- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Sony Ericsson Xperia arc S – arcfelvarrás [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabe8719
senior tag
válasz
Cobalt14 #4112 üzenetére
A flashtool csak gyári, ftf kiterjesztésű romokat kezel, amiben a teljes csomag benne van (a kernellel együtt).
A zip csak CWM-hez való.Azért csak 42 és 62-es GB romokat említettünk, mert az Arc s-hez csak ezek vannak. Habár más telefonokhoz valót is felrak a flashtool, csak utána többet nem fogod tudni használni a telefont.
-
petya1495
tag
válasz
Cobalt14 #4101 üzenetére
Akkor akár milyen kernelt felrakhatsz és akármelyik erre a telora való romot, talan a legjobb a cyanogen mod, de van olyan is ami az xperia z-ről van portolva.
Ha jól tudom a gyári rendszerek alá is vannak custom kernelek, de vannak modolt gyári rendszerek is amik kicsit eltérnek a gyáritól. -
gabe8719
senior tag
válasz
Cobalt14 #4101 üzenetére
Az unroot lehetősége (pontosabban könnyűsége) attól függ, hogy milyen módszerrel rootoltad.
A legegyszerűbb ilyenkor úgyis a flashtool (vagy PCC) és friss gyári rootolatlan rom, mivel úgyis üresen kapod vissza a telefont garanciából.
Ha rootolva adtad be, valószínűleg a szerencsének köszönhető hogy nem húzták át a garit, szervizestől függ, hogy megnézi-e, van amelyik csak rádugja a szervizes PC-re, megnyomja a frissítés gombot, aztán kész. De nem mind ilyen, úgyhogy nem érdemes kísérletezni vele.Ha nem szeretnél friss romfelrakással játszani gari előtt és az unroot is körülményes, távolítsd töröld le a superusert, és minden rootfüggő appot. Szinte biztosan nem fogják külön rootra letesztelni, de ha szembetűnő, akkor simánlehet gond.
Jena2:
Itt érhető el ideiglenesen a rom, csomagold ki a rart, és a benne lévő zip fájlok közül a romot, és a patch-et kell mindenképpen feltelepíteni CWM-ben, a többi opcionális. Nálam ez a csomag van fenn.
Először a romot flasheld, utána a patchet (újraindítás nélkül!), majd rámehet minden, tetszőleges sorrendben. A rom XDA oldalán több kiegészítő is van még - azokat nem törölték, csak a romot -, rakd fel amire szükséged van.
-
gabe8719
senior tag
válasz
Cobalt14 #4098 üzenetére
Teljesen felesleges.
Ha GB főzött romot akarsz, a leggyorsabb, ha feldobsz egy 62-es gyári GB-t, egyklikkesen rootolod, CWM fel, és már mehet is rá a főzött rom.. (az általad linkelt egyklikkes root szerintem nem fog menni 62-vel, ezt használd.
Ha az egyklikkes nem megy, fentebb linkeltem egy másik módszert, 42-es GB fel, a fenti módon root, és ugyanúgy fel a CWM, majd rögtön mehet is a főzött rom..
Értelmetlen OTA-n frissíteni, elvégre a főzött rommal így is-úgy is legyalulod az egészet, ergo töklényegtelen, hogy milyen verziószám volt fenn, egyedül a root fontos és a CWM.
Az a módszer azért él még, mert amikor az a leírás készült, akkor tartalmazott pár fontos újítást a 62-es build, de mivel nem lehetett rootolni, az előző verziót kellett feltörni, és ha OTA-n feltetted a 62-t, kvázi megmaradt az előző root. -
Cobalt14
tag
válasz
Cobalt14 #2774 üzenetére
A csengőhang kérdést sikerült megoldanom, viszont felmerült egy újabb kérdés. Szereztem egy sony zenelejátszó apk-t, de telepíteni nem engedi a root explorer, illetve hiába másolom be a töbi letöltött apk közé, vagy a system app mappába, akkor se látja a lejátszót. Működhet ez valahogy, vagy így semmiképpen se?
-
viger
tag
válasz
Cobalt14 #2765 üzenetére
Én már egy jó hónapja az Ultimate HD 2-t használom. Nekem a Jelly Sandwich 1-2 héten belül belassult. Ez meg ugyan olyan gyors mint a telepítés után. Zenelejátszóval kapcsolatban pedig annyit hogy fent van a ROM első oldalán a walkman program. Amit a recoveryből fel tudsz rakni. És akkor ki tudod választani majd a csengőhangokat is.
-
i.s
tag
válasz
Cobalt14 #2760 üzenetére
Szia,én is a HD ROM-ot használom,de nálam a zenetár működik. Igaz valamiért csak bizonyos zenéket hajlandó felismerni,de ezen én egy csengőhang vágó app.-al és ringtones mappa létrehozásával segítettem.
Ami pedig a gyári zenelejátszót illeti, én szintén hiányoltam. Egyéni megoldást választottam. Az ICS-ben (gyári 587) titanium backup pro-val lementettem az olyan rendszer akalmazásaimat,mint pl a zenelejátszó,majd miután a HD ROM-ot feltettem, a titaniummal visszaállítattam mentésből és azóta is remekül ketyeg.
üdv: i. s. -
Frozzy
őstag
válasz
Cobalt14 #2601 üzenetére
az, hogy nem jól wipeolsz sajnos. miért kezdesz bele ha enyire nem értesz hozzá ?:S
CWM RECOVERYBEN ezeket nyomjuk végig:
wipe data/factory reset
wipe cache partition
mounts and storage:
-format /cache
-format /data
-format /system
-format /sd-ext
Advanced:
Wipe Dalvik Cache
Wipe Battery Statstessék itt van a wipeolási metódus
így már menni fog.
-
Cobalt14
tag
válasz
Cobalt14 #2598 üzenetére
Négyből négy alkalommal lett bootloop két különböző rommal (sparta, hd ultimate), pedig a root szerintem rendben van, fent van a superuser ikon, xpartsból telepítettem a cwm-et, aztán reboot and recovery, wipe cache, aztán telepítem a romot az sd-ről. És mindig rossz.
Valakinek ötlet?
-
viewdetails
addikt
-
Beladon
aktív tag
-
Beladon
aktív tag
válasz
Cobalt14 #2530 üzenetére
Szia!
Elméletileg innen kinyerheted a 2.3-as softvered: c:\ProgramData\Sony Ericsson\Update Engine\db\13740270\blob_fs\ mappa. Legalább is én innen nyertem ki az ICS-t.
A 2.3-at is lehet rootolni de én azt nem csináltam sosem... Ha ICS-re frissítesz akkor mennie kell a rootnak úgy ahogy az első hsz.-ben le van írva.
Jelenleg ezt a romot használják többen sőt én is tervezem a felrakását: [Sparta Charge ♠ V1.2]. Van több is, de jelenleg ez az egyik leggyorsabb, stabilabb custom rom. -
Cheesy
őstag
válasz
Cobalt14 #774 üzenetére
Tudom, hogyl áma kérdés, de sajnos nem gyakran nyúlok hozzá a telefon szoftveréhez...
Milyen módszerrel tudom visszaállítani ICS-ről 2.3-ra? Nem lett annyival jobb, mint vártam, ráadásul néhol még rosszabb a helyzet. Az sms-ek, névjegyek (van vagy kb. 130db...), híváselőzmények megnyitásánál az a 3-4 mp gondolkodási idő nagyon bosszant. -
istnag
addikt
válasz
Cobalt14 #774 üzenetére
Én tegnap este 23:45 kor...
Amennyire jó az ICS,annyira rossz is. Én nagyon mellette voltam,de tegnap eljutottam oda,hogy akarom vissza azt a telefont amit vettem....most meg kell,hogy kövezzem magam.
Kisérleteztem is egy kicsit éjjel,gondolom sokaknak nem lesz újdonság amit írok,de másnak talán igen..
Tehát nekem t-mobile-s arc s -em van,aminek ugye xxx-4281 R4D a CDF száma elvileg. Flasheltem fel egy .42 romot,ami rootolható, rootoltam is és átírtam a build.prop fájlban,amit kell. Gondoltam én,hogy majd OTA -n meg rányomatom a T-s 62 -est és kész is a gyári telefonom rootal. Persze nem így lett,ugyanis,ahogy átírtam a CDF számokat a Szoftverfrissítő közölte velem,hogy tök friss a telefonom. javítást már nem tudsz eszközölni,mert az ICS-t,viszont felajánlja egyből PCC -n. Mondom,akkor máshogy közelítek. .42 root,majd kreáltam egy .62 T-s romból .ftf romot. Gondoltam én balga,hogy majd flashtoolal felteszem úgy,hogy a wipe cache és a wipe user data elől kiveszem a pipát és készen is leszek egy gyári rootolt 62-vel. Gondolom kitaláltátok így sem ment. Jelenleg rootolt .62 -n vagyok a build.propban azért átírtam a CDF számokat. Ha valami gebasz lesz rányomom a t-s ICS -t vagy flashtoolal a .62 -s T-s és úgy viszem be a szervízbe. -
vattika69
csendes tag
válasz
Cobalt14 #633 üzenetére
Helló!
Én is frissítettem a GB-t ICS-re de a beágyazott videók megjelenítésével nem voltam megelégedve.Állandóan lefagyott és kidobott a böngészőből.Gyorsnak gyors volt csak hát a flash.Így aztán Viewdetails egy rokon topicban kelt leírása alapján visszatettem a GB-t (hálás köszönet a leírásért
)
-
viewdetails
addikt
-
Cobalt14
tag
válasz
Cobalt14 #633 üzenetére
Ja meg amit még tapasztaltam, hogy az email alkalmazást használom a gmail-es fiókomhoz, nem a dedikált gmailt (nem kell a folyamatos szinkronizálás), és azt tapasztaltam, hogy 2.3 alatt ha a kliensen keresztül töröltem egy mailt, akkor az a mail tényleg eltűnt a gmailemből a kukába (pl ha pc-n ellenőriztem ott is a kukában volt), most viszont ics-nél ha ezen a kliensen keresztül törlök mailt, akkor a Gmail kliens és pc-n keresztüli gmail-nél is ugyanúgy ott vannak a már törölt mailek az inboxban. MÁs tapasztalt ilyet? Nem jól állítottam be valamit?
-
mazsi70
senior tag
válasz
Cobalt14 #458 üzenetére
Én semmilyen borítót nem töltöttem se le - se fel .
Szerintem lerántja a netről az adatokat .
ezt használom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- R_volution médialejátszók
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest