Hirdetés

2018. június 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Dr. 444Hertz


Dr. 444Hertz
(PH! addikt)

Kíváncsi vagyok, Fred23 mit szól ehhez :)
Amúgy tetszik a készülék.

Soul Worker JP == IRIS MAX LEVEL ==// Tsugumi440 // guild: 幻想の華

(#2) syn7h37ic


syn7h37ic
(PH! kedvence)

Nincs giroszkóp és légnyomásmérő egy outdoor-ra készült mobilnak? Ez nagyon gáz. A lepattintható hátlap szerintem nem túl biztonságos egy strapafon esetében. rögzíthették volna egy-két csavarral.
Ez így harmatgyenge.

(#3) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönjük a tesztet! :C

Nem tűnik rossznak. De azért egy picivel nagyobb aksi, és egy picivel erősebb SoC elfért volna, meg a "nagy" készülékek minden érzékelője.

Szerintem...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#4) prolad


prolad
(őstag)

Egy kicsit kevésnek érzem ennyiért. Ha az idei a3 köré építettek volna egy strapabíró házat, az jobb lett volna.

LG V30

(#5) Cifu válasza prolad (#4) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pont ez jutott nekem is eszembe. Nem lenne életképes egy olyan koncepció, hogy adott hardwaret egy masszívabb házba pakolják be? :F

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#6) 2o1i válasza prolad (#4) üzenetére


2o1i
(senior tag)

+1
Ez így a jelenlegi állásában harmatos.

(#7) Fred23 válasza syn7h37ic (#2) üzenetére


Fred23
(PH! addikt)

A giroszkópnak örülnék én is, de a légnyomásmérőt nem tartom fontosnak, és a lepattintható hátlap sem gáz. S5 Mini szintén ilyen lepattinthatós, és remekül működik, legnagyobb meglepetésemre még az esést is jól viseli. Ha csavaros lenne, talán törne, nem tudom. Így maximum leesik a hátlap, de nálam másfél méteres eséstől még ilyen nem történt az S5 Mini-vel. Hardver gyenge minden szempontból, ez viszont zavar, bár az ár fényében nagyjából rendben van. Az 1080p@60 fps videózás nekem nagyon hiányzik, de oké, egyelőre így 2017-ben ez még nem fért bele.

A 720p-s kijelző még nem is lenne baj, ha ezt 4,2-4,7"-on kapnánk, így viszont számomra már kicsit zavaró. S5 Mini szintén csak 720p, de 4,5"-on az még ~326ppi, míg 5"-on már 300 alatt vagyunk. :( Ráadásul számomra ez már így zavaróan tepsi, de azt hiszem, a többséget ez nem fogja zavarni, én vagyok kisebbségi véleményen.

Akku csalódás, kábé az abszolút minimum, ami még nem röhejes. Viszont szép képeket lő. Szóval leginkább az IP68 miatt kéne nekem ez a tepsi sokkal olcsóbban, de összességében nem győzött meg. Talán majd az Xcover 5.

Dr. 444Hertz: Van ám ilyen topik is! :)

[ Szerkesztve ]

(#8) Dr. 444Hertz válasza Fred23 (#7) üzenetére


Dr. 444Hertz
(PH! addikt)

Mily szemfüles vagy, köszönöm a tájékoztatást! :D

Soul Worker JP == IRIS MAX LEVEL ==// Tsugumi440 // guild: 幻想の華

(#9) Burt1793 válasza Fred23 (#7) üzenetére


Burt1793
(PH! kedvence)

Az S7 (sőt az S8) se tud 1080p60fps mellett OIS-t és minden hasznos feature-t használni, szóval én még most is 1080p30fps-sel videózom az S7-tel, nagyon szép felvételeket készít, a nappaliban, 55 colos tv-n csak ámulunk az alkotásain. :D
Ez a hardver nem sokkal gyengébb az A3-nál.
A TouchWiz megakadások néha-néha az s7-nél is tapasztalhatóak, ugyanígy, amikor valami háttérfolyamat megindul (pl bekapcsoltad a wifit, éppen csatlakozik, ezért elkezd minden szart szinkronizálni, te közben a galériában nyitsz meg egy képet, ennek az animációja megröccen stb...). Persze gondolom ennél sokkal durvább, nekem az s7 az alap, ennél rosszabbal nincs tapasztalatom. :D

(#10) Tesco Value


Tesco Value
(fanatikus tag)

Szerintem nem rossz ez, hasonló árba (picit olcsóbban) CAT S30-at lehet kapni, az kicsit masszívabbnak tűnik, de ez jóval erősebb hardveresen. Mondjuk, ha belement volna egy 3200-3400es akksi, kifejezetten ajánlott lenne.

Olyan sokszor megbuktam matematikából, hogy meg se tudom számolni.

(#11) blagolf


blagolf
(senior tag)

Lepattintható hátlap egy strapatelefonnál???????? 1-2 napos üzemidő??????? Gyenge hardver??? Ez meg micsoda? Remélem csak vicc, mert nagyon úgy hangzik. :DD
Ja és TETSZETT plecsnit kapott. Biztos van valami szerződése a Mobilarénának a Samsunggal. (nem lehet plecsni nélküli tesztet kiadni)
Gratulálok Mobilaréna! :C

Üdv, Zoli

(#12) -Morrowind-


-Morrowind-
(fanatikus tag)

A táblázatban a minimum és maximum fehér fényerő fel van cserélve.

ཨོཾ་མ་ཎི་པདྨེ་ཧཱུྃ པདྨ་འབྱུང་གནས

(#13) Burt1793 válasza blagolf (#11) üzenetére


Burt1793
(PH! kedvence)

Ha a legutolsó fingjuk is jobb, mint bármelyik sony, akkor milyen plecsnit adjanak neki? :D
Nem kell durcázni, a hardver a hétköznapokban elég, a 2800-as aksi pedig ezzel a 14 nm-es soc-vel nem kevés. Ez nem csúcsteló.

(#14) syn7h37ic válasza Fred23 (#7) üzenetére


syn7h37ic
(PH! kedvence)

Számomra fontos a légnyomásmérő. A szimpla GPS alapú magassági meghatározás, nagyon pontatlan, és hektikus adatokat hoz. A légnyomásmérő és a GPS csak együtt tud pontos méréseket hozni, ha pl. egy hosszú hegyi túra szintkülönbségét szeretném megtudni. Hiába a strapabírása, ha ez az alapvető funkció hiányzik. Az akkuidő pedig különösen fontos lenne egy ilyen készüléknél. Egy előnye vitathatatlan, hogy lehet hozzá cipelni plusz akkukat is, mert cserélhető. Bár ennyi erőből, vihetek powerbankot is :), és akkor nem kell a logot sem leállítani, ha töltöm is közben.
Magyarán, még mindig várunk a tökéletes strapa mobilra, mert még mindig nincs. Addig marad a Love-Mei ház és a simán vízálló telefon kombináció. [link]

(#15) Burt1793 válasza syn7h37ic (#14) üzenetére


Burt1793
(PH! kedvence)

Az első képen látszik, hogy fent van a teló a Locus Map, azzal tudsz tervezni, a térképen ott vannak a szintvonalak, azokat össze tudja adni. Kijelzi a térkép és gps szerinti magasságot is. Én ezt használom, tökéletes. Az S7-en van légnyomásmérő elvileg, láttam, hogy mér valamit, eddig nem használtam, nincs plusz értéke.

(#16) blagolf válasza Burt1793 (#13) üzenetére


blagolf
(senior tag)

Ott van a tesztben hogy az üzemidő 1 ill max 2 nap. Az minden csak nem jó. Sonyról szó sem esett, úgyhogy ne durcizzál. Az a baj hogy a Samsungnak a csúcsfingjuk is felrobbant, ha ez szerinted jó, akkor igazad van. Az is nagy gond ha úgy gondolod hogy egy vízálló strapatelefonnál elfogadható megoldás a pattintós hátlap. Ez maximum azoknál fog kitűnően működni akik néha lemossák a csap alatt. (én ezt teszem már 4 éve)

Üdv, Zoli

(#17) Burt1793 válasza blagolf (#16) üzenetére


Burt1793
(PH! kedvence)

Nem robbant fel semmi.

Azzal, hogy szétesik a telefon, jobban el tud oszlani az esésből származó energia, az s7 akkor lenne tökéletes, ha leszedhető lenne a hátlapja. Én is mosogatom, s5-öt is mosogatjuk, nincs baja, leszedhető a hátlapja.

Egy-két napnál nehezen bírnak többet a telefon, ha csak hívásra, kisebb netezésekre használod, akkor tud hármat-négyet. Ez a normális manapság, egyáltalán nem veszélyes. Power Bank. Én sokat túrázom, s7-tel a zsebben, trackelést, fotózást, néha tájékozódást (locus map-pal) simán bírja. Most a Vérkörön (77km-es gyalogtúra) fényképekkel, navival, track-kel, zenehallgatással 40%-ra merült mindenféle plusz nélkül, tehát az egy napot így is hozza, ez a telefon tudja ugyanezt.

(#18) iNfAntRy válasza blagolf (#11) üzenetére


iNfAntRy
(senior tag)

Szerintem kicsit le kellett volna nyugodni, még egyszer átgondolni a dolgokat, mielőtt leülsz és baromságokat írsz. 1: üzemidőn mit csodálkozol? Bármilyen telefont le lehet meriteni 1 nap alatt, ha akarjuk. Én nem akarom, ezért nekem elmegy 1 hetet is a telefonom. 2: Gyenge hardver? Szerinted ezt a telefont olyanok veszik, akik játszanak rajta? Egy építőipari munkás leszarja, neki az a fontos, hogy minden durva körülmény között működjön. Egy túrázó nem a telefonját nyomkodja az esőben vagy bármikor. Átlagfelhasználásra teljesen jó. Vegyél S7-et, ha erő kell.
Simán megérdemli a tetszett plecsnit. Mondj 70.000-ért strapíró nem kínai telefont.

Samsung Galaxy A3 (2017), Galaxy Tab 4

(#19) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

Elég egy elavult valaminek tűnik.

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora R7 💙 specs: http://pici.tk/e/

(#20) moleculez


moleculez
(PH! addikt)

Giroszkóp nélkül telefont kiadni... Lenne pár ötletem egy ilyen mobil megalkotásához, az első egy 5000-es akksi. Ugyebár nem szempont hogy 2D-s legyen a teló, de a Samsung még tabletbe sem rakna ilyet. Telefontól független zseblámpa, hátlapra e-ink iránytű, meg ilyesmik, na mindegy, egyszer tervezek saját telót. :DDD

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...a BUGOK átmenetiek de a FÍCS örök!!!" @abusalempictures

(#21) blagolf válasza Burt1793 (#17) üzenetére


blagolf
(senior tag)

Egy strapatelefonnak pont az lenne a lényege hogy ne essen szét. Esetleg még elvárható az is hogy az átlagtól tovább bírja az akksi. Ez akkuidőben is a minimumot hozza, és a lepattintható hátlap sem életbiztosítás egy esésnél. Pont abban a két dologban gyenge amire csinálták.

Üdv, Zoli

(#22) blagolf válasza iNfAntRy (#18) üzenetére


blagolf
(senior tag)

Ott a válasz az írásodban. "Átlagfelhasználásra jó." Ilyen telefont pedig 100-at találsz ennyiért. A kínai strapabíró telefon is meccsben van, tehát nem kell kizárni. Attól hogy neked nem tetszik valami, attól még nem baromság. Sajnos nem vagy tisztában azzal, hogy mit jelent az hogy strapatelefon. Elvakultságból meg semmi értelme védeni egy ilyen telefont.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Zoli

(#23) iNfAntRy válasza blagolf (#22) üzenetére


iNfAntRy
(senior tag)

Hát, ha neked megér 200.000 -et egy CAT telefon, akkor vedd azt. Hidd el,hogy aki strapatelefont akar, az nem azért veszi, mert a benchmarkokra izgul vagy arra hogy GTA 5-özzön a telefonján. Így értettem az átlagfelhasználást. Cserében nem kell aggódnia ha sáros lesz a telefon, vagy leejti vagy bármi. Szóval igy nézve teljesen jó vétel. Vehetsz kinait is ,de az nagy valószinüséggel bekrepál 1-2 év alatt, ha nem kevesebb.

Samsung Galaxy A3 (2017), Galaxy Tab 4

(#24) blagolf válasza iNfAntRy (#23) üzenetére


blagolf
(senior tag)

Anno a Galaxy S telefonom 2 hét után adta be a kulcsot, de végleg. Nem javították, hanem cserélték. (persze más márkát kértem) Később volt még egy próbálkozásom egy Galaxy Alpha-val, de az is egy ....... volt. Nekem itt ért véget a Samsung márkába vetett hitem. Biztos sokan vannak akik nem csalódnak a márkában, de az is biztos hogy nem csak én vagyok egyedül ilyen véleménnyel.

Üdv, Zoli

(#25) iNfAntRy válasza blagolf (#24) üzenetére


iNfAntRy
(senior tag)

Hát igen, erre szokták mondani, hogy szívás sajnos. Ha a legelső 2 próbálkozásod egy márkánál sikertelen, akkor megértem. Nekem semmilyen termékükkel nem volt még gondom, pedig van itthon mikró, monitor, tv, winchester, tabletek (amiből az egyik 5 éves és még jól müködik).

Samsung Galaxy A3 (2017), Galaxy Tab 4

(#26) Burt1793 válasza blagolf (#24) üzenetére


Burt1793
(PH! kedvence)

Sikeresen két szerencsétlenebb típust próbáltál. Az S volt az első komolyabb csúcstelefon (S2-m volt pl, 3 évig megelégedéssel használtam), az alpha pedig az S-ek árnyékában megbújt a bővíthetetlenségével, frissítések hiányával, drága kezdőárával.

(#27) janeszgol válasza blagolf (#11) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Szerintem jó ajánlatnak tűnik. Ha nálunk is megáll 80 ezernél, nem lehet rá panasz.

[ Szerkesztve ]

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#28) syn7h37ic válasza Burt1793 (#15) üzenetére


syn7h37ic
(PH! kedvence)

Évek óta használom a Locus-t, meg is vettem. Amíg nem volt barométeres telefonom, úgy nézett ki a log, mint egy fűrészlap, a pontatlan GPS adatok miatt. Simán ugrál fel-le két métereket, annak függvényében, hogy épp mennyi műholdat fog be a telefon. Mióta van barométer is a mobilban, azóta hiteles a szintkülönbség mérés is, és nincsenek pici kis tüskék a végső logban.
Egy egyszerű példa, egy 45km-es bakonyi gyalogtúra alatt a barométer nélküli mobil közel 500m-el több szintkülönbséget hozott ki, ami nem elfogadható. Főleg, hogy a tényleges szint úgy 1000m volt valójában, és ezt mutatta a mobilom is és egy Garmin GPS is. (amiben szintén alaptartozék a barométer)
A Locus-t bármire fel tudod tenni, amiben van GPS is. És androidos. Sőt, GPS nélküli eszközön is elmegy, pl tableten is mert a külső BT GPS jeladókat is képes kezelni.

(#29) Burt1793 válasza syn7h37ic (#28) üzenetére


Burt1793
(PH! kedvence)

De ha megcsinálod a gpx-et, akkor térkép alapján ki tudja számolni a szintet. Engem az zavar, hogy a sportstracker alábecsüli a szintet, ezen lehet valahogy javítani? Másik app-ot nem akarok elkezdeni használni, persze tudom, a sportstracker is ki tudja exportálni magából a trackeket gpx-ben.

(#30) syn7h37ic válasza Burt1793 (#17) üzenetére


syn7h37ic
(PH! kedvence)

Ezt hozza az enyém is. Csak én már nem a telefonnal fotózok, hanem egy bridge-el. Fotózás nélkül pedig sokkal tovább is bírja a mobil. Inkább cipelem azt a kis pluszt, de nagyon sokszor jól jön az az extra zoom. :) Nekem jobban bejön az unibody kialakítás, mert masszívabb a telefon. Az extra védelemről pedig egy erre kitalált tok gondoskodik. (amíg nem csinál végre valamelyik gyártó egy tényleg tökéletes strapamobilt) Mindig is attól féltem egy lepattintható hátlapos telefonnál, hogy egy szerencsétlen zuhanás után a lepattan a hátlap, és ezután egy pocsolyában landol.

(#31) Burt1793 válasza syn7h37ic (#30) üzenetére


Burt1793
(PH! kedvence)

Azt általában kibírja, ha pocsolyába esik aksi nélkül, csak ki kell gyorsan szárítani.
Én tok nélkül (DBrand hátlapi fóliával) használom az s7-et mindig, eddig egy nem sajáthibás leejtés nyoma látszódik csak a kereten. Igen, a max fényerős fotózás tud meríteni rendesen, de eddig csak a 620 km-es bringatúrára vittem aksit (25 óra volt a tekerés), azt neccesen bírta volna ki, főleg, hogy nem állítom le állás közben sem a trackelést.
Mindegy, az s7 biztos kevésbé bírja a leejtést, mint ez, pedig "unibody".

Locus tényleg jó, van topikja? Offline áruházas térképpel használod vagy turistatérképessel?

(#32) syn7h37ic: Igen, egy éve már az s7-tel.

[ Szerkesztve ]

(#32) syn7h37ic válasza Burt1793 (#29) üzenetére


syn7h37ic
(PH! kedvence)

Ezt nem néztem. De ha S7-tel túrázol, akkor ott nincs probléma, a benne lévő barométert alapból használja a Locus. Külső progival még nem néztem a gpx-et, de most beletetted a bogarat a fülembe :)
eddig gy helyen kellett a powerbank, a kinizsi100-on. Hosszútávú bringázásra és gyaloglásra szoktam vinni extra energiát, de a Kinizsin kívül eddig sehol sem kellett.

[ Szerkesztve ]

(#33) syn7h37ic válasza Burt1793 (#31) üzenetére


syn7h37ic
(PH! kedvence)

Szerintem ez az eddigi legjobb strapamobil: [link] Csak kérdés, hogy lesz-e belőle a nemzetközi piacra is?

[ Szerkesztve ]

(#34) Burt1793 válasza syn7h37ic (#33) üzenetére


Burt1793
(PH! kedvence)

Sajnos s6-ból se volt kapható nálunk az active, bár nekem többet számít a nekem tetsző kinézet, szóval ilyet nem vennék. A kinizsi 100 várat még magára, idén nem jó az időpont, majd jövőre... :P

(#35) Armagedown


Armagedown
(senior tag)

Pedig reméltem, hogy legalább a strapatelefonok maradnak 5 inch alatt, de nem :(

kar, hogy kozben fel kell oltani a lampat, hogy toltson - by libit

(#36) Burt1793 válasza Armagedown (#35) üzenetére


Burt1793
(PH! kedvence)

Ez 4,99"-os.

(#37) Matada2.3


Matada2.3
(PH! kedvence)

Dicséretes, hogy sikerült 7-es androiddal tálalni ezt a készüléket, de ez a gyász SoC és szenzorok hiánya erősen árnyalja a képet.

Finn the human

(#38) M.A.Z.


M.A.Z.
(fanatikus tag)

Én Galaxy A5 2017-et használok strapatokkal és bevált! :-D

(#39) T_chris válasza blagolf (#16) üzenetére


T_chris
(PH! addikt)

Van egy jó pár éves S5 Minim.
Esett sokat, volt egyszer szervizben, (kijelző újra ragasztás is volt) de ennyi év után is csináltunk vele akvarisztikás fórumtársnak selfibotos víz alatti videót. Meg ugyanezt egy S7-el is... Ő jobban félt a telefonomat vízbe rakni mint én.
Ma reggel esett az eső, és nekem meg magas nyomású mosóval kellett két alu állvány alkatrészeit lemosni az esti melóhoz. Felvettem az esőköpenyem, a zsebébe a fenti két telefon, pár perc után kiderült, hogy ez így kényelmetlen, a pisztoly beleütődik, zavar a mozgásban.
Kiraktam a satupadra, folytattam a mosást, kisebbik vezérem meg majdnem szívrohamot kapott az esőben elázott telefonoktól.
Nem érdekel. Az egyik IP67, a másik IP68. Bírnia kell, és bírja.

PH táborban is szokott fürdeni a telefon... :)

[ Szerkesztve ]

Gyúrjatok rá idén itt a 14. PH! Tábor: https://itcafe.hu/tema/14_prohardver_tabor/friss.html

(#40) RaveForce válasza blagolf (#24) üzenetére


RaveForce
(PH! kedvence)

Sony fankent vicces megbizhatosagrol papolni.. :U de mekkora szerencse hogy vannak samsung tesztek, igy mindig ki tudod elni ilyen minosegi trollkodasban a frusztraltsagod.. ;]

[ Szerkesztve ]

„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law

(#41) Szabcsizz


Szabcsizz
(őstag)

Úristen mi ez a fos SOC.Ez még egy átlagfelhasználónak sem elég..

(#42) Duliee


Duliee
(Jómunkásember)

Hihetetlen hogy ilyen lowcost hardverrel adják ki..

Nem fért volna el legalább egy Snap430-435?

A kijelző is lett volna amoled akkor...

Nem értem, ez az Xcover így gyatra.

Az előzőben is a beltartalom vérzett el, nem nagyon erőltetik a dolgot, pedig simán lehetne slagertermek is

[ Szerkesztve ]

- - -

(#43) Pxs


Pxs
(fanatikus tag)

Ennyiért 2 éve vettem egy Galaxy S5 Active-ot, ami a szó szoros értelmében kifogástalan azóta is minden téren, pedig kapott az élettől rendesen (pl. tavalyi EFOTT-on dolgozva vihart telibe, zokszó nélkül viselte, ahogy a rá kötött JBL Charge 2+ is).

Nincs full HD, se SAMOLED, ezt így kár volt kihozni.

[ Szerkesztve ]

'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag

(#44) blagolf válasza RaveForce (#40) üzenetére


blagolf
(senior tag)

Te viccesebb vagy mert mindig megtalálsz, pedig egyáltalán nem érdekel a véleményed. A tapasztalatom írtam le. Vannak itt értelmes emberek akik megértették, te viszont úgy látszik megint betegesen véded a márkát. Sajnállak hogy nincs más örömöd az életben mint hogy, rólam írogass hülyeségedet. Én eddig senkit nem minősítettem, megint te kezded a dolgot. (vegyél már egy telefont amiben van magyar nyelv) :DD

Üdv, Zoli

(#45) RaveForce válasza blagolf (#44) üzenetére


RaveForce
(PH! kedvence)

Nem erdekel.. de azert valaszolsz.. ;] árvíztűrő tükörfúrógép. Just for you.. :))

„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law

(#46) blagolf válasza RaveForce (#45) üzenetére


blagolf
(senior tag)

Van baj... :P

Üdv, Zoli

(#47) slimshady válasza moleculez (#20) üzenetére


slimshady
(őstag)

Hajrá a tervezéssel! Én is vevő lennék egy jóféle strapatelefonra. :)

üdv.: SlimShady

(#48) kromatika


kromatika
(PH! kedvence)

Köszi a tesztet.

(#49) xcsabo válasza Burt1793 (#31) üzenetére


xcsabo
(kvázi-tag)

ismerjük a kollégát aki ezt tette? :P mármint a "nem saját hibás leejtést"....

(#50) T_chris válasza xcsabo (#49) üzenetére


T_chris
(PH! addikt)

Meg szeretnéd bosszulni? :)

Gyúrjatok rá idén itt a 14. PH! Tábor: https://itcafe.hu/tema/14_prohardver_tabor/friss.html

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.