Hirdetés
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Mit csinálsz, Nokia?
- Idén mindenki siet valahova
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
Új hozzászólás Aktív témák
-
malnabokor
senior tag
Szintén szimpatikusak a fejlesztések, a focus sablonok, iPadOS multitasking fejlesztések, illetve az iCloud+ ami leginkább érdekel (itt kimaradt a cikkből, hogy egy VPN szolgáltatás/ahhoz hasonló valami is jár az előfizetések mellé).
Illetve még egy korrekció a beszámolóhoz, hogy az iPad Air 2-től (iPad Mini 4, és iPad 5-től felfelé) lesz frissítés. Az Air 2 pedig 2014 októberi, vagyis egy 7 éves eszköz kap majd frissítést, ami azért dicsérendő, hogy az iPadOS 15-öt beleszámítva 8 évig kap frissítést.
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
tybsen
addikt
Szimpatikusak az ertesitesekkel kapcsolatos valtozasok - jelenlegi androidos pixelen is van egy fokusz funkcio ami hasonloan mukodik. En kifejezettem udvozlom, hogy egymas otleteibol merit az ios/android, igy tenyleg egyre szabadabban lehet mozogni a rendszerek kozott es minden rendszer elonyere fejlodik.
-
atikó
őstag
Szép szép de eleg béna hogy az ébresztőben nem tudok beallitani egy ébresztőt pl. Jövő hónap 12re reggel 5re. A tárcsázóba nincs copi paste és lehetnenek már ékezetes betűk külön. Ezek egyszerű dolgok szerintem és meg sincs.
-
Tuhajohn
tag
Hangerő szabályozást dolgozhatnák át. Kinyit hülyeség, hogy nem lehet külön az ébresztő és külön a csengőhang hangerejét változtatni.
Én ezt hiányolom nagyon a rendszerből.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Azt gondoltam kilovik a 2 GB memoriaval szerelt keszulekeket. De 6s/SE1 is megkapja, ez nem semmi. A kedvencem a Monterey es a SharedPlay.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Összességében csalódott vagyok, de azt hiszem leginkább azért, mert tényleg egy kicsit elhittem, hogy talán most majd az M1 ipad megjelenésével szoftveresen is felemelik a Mac szintjére, amiből nem nagyon lett semmi. Amúgy persze a szokásos Apple-féle változások, pár érdekes újdonsággal.
Az ipadOS ezeknek az újításoknak a jó részét már tavaly meg kellett volna kapja, amikor a telefonok megkapták (app list, home screen widgets, stb).Ami kimondottan tetszik az a térkép fejlesztése, még ha ebből errefelé nem látunk még talán évekig semmit, de jó reggelt Google, mikor volt nálatok utoljára hasonló? Úgy 10 éve?
Illetve a közeli eszközök összekötése is menő, ilyet tudtak eddig a Logitech egerek és billentyűzetek, de azért más az, ha a rendszer részeként működik extra szoftver telepítés nélkül. Király lenne ilyen W10-ben is, akkor a két munkalaptopomhoz nem kellene USB kvm, hogy ugyanazzal az egérrel és billentyűvel használjam.
Az új Safari kinézet is egész pofás lett, végre nem 20 éve ugyanazt a kinézetet tolják kicsit jobban vagy kicsit kevésbé lekerekítve (ahogy minden más böngésző).Illetve amit még félhalkan megjegyeznék, hogy szép és jó ez a nagy privacy hadjárat, és hogy megvédenek a gonosz cégektől, csak kicsit meddőnek/képmutatónak érzem, amikor ezek ellenére is olyan megeshet, hogy a hivatalos szervízpartner visszaél a telefon tartalmával, vagy hogy államhatalmaknak meg ki úgyis be kell hódoljanak. Én veszélyesebbnek tartom személy szerint az államoknak kiadott adatokat, hiszen felettük senki nem gyakorol ellenőrzést, míg azért a tech cégeket többé-kevésbé próbálják kordában tartani és szabályozni.
-
törölt tag
Az például, meg a 3D megjelenés (igen van Gmaps-ben is, csak full gagyin néz ki kockákkal, míg az Apple maps olyan mintha legalább egy Breath of the Wild játékban lennél), a sávok feliratozása (kanyarodó, zebra, parkolósáv, stb). De az AR is olyan, amit évekkel ezelőtt bemutatott a G azzal az AR kutya segéddel, aztán hol van azóta?
Nem beszélve arról, hogy a navigáció még mindig elég fapad, a hangok mintha valami robot 1.0 olvasná fel, nem képesek felfogni, hogy a világ mekkora részén nem úgy tájékozódunk, hogy "indulj északnak", hanem jobbra-balra van, de úgy általában a több éve hozzájuk tartozó Waze-ből kb semmi hasznosat nem voltak képesek átvenni.
Ahhoz képest, hogy úgy 10 éve még izgalommal vártam az IO-t minden évben és lestem hogy milyen újításokat hoznak ki, manapság dögunalom és kb alig van bármi említésre méltó. -
joey04
titán
Ami igazán érdekel, az a digitalizálható dokumentumok, de persze az meg csak USA only...
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
Androidosként kíváncsi vagyok erre a FaceTime -ra. Ez is ősztől várható?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Samott
addikt
"akárhová tehetünk widgetet a képernyőkre" - hogy mi van?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Divinity
őstag
válasz
#16820480 #15 üzenetére
Igen a 3D design azért nem egy combos a GMaps-ban, bár ahogy említettem ez inkább fancy mint hasznos, legalábbis számomra.
A sávozás van GMaps-ban is, vagy legalábbis lesz, volt róla szó az IO-n is, lehet nem ennyire mélyen bár.
Az AR meg azóta megy, hogy bemutatták, igaz a rókás megoldás nélkül csak úgy ahogy azt láthattuk a WWDC-n is tegnap.
Mondjuk nekem az AMaps még mindig fapadosabb mint a GMaps na meg az AMaps és úgy kezd, hogy fordulj északnak.
Az mondjuk jogos, hogy a Wazeel tehetnének valamit mert kb konkurencia egymásnak házon belül és simán lehetne belőle egy über király app.
Az IO mostanában meg az ML-ről szól, ami számomra pl pont ál leejtős miket el nem érnekreturn Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
törölt tag
Mármint olyan jön Gmaps-be is, mint ami itt látszik, hogy be vannak rajzolva a kanyarodósávok meg minden? Mert ez marha hasznos lenne, ha csak úgy térképet nézek is, eddig kb a műholdképről kellett lelesni, már ahol látszik rendesen (nem néztem idén az IO-t).
AR-t hol kell bekapcsolni? Vagy itthon nem működik? Mert én nem látok semmi ilyesmi opciót sem navigáció alatt sem amúgy.Lehet az Amaps is északot mond, de a Waze nem, és az ott van a G-nek házon belül, szóval mintha nem lennének tisztában vele.
ML egy dolog, de kb 90%-ban arra mennek, hogy beszélgess az asszisztenssel, szinte csak ilyen funkciókat kap. És még mindig képtelenek elszakadni attól, hogy G-nek szólítsa az ember. Tessék neki normális nevet adni, ahogy van Siri, Alexa, Cortana de akár Bixby is.
-
arn
félisten
Widgetek es folderek a kijelzon, az ikonok mellett? Almodom vagy ez a valosag?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Mar ideje volt... a 2gs ipad air2om lassan kigyullad egy jses oldalon. Ideje nyugdijazni.
Az ipadnal is az elso, akit nezek a memoria. Ezert nem vettem tavaly airt, es vartam meg iden a prot. 8g eleg lesz egy ideig.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Divinity
őstag
válasz
#16820480 #24 üzenetére
Aha, most az IO-n mutogatták, hogy milyen szuper látszanak a sávok, lámpák, gyalog átkelő helyek. Annyi, hogy ott még nincsenek külön jelezve mondjuk a bicikli vagy busz sávok.
Live view néven fut az AR és 2 éve van itthon is
Igen a Waze a legjobb mint navigálás ezt nem is cáfolom és az tényleg bumer, hogy nem hozzák össze őketAnnak meg, hogy G a neve van magyarázatuk, hogy így kevésbé érződik annak, hogy lecserélné az emberi kommunikációt bár tényleg nem túl kényelmes
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Felesbandi
aktív tag
Android tulajkent erre azert elegge irigykedek. Egyik ismerosomnek 6, vagy 6s van (nem tudom, pontosan melyik) es hibatlanul, akadas mentesen mukodik neki a rendszer es a rajta levo appok.
Az utobbi evekben egyre inkabb ugy nezek ezekre a telefonokra, hogy a hardver nem erdekel, amig a rendszer es az appok rezzenestelenul futnak rajta, elvegre ezek hasznalataert veszek telefont.
-
törölt tag
Hát nekem nem nincs ott a Live View opció sehogy, sem gyalogos, sem egyéb navigációnál, és a beállításokban az "automatically enter live view when tilting phone" sem csinál semmit, akármerre forgatom a telefont
Hogy miért G a neve arra egyértelműen az a válasz, hogy ezzel is reklámozd a brandet
De azért meg tudták magyarázni persze.
-
Essentials
aktív tag
Milyen fura ez a kettőség, miszerint az Apple WWDC-nek a rövid összefoglalóját megkommentelhetjük, de a Harmony OS-t bemutatóhoz nem szólhatunk hozzá, pedig lennének alatta kérdések, felvetések, esetleg kritikák is bőven. Értem h az egyik saját cikk, a másik pedig gyártói PR fix pozícióba rendelve, de valahol a két világnézet közti különbséget is akaratlanul leképezi.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz
Essentials #31 üzenetére
Melyikre gondolsz?
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
Divinity
őstag
válasz
Essentials #34 üzenetére
Az hirdetés, nagyon ritkán van azoknál engedélyezve a komment. Ellenben volt poszt ami alatt kivesézhető
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Essentials
aktív tag
Ellenben volt hirdetés, ahol engedélyezve volt, ahogy említetted.
Nincs mit kivesézni, ha félinformációk keringenek hivatalos csatornán is, csak találgatni, ahogy 2 éve tesszük.
-
joey04
titán
válasz
Essentials #34 üzenetére
Aha köszi ezeket nem is láttam.
De ez nem is ph cikk nem?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Juhaszatti #39 üzenetére
Nabakker, most hogy 18x próbáltam és nem volt ott, gondoltam csinálok róla screenshotot, erre megjelent, még ki is emelte kékkel, hogy "new feature". Csak nem lehallgatnak? Pedig még be sem vagyok ezen a gépen lépve és a GA is le van tiltva
-
Hitch
aktív tag
Safari zseniális lett.
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Essentials #36 üzenetére
meg is jegyeztem a Mi11 Ultra alatt, hogy kicsit túltolják a Huawei istenítését. Megemlítettem, hogy egy nap 6 ból 4 cikk szólt a Harmony OS-ről.. erre a a válasz: "bocs h most jött ki"
Csókolom, egybe is lehet szedni 4 hírt, ha ugyan az a téma. --->>de nem>>> kattintás # .....[ Szerkesztve ]
-
-
janeszgol
félisten
válasz
GoldhandRent #44 üzenetére
Ott nem volt igazad. Ezt is kette szedtek (egy MA, egy PH). Az oszi Apple rendezvenyt is mindig 3-4-5 fele szedik.
Sot egy MS vagy Sony esemenyt akar jatekokra lebontva is lekozolnek. -
Essentials
aktív tag
-
Phobion
őstag
"...azt viszont már tudni lehet, hogy az iPhone 6S a legrégebbi készülék, amely meg fogja kapni..."
Te jó ég, ha az iOS15 az utolsó, amit a 6s Plus-om megkap, akkor is több mint 6 év szoftveres támogatás. (Az iOS14 is fog még frissítést kapni, így gondolom a 15 is.) Azért itt le a kalappal.
Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html
-
Ujfelhasznal
tag
Nekem a Live Text és a FaceTime átszabása tetszik nagyon, kíváncsi leszek, utóbbi is olyan kényelmetlen lesz-e Windowson mint mondjuk a Notes vagy Reminders, vagy megcsinálják normálisan.
Na meg az is fasza, hogy a 6 éves 6S is megkapja még, ezek szerint legrosszabb esetben is 2 főverzió van még a 7+-omban.
-
Silenzio
addikt
"További új funkció a "Photo Memories", noha ilyesmit már számos konkurens kínál Android rendszer alatt is: a hasonló időben, vagy helyen készült képeinkből és videóinkból apró filmet rak össze a szoftver, ami alá a kedvenc zenéink közül kever valamit."
Érdekes, ez nálam már két éve működött az iPhone XR-en. Biztos csak nekem kedveskedett így az Apple.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
judas13
addikt
A térkép,az elfelejtett jelszó ismerős segítségével való visszaállítása nice!
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz." #StopPutin
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple WWDC-n új terméket ezúttal nem mutattak be, de frissült a cég készülékeinek operációs rendszere.
- Apple iPad Air 1 WiFi 128GB Silver 9.7" szép állapotú-1 hónap garancia, számla-S379
- Apple iPad 9 - es sorozat 64 Gb RAM WiFi + Logitech Combo Touch billentyűzet
- Bomba áron! Új iPad 9. Generáció (2021) 10.2 wifi Grey/Silver 64gb, 1 napos! Extrákkal!
- Lenovo T8 ThinkPad (Windows)
- ÚJ Bontatlan iPad Pro M2 2022 11 12,9", Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető
Állásajánlatok
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest