Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • naja

    aktív tag

    válasz gerner1 #54611 üzenetére

    Köszönöm szépen a kimerítő válaszod, és hogy szántál rá időt.
    • Az áttűnések, animációk rövidre állításán az elején már túl voltam, semmit sem segített. Ezt sejtettem is előre, mert nem türelmetlen vagyok kivárni ezeket az áttűnéseket, hanem látom hogy léptem nyomon akadozik a rendszer (szinte mindenben, nem csak a UI animációknál). A rendszer darabossága, laggolása, alkalmazások sajtreszelő szerű indulása, és egyáltalán a működése tök fárasztó. Az érintőképernyő érzékelése agyzsibbasztó, tisztára olyan minta amikor desktop windows kevés rammal, kevés hdd-vel feladatot kap.
    • Cache wipe-pal is próbálkoztam, semmit sem segített.
    • A telefont alapvetően telefonálásra használom, emellett Hangouts chat, fényképezés, Autheticator, Google Maps, Internetbankok futnak rajta, Index app, Opera a böngészéshez, Időkép és Spotify. Szerintem ezek közül nem eszi a lelkét egyik sem.
    Facebook volt rajta, de annyira borzasztóan lassúvá tette, hogy nem maradt fent sokáig. Instagram, Waze, vírusirtó és egyéb ostobaság sincs és sose lesz.
    • A Frame Drop-os topicokat megtaláltam én is, de ott többnyire a 60 FPS-es kapcsolatban írnak. Nekem ennél általánosabb bajom lehet, mert 30 FPS-nél (meg persze 240-nél) is vannak gondok.

    •• Még nem szántam rá magam a full Factory Resetre, úgy értem backupból visszaállítás nélkül. Most ez következik majd, mert attól tartok, hogy valahol van valami rendszer beállítás, ami keresztbe tesz, és ezt a restore-ral együtt visszakerül.

    Kérdés:
    A RAM problémára gondoltam már régebben én is, csak az meg sakk-mattnak tűnt. Pláne, akkor pár hónapos készüléknél ez nem esett jól. Ezt lehet tesztelni valahogy? Vagy létezik bármi teszt, diagnosztikai szoftver, ami ellenőrzi a standard paramétereit, a normál működése megfelel-e a típusának?

    Illetve továbbra is érdekelne, hogy ha felteszek egy új rendszert (LineAge vagy FloydQ), akkor az kompatibilissá tehető-e Netbank appokkal (KH és CIB)?
    Lehet, hogy ostobaságot kérdezek, de ezt a részt nem látom át.
    Tudomásom szerint, ha új rendszert szeretnék, akkor, először rootolni kell (ezen a ponton garancia és Knox végérvényesen elvész, és a netbankok sem működnek), aztán TWRP, és jön az új rendszer installja. Ezen a ponton amúgy rootolva van a telefon? Ha igen, visszacsinálható, hogy ne legyen rootolt?

Új hozzászólás Aktív témák