Új hozzászólás Aktív témák
-
Luser2000
addikt
válasz
Viktor26 #930 üzenetére
a gps vevők sajátossága, hogy amig nem talál először pozíciót, addig akár hányszor próbálkozhatsz, mindig előről kezdi az "inicializálást". (tehát ha nem várod ki a pozició meglétét / a műholdak befogását, akkor következő alkalommal megint mindent előről kezd). ezt hívják "hideg indításnak" (could start).
lakásban "soha" nem is fog pozíciót találni.
a következőt javaslom:
- menj ki szabad térre (értsd: lehetőleg ne magas házak között állj, láss rá az égboltra legalább 120-140 fokos szögben) ;-)
- indítsd el pl az iGO-t
- ellenőrizd, hogy a készülék kapcsolódni tudott-e a gps vevőhöz (iGO-n belül: beállítások / gps. itt felül ki kell írja "a gps-vevő csatlakoztatva". ha nincs kapcsolat, akkor válaszd ki a megfelelő portot (nekem alapban: COM3) és a sebességet (nálam alapból: 57600), felül a pipa legyen a kockában ("GPS-vétel bekapcsolva)
- ezek után menj a térkép nézetbe (földgömb ikon)
- itt a jobb felső sarokban (kivéve ha nem valami extra skined van), van az "autós-aksis-antennás" blokk, nyomd meg. bejutsz a gyorsmenübe.
- itt válaszd ki a jobb alsó sarokban a "műhold" nyomógombot. bejutsz a GPS-adatok képernyőbe.
- várj nagyon törelmesen, ne mozgasd a készüléket. (ha zavar, hogy lekapcsolja a készüléket, akkor időnként érintsd meg a kijelzőt)
- egy idő után (ez akár 5-15 perc! is lehet) a "virtuális égbolton" (felül, nagy karika) megjelennek piros pöttyöcskék.
- ha már vannak piros pöttyöcskék, akkor innentől "gyorsul" a folyamat (mert a vevőnek már lesz valami elképzelése, hogy mely holdak jelét kellene fognia). szépen átváltoznak sárga, majd zöld pöttyöcskékre
- ha van pár (legalább 3) zöld pöttyöd (azaz annyi hold jelét veszi), akkor kiírja a pozíciódat ÉS KÉSZ!Ezt követően már gyorsabban fog élesedni a rendszer (mert már lesz fogalma arról, hogy kb. hol vagy a világegyetemben). Persze ez csak bizonyos határok közt igaz, mert ha pl a legutolsó vett pozíciódhoz képest (tehát a kikapcsolást követően) jó messzire (prá 100km-reÍ) eltávolodsz, akkor megint egy kicsit nehezebben lesz vételed.
Segít a dolgon, ha bekapcsolod a PDA Start / Beállítások / Rendszer / Speciális GPS (továbbfejlesztett GPS) menüjében a következőket:
XTRA bekapcs --> BE
Auto letöltés --> BE (ha van netes elérésed és nem zavar a GPS/iGO indításakor keletkező pár 10kB adatforgalom), vagy KI (ha manuálisan akarod frissíteni a műhold adatokat --> ekkor pl USB vagy WIFI kapcsolaton keresztül az "XTRA adatletöltés" gombbal játsz).(elnézést, nekem magyar nyelvű a készülék, az angol elnevezéseket / feliratokat nem tudom pontosan)
Jótanács: ha lehet, akkor ne mozgás közben várd meg a GPS élesedését. moszgás közben sokkal nehezebben kap pozíciót. (főleg akkor, ha még nem volt előzőleg jeled - pl. hideg indítás).
Nos, segített?
Balázs
-
outsiders
aktív tag
-
kopaszkukac
tag
válasz
Viktor26 #506 üzenetére
hát már én sem tudom mi legyen
annyira elszomorított ez a magas ár, hogy lehet veszek egy diamondot, mert most néztem, hogy megoldották a problémát, ami miatt arról lemondtam....(navi szoftver inkompatibilitás)...és "csak" 70k vodánál előfizuval
mondjuk azért lehet, hogy megvárom míg eljut ez is szolgáltatókhoz, lehet akkor olcsóbb lesz, és mégis ezt veszem
csak jöjjön máááár -
habo1970
csendes tag
válasz
Viktor26 #490 üzenetére
jól átb....tak minket,nem érdemes egy telóért sem ennyit adni félév múlva utánad dobálják.
Bochának köszönjük a pontos infókat vallószinű a teszt is ilyen korrekt volt,bár ha lemerte volna írni,hogy ennyi lesz már nem élne ez a fórum mindenki vett volna mást.
Így legalább jót mulathattak a samuval együtt pár hétig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest