- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
oalex
senior tag
Ezt a pannonos dolgot meg probálom én is tisztázni egy kicsit. Bisztos sokan lesznek még akiket érinteni fog.
Szoval miellöt vissza szaladsz a Samsungba új készülékért...
(tegnap otta csücsül itt a picike, már csak a házi mozi várat magára, remélem jól szól).
Na szóval. Amikor elöször kapcsolod be a készüléket akkor udvariasan megkérdezi, hogy letöltheti e a MMS és WAP/Internet beálításokat a szolgáltatód tol (feltéve, hogy van a készülékben SIM kari).
Ha Pannonos vagy, akkor innen nem kell tovább olvasnod.
Ha T-mobil (vagy voda, vodában nem vagyok bisztos, mert nem probáltam), akkor onnan tölti le, ha engeded, ha nem akkor automatikusan a pannontol. Ha most inditottad elöszöt a készüléket akkor érdemes a nemet választani és akkor jön a pannon, ha már be van üzemelve a készülék, akkor sem kell HR, vagy SR. Egyszerüen a settings, kapcsolatokban, van egy opció, hogy operator setting/szolgáltatoi beálítások. ezen ki tudod választani, hogy pannon.
Ez annyit tesz, hogy a pannon által leadott MMS/WAP/GPRS/3G beállításokat állítja a gépen. Ezek utánna könyen modosithatóak egyénenként a t-mobilosra, csak át kell szerkezteni a beállitásokat.
Pl: lesz olyan, hogy Pannon WAP NET, erre nyomsz egy szerkezt gombot és át irogatod a nevét beállításait t-mobilosra: T-Mobile WAP NET (csatlakozási pont, modem, proxi meg ilyenek)
és igy tovább az MMS és a web'n'walk (3G) is.[Itt meg találod az össze beállítást ami a tmobilet illeti]
Innentöl minden kafa lesz. szerencsére a SMS beállításon nem modosít a fenti szolgáltató választás, mivel az a sim kártyán van tárolva. A pdamanián, valami barom azt irta hogy ettöl el szál minden. Ez nem igaz. Ö nem probálta, csak azt hitte, hogy a többiek hülyék.
Az Ö kedvéért és azokért akiket érdekel meg probálom el magyarázni a jelenség okát (de a tévedés jogát fent tartom):
úgye vannak a régebbi sim kártyák és vannak az újak. akiknek alapbol müködik a t-mobilos 3G ahogy bedugják a készülékbe a simet (opera, explorer, wifi stb.) azoknak nagyon új a sim karijuk.
Akinek kicsit régebbi, ott nincs rajta megfelelöen minden ( a korszaknak megfelelöen, nem is olyan rég otta létezik 3G nálunk, pld az én SIM-em már vagy 8 éves).
Szoval a t-mobil által leközöt beállítások (amiket magátol tölt le a készülék) azok valamiért bekavarnak a kapcsolati beállításoknál a készülék configjába. Ezek a beállítások nem editálhatok simmán, csak külön progikkal. hiába állítod be manuálísan a 3G-t nem fog automatikusan csatlakozni, mert valami más kapcsolattal probálkozik. csak úgy tud müködni, hogy pld. az operába külön beállítod, hogy a web'n'walk kapcsolatott használja, de ettöl csak az opera fog meg javulni. Active sync pld továbra sem for tudni drot nélküli kapcsolatott létesíteni. Ez a jelenség kavar be a wifinek is. Ott a kacsolat de nem használják a internetett igénylő programok, mert mást akarnak használni ami nincs.A pannontol kapot beállítások, viszont megfelelöek ilyen téren (nem kavarják össze az automatikus net kiválasztást).
röviden ennyi.
-
Keresztapper
senior tag
HR-t csináltál már, vagy kivetted a dobozból és használod? A wifivel voltak gondok már a korábbi romoknál is, meg ennél is hallottam. SPB backup és mehet egy HR. Hátha.
A lokalizációt meg ne engedd települni! Később lesz magyarított ROM is, nem csak ez a mostani magyarosítás (ami szvsz. semmire sem jó, csak, hogy hülye mappaneveket, és elnevezéseket csináljon).
-
bacsom
csendes tag
Uram atyám! Kicsit belesápadtam... Pedig ez biztosan nem szürke importos és akkor valószínűleg a Samsung mintaboltban is ennyibe fog kerülni. Ezért az árért biztosan nem fog kelleni
Pedig már több hónapja keresem a tökéletes telefon/PDA kombinációt és azt hittem, hogy megtaláltam.... Ez ráadásul 8Gb, nem is 16...
Nem úgy volt, hogy az iGo 8 csak a szolgáltatóknál vásárolt készülékekre igaz? Azért lenne ilyen drága? De miért nem lehet külön megvásárolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest