- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Karácsonyi telefonajánló 2024
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- MIUI / HyperOS topik
- Netfone
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
addikt
Remélem a Nokia nem fog így egyesülni senkivel sem.
-
rankesz
veterán
Az első saját pénzből vásárolt mobilom egy sony j6 volt, amit imádtam, a mai napig működik egy ismerősnél... volt utána j7 is, de az már nem volt akkora lépés.
-
mcroberto
tag
CM-DX1000 volt az első telefonom, amit megörököltem a nevelőapámtól.99-2000ben. Még ma is működik, de az akku nem bírja már sokáig. LI-ION akku ja volt, akkor még ritka volt
[ Szerkesztve ]
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
forintuser
őstag
Hmmm... SE örök kedvenc.
Holnapkészítést vállalok.
-
Blyan
félisten
Voltak Sony telefonjaim J6, J7, mindkettőt imádtam.
Számomra is a Z5 a legtutibb Sony, amit valaha csináltak.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Luser2000
addikt
No kérem:
"Szintén 1997-ben jött piacra a Z1. ... oldalról felhajtható antenna jellemezte..."
Ugyan az antennája nem volt felhajtható, ellenben a mikrofonja lehajtható volt. (Ez még ráadásul a képen is látszik).
Nagyon szerettem volna egy ilyet, de nem jött össze.Vettem inkább egy Z5 típust, akkoriban (a megjelenésekor) egész horror áron: 150eFt
Emlékszem, hogy napokon keresztül hivogattam a kereskedőt, hogy mikor érkezik már be az országba..., csak húzódott, húzódott, de végül meg lett.Én is ezt tartom (számomra) minden idők legjobb / innovatívabb készülékének.
Ami a legjobban tetszet, az az üzenetrögzítő funkciója.
Fura, hogy ez (mint szolgáltatás) nem került bele szinte semmilyen más mobilba sem (biztos a szolgáltatók lobbyztak ellene).Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
hemaka
nagyúr
Sony J6-J7, nagyon jó mobilok voltak.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Blyan
félisten
Annyira nem volt már innovatív a Z5-höz képest, de kuriózum volt. Én Sokol rádiónak hívtam, a hátulján lévő hangszóró miatt (ami jó hangos volt). És csengőhangot abból csináltam, amiből akartam, elég volt csak felvenni a mikrofonnal azt a kb 20mp-et amit lehetett és üvöltötte vissza (Tankcsapda Mennyország tourist eleje volt a hangom ).
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Jogos, javítottam, köszi. Z5-öm nekem is volt (kettő), hülye módon eladtam. Pedig egy Benefon Q-ról váltottam rá (az is megérne egy postot), ráfizetés nélkül, ég és föld a két cucc. A Sony Z5 volt a GPRS előtti korszak toronymagasan legjobb mobiltelefonja.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Wictor
őstag
Mai napig szolgálatban. De a J7 tud rezegni? Nem jöttem még rá.
Jók ezek a nosztalgiázós bejegyzések.
[ Szerkesztve ]
-
rep3at
őstag
Anno nekem is volt egy J7esem, én egy T300ról váltottam rá mert ki akartam már próbálni egy Sony telefont. Elegáns volt, viszonylag sokat tudott, nekem mégis egy csalódás volt, hamar cseréltem is le egy 5510esre (akkoriban volt olyan hogy egy héten 3 féle telefonom volt).
Forward thinking. كرر
-
mrlujoak
veterán
A Sony CMD-J6 az első mobiltelefonom. (2001)
Természetesen a Vodafone-nál vásároltam.Soha semmi nem romlott el rajta, sem a hangszóró (ami ugye a vibrációt is keltette rezgőhívás módban), sem a Jog Dial.
Akkoriban a kijelző felbontása, színárnyalatai (fekete, fehér, szürke, sötétszürke), csengőhangjai (a harmonikus csengőhangok mellé fel lehetett venni a készülék mikrofonjával 5 db egyenként 10 másodperces hangot, ami aztán lehetett csengőhang is persze), súlya, és már akkor lítiumos akkuja kenterbe verte az akkor Nokiákat, Alcateleket, Motorolákat...
Nagyon szeretem, és mind a mai napig megvan.
Az eredeti első SIM-kari is benne van, holott az akkor kapott számot használom mind a mai napig (ez a főszámom), csupán a kártyát cseréltettem, mert néha egy-egy sms-t telefonszámot már elfelejtgetett...A 10. szülinapi évforduló környékén (még 3 hónap) újra aktívan fogom használni, mert az akkuja szinte új (igen, már nem a gyári, de új) és megérdemli...
Anno - amikor a J7 és J70 utód kijött - jópár J6-os modellt alakítottam át antenna nélkülire. Volt vele egy kis burkolati meló, de mind jó, és szép lett a fényezés után.
Grat a cikkhez, szép összeszedett írás lett!
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
notaricon
csendes tag
Volt CMD-C1, Nokia 5110 után, de nem szerettem, nyögve nyelősnek találtam a menüt, szerénynek a funkciókat és rohadt kicsi volt az akksija, 2 napot ha bírt. Gyorsan vissza is váltottam Nokiára.
-
bolondember
MODERÁTOR
J6... Istenem, de rég volt...
A mai napig is számomra az egyik (ha nem "A") kedvenc telefonom..
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
fatal`
titán
J6, J7 ezek sem tegnap voltak. Nekem nem volt, csak ismerősömnek, de jó kis készülék volt mindkettő.
-
zolee001
őstag
Kimaradt 1993-bol a Sony CMD 100 1994-böl a CMD 200 ezek Siemens S1 ill S3 néven lehetett itthon kapni a CMD 1000 1995-ben jelent meg.
Továbbá a CMD MZ 5 az elsö MP3 lejátszoval és Memory Stick kártyával arannyal megegyezö árban vot 2001 ben amit a mai napig használatban van, van még CMD Z5 is amit tavaly vettem 100 FT-ért mert azt hitték müanyag gyerekjáték, zsir uj volt.
2003-ben vettem bár ez már SE és nem sima Sony a Z1000-est az elsö 3G-s videostremaes telefont ami szintén megvan brutális akksival a mai napig tud 8-10 orás folymatos beszélgetést az eredeti akksijával ami az SE X2-röl nem mondhato el. -
rekid
addikt
Régi idők.
SL45 siemens volt az első memóriakártyás mp3 -as ha jol emlékszem. Akkor még a nokia pl fasorban nem volt ilyen téren.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
bözse
csendes tag
Nekem Sony J7-em volt, baromira szerettem. Nem olyan rég gondolkoztam h valahonnan be kellene szerezni egyet
-
VD
őstag
válasz Fancy-boy #27 üzenetére
Az SL42 később jelent meg. Lényegi különbség, hogy kisebb memória kártyát adtak hozzá (16MB) és nem volt hozzá dokkoló. De a kijelző alatti feliratot leszámítva egy és ugyanaz a készülék volt. Később kijött az SL45i, ami már java képes volt. De gy SW frissitéssel az SL45 és SL42 is átalakítható volt.
De szép idők voltak!!!
[ Szerkesztve ]
-
Luser2000
addikt
Sajnos Mattheus írásában hivatkozott (Drabik Balázs) tesz, ma már nem lelhető fel a hálón. Kár érte!
(Z5 után lett valahogy egy Z7-em is, azt a soroksári Tescoban meglovasították a kalapos-szoknyás népek. Utána - ha jól emlékszem - egy Alcatel 701SL következett).[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
Luser2000
addikt
És ha már Sony...
Erre emlékeztek:
Sony Clie PEG-UX50
Ez is nagyon innovatív volt és erre is ácsingóztam sokat.Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
Teszla_
senior tag
Anno volt egy SE T300-asom, de abban hamar tönkrement a joy, így eladtam és lett helyette egy J6-osom. Nagyon szerettem annak ellenére is, hogy nekem elromlott benne a csörgő. Mai napig az egyik legszebb telefonnak tartom, és szerintem az antenna különösen jól állt ennek a típusnak. A J7 már pont emiatt nem tetszett.
-
szilagyiv
senior tag
Igen, a J6... de szerettem. Kecses volt, igényes megjelenésű, előremutató menürendszer és kezelés. A hangja is szép volt.
A Z5-re olyan szinten vágytam, hogy egy háttérkép volt windóz asztalon berakva róla, amint két hangfallal a társaságában pózol. Persze soha nem jutottam hozzá.
-
Hullamos
tag
Nagy UP a cikknek es a Sonynak.Meg a mai napon is pihen egy Z5 a polcon.Termeszetesen mukodo(3 napos aksi) es nagyon szep allapotban.Sony......
[ Szerkesztve ]
Ha nem allsz ki valamiert,akkor elbuksz mindenert.
-
orbano
félisten
válasz bolondember #15 üzenetére
Nekem J70 volt a második telefonom. Az egyetlen, amivel teljesen elégedett voltam...
A vér nem válik VAZZE!™
-
Rav3n02
senior tag
Az öreg J6...istenem mekkora vagány telefon volt a maga idejében, és még mai napig formás kis stuff. A J7 annyiban különbözött hogy ott már integrált volt az antenna illetve kiadták brutál undorító babakék színben is
-
MBazsee
tag
Én használtam Z5-öst és J6-ost is, de a mai napig fáj értük a szívem. A Z5-öst az osztálytársaim állandóan kéregették a frankó horgász játék miatt.
Imádtam őket nagyon.
-
rjg
őstag
Hogy változnak az idők Idézlek: "Igaz, hogy Li-Ion, de 2 napot alig húz ki, bár az is igaz, hogy elég intenzíven használom. " Az akkor negatívan értékelt két napot, ma kiemelkedően jónak ítélnéd. Ez jól mutatja, hogy amit az egyik oldalon, tudásban kaptunk - oprendszer, nagy felbontás, erős proci, stb - azt üzemidőben elvesztettük. Tényleg itt az ideje az akkumulátorok megújításának...
Szerk: bocs, az off gomb kimaradt
[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Hmmm,
J70-em még volt, az volt a harmadik telefonom (siemens c35->m35->sony j70).
Valami hihetetlenül imádtam, maradt is sokáig, egyedül a T610 tudottelcsábítani tőle.És -lehet, hogy ezért most meg leszek kövezve- de anno nekem a következő jött le a mobilok világáról:
Volt a NOKIA, mindenki azt istenítette, volt az ütés-por-csepp (saját tapasztalatok szerint inkább víz-álló ) ericsson/siemens pár telefonja, mint külön kategória, és a sony, mint kicsit különc.
Aztán kijött a T68, ami tényleg gyönyörű, el se hittük, hogy ilyet lehet, viszont ami itthon nagyon nagyot durrant, az a T610/T300 (szappantartó) volt, az SE-től. Kicsit olyan volt, mintha ez indította volna be az egész láncreakciót, ezután kezdett brutális fejlődésbe a mobiltelefon, mintha paradigmaváltást jelentett volna ez a három készülék, ezután kezdték el belezsúfolni a funkciókat a mobilkba. (mennyit vadásztunk jófajta midi-csengőhangokra a neten, derég volt már )Persze azóta sok víz lefolyt a Dunán, ma már más szelek fújnak, teljesen más az egész iparág, máshogy gondolunk a mobilokra is...
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
SpongyaBob
veterán
Sony J6.. Istenem de imádtam A mai napig szívesen veszem elő
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
rjg
őstag
Hát, szerintem a T610 (nekem is volt) és T300 (ilyen meg a feleségemnek) csak egy lépcsőfok volt a folyamatos fejlődésben. Szerintem ugyanilyen fontos lépcsők voltak valamilyen szempontból (plusz tudás, funciók, megjelenés, színes kijelző, külső vagy integrált kamera) pl. a Nokia 2110, 6110/5110, Siemens S45/M45, Ericsson R320, az SE T68, majd egy-két Symbian-es Nokia, pl 7650 vagy 6600.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
gekkoXT
senior tag
J6-omat rendszeresen feltöltöm, hogy az akku ne haljon meg. A nem használástól kicsit öregesen rázódik be a hangszórója, de 2 perc után hozza a formáját.
A rugós csúszkás némító/billentyűzár és a jog dial szerintem azóta is a legkényelmesebb kezelőszervek maradtak!
-
pszili8
aktív tag
A Sony első mobiltelefonja a CMD-100 volt.Gyűjtőként úgyérzem meg kellett említenem.Azért a Benefon Q is valóban megérne egy misét,de a benefon track(első beépített gps),Twin (első dualsimes) is.Nekem Sonyból van most CM-DX100,c1,j5,j6,j7,j70,z7
A J7 tud rezegni,mégpedig úgy hogy a SOny kitalálta a rezgőhangszórót,én sem hittem amíg szét nem kaptam.[ Szerkesztve ]
Blackberry Q10,Xiaomi Mi A1
-
Szerintem nem
Ha olvastad az előző blogot, ott volt a T68, ami cefetnagyot robbant, soha se azelőtt, se azóta annyi újdonság nem volt még telefonban. A T300/T610 ~ugyanazt a tudást hozta el a közép/alsókategóriában, jó minőségű készülékházban, tömegeknek elérhető árban. Nagyon sok időbe telt, mire a többiek reagálni tudtak érdemben.A symbianos nokiákban egyébként egyetértünk, az volt a következő nagy lépcsőfok szerintem
Aztán csak csiszolgatás ment, egészen a szifon 3gs-ig, ami behozta az app store-t, amit én szintén egy mérföldkőnek tekintek (mármint az app store-t), annak ellenére, hogy magát a telefont és az os-t finoman szólva sem, de nem akarok flame-wart.
Kíváncsi leszek mi lesz a következő olyan dolog, ami teljesen átrajzolja az ipart.
Szinte biztos vagyok benne, hogy kb. a semmiből fog előtűnni, és letaglózni/tarolni minent és mindenkit."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ AMD RYZEN 7 5800X 16x4.7GHz GAMER PC 32Gb RAM 1.0TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X WIN11 GAR!
- Logitech G923
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-10400F / 11400F + Új RTX 3050!!! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- 0 perces GameMAX Destroyer Tempered Glass WHITE házak számlával!
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M3 2024 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia2025.10.17
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest