Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • harry

  veterán

  Bár nyilvánvaló túlzás, és ez legfeljebb egy proof of concept, na de azt akkor is látni kell, hogy 2 nap alatt (!) eljutottak valahova, ami működik (!). És sok helyen ez rohadtul hiányzik, és képesek indokolatlan sok időt elreszelni tervezgetéssel, szüttyögéssel, amikor már rég egy első verziót kéne implementálni, hogy legyen róla visszajelzés (ami nem mellesleg megkönnyíti a további tervezést, mert ha az első gondolat alapján rossz az egész, akkor elég egy kis munkát kidobni).

  Ne érts félre, nyilván kell tervezni, felmérést végezni, tesztelni, változtatni stb. Ezt írták a cikk végén is. Itt az arányokról, nagyságrendekről van szó, ami hatalmas ellentétben áll. A végső megoldás nyilván valahol félúton van.
  (Azt meg már csak zárójelben, hogy nagyon dicséretes, hogy ott legalább volt, akinek ez szemet szúrt, és azt mondta ez baromság és így nem csináljuk.)

  Theoretically, this damn thing oughta work now.

 • harry

  veterán

  Itt azért te is elég erősen feltételezel ha azt mondod, hogy teljesen más lett a végeredmény, mint amit akartak...

  Azt persze, hogy nem lehet mondani, hogy "nézd má' ezek két nap alatt megcsinálták, akkor mindenki lop akinek tovább tart."
  Látni kéne a pontos requirementeket, use-case-eket, feature-oket, megnézni mennyire használható, robusztus, biztonságos, karbantartható stb, kegyetlen sok munka lenne egy ilyen rendszer véglegesítése.

  De azt akkor is érdekes látni, hogy ha az idő és értékteremtés a elsődleges tényezők, akkor elég komoly munkát is el lehet végezni, és esetleg érdemes átgondolni, hogy az eredeti költségvetés / tervezet (nem kicsit) túlzó lehet. (főleg annak ismeretében, ahogy írták is, hogy szabad pályáztatás nélkül, odaadták 'valakinek'...). Inkább ebből lehet tudni, hogy sok, nem is a 2 nap alatt elvégzett munkából :D

  Theoretically, this damn thing oughta work now.

 • harry

  veterán

  A háttértudás az volt, hogy pályáztatás nélkül odaadták valakinek, így garantált a nem valid árazás. De valóban ez nem szakmai megközelítés, így igen, pusztán az ár alapján, a pontos részletek nélkül nem igazán dönthető el, mit tartalmaz és az reális-e.

  De alapvetően (#82) szekera meglátásaival értek egyet, és el kéne engedni ezt a "milyen projekt / munka fér bele 2 napba" kérdést, és az említett többi szempontnak van inkább hírértéke.

  Theoretically, this damn thing oughta work now.

Hozzászólok Aktív témák