Hirdetés
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Prémium funkciókat kapott a Sony új WF-C710N fülhallgatója
- Nem áprilisi tréfa lesz a Motorola Edge 60 Fusion
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- Egy kamerát dobhat, egy fontos S Pen funkciót visszahozhat az S26 Ultra
- Bemutatta az Infinix második generációs gaming telefonját
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
CTraktor
csendes tag
Vicces ez a cikk. Arról szól, hogy az emberek maguk telepítsék fel a samsung bloatware-eit. Én, miután megvettem az S9-em, ~100 csomagot tiltottam le. Az összes dex, bixby, things, svoice, spay, health, ant, fb, samu böngésző/naptár/óra/tárcsázó/sms/cloud/account/pwd kezelő, stb.
-
cousin333
addikt
Ha már pár hónap késéssel idekeveredtem: két "alap" alkalmazást amúgy még hiányolok a listából, a Videólejátszó-t és a Samsung Health-et. Mindkettő reklámmentes és korrekt tudású.
-
cousin333
addikt
Pedig jól ismeri az ABC-t de a többjegyű betűket (pl. sz, dzs, cs, ly... stb.) is betűelemenként veszi, így jöhet pl. a "C" után rögtön a "z" (a Dzs-ből). Látható, hogy ezek kisbetűk.
Kb. mintha egy sztring lenne eltárolva, aminek csak egy karakterét nézi. Ezért sem tud pl. Cs-re ugrani: vagy C lesz vagy S.
angolban: "ABCDEFGHIJ..."
magyarul: "AÁBCCsDDzsEÉFGGy..."Mindemellett nem minden betűt jelenít meg (hiszen nem férne ki), hanem valamilyen algoritmus alapján választja őket, amik betűelemek is lehetnek (pl. a Dzs, "z"-je). Másrészt a zeneszámokat se veszi figyelembe: például hiába van sok M-el kezdődő számom és nagyon kevés (vagy nulla) N-es, akkor is az utóbbit tolja, ha éppen úgy jön ki neki.
Ez már régi hiba, és elég gáz, bár nyilván az angolban nem okoz nekik gondot. Ettől függetlenül én is a Samsung Music-ot használom, mert tetszetős, ingyenes (reklámmentes), és tudja amit kell.
-
kiskeni
aktív tag
Zárolt áplapotában van ez? Ujjlenyomatos a telód? Ha igen, sima kapacitív, vagy S/Note szériás telóról van szó (az újabbak, S/Note10-től) és ultraszonikus? Ha előbbi, azaz hagyományos ujjlenyomatolvasó, akkor lehet, hogy érzékelni próbál akkor is, mikor nem is rakod rá az ujjadat. Ez lehet azért, mert tele van izzadtsággal és az ujjad lenyomatával a szenzor. Ilyet néha nekem is csinál ha túl izzadt ujjal nyúlok rá majd lezárom, de csak párszor, nem folyamatosan. Más ötletem nincs.
-
laci1892
őstag
Üdv.
Frissítés óta találkoztam egy nagyon fura jelenséggel.
Érdekes csak a szeptemberi frissítés után jött elő a dolog.
Szóval a probléma :
Fogom a kezembe a telefont. Videót nézek, effektív nem pöryögök... nem csinálok mást. És néha alig pár tizedmásodperc erejéig rezzen a telefon egyet. De tök random pillanatokban. Van hogy, csak naponta egyszer kétszer találkozom a jelenséggel. De van hogy, mint most reggel vagy 10x egymás után. Ez mi a franc?
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
csorbajeno #51 üzenetére
Igazad van. Elsősorban nem magamra gondoltam mert az A51 megvétele óta így használom. Attól még lehetne róla cikk mert lehet, hogy más nem próbálta stb.
Viszont az árazás továbbra is kérdéses. Samu alapcsomag 300huf, MS "alapcsomag" 2000huf. Oké többmindent kapok de kedves lökés a nagyobb összeg felé... -
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz
csorbajeno #51 üzenetére
Ahogy mondod.
-
Schuler888
senior tag
válasz
csorbajeno #51 üzenetére
Pontosan igy van
-
xZer0kidx
senior tag
A rutinok valóban nagyon jó én is szeretem használni, bár külön appként szerintem nem von le az érdemeiből, ha azt állítom,hogy a google assistant és a bixby hangasszisztens párhuzamos használata során azt tapasztaltam, hogy az előbbi azért csak mélyebben bele tud turkálni a rendszerbe lásd fent említett probléma és ez csak egy volt a sok közül
Más:
A cikket (ami nagyon jó lett) többször elolvasva kis hiányérzetem támadt. Hiányzik egy +1 a végére. Lehet nem itt lenne a helye hanem inkább egy külön írásban, de szerintem elfért volna ide is kakukktojásként a Samsung cloud és az aktuális helyzete.
Mivel ez egy átmeneti időszak ezért van még kérdőjel. Például az, hogy az ingyenes 1 év letelte után milyen áron kapjuk a tárhelyet. A leírásban aktuális árszabás van említve ami az MS-nél azt jelenti ha jól értelmeztem, hogy ha kell a tárhely vehetem meg a Miscrosoft 365-öt?!Szerintem ez is megérne egy cikket.
-
samu74
addikt
válasz
Schuler888 #48 üzenetére
Na igen, sok ember szemében bloatware=samsung.
De mondjuk lehetne ezt úgyis integrálni a rendszerbe, hogy első bekapcsoláskor felajánlja hogy akarod-e,nameg 1 bites módon 3 szóban leírja hogy mire való adott app.
-
samu74
addikt
Jó a cikk.Nemis értem a samsungot hogy ha vannak jó appjaik és folyamatosan fejlesztik/bővítik, akkor miért nincsenek alapból fent.Főleg női ismerőseim pánikolnak, hogy pl. nem találják a zenelejátszót.
-
kiskeni
aktív tag
válasz
Schuler888 #43 üzenetére
Semmi sem tart örökké. Szövetségek ilyen-olyan céllal mindig voltak, majd fel is bomlottak és erre egész jó példa a 2. világháború. Persze egy szinten ésszerűen kell viselkedni és ha a körülmények úgy adják, felesleges harci készültségben lenni és kényszeresen megtartani a saját ökoszisztémát, de azért nem árt az elővigyázatosság.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
xZer0kidx #42 üzenetére
A rutinok terén meg messze jobb mint a hasonlóak, ilyen szintre még Alexát sem tudtam felhozni pedig nem 2-3 skillt tettem fel rá az évek alatt, hogy hátha de nem egyszerűen nem tud eseményeket rutin szerűen kezelni és eszközt kezelni.
Assistantról meg ne is beszéljünk ha már Alexához mértem eleve...
-
Schuler888
senior tag
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
Schuler888 #40 üzenetére
Igen, azóta én sem hallottam róla semmit, mondjuk nekem mindegy mert a bixbyért nem vagyok annyira oda.
Amíg a bixby a play music parancsra csak a samsung musicot dobja fel addig nekem sajnos nem sokat ér. Régiós korlátozások miatt a spotifyal nem tud mit kezdeni.
Az assistant erre a parancsra legalább a spotifyt el tudja indítani itt pedig az a vicc, hogy a választható google zenei szolgáltatás még mindig a play és nem a yt music.
Azt hogy néha magyarul jelenik meg az assistant felülete néha angolul az már csak hab a tortán. Mintha nem tudnák eldönteni ,hogy frissítsék le magyarra legalább a szöveges részét vagy még ne... -
kiskeni
aktív tag
válasz
Schuler888 #40 üzenetére
Ha háttérbe is szorul, a Samsung soha nem fogja eldobni a saját áruházát és a saját appjait. Miért is tenné? Hogy hoppon maradjon, ha netán egyszer őket üldözné valami oknál fogva Trampedli? A saját processzorokat is szerintem ezért nyomatják csak. Jó, ha van saját, nem vesznek el ha szorul a hurok. Aztán lehet rosszul gondolom.
-
Schuler888
senior tag
-
kiskeni
aktív tag
válasz
csorbajeno #36 üzenetére
És kajak. Nem is néztem kivel beszélek
Na majd mindjárt.
-
törölt tag
válasz
csorbajeno #34 üzenetére
Mivel a GoodLock a gyári, ezért azt akartam mondani. Persze a cikk kitérhetett volna a "mókolásra".
-
kiskeni
aktív tag
válasz
csorbajeno #33 üzenetére
Nincsenek Dz, Ny, Zs betűkkel kezdődő zenéim, de ha lenne sem ugrálna rá, mert mikor lapozom nem ismeri fel. Annyit meg nem ér, hogy próbálgassam hogy na most átnevezem a zenét Dz, Ny, Zs kezdőbetűkre, angolra állítom a telót stb. mert szinte nem is használom már a Samsung Music-ot. Dísznek van fent, meg amolyan B tervnek, ha netán nem lennék net közelben. Amúgy Youtube-ot (Vanced) használok manapság, egyszerűbb, bárhol elérhető, nem kell pepecselnem a letöltéssel. Csak így érdekességképp jegyeztem meg ezt a bugot, bevallom én magam sem vettem ezt észre míg haverom (aki nem sokkal utánam S9+-t szerzett) nem szólt róla.
-
csorbajeno
veterán
Én eddig ezt nem is figyeltem, de most a te képedet kicsit részletesebben megnézve az oda nem illő betűk kicsik. Ez nekem azt jelenti, amit te is írtál, hogy a Dz, Ny, Zs. Az, hogy miért nem ennek megfelelően ugrik, azt passzolom. De nézd meg a listádat, hogy vannak-e ilyen kezdőbetűs címeid.
-
válasz
Juhaszatti #3 üzenetére
+1
Bármilyen telefonom volt eddig, én is azt használom. -
xZer0kidx
senior tag
válasz
whatwhatwhat #27 üzenetére
Elképzelhető, hogy már nem sokáig erőlteti a bixbyt és galaxy storet, lásd ITT.
Lehet, hogy csak pletyka de lehet, hogy van/lesz valóságalapja. -
S e t h
nagyúr
Nova launcher.
-
francz'70
senior tag
válasz
Juhaszatti #3 üzenetére
És hab a tortán, hogy kevésbé zabálja az akksit mint a chrome.
(...Samsungon tuti) -
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
viewdetails #1 üzenetére
Épp akartam írni, hogy hogyne lenne má' ikonja. De ezek szerint én anno megcsináltam már ezt a beállítást.
A cikkhez:
Én is a chrome-ról tértem át a samsung böngészőre, anno még amikor csak a samsung féle dark mode volt elérhető a telefonon. Nem sokat használok mobilon böngészőt, de semmi hátrányát nem látom a chrome-hoz képest. Ami különösen tetszik, az az hogy itt alul vannak a kezelőgombok, ez eléggé megkönnyíti a használatot.
A calculatort is nagyon szeretem, főleg a mértékegységváltó funkciók miatt.
A reminderben pedig az a legyjobb, hogy az AoD-ra lehet rakni az emlékeztetőket.Teljesen egyetértek azzal, hogy jobban csinálhatná a samsung azt, hogy az igazán hasznos appokat a felhasználó képébe tolja, minden másra meg egy egyszerű és egyértelmű keresőfelületet kapna user. Sajnos hiába vannak kiemelkedő appok, a felhasználó nem használja őket, mert nem tud róluk. A rosszakat(bixby, samsung daily) meg ráerőlteti, ezzel elidegenítve őt.
-
thomas92
aktív tag
válasz
Plazmacucci #21 üzenetére
Nem próbáltam még, telón Samsung Passt használok, gépen pedig ugyanúgy lementem a jelszavakat Chrome-ban. Nekem ez belefér,hogy egyszer telón és gépen is megadjam. Számomra nyújt annyival többet a Samung Browser,hogy ez megérje.
De úgy látom előttem már tudnak valamilyen megoldást.
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
#24536576 #23 üzenetére
Köszi, hogy említetted!
Most, hogy kipróbáltam a bővítményt a samsung böngésző irányába működik a dolog. Létrehoz egy mappát a könyvjelzők közt Chrome bookmarks néven és ahogy nézem ezen belül külön kezeli az asztali és a mobilos chrome könyvjelzőit.Nem az a hagyományos értelemben vett átköltözés ,de végülis átkerülnek a könyvjelzők ha úgy nézzük
Azt azért tegyük hozzá, hogy ez csak a könyvjelzőkre vonatkozik.
-
xZer0kidx
senior tag
Igen az a felső sáv nagyon nem szerencsés. Meg a lapváltó nézetben a teljes képernyőt elfoglaló lapok, meg a sötét módban a fekete szín használata helyett a sötétszürke és kb. minden funkciót plusz egy "kattintás" elérni... najó befejeztem
Szerintem nem fogod megbánni, jó kis böngésző.
Nem tudja, legalább is én sajnos nem találtam megoldást az ide oda költözésre.
-
-
petymeg2033
tag
Ismeri az ABC-t, csak ahogy nézem a UI nem tudja kezelni a magyar duplabetűket.
Ami a képen furának tűnik, azok a Dz, Ny és Zs betűk, amiknek csak a második betűje látszik valami miatt...
Sejtésem szerint ha átállítod angolra a rendszer nyelvét, akkor teljesen jó lesz. Ezt nem megoldásnak, csupán tesztelési javaslatnak szánom. Maga a hiba elég béna valóban -
törölt tag
Goodlock is megérne egy írást...
-
törölt tag
válasz
Juhaszatti #3 üzenetére
Viszont más telefonokon nem teljesen ugyanaz. Pl a teljes képernyős nézet csak Samsungokon működik(legalábbis amikor próbáltam máson).
-
joey04
titán
azért szívesen látnánk a készüléken már az első bekapcsoláskor.
szerintem meg ez így sokkal jobb megoldás, hogy nem telepakolva érkezik mindenféle programmal. Nagyon üdvözlendő, hogy a samu felhagyott ezzel a módszerrel. A cikk viszont jó ajánló.
-
thomas92
aktív tag
Csatlakozom, a Samsung Browser szerintem is messze kényelmesebb megoldás, mint a Chrome.
Egyébként én is szeretem a Samsung megoldásait, mint a cikkben felsoroltak (pl. Notes, Music stb.). Esztétikusak, jól integráltak, jól működnek, szerintem jól használhatók is. Mondjuk a One UI is elég jól sikerült.
-
GSP
aktív tag
Köszi a hasznos tippeket!
-
kiskeni
aktív tag
Egyáltalán nem is tűnik fel az az A C Z E sorrend? És akkor ha elkezdek ott lapozni az ujjammal, akkor így dobálja: A Á B C S (nem CS, csak simán S), D Z D Z S, majd az É-től jó egészen G-ig, ott utána Y-t (nem GY-t) dob. Ami még fura, hogy legalul az Y alá még becsúszik még egy S. Meg ilyenek. Kicsit zagyva, de nagyjából sorrend végülis.Én meg azt látom, hogy szerkesztettél idő közben
De ja, vedd úgy, hogy még részletesebben leírtam.
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
viewdetails #1 üzenetére
Szerintem életépes opció a Samsung saját appjai, de úgy lenne igazán értelme ha a google sajátja (gyárilag) törölhető lenne.
Tudom tiltható, de az mégse ugyanaz. -
janeszgol
félisten
válasz
Juhaszatti #3 üzenetére
Tényleg jó. A Chrome-nál jobb a működése, gyorsabb. Tab S5e-n szoktam használni, de szerintem rátelepítem mindenre, amire lehet.
-
_flamer
aktív tag
Nagyon jó cikk, köszönjük!
-
Juhaszatti
addikt
A Samsung böngészőjét én is melegen ajánlom mindenkinek, annak is akinek nem Samsung telefonja van (Playből is tölthető bármire).
Chrome-ról váltottam, és tényleg sokkal kényelmesebb, jobb. -
janeszgol
félisten
Elhelyezhetne egy linket ikon formájában, ami a Play Samsung oldalára vezet. Mert valóban a gyakorlatlan felhasználók nem találják meg, és bizony vannak tök jó appok a Samsungtól.
Illetve van az a réteg, aki azért vesz Samsungot, mert a Samsung applikációit szeretné használni. Megszokta, szereti. -
viewdetails
addikt
"Alapvetően a Reminder (Emlékeztető) is nagyon praktikus, ikonja nincsen, de a widgetek között megtaláljuk, ha szükség van rá."
A widgetből elindítva a Beállítások menüben már lehet ikont adni az Alkalmazások közé.
Szvsz. az összes alkalmazás a Samsungtól a Google alkalmazások felesleges duplázása, kivéve a Reminder-t, az tényleg jól van kitalálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung újabban kellemesen letisztult és visszafogott alkalmazáskínálattal rendelkező rendszert kínál, pedig van néhány igen hasznos gyári alkalmazás, amit érdemes összeszedni a Galaxy Store-ból.
- Philips 49BDL4050D nagyképernyős televízió + Számla + 1 év garancia
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest