- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Jeff Pu szerint nagyot ugrik az iPhone 18 memóriája
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Már telepíthető is az Android 17 erre a Motorolára
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Megvillantotta a K100 Pro Maxot a Redmi
- Elvarázsolja a Honor a kameraszigetet
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
toto0569
addikt
-
DIEGO15
őstag
Sikló (kép)
&
Sikló (video)
Nagyon korrekt masina...Sziasztok.
Szeretném a segítségeteket kérni.
A készülék rámegy egy G3 méretű 75mm körüli telóra? Próbált már valamelyikőtök qx100 at? -
toto0569
addikt
Sikló (kép)
&
Sikló (video)
Nagyon korrekt masina... -
PeLa87
aktív tag
Amúgy magam is tisztában vagyok vele, hogy sem a telefon sem ez az eszköz nem fogja helyettesíteni egy profi fényképezőgépet!
De jelenleg nincsenek százezreim a másikra... 
-
legiaap
félisten
-
PeLa87
aktív tag
-
toto0569
addikt
-
PeLa87
aktív tag
-
toto0569
addikt
-
PeLa87
aktív tag
-
toto0569
addikt
-
PeLa87
aktív tag
-
legiaap
félisten
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek Samsung Galaxy Note 3-hoz érdemes egy ilyet beszerezni? A telefon is elég szép képeket készít, de amit ezekkel láttam készítve még szebb.
-
toto0569
addikt
-
Smiro
senior tag
-
legiaap
félisten
Én egy app frissítésre várok, mert kicsit szegényes az állíthatóság benne. Plusz jó lenne még egy kamera update, hogy fixálja a kisebb hibákat.
-
Smiro
senior tag
Képminőségben mennyire jó?
Szerintem képminőségben sokkal jobb, a lencse miatt kerül annyiba, amennyibe... én azt várom, hogy újra lejjebb menjen az ára 130-ról és veszem.
-
Maxximus
őstag
Szerintem elég jó, bár nem tudom hogy az lg g flexre rá fér-e valahogy?
S4 Mini hez képest majd 1cm van meg.
-
RiseOfEvil
tag
Döntsd el. Ez még a V1-es szoftverrel volt lőve.
Nekem az S4 minimre gyorsan és könnyen "rápattan" (wifin, a két kártyásba sajna nincs NFC)Szerintem elég jó, bár nem tudom hogy az lg g flexre rá fér-e valahogy?
-
Maxximus
őstag
Képminőségben mennyire jó?
Döntsd el. Ez még a V1-es szoftverrel volt lőve.
Nekem az S4 minimre gyorsan és könnyen "rápattan" (wifin, a két kártyásba sajna nincs NFC) -
RiseOfEvil
tag
-
legiaap
félisten
Nem tudom, hogy megéri-e. Nem próbáltam. Viszont az tuti, hogy a QX10-nek nincs szégyenkezni valója és zsebbarátabb, mint a 100.
-
RiseOfEvil
tag
-
legiaap
félisten
És dorthon mondjuk párosítod és ha ki nem kapcsolod a kamerat vegig lehet vele fotozni ugye?
De monjuk nem ertem tegnap mi volt nálam a baj az mm-ben de nfc-vel probáltam a telót és a qy10-et összekapcsolni de az objektív be sem kapcsolt

Lehet le volt merűlve azért nem tudtál kapcsolódni rá. Ha rácsatlakoztál és nem lépsz ki az appból akkor persze tudod használni folyamatosan.
-
RiseOfEvil
tag
És dorthon mondjuk párosítod és ha ki nem kapcsolod a kamerat vegig lehet vele fotozni ugye?
De monjuk nem ertem tegnap mi volt nálam a baj az mm-ben de nfc-vel probáltam a telót és a qy10-et összekapcsolni de az objektív be sem kapcsolt

-
legiaap
félisten
Az én telefonomban nincs NFC ezért kell a wifi.
-
RiseOfEvil
tag
-
legiaap
félisten
Mobilnettel nem lehet párosítani?
Nem
-
RiseOfEvil
tag
A qx100 mennyivel jobb? Annyival az nem ér többet nem?
-
RiseOfEvil
tag
Na ma nekem is csinált olyat, hogy nem akart az istenért sem csatlakozni a telefonomhoz (iPhone 5S). Kikapcsolta. Majd újra be, kikapcsoltam a wifit majd újra be a telefonon. Ezt el kellett játszanom vagy 3-4-szer utána már jó volt. Amúgy az akksija meglepően jól bírja. Gondolkodtam nagyobb akkun, de így nem fogok venni.
Mobilnettel nem lehet párosítani?
-
legiaap
félisten
Na ma nekem is csinált olyat, hogy nem akart az istenért sem csatlakozni a telefonomhoz (iPhone 5S). Kikapcsolta. Majd újra be, kikapcsoltam a wifit majd újra be a telefonon. Ezt el kellett játszanom vagy 3-4-szer utána már jó volt. Amúgy az akksija meglepően jól bírja. Gondolkodtam nagyobb akkun, de így nem fogok venni.
-
RiseOfEvil
tag
Kipróbáltam volna a boltban de nem akart sehogy kapcsolódni.
Valaki leírná hogyan kell? -
RiseOfEvil
tag
Lg g flexre valahogy rá lehet rakni?
-
Maxximus
őstag
Némi gyorsulás érzékelhető, de lehet, hogy csak placebo. Ennél fontosabb nekem, hogy a telefonon visszanézhessem az elkészült előképeket és ne kelljen másolgatni.
(#158) legiaap Szerintem kevesebbet bír, mint egy kompakt, de akku cserélhető, illetve még figyelni kell a telefon üzemidejére is.
Tegnap este tűzszertartást fotóztam sámándobolással, hát... lettek jó képek, de sokat kellett lőni hozzá...
Majd próbálok belőlük feltenni.Frissítettem én is V1-ről V3-ra, kíváncsi leszek...

-
jampop
tag
Meg is jött szép fekete színben. Első benyomások:
Igen minőségi kidolgozás, a legapróbb részletekre is ügyeltek. Pl. a karmok amikkel odalehet fogatni a telefonhoz kicsit gumisak így nem sérti a telefont. Az anyag amit használtak nem gyűjti az ujjlenyomatokat.
Egyszóval tetszik nagyon. Sok videót megnéztem róla és sokszor láttam, hogy laggol a kijelző. Én ezt csak akkor tapasztaltam ha gyorsan mozgatom a kamerát akkor késve követi, de amúgy ha normálisan használom és nem hadonászok vele nem lehet látni a laggot. A képek minősége kitűnő. Mobilos kamerákat simán üti. Nincs ellenfele.
Egyedüli hátrány, hogy mivel iPhone 5S-el használom NFC kilőve így kicsit komplikáltabb a csatlakozást.
Beállításokban a wifinél megkeresni, csatlakozni ez 2-3 sec. Majd appot elonditani még annyi kb. Szóval van egy kis boot time. A másik dolog, hogy kb. 10 sec mig elment egy képet. Persze nem kell addig stabilan tartani. Amikor tölti át már tovább mehetünk másik témát keresni. Majd veszek memória kártyát és kipróbálom úgy mennyi idő, ha csak arra menti a képet.
Pár órája használom még csak, de összességében elégedett vagyok.
Majd huzamosabb használat során jobban kiderűl mennyire leszünk friendek.
Jó témákat hozzá!

-
legiaap
félisten
Meg is jött szép fekete színben. Első benyomások:
Igen minőségi kidolgozás, a legapróbb részletekre is ügyeltek. Pl. a karmok amikkel odalehet fogatni a telefonhoz kicsit gumisak így nem sérti a telefont. Az anyag amit használtak nem gyűjti az ujjlenyomatokat.
Egyszóval tetszik nagyon. Sok videót megnéztem róla és sokszor láttam, hogy laggol a kijelző. Én ezt csak akkor tapasztaltam ha gyorsan mozgatom a kamerát akkor késve követi, de amúgy ha normálisan használom és nem hadonászok vele nem lehet látni a laggot. A képek minősége kitűnő. Mobilos kamerákat simán üti. Nincs ellenfele.
Egyedüli hátrány, hogy mivel iPhone 5S-el használom NFC kilőve így kicsit komplikáltabb a csatlakozást.
Beállításokban a wifinél megkeresni, csatlakozni ez 2-3 sec. Majd appot elonditani még annyi kb. Szóval van egy kis boot time. A másik dolog, hogy kb. 10 sec mig elment egy képet. Persze nem kell addig stabilan tartani. Amikor tölti át már tovább mehetünk másik témát keresni. Majd veszek memória kártyát és kipróbálom úgy mennyi idő, ha csak arra menti a képet.
Pár órája használom még csak, de összességében elégedett vagyok.
Majd huzamosabb használat során jobban kiderűl mennyire leszünk friendek.
-
legiaap
félisten
Na én is megrendeltem az enyém. Holnap már meg is jön.

-
Zsoltesz93
tag
Sziasztok!
Két hete vásároltam egy qx10-et.Amikor meghozta a futár,rögtön kibontottam és próbáltam is ki.Az első tapasztalatok viszonylag pozitívak voltak.Eleinte házban próbálgattam,de utána a kertben is bevetettem és itt jött elő egy olyan probléma,hogy gyakran mozgatásra beszaggat a kép vagy teljesen befagy és csak újracsatlakoztatás segít.Ez sokszor elég zavaró volt és eddig nem is sikerült kiküszöbölni,pedig próbáltam Xperia Z-vel is,hátha a saját márkáját jobban kedveli.
Ha valaki tudna ez ügyben segíteni,azt nagyon megköszönném.
-
jampop
tag
Most beszéltem youtube-on egy csávóval. Kérdeztem tőle pár dolgot és elég sokat megtudtam.
Szerinte sokkal gyorsabban menti el a képeket ha kártyára menti, nem a a telefonba.
Amúgy olyat lehet, hogy a telefon flash-ét használja sötét képeknél?
A másik kérdés ugye azt lehet állítani, hogy ne csak 2MP-be menjen át a telefonra a kép ugye?Telefon fotófényét nem tudja használni
Telefonra átküldött képméret állítható, 2 MP, semmi, illetve teljes méret -
legiaap
félisten
Most beszéltem youtube-on egy csávóval. Kérdeztem tőle pár dolgot és elég sokat megtudtam.
Szerinte sokkal gyorsabban menti el a képeket ha kártyára menti, nem a a telefonba.
Amúgy olyat lehet, hogy a telefon flash-ét használja sötét képeknél?
A másik kérdés ugye azt lehet állítani, hogy ne csak 2MP-be menjen át a telefonra a kép ugye? -
jampop
tag
Némi gyorsulás érzékelhető, de lehet, hogy csak placebo. Ennél fontosabb nekem, hogy a telefonon visszanézhessem az elkészült előképeket és ne kelljen másolgatni.
(#158) legiaap Szerintem kevesebbet bír, mint egy kompakt, de akku cserélhető, illetve még figyelni kell a telefon üzemidejére is.
Tegnap este tűzszertartást fotóztam sámándobolással, hát... lettek jó képek, de sokat kellett lőni hozzá...
Majd próbálok belőlük feltenni. -
legiaap
félisten
Még egy kérdés: akkuja hogy bírja?
-
legiaap
félisten
-
jampop
tag
-
legiaap
félisten
Akkor is sokáig ment ha a benne lévő memória kártyára ment?
-
mazsi
senior tag
-
gbor
csendes tag
Üdv!
Csak nekem nem fekszik el landscape módba a playmemories, vagy másnak se?
QX10-em van, Xperia S-el, az automata elforgatás bekapcsolva....
Köszi előre is! -
hito
nagyúr
-
Titi76
aktív tag
-
hito
nagyúr
QX10 tulajokhoz lenne pár kérdésem: Minden használat előtt újra kell csatlakoztatni az "objektívet" a telefonhoz? Értem ezalatt hogy mondjuk nem használom 30 percig, utána bekacsolom a telefont és a QX10-et akkor rögtön működő képes vagy a 30 perc alatt szétkapcsolódtak és ezért újra kell csatlakoztatni őket? A másik kérdés hogy telefon nélkül (vagyis csatlakoztatás nélkül) használható-e magába a QX10? A harmadik: mennyi idő kb. egy kép elkészítése illetve lementése? Mennyi idő a két kép közötti idő?
Köszönöm...1.: már a billentyűzet lezárására is szétkapcsol
2.: lehet anélkül is használni
3.: 5-10mp. Van, hogy 10mp is lehet, ha a wifi kapcsolat éppen xarakodik -
Titi76
aktív tag
QX10 tulajokhoz lenne pár kérdésem: Minden használat előtt újra kell csatlakoztatni az "objektívet" a telefonhoz? Értem ezalatt hogy mondjuk nem használom 30 percig, utána bekacsolom a telefont és a QX10-et akkor rögtön működő képes vagy a 30 perc alatt szétkapcsolódtak és ezért újra kell csatlakoztatni őket? A másik kérdés hogy telefon nélkül (vagyis csatlakoztatás nélkül) használható-e magába a QX10? A harmadik: mennyi idő kb. egy kép elkészítése illetve lementése? Mennyi idő a két kép közötti idő?
Köszönöm... -
mike710
aktív tag
-
mike710
aktív tag
-
jampop
tag
-
Smiro
senior tag
A QX-100 tud annyival többet, mint az ára
Valamelyikre beruháznék. 
-
jampop
tag
Most vettem egyet megint kb. 2hete és elég jól megvagyok vele
Hasznos kis cucc. Hétköznapokra elég a Note 2 kamerája. Ha meg komolyabb dolgot akarok megörökíteni vagy témát közelebb hozni, esetleg én is szerepelni szeretnék a képen, akkor ott a QX10. Egész jól kiegészítik egymást.Nagyon sok gyerekbetegségét javították a kiadás óta és így tényleg használható eszköz lett belőle. Manuál beállítás még mindig nagyon vérszegény, de cserébe egész "okos" az automata mód.Na lefrissítettem. Nekem még mindig a sötét körülmények közötti üzem tetszik a legjobban. Múltkor színházban fotóztam és videóztam, nagyon tetszik az eredmény. Az automata működést valóban jól eltalálták.
-
hito
nagyúr
Most vettem egyet megint kb. 2hete és elég jól megvagyok vele
Hasznos kis cucc. Hétköznapokra elég a Note 2 kamerája. Ha meg komolyabb dolgot akarok megörökíteni vagy témát közelebb hozni, esetleg én is szerepelni szeretnék a képen, akkor ott a QX10. Egész jól kiegészítik egymást.Nagyon sok gyerekbetegségét javították a kiadás óta és így tényleg használható eszköz lett belőle. Manuál beállítás még mindig nagyon vérszegény, de cserébe egész "okos" az automata mód. -
jampop
tag
Akit érdekel tegnap előtt jött hozzá update (3.0)
Sony.hu-ról letölthető. Szerintem látványosan csiszoltak a kamera szoftveren. Jóval nagyobb a telítettség, dinamika is jobb. Személy szerint élesítést is vártam az új szoftvertől, illetve több részletért cserébe bevállaltam volna még akár egy kis zajt is a képeken. Sajnos ezeket nem kaptam meg, de összességében örülök az update-nek, mert jobb képet lő 
Na, örülök, hogy mégis fejlesztik

Te nem adtad el? -
hito
nagyúr
-
Maxximus
őstag
Sony.hu-ról letölthető. Szerintem látványosan csiszoltak a kamera szoftveren. Jóval nagyobb a telítettség, dinamika is jobb. Személy szerint élesítést is vártam az új szoftvertől, illetve több részletért cserébe bevállaltam volna még akár egy kis zajt is a képeken. Sajnos ezeket nem kaptam meg, de összességében örülök az update-nek, mert jobb képet lő 
Köszi. Egyébként mi az update menete?
-
hito
nagyúr
-
Maxximus
őstag
-
jampop
tag
Sziasztok.
Vettem én is egy ilyet. Kérdésem az lenne, hogy gyönyörűen csatlakozott az s4 minimhez, de már másik telefonhoz nem ment (feleségem szintén s4 minije). El kell felejtetni vagy valami ilyesmi, ha másik eszközre is fel akarom tenni? vagy párosítani lehet több eszközzel is? (külön-külön persze) Ha nem,akkor a kódot adom meg valóban rosszul,minthogy írja az üzenet. A garancia jegyén van egy kézzel írott számsor,sztm azt adtam meg először is. (használtan vettem). Ez egy széria szám,jól tudom? Mert akkor a gépen is ott kellene lennie.Szia!
Az akksifedél alatt van a csatlakoztatáskor használandó pass. Ezzel próbáld.
-
Maxximus
őstag
Sziasztok.
Vettem én is egy ilyet. Kérdésem az lenne, hogy gyönyörűen csatlakozott az s4 minimhez, de már másik telefonhoz nem ment (feleségem szintén s4 minije). El kell felejtetni vagy valami ilyesmi, ha másik eszközre is fel akarom tenni? vagy párosítani lehet több eszközzel is? (külön-külön persze) Ha nem,akkor a kódot adom meg valóban rosszul,minthogy írja az üzenet. A garancia jegyén van egy kézzel írott számsor,sztm azt adtam meg először is. (használtan vettem). Ez egy széria szám,jól tudom? Mert akkor a gépen is ott kellene lennie. -
Smiro
senior tag
http://www.technet.hu/megapixel/20140131/full_hd-re_okosithato_a_sony_kulso_mobilkameraja/

-
jampop
tag
BUÉK!
Jelentősebb mennyiségű fotó szilveszter előtti utazásunkról:
Sony DSC-QX10 feat. jampop fotók
Azt hiszem, hogy bemutatta létjogosultságát a masina. Nekem nagyon tetszik!

-
mazsi
senior tag
Csak elbénáztam

Ebből

lett ez:

-
mazsi
senior tag
Én is feltoltam pár nyers képet módosítás nélkül. Főleg tárgyakat fotóztunk az ismerős tulajdonosnak.
A kedvencem ilyen volt a mobil kijelzőjén:

Majd ilyen lett a QX-10 képjavításával:
-
jampop
tag
-
jampop
tag
-
mazsi
senior tag
Tudod mit mazsi, beszállok én is a "kölcsönadom kipróbálni" buliba, persze csak az arra érdemeseknek, mert nekem ezt hozta a Jézuska és az eddig lőtt kb. 20 kép és egy rővidke tesztvideó meggyőzött. Néha hiányzik a vaku,de a lényege a zoom.Bárki, aki a vaku miatt nyavajog, gondoljon bele, hogy sőtétben/sötétedéskor(amikor igazán kellene a vaku), akkor már nem a 100m-re lévő tárgyat szeretnéd fotózni, hanem pár méterre,amit a telefon vakujával, vagy közvilágítással meg tudsz világítani. A szoftver pedig a ezt a fényhiányt már képes kompenzálni, helyreállítani.
Legyen sok örömöd benne! 😃
-
csorbajeno
veterán
Jelen! Én pár napja használom.
Az elfogulatlan teszthez pár kiegészítés:
Nem értem a tesztképeket, egy idomított giliszta jobbakat lő a cuccal, ha tudja melyik az eleje. De biztos Berlin miatt kapkodtak a srácok.
A videó pedig jól kimaradt, pedig pont a fullhd film az erőssége az objektívnek!
A zoom meggyőző a tartomány 3/4-éig, afelett könnyen hibázik az élesség. Legalábbis most hideg, párás, borongós időben.
Az aksi is többet bír a gyári értéknél. Két órás videót kibírt.
A fehér verzió aranyszínű tagokkal nagyon dekoratív.
Kézből is egész jó eredményt lehet elérni vele, ahogy egy GoPro is egész tűrhető tud lenni.És hogy írjak negatívumokat is:
Minden automata a cuccon, 3 mód közül lehet csak választani + a videó.
Nagyon ki akarták ezt hozni a karácsonyi hajtásra, közel sincs még befejezve. Az android app szinte naponta frissül.
Érthetetlen, hogy miért kerek a külső. Sokkal indokoltabb lett volna egy szögletes forma a használat és a kiegészítők kapcsán is.
A vízálló ziccert kihagyták. 10x annyi vett volna belőle, bár Sonyt ismerve jövőre lesz ilyen tok és utód modell megfelelő felárral.Szinte bolondbiztos az elektronika, nagyjából jól választ programot és optimális eredményt hoz. Dslr után ez idegesítő korlát, bár biztos sok dolgot pakolnak még a szoftverbe nyárig.
Az itteni fikázás meg érthető -hisz tiniknek évek múlva tellik bármi hasonlóra, de felesleges is. Iszonyat energiát öltök negatív dolgokba. Ebből jobbá is lehetne tenni a világot, gyerekek. Más meg talál végre egy topicot a kütyüjéről. Szeretne pár tippet, trükköt megtudni. Erre 100+ hozzászólásban több savazást lát, mint egy nyugdíjas kémia tanár. A tinik védelmében a megfogalmazás nem az életkornak, hanem az érettségnek szól.
De hogy ne álljak be én is ebbe a sorba, felajánlom a cucc kipróbálását minden arra érdemesnek egy üdítőért az ünnepek után.
Minimális korlátot szabnék: 10-15 perc egy próba, mert addig tart az üdítő elfogyasztása és van életem is. Legyen telepítve az app a teszthez. Legyen mondjuk 2014 március 31 kifutása a dolognak. És én döntöm el szubjektíven az illető iq szintjét.
Aljas célom ezzel kettős. Megnézni mások mit hoznak ki a gépből és segíteni pár embert választás/vásárlás előtt.Haveri körben többen is vettek ilyet a fa alá, most 45-ért is megvehető.
Tudod mit mazsi, beszállok én is a "kölcsönadom kipróbálni" buliba, persze csak az arra érdemeseknek, mert nekem ezt hozta a Jézuska és az eddig lőtt kb. 20 kép és egy rővidke tesztvideó meggyőzött. Néha hiányzik a vaku,de a lényege a zoom.Bárki, aki a vaku miatt nyavajog, gondoljon bele, hogy sőtétben/sötétedéskor(amikor igazán kellene a vaku), akkor már nem a 100m-re lévő tárgyat szeretnéd fotózni, hanem pár méterre,amit a telefon vakujával, vagy közvilágítással meg tudsz világítani. A szoftver pedig a ezt a fényhiányt már képes kompenzálni, helyreállítani.
-
mazsi
senior tag
Hehe, ez egy nagyon velős és tartalmas hozzászólás!

Hito fórumtárs negatív véleménye elbizonytalanított, de hosszú tépelődés után megvettem a Telekomnál karácsonyi ajándéknak. 3 fotót készítettem az üzletben, engem meggyőzött.Frissítés érkezik:
[link]Remélem a manuális beállítási lehetőségekre is ráfekszik majd a Sony...
A manuális játék sajna egy darabig a QX-100 kiváltsága amíg ilyen szépen fogy a boltokban mindkét gépezet. Én szovjet testvéreink kreativitásában hiszek 😄
-
jampop
tag
Nem értem a tesztképeket, egy idomított giliszta jobbakat lő a cuccal, ha tudja melyik az eleje. De biztos Berlin miatt kapkodtak a srácok.
A videó pedig jól kimaradt, pedig pont a fullhd film az erőssége az objektívnek!
A zoom meggyőző a tartomány 3/4-éig, afelett könnyen hibázik az élesség. Legalábbis most hideg, párás, borongós időben.
Kézből is egész jó eredményt lehet elérni vele, ahogy egy GoPro is egész tűrhető tud lenni.És hogy írjak negatívumokat is:
Nagyon ki akarták ezt hozni a karácsonyi hajtásra, közel sincs még befejezve. Az android app szinte naponta frissül.
Érthetetlen, hogy miért kerek a külső. Sokkal indokoltabb lett volna egy szögletes forma a használat és a kiegészítők kapcsán is.
A vízálló ziccert kihagyták. 10x annyi vett volna belőle, bár Sonyt ismerve jövőre lesz ilyen tok és utód modell megfelelő felárral.Szinte bolondbiztos az elektronika, nagyjából jól választ programot és optimális eredményt hoz. Dslr után ez idegesítő korlát, bár biztos sok dolgot pakolnak még a szoftverbe nyárig.
Az itteni fikázás meg érthető -hisz tiniknek évek múlva tellik bármi hasonlóra, de felesleges is. Iszonyat energiát öltök negatív dolgokba. Ebből jobbá is lehetne tenni a világot, gyerekek. Más meg talál végre egy topicot a kütyüjéről. Szeretne pár tippet, trükköt megtudni. Erre 100+ hozzászólásban több savazást lát, mint egy nyugdíjas kémia tanár. A tinik védelmében a megfogalmazás nem az életkornak, hanem az érettségnek szól.
De hogy ne álljak be én is ebbe a sorba, felajánlom a cucc kipróbálását minden arra érdemesnek egy üdítőért az ünnepek után.
Minimális korlátot szabnék: 10-15 perc egy próba, mert addig tart az üdítő elfogyasztása és van életem is. Legyen telepítve az app a teszthez. Legyen mondjuk 2014 március 31 kifutása a dolognak. És én döntöm el szubjektíven az illető iq szintjét.
Aljas célom ezzel kettős. Megnézni mások mit hoznak ki a gépből és segíteni pár embert választás/vásárlás előtt.Haveri körben többen is vettek ilyet a fa alá, most 45-ért is megvehető.
Hehe, ez egy nagyon velős és tartalmas hozzászólás!

Hito fórumtárs negatív véleménye elbizonytalanított, de hosszú tépelődés után megvettem a Telekomnál karácsonyi ajándéknak. 3 fotót készítettem az üzletben, engem meggyőzött.Frissítés érkezik:
[link]Remélem a manuális beállítási lehetőségekre is ráfekszik majd a Sony...
-
mazsi
senior tag
-
hito
nagyúr
Használ itt valaki rajtam kívül QX10-et?
-
bigmasterg
addikt
A nagy tesóról, a QX100-tól video teszt.
-
GegeWarrior
senior tag
Érdekes egy cucc, elég hülyén fest

-
nismoka
addikt
Akkor majd a Nikon kitől veszi a képérzékelő szenzort?
-
FireFox1996
addikt
a teszt képek nem győztek meg a drága ára miatt...
-
kovsol
titán
Én is pont erre gondoltam a cikk olvasása közben.
-
rizso
veterán
Biztos a belé vetett bizalmam miatt

soldier2: én tényleg elégedett vagyok vele, kb. azt kaptam amire számítottam. És ahogy írtad te is: "kinek a pap, kinek a papné"
Meg tudom érteni azokat is, akik vesznek egy QX10-et vagy Lumia 1020-at, mert lehet, hogy nekik arra van szükségük, az elégíti ki az igényeiket a legjobban... -
soldier2
őstag
Tényleg jók az S4 zoom képek, és örülök, hogy valkinek bejön egy ilyen réteggép. MA-s srácoknak pedig valamiért nem megy a fotózás. A teszten az S4 is lebőgött csúnyán, és tessék. Ugye, hogy lehet vele jó képeket lőni, csak nem szemben a nappal. Az a fránya gázgömb becsapja a legprofibb masinákat is, az már csak ilyen. Z1 ugyanez. A MA-s tesztképeknél sokkal jobbakat sikerült készítenem (majd teszek fel képeket a Z1 fórumra du). A QX10-el is biztosan lehetne csinálni job bképeket is, de a jelenlegi fotós kameráknál ezek a képek is jobbak, és kis odafigyeléssel vsz jobbakat is lehetne csinálni. No de mindegy. A QX10 nekem semmiképp nem elég. A nagytesót majd megnézem. 1" szenzor azért oda...sz.
Akik meg azt mondják, hogy inkább egy 1020 azokat is meg tudom érteni, tényleg jó képeket lő, csak ha valami egy kicsit távolabb van akkor már ugye a lossless zoom már nem elég. Tehát kinek a pap, kinek a papné.
-
soldier2
őstag
Pontosan. Lehet venni, de ugyanilyen képeket fogsz lőni a kompaktal is. Ezért nem vettem soha kompakt (ultrakompakt) fényképezőt. Bridge alá nem adom, de annak is megvannak a hátrányai.
Nagyon sokan mondják, hogy lehet venni ennyiért használt DSLR-t (jó állapotút, ellenőrzött forrásból nem lehet). De azt bölcsen elfelejtik megemlíteni, hogy egy DSLR gép és a kitobjektív csak egy enyhe belépőszint ebbe a kategóriába, amivel a brodge gépek szintje sem mindig hozható. A jó objektív meg sokszor a gép árának többszörösébe kerül ugyebár. Persze álltalánosan véve jobb a DSLR, csak hogy már a méret miatt sem mindegy, hogy mit viszel magaddal és hova. Ez a cucc az ultrakompaktokkal versenyezne, és szvsz ugyanolyan sz.r képeket csinál, mint az 50 körüli ultrakompakt gépek. Egyetlen fájó pontja a vaku hiánya ami sajnos még jobban szűkíti a lehetőségeket. Amint az ára 50k környékére csökken vsz életképes alternatíva lesz az olcsó ultrkompaktokkal szemben. A nagyobbikra viszont kíváncsi leszek.. Bár ott épp a nagy zoom átfogás vész el majd -
törölt tag
Képminőséggel szerintem nem lesz itt különösebb gond (legalábbis a mobilok mellett nem teljesít olyan rosszul), ára az tényleg magas (legalábbis nekem tuti nem érne ennyit, talán a felét). A gond szerintem azzal van, hogy ez megint csak egy plusz eszköz, amit cipelni kell, nincs non-stop a telefonon (ha meg ott is lenne, igencsak kényelmetlen lenne), szóval a "teló zsebből előkap, pillanat elkap" elmélet meg is bukott. Arról nem is beszélve, hogy az akksija tényleg nem valami combos, ráadásul a telefont is meríti. Szóval szerintem egy hasonló árú/kaliberű kompakttal jobban jár az ember, ha már valamit cipelni akar: jobb akksi, telefont nem meríti, kényelmesebb.
Persze el tudok képzelni olyan helyzetet, mikor simán használnám ezt a kütyüt, pl. csoportkép készítése: simán lerakom, távolabb megyek tőle, teló ott van nálam, látom, hogy mit lát a kamera, és mikor minden klappol, csinálok egy képet. Vagy mondjuk valamilyen eseményen kirakom valahová, és onnan kattintgatok.
Szóval nem vagyok ellene, tényleg látok benne fantáziát, de hát na...nem ennyiért, és elsősorban nem is a mindennapos használat során.
hurrikan: ha már említetted az S4 Zoomot, szerintem a "magasan aláz" kijelentés "kicsit" erős. Nem akarok meggyőzni senkit sem, hogy a Zoomal készülnek a világ legjobb fotói (mert tényleg nem - wooow, mekkora felfedezés), viszont bőven hozza azt a szintet, ami az emberek szerintem 99%-ának bőven elegendő a zsebben - és ugye ez mindig kéznél van, érvényesül az "előkap-lő" elv, méghozzá nem is rosszul (és talán lesz ez még jobb is, ahogy egyre többet használom, egyre jobban kiismerem). Pár hete van meg, csináltam már jó pár tesztképet is (nappali, esős-felhős-borús, makró, éjszakai, tájkép, zoomos, mindenféle kép van), szóval tapasztalatból "mondom amit írok"

Kategóriákkal jobbak azok az S4 Zoom képek, mint amilyeneket a mobilarénás tesztben láthattunk.
-
mumk1
addikt
[link] ha erről az NX1000-ről van szó akkor ott van.
"Bővül a lehetőségek tárháza, ha a módválasztó tárcsán a Wi-Fit választjuk ki: itt olyan szolgáltatások közül választhatunk, mint a MobileLink (lásd fentebbi leírás), a Remote Viewfinder (távvezérlés androidos okostelefonnal), Social Sharing (adott weboldalra, közösségi hálóra tölthetünk fel fotókat a fényképezőről), Email (e-mailben küldhetjük el képanyagainkat), SkyDrive (a Samsung SkyDrive online tárhelyszolgáltatásába küldhetőek a fényképek), az Auto Backup (fényképezőgép és PC közti vezeték nélküli szolgáltatás) és a TV Link (ha rendelkezünk vezeték nélküli vagy vezetékes hálózatra csatlakoztatott tévével, akkor ezen játszhatjuk le a fényképezőgépen tárolt anyagokat)."
Mondjuk ebből még nem tűnik ki számomra, hogy Remote Viewfinder üzemben alkalmas fotózásra is, úgy hogy a telefon kijelzője lesz a kereső.
-
fateless
veterán
"Bővül a lehetőségek tárháza, ha a módválasztó tárcsán a Wi-Fit választjuk ki: itt olyan szolgáltatások közül választhatunk, mint a MobileLink (lásd fentebbi leírás), a Remote Viewfinder (távvezérlés androidos okostelefonnal), Social Sharing (adott weboldalra, közösségi hálóra tölthetünk fel fotókat a fényképezőről), Email (e-mailben küldhetjük el képanyagainkat), SkyDrive (a Samsung SkyDrive online tárhelyszolgáltatásába küldhetőek a fényképek), az Auto Backup (fényképezőgép és PC közti vezeték nélküli szolgáltatás) és a TV Link (ha rendelkezünk vezeték nélküli vagy vezetékes hálózatra csatlakoztatott tévével, akkor ezen játszhatjuk le a fényképezőgépen tárolt anyagokat)."
Tuti! Köszönöm!
Pont csak házon belül nem kerestem rá

-
Xaels
félisten
-
fateless
veterán
Fél órát keresgettem, de nem találtam sehol. Passz.
Ha tudsz erről bármi további infót, nagyon várom, de attól tartok, nem tud ilyen funkciót.Akkor pedig még mindig marad ez a Sony kütyü...
-
traumschiff
csendes tag
Mar nem azert, de megneztem par fotos oldal tesztjet es kategoriakkal jobb kepeket lottek vele. Ez a cikk nem mervado a kütyüre ami amugy 59 e Ft. Mindenki nagyon okos es velemenyt alkot 1 cikk alapjan (ami egy mobilis portal).
-
Xaels
félisten
Nekem teljesen jó a Sony képe... az meg,h így is necces már a Z-t nadrág zsebből elő rántani, ülve meg lehetetlen ügy. Szóval acceptálom az előttem szólókat ez totál baromság, lényege, hogy mindene legyen a Z-nek mint a szifon 5-nek

Remélem addig eljutottál, hogy ennek nem kell 0-24-ig a készüléken lennie

-
BanditAkos
csendes tag
Nekem teljesen jó a Sony képe... az meg,h így is necces már a Z-t nadrág zsebből elő rántani, ülve meg lehetetlen ügy. Szóval acceptálom az előttem szólókat ez totál baromság, lényege, hogy mindene legyen a Z-nek mint a szifon 5-nek

-
fateless
veterán
Ez a távoli használat kifejezetten érdekel, hogyan. Eddig erről nem hallottam, pedig nagyon vonzóvá válna azonnal ez a készülék... Tudsz dobni egy leírást vagy bemutatót erről? Akár priviben is jó.
-
RaveForce
veterán
az nx-1000-rel meg tudod tenni
és minőségben kb a talpát nyalhatja ez a sony kupak üveggel a közepén.. -
Lomha 8V
addikt
Az ötlet jó, de még ráfér egy kis csiszolás.
-
fateless
veterán
Úgy érted, mintha két géped lenne és egyszerre fotóznál? Hát, akkor igen, de ezt meg tudod tenni a telefon + kis kompakt kombóval is. De mindegy, ízlések és pofonok, nekem nem jön be, de másnak persze attól még lehet, hogy igen.
Nem is annyira a fizikai megvalósításon akadtam ki, hanem azon, hogy "jó fényviszonyok mellett". Hát ehhez drága. Az említett Olympuson egy fényerős lencse van, vsz jó képeket csinál gyengébb fényben is. Pontosabban tudom, hogy jókat, volt szerencsém egy XZ-2-es próbálgatni.Felmászok a közeli fára, elhelyezem ezt az "izét", lemászok, fel a magaslesre, majd két szemszögből fotózok - erre gondoltam. Ezt nem tudom megtenni a másik kompakttal, de ezzel igen, ha megfelelő a távolság. Nekem ezért tetszik, mert most már nem vagyok a fotózás helyéhez kötve.
-
Fryskitt
addikt
Én még mindig nem értem az összehasonlítást, mert másra termett a két készülék.
Ha "csak" fényképezőt akarnék venni, akkor feltehetőleg ezt venném, még ha 30k-val drágább is, de hobbifotózásra jó lenne (ahogy az általad linkelt Olympus is jó, csak azért az árért nekem az NX1000 szimpatikusabb).
De ebben pont az az opció számomra a csalogató, hogy a telefontól távol elhelyezett készülékkel csinálok fotókat, zoomolok, fókuszálok és hasonlók. Egy magaslesen ülve ez nagyon jól tud jönni, hogy kezemben egy másik kamera, miközben ezzel is képeket lövök más szemszögből. Hiába veszek egy tök jó kompaktot, azzal ez nem fog menni...
Tudom, ez is csak egy nagyon réteg felhasználási mód, de pont ez az, ami megkülönbözteti ezt a kacatot más kacatoktól. Az csak egy tulajdonság, hogy fel lehet csatolni a telefon hátuljára, de épp attól remek, hogy nem KELL felcsatolni, hanem távolról is használhatom. Ha valaha veszek ilyet (nem tudom, hogy fogok-e, de biztosan csak akkor, ha lejjebb megy az ára), akkor bizonyára nagyon ritkán lesz a telefonomra rögzítve használat közben.
Úgy érted, mintha két géped lenne és egyszerre fotóznál? Hát, akkor igen, de ezt meg tudod tenni a telefon + kis kompakt kombóval is. De mindegy, ízlések és pofonok, nekem nem jön be, de másnak persze attól még lehet, hogy igen.
Nem is annyira a fizikai megvalósításon akadtam ki, hanem azon, hogy "jó fényviszonyok mellett". Hát ehhez drága. Az említett Olympuson egy fényerős lencse van, vsz jó képeket csinál gyengébb fényben is. Pontosabban tudom, hogy jókat, volt szerencsém egy XZ-2-es próbálgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Melyik tápegységet vegyem?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Airtag 4 Pack (1st Gen.) Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag 1 Pack (1st Gen.) Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- ASUS ROG Gamevice Kontroller (Gyári dobozos, ROG Phone 1-hez)
- Apple Airtag 2 (gen) új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- ASUS ROG Mobile Desktop Dock (Gyári dobozos, ROG Phone 1-2-3-hoz)

De jelenleg nincsenek százezreim a másikra... 

és minőségben kb a talpát nyalhatja ez a sony kupak üveggel a közepén..