- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz
paramedic #82 üzenetére
Kötelesek is megadni. Ez a szabályozás ugyanis egész pontosan úgy van, hogy az a kereskedő, akitől veszed, a 151/2003. korm. rendelet alapján köteles feléd továbbadni a gyártói jótállást. Tehát nem kell Ámerikába utaznod, ha elromlik, hanem beviszed nekik és elintézik. Legalábbis el kell, hogy intézzék...
A rendeltetésszerű használat pedig nem olyan dolog, amit a jogszabályok pontosan meghatároznának, helyzettől függ. Ennek a telefonnak az esetében simán belefér a vízben tartás meg pocsolyába dobás is, hiszen ott van, leírta a gyártó papíron, hogy alkalmas erre és ki kell bírnia.
-
MLaca
őstag
köszi a guglizóknak és a nem guglizóknak az infokért
-
paramedic
aktív tag
válasz
paramedic #79 üzenetére
Benéztem a mintaboltjukba (a volt RTL Klub székház) és azt az információt kaptam az eladótól, hogy valóban forgalmazzák a Sonim XP3-t. 36 havi, gyártói garanciát adnak a telefonokra. Pár készülék már náluk van, de a marketingesek forgatják azokat, ezért megnézni nem tudtam. Ugyanezen okokból még árat sem tudott mondani. Kb. két hét múlva érdeklődjek telefonon.
-
GALARDO
addikt
Kéne nekem egy ilyen jokis strapafón!
-
MLaca
őstag
szóljatok mán, ha lehet itthon hivatalosan kapni! thx.
-
Z-o-t-y
tag
válasz
Depression #70 üzenetére
Minek a 3G? Nagyon egyzserű , a jelenlegi 2G hálózatnak is lassan de biztosan teljesen vége lesz( majdnem mondtam h pl japánban is már csak 3G van, de azért ők nem ott járnak ahol mi, vagyis mi nem ott ahol ők)és mivel ez a telefon még lehet a gazdáját is túléli, nem árt ha hazsnálható lesz pl 10 év múlva is
-
MLaca
őstag
válasz
Depression #70 üzenetére
gps mondjuk legyen még benne
-
copin
őstag
Rá kell csapni a b2700 dizájnereinek a kezére és már rendben is lesz az a lámpa.
Ilyen telefont nem gyártanak sehol sem, szóval jobb ha feljebb teszed a mércét, már ami a "csicsát" illeti. A 3G mellett a wap böngető hiánya amúgy is ellentmondásos.
@Depression Barangoláskor jól jöhet.
-
MLaca
őstag
egy ilyen telefon kellene, alábbi felállásban:
- monokrom kijelző (mint pl a nokia 6310i-ben),
- csak telefon és sms, no wap meg egyéb fölösleges funkció, amit amúgy sem használsz,
- 900, 1800, 1900 és 3G,
- stopper, naptár,
- LED lámpaés slussz! akkuja bírná vagy 2 hétig és jóval olcsóbb lehetne. samsung b2700-t is azért adtam el, mert tele volt csicsával, de annyira átgondolatlan volt, hogy lezért billek mellett a lámpát be lehetett kapcsolni. zsebemben persze be is kapcsolt és szépen lemerült...
-
tolts.hu
őstag
Na ez egész jó, tetszik.
-
Nimrod
addikt
Na végre, egy használható telefon.
Csak az ára menne lejjebb... -
copin
őstag
Hány fokot bírhat ki ez a telefon? Kint hagyom a tűző napon és a fekete szín miatt magába szívja a meleget. Az akku simán felpúposodhat. Hidegben pedig a kijelző válaszideje lehet érdekes. Nem kell ezt dobálni, hogy tönkremenjen. Lifestyle telefonnak jó, strapatelefonnak drága.
-
bepe79
addikt
De nem is fagy, meg nem is indulgat úja, mint a Sonim (lásd külföldi fórumok, hogyha kell, keresek linket is).
Akkor meg hiába bír mínusz húsz fokot, hogyha egy instabil, megbízhatatlan vacak. Ellentétben a Samsung-al, ami nem fagy, nem rebootol, jól működik. Ki-ki döntse el ezek alapján, hogy neki mi fontosabb, melyik a jobb választás... -
Gubro
senior tag
És az is feltétel nélküli garit ad?
Segítek: nem, nem ad.
Ahogyan nincs a billentyűzet sem félmillió lenyomásra tervezve, ahogyan a Samsung nem tudja garantálni, hogy a készülék mínusz 20 és plusz 60 fok között működni fog.Újra mondom, jelenleg a Samsung más ligában játszik.
-
bepe79
addikt
Még az 50 is sok lenne. De jön a Samsung B2100, ami ugyanúgy katonai minősítéses, meg IP57 szabvány, meg feketében sokkal szebb is, és 30-35K körül lesz, az Euro árfolyamától függően. Nem utolsósorban van Magyarországon is Samsung kirendeltség, lehet intézni - esetleges - garanciális dolgokat, stb.
-
fiATHaLON
őstag
Amint megvásárolod a számunkra az eszközt, szívesen összetörjük.
Ezek szerint kikötötte a gyártó, hogy tesztet csak úgy csinálhattok
"az ütés- és vízálló telefonról", hogy szilárd talaj nagyobb magasságból, és
víz nem érheti?
Vagy csak fű alatt teszteltétek ti is?Akárhogy is, enélkül valóban nem túl sokatmondó "teszt", de jó tudni, hogy
ilyen is van. -
Ricardo
titán
Jó példa, de kimaradt valami. Ha az olcsó telefont leejti eldugítja, préseli...., akkor amíg nem vesz másikat, nem elérhető. Adatok folyamatos átrendezgetése, még ha sokszor vany mentés gépre, akkor is macera.
Ezzel csak arra akartam utalni, ogy nem konkrétan csak az árakat kell hasonlítani.
Ettől függetlenül szerintem is drága. 50 körül reálisabb lenne. -
Depression
veterán
Az ilyen cuccokkal az a baj, hogy a cégnem nem sok visszatérő vásárlója lesz. :-)
-
Puma K
nagyúr
válasz
Szplöttyy #53 üzenetére
1. sorozat Max. össztömeg: 16 200 kg
The Dennis Trident Double-Decker Bus weighs 14,560 kilograms net (no fuel or passengers).A telefon meg elég komoly
Én mint jövendőbeli asztalos örülnék egy ilyen telefonnak amit nem kell félteni annyira
-
^Clown
addikt
rambo ajánlásával
Ácsoknak, híd- és magasépítőknek, felszíni bányászoknak, meg úgy a melósoknak idelis. Jó lett a teszt, köszönjük!
-
Womb
senior tag
Határozottan jó telefon,bár kurva drága.
Igaz, erre jöhetnek a törökök,sóskút-kerék alatt próba csípőből bejátszik. -
Z-o-t-y
tag
Ja és jól emlékszem hogy tavaly volt, pont egy éve, áprl. elselyén egy kamuhír amit én is simán bekajáltam, miszerint hogy az apple megveszi a motolorát, még volt egy kép is egy új iMoto ról
Idén is vártam valami hasonlót, sztem az nagyon ütött
-
Z-o-t-y
tag
Ezzel a telefonnal csak egyetlen egy baj van, az ára, sztem pont azok az emberek nem költenek sokat egy telefonra aki olyan munkakörben dolgoznak mint amit ez bír. Amíg ötezerért dobálják a voda alapfonokat, akkor mégha havonta vesz is egyet mert mert mindig betonba keveri/áztatja/préseli/porral jól eldugítja akkor is majdnem két év mire megtérül a sonim, persze ez csak egy hülye példa volt.
-
törölt tag
Ez a telefon pont jó lenne a mobilhajító világbajnokságra
, annyiszor dobhatod el ahányszor akarod, ez nem esik széjjel.
-
-
Kicsit tudhatnának többet az ilyen kütyük
-
RandomGosu
senior tag
komolyan ha strapa bíró akkor minek rajta kijelző fólia?
-
mrlujoak
veterán
Nem sokszor jön ki ilyen a számon, de a Samsung kategóriatársa szebb.
Hogy jobb-e, azt döntse el mindenki maga.Az ára nekem bizony sok(k). Fő telefonnak okés lenne, de hogy ilyet másod-harmad-kiránduló telefonnak?! Aki brutál helyen dolgozik, annak megérheti.
A garanciavállalásról ugyan az a véleményem, mint az előd esetében is.
Ennyi pénzért a hazai garanciafeltételek mellett nem éri meg.
Akkor is elgondolkodnék, ha itthon is 3 év lenne a gari, bár szerintem akkor is más alternatívát keresnék.mrlujoak
-
sgery
őstag
Nagyon jó tella sztem, én kertész vagyok, zúzom a telefonokat..
előző lg shine telefonomon pl tócsában keresztülmentem a kocsival (nem direkt..) és ko.. meg aztán amikor pl. 6m magasan a fán metszek és kiesik a zsebből akkor nem mindegyik telefon ér boldogan földet
szóval nekem jól jönne egy ilyen, csak picit drága hozzá számomra.
Amúgy ha akkora készenléti ideje lenne, mint a philipseknek, akkor sokkal boldogabbak lennének a vásárlók, mert pont ez az a réteg, aki terepen dolgozik, és boldog akkor, ha havonta kell csak tölteni a telefont ami mindig a kocsiban hánykolódik.. -
rekid
addikt
Hmm, igen errol kell szolnia a strapa kategorianak. Telefonal es tulel. kesz. ara kicsit combos de ha azt nezem hogy kerdes nelkul visszaveszik 3 evig mar megeri a penzet. kituno valasztas pl egy epitoipari melosnak. szvsz verhetetlen es etalon.
-
Franklin
addikt
Na így kell kinéznie egy strapatelónak. Maximális gratula a gyártónak, nagyon korrekt cucc!
-
Bibby
addikt
Azért kiránduláshoz talán elég az xp1 is, olcsóbb vagy húszezerrel. Sőt az is durva kirándulás ahova az kell.
-
tibz03
őstag
"A PTT nem igazán tömegigény, de a telefon tudja, ahogyan a GPRS miatt a WAP böngészőt is, bár ezzel a tempóval, ekkora felbontású kijelzőn talán hanyagolhatjuk is."
Ezt nem fordítva kellett volna írni? Lehet, hogy csak nekem fura, és így a jó, de azért rákérdezek.
Szerintem a WAP-böngésző miatt van benne GPRS, és nem úgy csinálták, hogy beleépítették a GPRS-t, aztán gondoltak egyet, hogy "egye fene, ha GPRS van, legyen WAP-böngésző is".
-
<NewL>
addikt
Ez Rambó a javából!
dzsungelbe tökéletes
úgy néz ki mint egy kézigránát.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
paramedic #27 üzenetére
Az a helyzet, hogy amíg nincs itthon hivatalos Sonim képviselet, addig a hajadra kenheted a 3 éves garit, mert ne tudod hová visszavinni.
Bizonyos pletykák szerint a Sonim megállapodott a Global Vodafone-nal, hogy a pirosok fogják forgalmazni a telefont, de itt is az a gyanúm, hogy a hazai operátornál erre még azért várhatunk, s ennek oka megint csak az, hogy Sonim Hungary nem létezik.
A bolti gari az olyan, hogy az üzlet vagy meg tudja csináltatni a készüléket (és igen, küldik ki oda, ahonnan jött, ami nyilván idő), vagy nem, s akkor kapsz másikat. Csak tudod, a hazai jogszabályok szerint a garancia a rendeletetésszerű használat esetén értendő, a mobiltelefonokat pedig a szabályozás egy kalap alá veszi, s ebben az esetben a vízben úsztatás sem rendeltetésszerű, hiába mondja az eredeti gyártó azt, hogy de, ezt direkt búvároknak adjuk.
-
paramedic
aktív tag
"A Sonim XP3 hivatalosan nem kerül itthon forgalomba (egyelőre)."
Ebbe az egy szóba szeretnék belekapaszkodni. Remélem!Nekem a plusz két év garancia megér +20%-t. Másrészt -természetesen nem a készüléket rendelkezésetekre bocsájtó boltra vonatkozóan- nem tudom, hogy egy bolti garancia a valóságban mennyit is ér. (Eleddig csak gyári garanciás telefonjaim voltak.) Gondolom, nem küldik vissza az Egyesült Államokba a hibás készüléket, hanem a saját sufni tuning műhelyük próbál meg majd helytállni.
Nem kötekedni akarok, de ez lesz a következő telefonom, ezért szeretnék teljes körű garanciát látni hozzá.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
paramedic #24 üzenetére
Röviden és tömören:
A Sonim XP3 hivatalosan nem kerül itthon forgalomba (egyelőre). Addig tehát külföldről érkező példányok vannak a boltok polcain, amelyek a különbözeti adózás által biztosított kiskaput kihasználva hivatalosan használt, 0 perces modellek. Ezért nincs rajta ÁFA, illetve ezért jár hozzá bolti garancia, a törvény ugyanis a használt termékekre maximum ezt teszi kötelezővé.
Plusz.
Ha én akarnák XP3-mat árulni, akkor én sem adnám a 3 év garit. Bazi egyszerű, nem kívánnék arra is költséget allokálni, hogy az esetlegesen problémás modelleket hajóztassam az USA-ba és vissza.
Persze meg lehet csinálni, de akkor 20%-kal magasabb áron megy.
-
paramedic
aktív tag
"...miért is ad a gyártó 3 év feltétel nélküli garanciát a készülékre... ...ugyanis a magyar jogszabályok a 12 hónapos garanciát ismerik, a Sonimnak pedig nincsen képviselete hazánkban."
Ezt nem igazán értem! Ha a gyártó ad 3 év garanciát, akkor miért 12 hónapos bolti van rá? A magyar jogszabályok a minimum garancia időtartamot határozzák meg. Ha azon felül plusz garanciát vállal a gyártó, akkor azt a forgalmazó miért nem adja tovább?!
Szerintem normális esetben ez lenne a bolt érdeke is. -
David75
őstag
szerintem egy qwga kijelző azért elférne meg egy s40-es menü a nokiától.Én nem tartom ezt túlárazott terméknek egyáltalán mert ezt aztán össze kellett elég komolyan rakni ilyen és olyan anyagokból és rengeteget tesztelni és szerintem ezek a katonai szabványok se olcsók.
-
BloodRay
veterán
Kicsit drága, pedig elfogadnék egy ilyet önvédelmi fegyvernek.
Egy kis szemléltető rész(némi úsztatás, kis videó...) azért beleférhetett volna a tesztbe. -
papi77
addikt
Engem soha nem tudtak lenyűgözni az ilyen strapamobilok!
De ,ha olyan helyen dolgoznék,akkor lehet,h vennék egyet...Bog:Ez naggyon jóóó!
-
sekli
addikt
a számológép képernyőjén miért vannak szám gombok is...?
-
mark75
senior tag
Hol a törés-víz teszt
Ezek nélkül elég hiányos a teszt.
-
Rickazoid
addikt
Én mindig frászt kapok, amikor leejtek egy telefont és 3 darabra esik (telefon, akku, akkufedél) szét. Annak ellenére, hogy a telefonos PDA-kért vagyok oda, elfogadnék egy ilyet, ráadásul nagyon tetszik.
-
Ricardo
titán
Jó telefon, a célközönségnek teljesen megfelelő. Egy jobb felbontású kijelző elfért volna.
-
Jadro
veterán
Elég brutál minden eleme. Ilyen összeszerelés mellett rá is lehet önteni azt a Kas-t. Bár lehet hogy akkor beragadnak a gombok.
-
pite4
tag
Ilyenkor mindíg elfog a nosztalgia! A régi jó ericsson r310s-em még mindíg itt figyel a polcomon, kár hogy dobálja a térerőt.
A sonim meg nekem túl drága másdik készüléknek, talán majd az új samsung. -
Napfénysüti
nagyúr
Kicsit húzós az ára de biztos van akinek megéri. Igazi kőműves telefon.
-
Misi1979
őstag
Bejönne.. az Eri R250 amúgyis nagy szerelmem (volt), ameddig ki nem derült, hogy az eséstől tönkrement hangszórót csak az (amúgy kitűnő állapotban lévő) előlappal együtt tudják cserélni (12e huf). Persze megcsináltattam, de onnantól kezdve a széltől is óvtam..
-
Flashy
veterán
mekkora már, az ütésálló telefon karcálló kijelzőjére is raknak védőfóliát
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Eseventyone #1 üzenetére
gratulálok, ezért érdemes volt hozzászólnod...
-
Eseventyone
csendes tag
Felesleges
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest