltam a DSEE Ultimate-t.
Ami tetszik továbbra is,( hogy valami pozitívumot is írjak) a dual sim, a viszonylag kis méret, bár ez sose lesz egy compact telefon. A nagy tárhely és az akksi idő.
-
Lojkus
csendes tag
Azóta nem változott sajnos a véleményem. A rendszer megbízhatóan működik de tényleg akad néha. Van egy fura wi-fi hiba is ami csak újra indítás után szűnik meg (nem csatlakozik és nem talál wifit). Viszont jött frissítés és a hangszóró hiba meg megszűnt.😀 Akkumulátor üzemidő viszont nagyszerű. Nap végére még szokott benne lenni 40%. Makró fotó nagyon jó. Illetve rendkívül kényelmes az egykezes használat.
-
vasi79
aktív tag
Neeee.... Végre azt hittem megtaláltam a Lenovo p2 méltó utódját... És nem egy tepsifonban. Most cserélte a biztosító a saomi mi note 10lite-ot saomi 11lite 5gre. Előbbi üzemideje sem volt egy hűha, de utóbbi még szarabb. De legalább röccenés nélküli és baromi gyors a rendszer. Magam is csodálkozom rajta. Na ez után már nem tudom mi lenne a jó.
-
Lojkus
csendes tag
Két napja vettem egy ilyen telefont. Nagyjából elégedett vagyok. Egy iPhone SE 2020-at cseréltem erre. Szempont volt az üzemidő és a kompakt mégis nagyobb kijelző. Ezt a kettőt hozta. Pozitív csalódás nekem a kamera. Tényleg lassú de szerintem elfogadható képeket készít. Ami csalódás az a rendszer sebesség és a hangszóró. Pár napos és már most akad néha. Illetve a hangszóró néha recseg (ami szerintem szoftveres bug).
-
Crafter32
őstag
Sziasztok
Én úgy olvasom itt és Youtube kommenteknél, hogy a Sony kamerái nagyon rosszak. Aztán többen írják, hogy nem, csak a program a rossz amivel eredetileg adják az új Sony telefonokat. Le kell tölteni a Playről a Sony kamera appját, ami sokkal több beállításokat is enged majd.
-
gyulavezir
aktív tag
Nem szeretnék demagógnak tűnni, de itt egy kollázs, az egyiket SONY Xperia 10 III telefonnal, a másikat egy Xiaomi 4X-el készítettem, nagyjából ugyanonnan.
Némi összehasonlítás:
[link]
És a kép:
Örülök, hogy itt tartunk 2022-ben...
[ Szerkesztve ]
-
ujvendeg
tag
Ha a kollégának zagyva a tömörség: legyen az. Zagyva a "szakértői"-áradat. A Sony 10 III stabil, a GSMarena akkuteszt táblázatának előkelő helyén jegyzik, több tucat Xiaomit, Samsungot előzve, triluminos kijelzőt csak a Sony ad: a készülék ezen része kicsivel fontosabb alkatelem, mint az AOD. S még valami: nem elég hangsúlyozni, a Sony sosem volt olcsó tömegárú, vagy pl. a 10 III-at nem árusítják 5 másik néven. Az tökéletesen igaz, hogy nagyon kényelmes fogni vagy átfogni, de semmiképp nem kompakt. Ez utóbbi kategória kb. a 125 mm-től - kis jóindulattal - max. a 140 mm-ig terjed. A valamirevaló mobilok közt az eddig utolsó kompakt készülékek: a Sony Xperia XZ1 Compact és a Samsung Galaxy A3 2017 - Ajándékként jutottam hozzá egy Asus Zenfone 8-hoz (8GB/256 GB) - egészen kiváló telefon, és nem igaz, hogy melegszik, csak érteni kell a finomhangoláshoz: de a Sony Xperia 10 III és az Asus Zenfone 8 akkuideje össze sem hasonlítható: az előbbi tehát - talán így érthető - stabil rendszerű, egészen kiváló kijelzővel bír, bármilyen hihetetlen, akár két és fél nap üzemidőt biztosít, igen kényelmes fogású, kijelző-átfúrás nélküli, értesítésjelzővel és jack csatlakozóval ellátott, drága telefon. Műszaki értelemben az Asus Zenfone 8 jóval többet tud, de max. másfél nap üzemidő. De az alig egynapos üzemidőt produkáló, teljesen más - azaz zárt - rendszerű Iphone mini-vel összehasonlítani bármelyiket: a szakértelem netovábbja. Mintha a ribizlit hasonlítanám az almához: mindegyik gyümölcs. A Sony eleve "mozihoz" konstruált telefon, ezt az Iphone Mini-re ráfogni erős túlzás lenne.
-
gyulavezir
aktív tag
Sziasztok! Xiaomi MI9se-ről váltottam, ami több mint két évig hibátlanul működött.
Összességében iszonyat nagy csalódás ez a készülék.
Néhány hiba vagy hiányosság, amit a röpke egy hét alatt tapasztaltam:
- térerő a fasorban sincs. Számos olyan helyét fedezem fel csodás fővárosunknak, ahol egyszerűen ezzel a telefonnal nem lehet telefonálni.
- két kártyát kezelni sonyéknál egyelőre nehézkes feladat. Gyakran előfordul, hogy aktív hívás közben, ha a másik számra érkezik hívás, egyszerűen bontja a vonalat.
- BT nem hajlandó kommunikálni az autó gyári kihangosítójával.
- random újra induló szolgáltatások (BT, naptár stb.)
- néha képtelen wifiről 4Gre váltani és vissza, ilyenkor újra kell indítani és működik tovább.
- képernyő a széleken nehezen érzékel.
- ujjlenyomat olvasó minden második alkalommal ismer fel.
- fotózás kritikán aluli.
- gombokat nem lehet dedikálni.
A mérete tök jó viszont, és az akksival is meg vagyok egyelőre elégedve. Ezzel együtt vélhetően az első és egyben utolsó ilyen telefonom. Nagyon sajnálom, mert tényleg többet vártam volna ennyi pénzért, különösen úgy, hogy az előző telefonom fele ennyibe sem került. -
-
Tomasonda
tag
válasz
FireKeeper #152 üzenetére
szerintem nem is akarnak, vedd meg az 5 illetve az 1 et ha jó fotót akarsz
-
FireKeeper
nagyúr
-
wappl
csendes tag
Gcam for Xperia 10 III
[link]Kíváncsi vagyok, hogy sikerült... Egy próbát megér
-
melodie
tag
Ez most a legfissebb software: 62.0.A.3.131
Xperia 10 III (XQ-BT52) – TESTRE szabott EGT
https://xpericheck.com/XQ-BT52/23120678
Tény, hogy lassabb, mint a csúcskategória, de nem vészes és nincs igazán hasonló méretben és árban jobb lehetőség szerintem....
Xperia 5 II lenne jó, de nem kapható sehol és drágább lenne....[ Szerkesztve ]
-
Tyren
aktív tag
Sziasztok,
Igaz, hogy a lassú kamerát javította valamelyik software update?Nekem Xperia 10 II van és kb a lassú kamera miatt cserélnék. elég zavaró amikor a kisfiunkról csinálnék csak a játszótéren egy fotót, hogy a nagyszülőknek el tudjam küldeni (elég ritkán tudunk találkozni) és olyan lassú a kamera, hogy nem tudok 10 perc alatt egy jó képet csinálni... Feleségem Xiaomi 10 Note Lite-nál szempillantás alatt készülnek a képek, itt meg másodpercben mérhető. Nem azzal van gondom, hogy középkategóriás telóval a képek nem olyanok mint a felsőkategóriában, de ez a lassúság szerintem az elfogadhatatlan határát súrolja.
Nem szeretnék nagy tepsit, próbálnék szélességben 70mm alatt maradni és nincsen túl sok opció. 5 III eszement drága és melegszik, Asus Zenfone szintén melegszik. Samsunk S21 mérete még éppen jó lenne, de bárcsak ne kéne a OneUI-t használnom...
Ha bárkinek lenne jó megoldási javaslata, nagyon hálás lennék érte.''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
Tomasonda
tag
[link]
német mediaban 350 euro a fejhallgatóval, ez működne itthon teljes értékűen? -
Crafter32
őstag
https://b-tel.hu/sony-j8210-xperia-5-128gb-6gb-ram-fekete-5652.html
142.000 FT az első Xperia 5 a Btelnél.
Nem tudom jobban megéri e, mint a 10 III?
-
Crafter32
őstag
Mediamarktban most akcióban 145.000 lett.
De szerintem még mindig jobban megéri Telenornál akció nélkül fejhallgatóval 150ezerért, mert úgy 120ezer forintra jön ki. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Crafter32 #136 üzenetére
150 alatt még elgondolkoznék rajta, kérdés hogy lesz-e leakciózva bárhol, és ha igen, mennyivel. de most még egyelőre részemről kivárás a terv. ha tartják az eddigi ütemet, 22 tavasszal jöhet a következő széria bejelentése, és nyár elején launch (mondjuk lehet hogy abból idehaza csak később lesz készülék).
az áruházi kiállított darabok sebességét szerintem nem kell vérkomolyan venni, gondolom azok sosincsenek újraindítva, nyomkodja őket boldog boldogtalan, frissítés nincs rajtuk, minden szar meg van nyitva a háttérben, etc.
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
Köszönöm a választ.
Az nagyon jó hír ha a kamera sebesség a 10 III -ban javult a frissítés után, mert a Mediamarktban nagyon kiábrándító volt.
Kiváncsian várom lesz e fekete péntek alkalmával további akció és bemegy e 150ezer forint alá a 10 III ára.
Ha tud vki jó árban az belinkelhetné ide majd.
[ Szerkesztve ]
-
melodie
tag
válasz
Crafter32 #134 üzenetére
Mindennapi használatban gyors, reszponzív kényelmes, összeszerés és az általános minőség fenomenális, pazar a kijelző ill. kamera is gyors és gördülékeny!
Bekapcsolás után érkezett frissítés(októberi biztonsági javítás), talán ez is javított rajta! Összességében nagyon kellemes csalódás és nem bántam meg, hogy megvettem. Xperia 5 II-Xperia 5 III között hezitáltam, de előbbi már nehezen beszerezhető és már 1 éves model, utóbbi nálunk nem kapható, így lett a 10 III. -
Crafter32
őstag
Még ami kimaradt, hogy szintén az Xperia 5 I jó áron van, 140ezer körül, de...
Nincs benne jack csatlakozó és régi telefonnak tűnik már 2021 év végén, 2022 hajnalán...
Nem merem megkockáztatni, főleg úgy, hogy polcon nem is látni egyáltalán kitéve. Milyen lehet kézben?[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
Sziasztok
Samsung A40 tulaj vagyok. Tönkrement benne az ujjlenyomat olvasó, az egyik éjszaka pedig nem vette a töltést csak mire elkezdtem ütögetni. Most jó, de elkezdtem másik telefont nézni hosszútávra, max 150ezerig.
Volt Sony Ion, Blackberry Q10, Samsung A3 2016, Iphone6s, Samsung A40, mindegyik legalább 2-3 évig, kivéve az IPhone-t, mert az IOS nagyon nem bírtam. Szóval kismeretű telefont szeretnék, közepes kamerával, elérhető áron, kínai márka pedig semmiképpen nem kell. Marad a Samsung és Sony.
Van más gyártó még?Így jött képbe a Sony Xperia 10 III. Megnéztem mindent róla Youtubeon, elolvastam itt minden kommentet. Jelenleg a Telenornál 150ezer forint kártyásan az ajandék kb 30ezer forintos fejhallgatóval. Így mar top vételnek tűnik, de bementem Mediamarktba ahol jelelnleg még 170ezer forint (2nap múlva black friday), hogy kézben is lássam ami nagyon fontos. Vegyesek lettek az érzelmeim miatta ezért is írok ide, hátha tud vki jó választ. Ami nagyon tetszik a Sonyban, hogy nagy presztízse van, messziről jól felismerhető és gyönyörű készülékek általában.
A 10 III -ban nagyon tetszik az üzemidő (szerintem teljesen mindegy milyen töltőt adnak hozza, mert rengeteg töltő van itthon), az oldalsó ujjlenyomat olvasó a lehető legjobb megoldás, értesítő ledet is sokkal hasznosabbnak gondolom, mint az képernyőn folyamatosan való megjelenését. Már Blackberry idejében is ez egy nagyon jó funkció volt, azóta is hiányzik. Jó fogású, könnyű átfogni a készüléket.
Ami nem tetszett, hogy műanyag a széle nem alumínium, de ezzel úgy vagyok úgyis szilikon tokot veszek, mert állandóan elejtem a telefont. A mono hangszórója szintén nem tetszett, mert bár hangos, de szerintem mély hangot egyáltalán nem produkálni és a Samsung A40 is jobban szól miközben a Sonynak direkt tartalom fogyasztásra van készítve a kijelzője. És nem mindig fogok fejhallgatót felvenni ha Youtubeon meg akarok nézni vmit. Elinditottam nehány programot egyszerre a Sonyn és a saját Samsung A40 -en, hogy lássam mennyivel gyorsabb a Sony. De nem. A Sony nem gyorsabb, sőőt a kamera lényegesen lassabban indult el és lassabban reagált ami nagyo elszomorít. Nem akarok rajta játékot használni, csak böngésző, YouTube, email, néha HBOgo, kamera kell, tehát nem kell gyors telefon, de van egy határ ami alatt már idegesítő lehet a napi használat.
Így most lemondtam a telefon cserét. Csak akkor vásárolnám meg, ha hirtelen kellene a másik telefon, mert végleg nem fog működni az A40-em. Így nem tűnik előrelépésnek a csere.
Jobb választásnak tűnik a Xperia 5 II, de annak új ára jelenleg számomra elérhetetlen. Használtan volt fent a prohardveren 170 ezerért, de 3 nap alatt el is vitték.
Jó ajánlat a Telenornál, de nem érzem azt, hogy muszáj lenne belevágom. -
Duck663
őstag
"Lehet szomorkodni azon, hogy a Sony még mindig hagyományos kávákat használ" A létező legpozitívabb dolog amit csinálhatnak. Nem akarok se notch-t, se megrágott, se kirágott kijelzőt látn, teljesen rendben van hogy a kijelzőnek vagy egy kerete, a telefonnak van egy alja és egy teteje. A látható felület pedig szép szögletes, így minden tartalom úgy jelenik meg rajta, ahogy kell.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
wappl
csendes tag
A töltés megkéri az idejét. Ez is megszokható, és tényleg sokáig bírja. Minimum fényerőnél csúnyák a színátmenetek képeknél, filmeknél. Mintha javult volna a múltkori frissítéssel, de még nem tökéletes. Hiányzik a fizikai gombok, és az ujjlenyomat olvasó testreszabhatósága. A dedikált Google segéd gomb pl nekem teljesen haszontalan, nem használom. A dupla kopp ébresztés hiányzik nagyon. Vezeték nélküli hálózatok, GPS jelek erősek, stabilak. Mindennapi használat közben eddig kényelmes, megbízható, gyors és gördülékeny. Összességében nem bántam meg, hogy ezt választottam.
-
FireKeeper
nagyúr
lehet várok egy generációt, mit hoznak össze a 10 Mk IV-re, már ha addig nem húzzák le a rolót mint az LG
-
wappl
csendes tag
Nem hipergyors ez tény. 2 másodpercen belül készülnek a képek jó fényviszonyok mellett. Éjszaka, sötétben viszont rengeteget gondolkodik, aztán vakuval fókuszál, és csak utána exponál. Ezt bizony már 5-6 másodperc is lehet a gyári programjával. Egyéni preferencia kérdése...számomra többet ér a valós két nap üzemidő, és a fizikai mérete.
-
endib
tag
Engem is érdekelne mik a pozitív/negatív tapasztalatok
-
FireKeeper
nagyúr
kamera appról tud esetleg nyilatkozni valaki? elég sok review-ban olvastam meg láttam videón hogy az exponálás elég lassú, ilyen másodperceket kell várni. úgy érzem a készülék legtöbb kompromisszumával együtt tudnék élni, de bevallom ha a kamera app még mindig csiga lassú, az valszeg eléggé idegesítene.
-
Szóval, ha vennék egy ilyen mobilt, használtat nem - mert ha zöldül akkor kuka a kijelző?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Szerintem ebből nem lesz több szolgáltatói kínálat része. Igencsak kivonta magát ez a jó készülék a szolgáltatók kegyeibôl.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
várható hogy a vodafone-hoz bekerül a 10 III még idén? ahogy néztem még csak az előző generáció van a kínálatban, de az is hiányos.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
wappl
csendes tag
Ma vásároltam egy Xperia 10III mobiltelefont
A kijelző bekapcsolás után szürkés-zöldes árnyalatú, és mintha csökkent színskálával jelentené meg a tartalmat a szinátmeneteknél.
Ha lámpa alá tartva megemeli a fényerőt maximumra, ott villan egyet. Majd onnan automatikusan minimumra csökkent fényerőnél jók a színek, árnyalatok, és fekete a fekete is.
A beállításokat végigpróbáltam. De nem változott.
Volt rendszer visszaállítás...ugyazez
Az alábbi videón jól látszik a probléma:https://youtube.com/shorts/PS9PIcp4JWU?feature=share
Ezzel lehet kezdeni valamit, esetleg software-es hiba lehet?
Mindegyiknél ilyen a "működés", vagy vissza kell vinnem a 3 napos cserére?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Williamgrant #118 üzenetére
Nagyszerű...
-
válasz
Polarstar #117 üzenetére
This app is not available for any of your devices
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
válasz
Williamgrant #115 üzenetére
Asszem ez lesz az. [link]
-
válasz
Williamgrant #115 üzenetére
Megkérdezem, mert az enyémen fizikai klavi van.
Nincs valakinek eladó 10 Mark III? Csak halkan jegyzem meg.
-
válasz
Polarstar #114 üzenetére
Link?
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
Ha nem is tudtál róla, nem is kereshetted. Ez evidens.
A szójavasló a sorok közül érkezik, csak fel kell suhintani! Zseniális! Fizikai billen is suhintani kell felfelé. De imádtam használni!
Letölthető ez is androidra.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Illetve a LED-ek multi, vagy csak egy színben pislog?
-
Találtam most készüléket. Az egyik bolti garis. A másik új de "ajándék volt" és nem kapta meg a garit....
Az egyik felejtős, a másik meghülyefelelőtlen és figyelmetlen!
Kihagyom!Próbáltátok már a Blackberry klavit feltenni? Mert nekem az kell!
-
sztpega
tag
válasz
Polarstar #104 üzenetére
Nagyon jól leírtad, pont ezekért érdemes megvenni ezt a készüléket. Kb 2 hónapja használom, semmi gond vele. Azoknak nem ajánlott akiket frusztrál, hogy nem kapnak hetente új rendszerfrissítést. Sony szervizzel még az XA1 kapcsán találkoztam, garancia időn belül futárt küldtek a készülékért, egy héten belül újra nálam volt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Polarstar #106 üzenetére
Juj de jogos!
Mea Culpa!
-
válasz
Williamgrant #105 üzenetére
Ööööö, izé. Ez nem a Xperia 10 Mark III topik?
Szerintem de.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
válasz
Polarstar #104 üzenetére
Ha pénz nem számít, akkor várnék kicsit a mark III-ra. Egyenként teljesen használható ez is.
-
Reggelt!
Érdemes ilyen mobilt venni? Nekem tetszik, nem szoktak vackot letenni az asztalra a Sonytól. Sebessége elegendő lenne. Kijelző szuper, a töltést meg megoldom. Ràérek töltögetni.A kérdés a szerviz és a szoftver támogatás!
Mivel réteg termèk, mobil boltosok nem nagyon àllnak Sony mobolosokkal szóba!
-
blueye
veterán
Ha esetleg vki most szeretne venni:
[emag] -
Tyren
aktív tag
Sziasztok,
Aktív használók tapasztalatira lennék kíváncsi.
Van egy Sony XPERIA 10 mark II-es telefonom, amival többé-kevésbé meg is vagyok elégedve, de egy dolog nagyon bánt:
A kamera, de nem is feltétlenül a képek minősége, hanem az, hogy nagyon lassú. Mintha akkor kezdené az exponálást, amikor rányomok a kijelzőre és eltart egy másodpercig.
Sok dolgot nem szeretnék fotózni telefonnal, de egy-egy családi eseményen jól jönne egy-két életkép, de így mind elmosódik, vagy a gyerek már rajta sincsen a képen.
Először azt hittem, hogy csak software-hiba, de a frissítések nem segítettek és volt olyan videós teszt, ahol a tesztelő szintén kiakadt ezen, szóval ezek szerint nem egyedi a probléma.
Ezt javíották-e a mark III verzóban?''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
Akkor a használható frekvenciák mások lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ha a felszereltséget és az árat nézzük, elvérzik a Sony középkategóriás ajánlata, a kamera sem lett az igazi, ám mégis van benne valami olyan stabilitás és egyediség, ami érdekes eszközzé teszi.
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PR-Telecom
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Folyami kavics ihlette az ASUS hordozható SSD házát
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 88%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest